Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-21-2008, 11:58 PM   #1
haXan
Aşmış Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: haXan is on a distinguished road

Paypal Dolar Kuru

Bugün birkaç ürün siparişi verdim sonrasında ödemesini gerçekleştirdikten sonra farkettim ki PAYPAL'ın hizmet binası UZAYDA !

TR'de dolar kuru 1,23-1,24 de dolaşmakta iken benim ödediğim ücrette dolar kuru tam tamına 1,305 YTL...

YUH diyorum. Biz o zaman boşu boşuna DOLAR kuru falan belirliyoruz.Yada bizim borsamızı yada serbest piyasamızı bu adamlar iplemiyorlar... 1,305 ne yaaa ?
haXan is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-22-2008, 12:13 AM   #2
izmir07
Üye ül-Zebellah

izmir07 kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: izmir07 is on a distinguished road

Alıntı:
haXan tafarından gönderildi
Bugün birkaç ürün siparişi verdim sonrasında ödemesini gerçekleştirdikten sonra farkettim ki PAYPAL'ın hizmet binası UZAYDA !

TR'de dolar kuru 1,23-1,24 de dolaşmakta iken benim ödediğim ücrette dolar kuru tam tamına 1,305 YTL...

YUH diyorum. Biz o zaman boşu boşuna DOLAR kuru falan belirliyoruz.Yada bizim borsamızı yada serbest piyasamızı bu adamlar iplemiyorlar... 1,305 ne yaaa ?
Evet hocam haklısın. Maalesef öyle. Ne diyeyim. Herkes bulmuş işini Ama benim tavsiyem, banka kredi kartını yalnızca YTL hesabı olarak açtırma. Döviz de olsun. Böylelikle kendi dolar kurumuzdan ödeme yapabilirsin. Ben en son ödememi 1.25ten yaptım mesela...
Eski 05-22-2008, 12:15 AM   #3
haXan
Aşmış Üye

En mantıklısı vallaha doğru diyorsun...Var zaten benimde dolar hesabım bari sanal karta o hesabı tanımlayımda TR dolar kuru üzerinden alışveriş yapayım...

Hay yaşa yaa
En mantıklı çözüm bu dediğin gibi
haXan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-22-2008, 12:20 AM   #4
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Alıntı:

Ödeme seçeneği olarak paypal'ın YTL kurunu mu kullandınız yoksa USD seçeneğini mi kullandınız?

Ben YKB krdi kartımda hep USD üzerinden kuru seçiyorum ve ciddi bir fark göremiyorum (100-150 alışverişte )
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-22-2008, 12:31 AM   #5
izmir07
Üye ül-Zebellah

Alıntı:
En mantıklısı vallaha doğru diyorsun...Var zaten benimde dolar hesabım bari sanal karta o hesabı tanımlayımda TR dolar kuru üzerinden alışveriş yapayım...

Hay yaşa yaa
En mantıklı çözüm bu dediğin gibi
Eyvallah hocam.. İyi alışverişler...
Eski 05-22-2008, 12:34 AM   #6
haXan
Aşmış Üye

Şimdi Garanti Müşteri hizmetleri ile görüştüm Kredi kartınızın ödeme şeklini

YTL & EUR & USD

şeklinde düzeltirseniz Merkez bankası dolar kuruna göre işlemlerini gerçekleşir dedi.Düzelttim bakalım ilk hespa ekstresinde ortaya çıkar fark...

Ödeme seçeneğinde PAYPAL'ın USD yada YTL seçeneğini nasıl kullnaıyorsunuz ki ?

Benim ödemelerimde hesabımdan YTL olarak çekiyor USD ye "convert" edip sonrasında USD cinsinden ödeme yapıyor...Sizin anlatmaya çalıştığınızı tam olarak anlayamadım...
Eski 05-22-2008, 12:44 AM   #7
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Kuru paypal ödeme aşamasında da seçebiliorsunuz diye hatırlıyoum. Ben hep USD devam ettiğim için şu ana kadar bankalararası kur dışında bir kur yaşamadım, merkez bankasının kurundan biraz daha yüksek. Örneğin 15 mayısta yaptığım bir ödeme (118 USD) 18 mayısdaki ekstreme 1,25'den yansıdı. MB kuru 1.24 civarı idi.
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-22-2008, 12:46 AM   #8
haXan
Aşmış Üye

Şimdi biraz kurcaladımda olayı çözdüm galiba PAYPAL ayarlarından

Turkey
$0.00 USD - $3,000.00 USD 3.9% + $0.30 USD
$3,000.01 USD - $10,000.00 USD 3.4% + $0.30 USD
$10,000.01 USD - $100,000.00 USD 3.2% + $0.30 USD
> $100,000.00 USD 2.9% + $0.30 USD

böyle birşey buldum sanırım bizim dolar kurumuzun üzerinden %3,9 alıyor PAYPAL...O yüzden benim ödediğim ücretler yükseliyor.Aslınra CONVERT ederken indiragandi yapıyor çakal PAYPAL...Şimdi ayarları düzenledim artık yapamayacak

1. Click My Account.
2. Click Profile at the top of the page.
3. Click the Recurring Payment link in the Financial Information column.
4. Click the Edit Funding Options link.
5. Click the Conversion options link for the credit card.
6. Select your option.
7. Click Submit.
Eski 05-22-2008, 01:13 AM   #9
izmir07
Üye ül-Zebellah

Hocam evet bunu yapman da işine yarayacaktır. Ama benim dediğimi de yaparsan daha çok işine yarar çünkü bu sefer ister dolar olarak ödersin ister ytl olarak. Yani ister eski kuru kullanmış olursun ister yeni kuru
Eski 05-22-2008, 01:21 AM   #10
haXan
Aşmış Üye

izmir07 senin dediğini yapabilirmiyim diye internet şubesini biraz araştırdım ama olmadı...Ben hem SANAL KREDİ KARTI hemde SANAL KART kullanıyorum.

Şimdi bu SANAL KART'ımı USD hesbaın tanımlıyım sonra elimdeki YTL ile Dolar alıp bu USD hesabıma yatırayım ardından SANAL KART'ıma aktarayım dedim ama SANAL KART'ım sadece YTL hesaplarımı görüyor dolayısıyla USD hesaplarımı tanıtamıyorum SANAL KART'larıma...

Sonra dedim bir müşteri hizmetlerini arayayım bakıyım onlar ne diycekler diye, sordum soruyu hatun kurcaladı önündeki PC'yi biraz sonra dedi ben bir şefime sorayım iyi dedim bu saatte şefin uyumadıysa sor sordu maalesef dedi dediğiniz gibi olmuyor dedi..Ama şöyle birşey yapabilirsiniz kredi kartınızın ödeme cinsini YTL nin yanında USD ve EURO olarak da seçerseniz Merkez Bankası döviz kuruna göre para hesabınızdan çekilir dedi...Ok dedim anlattığı şekilde ayarladım bakalım...

Yani aslında bir nevi senin dediğine geldi
haXan is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık