![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Rastladığınız Çok ilginç Ürünler Bulduğunuz ilginç hatta absürd ürünlerini buraya gönderin. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Üye
Giriş: Feb 2008
Ünü:
![]() |
mutlaka bakın
arkadaslar bir site buldum fakat ne kadar guvenilir bilmiyorum ama ben bi 50 doları feda edip birsey alacagım gelirse devamınıda getirtecegim tabi
bizim tr'de satılan elektronik esyaların cogunun çin malı oldugu dusunulurse fiyatlar cok cok uygun. işte site mutlaka bir göz atın derim http://www.epathchina.com/ |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Apr 2008
Ünü:
![]() |
Arkadaşım böyle sitelere elini kaptıran kolunu kurtaramaz. lütfen %100 güvenilir olduğu onaylanmadan 1 ytl bile para ödemeyin
![]()
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
Giriş: Jul 2008
Ünü:
![]() |
ürünlerin sahtesini bile göndermeyebilirler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Süper Moderatör
Giriş: May 2008
Ünü:
![]() |
ürünler çok çok kalitesiz ürünler zaten markaları bile yok fason yaptırılmış belli ki bu sebeple ucuz
![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
1.ödemeyi yaparsın paypalla ödersen 2&3 gün içinde para hesaplarına geçiyor(burada paypal hesabı demiyorum banka hesabı) 2.para ellerine geçince parayı aldık diye birdirimini yapıyorlar(para banka hesaplarına geçmeden birsey yapmıyorlar) 3.ürünü temin safhasına baslıyorlar (1&2 hafta sürüyor ama dikkat ettigim kadarıyla parayı aldıkları ilk cuma kargoya veriyorlar taminim çarsambaya kadar filan siparisleri biriktirip toptan temin ettikleri yönünde malum ne kadar çok siparis o kadar indirim) 4.kargoya teslim ürün kalitesine gelince asırı bir kalite bekleme ama çok kalitesiz bir seyde deme (kalitesi olarak kodakı 10 dersek onlarada 5.5&6 diyelim kadak ı ne hikmekse bir türlü sevemedim gitti) sistemin kötü tarafı verdigin siparis nakliye sekline göre en erken 15 günden önce gelmiyor (beklemeyi sevmeyenler için degil) genellikle 2 kg üstünü air mail ile yollamıyorlar özel kargo ile yolluyorlar genellikle tnt nin nakliye ücreti air mail den düsük (aman tnt den uzak durun air mail ondan daha sorunsuz) iyi tarafı beklerim diyorsan en azından fake mi gelecek sorunu olmuyor adamların firmaları bile istersen fatura tutarlarını düsük gösteriyor sahıs adıyla yolluyor ve istersen hediye gösteriyor (ebayda en sorunsuz satıcıların çinden çıkmasına sasmamak lazım) kargo ücretleri pekçok ebay kullanıcısının istedigi miktarın 3 te 2 si civarında öyle uçuk bir kargo istemiyorlar (yanlıs hatırlamıyorsam 4 kg lık bir paket için tnt den 35 air mail den 38 usb den 39 fedex ten ise 86 dolar gibi bir fiyat söylemislerdi)
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
|
ürünlerin kalitesiz olduğunu nerden biliyorsunuz?
ürün alıp deneyen oldu mu? bence fiyatlar uygun ve denemeye değer!!
|
|
|
|
#7 | |
|
Süper Moderatör
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Parayı veren düdüğü çalar!!
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
aldıgım araba teyp'i geldi :)
evet arkadaslar yukarıda ismini verdiğim siteden ( http://www.epathchina.com/car-digita...yer-p-514.html ) aldım ve size adım adım yaptıgım işlemleri anlatacagım. siteye girip uye oluyorsunuz ve orada gerekli bilgileri dolduruyorsunuz (adres vs.) sonra diyelimki bir urunu begendiniz ve 1 tane aldınız (paypal odemesi mevcut zaten bende paypal ile aldım) sonrasında mail adresinize mail yolluyorlar (siteye kayıt olurken verdiğiniz mail adresine) ''işte şu gün şu saatte paypal'dan şunun için şu kadar odemenizi aldık bunu onaylıyormusunuz..? onaylıyorsanız onayladıgınıza dair buradan cvp yazın bize'' bu olay guzel birsey yani yanlışlık gibi bir durum oldugunda adamlar daha bastan duzeltme şansı veriyorlarki çok guzel birsey bence ve onaylıyorum diye mail'i gonderdikten sonra onlarda kargo için gerekli işlemlere baslıyorlar ve 2-3 gun sonra mail adresinize kargo'ya verdiklerine dair bir mail yolluyorlar takip no.su ile beraber ve sitede canlı chat olayı mevcut anında baglanıp musteri temsilcisine istediğinizi sorabiliyor ve cvp alabiliyorsunuz ve adamlar takip no.sunuda verdikten sonra gerisi kargo'yu beklemeye kalıyor benim endişem vardı araba teyp'i oldugu için gumruge takılır diye fakat dun kapıma geldi evde yoktum annem 2 ytl verip aldı
toplamda 67$ + 55$ kargo bedeli vermiştim ve işte adım adım takip sonuclarım. bu çin ems posta servisinde gorunen hali Online Tracking EB100017508CN Your item was delivered(REPUBLIC OF TURKEY T59850) at 2008-08-19 20:42:00 Signed for by:HAMIYET (hamiyet anne'min ismi Timing Site Status 2008-08-13 15:11:00 SHENYANG Posting 2008-08-13 19:59:04 SHENYANG Arrival at Sorting Center 2008-08-13 21:06:28 SHENYANG Despatch from Sorting Center 2008-08-14 23:28:50 BEIJING Arrival at Sorting Center 2008-08-15 02:15:33 BEIJING Despatch from Sorting Center 2008-08-16 12:18:00 REPUBLIC OF TURKEY TRISTE Arrival at Sorting Center 2008-08-19 20:42:00 REPUBLIC OF TURKEY T59850 Delivery ve burasıda bizim ptt'nin yurtdışı kayıt sayfasında gorunen hali TESLİM DURUMU (DELIVERY INFORMATION) Teslim Edildi (Delivered). TESLİM ALAN (Signatory) HAMIYET NO TARİH (Date) EVENT OLAY OFIS (Event office) GÖNDERİ DURUMU (Item condition) Barkod Numarası Giriniz. 0001 13/08/08 15:11 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir Item Received in good condition 0002 15/08/08 02:15 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi(Giden) Item Received in good condition 0003 16/08/08 09:18 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME Item Received in good condition 0004 19/08/08 17:42 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TEKIRDAG-CORLU Item Received in good condition ve buda ptt'nin yurt içi kayıt sayfasında gorunen hali Barkod No : EB100017508CN Detay : Kabul Yeri : Ücret : 0.00 YTL. Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 YTL. Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 YTL. Ağırlık : null Gr. Ödeme Tipi : Gönderen : Alıcı : Ek Hizmet : -------------------------------------------------------------------------------- SN İŞLEM / YER TARİH 1. Sevk Edildi İSTANBUL / UPİM TEKİRDAĞ / ÇORLU, 00121 - 34158 16/08/2008 13:13:51 2. Dağıtıcıya Teslim Edildi, TEKİRDAĞ / ÇORLU, 598502001 - 59850 19/08/2008 09:49:05 3. Teslim Edildi - 59850 19/08/2008 17:42:00 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
dostum bende çorludayım buraya rahat geldiyse o zaman bende bi bakayım şu siteye ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|