![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Apr 2008
Ünü:
![]() |
Geri gönderdiğim ve parasını alamadığım ürün hakkında
Gece gece beni satıcılardan biri bana kafayı yedirtti. Satıcıdan bugüne kadar yaklaşık 70 ürün aldım. Bugüne kadar her şey normaldi. Sonra gönderdiği paketlerden 3 tanesi gümrüğe takılınca geri göndermek zorunda kaldım. Paketlerin içinde 3*3 toplam 9 gözlük var. Satıcının şahsi adı: Jenny kod adı
(kullanıcı adı): socaltrends Paketlerin gümrükte takılmasının sebebi ise üzerlerindeki etiketlerin çıkartılmamış olması. Eğer çıkartılmış olsaydı 3 tane gözlüğün gümrükten geçmediğini görmedim..Daha önceden satıcıya sorduğumda paketler bana geldiğinde sana haber veririm demişti ve parayı refund yapacağını belirtmişti. Ve dün paketlerden 2si satıcıya ulaştığında satıcı ne yaptı dersiniz?(1'i yolda henüz) Benden tekrar kargolamak için kargo ücreti istedi. Ben de kargo ücretini direk onun hesabına aktaramayacağımı çünkü paypalın Türkiyede direk hesaba para aktarımını desteklemediğini söyledim ve bunun için parayı bana geri öderse bundan sonra daha sağlıklı alışverişler yapabileceğimizi söyledim. Hatta 3 paketten 1ini ona hediye ettiğimi sadece 2 paketin parasını geri istediğimi söyledim. Satıcının cevabı bana şu oldu: "siz benden çok ürün aldınız, ben satışını yaptığım ürünün parasını niye iade edeyim ki sizin gümrük problemleriniz yüzünden" Olay çığrından çıktı artık. Ben alttan alıyorum, bakın ben herhangi bir ürünü alayım ebayden size shipping için para aktarayım o zaman diyorum" ama bir baktım ki beni blocklamış zaten. Sonra dedim ben sizin devamlı müşterinizim, bu güne kadar her şey normaldi neden şimdi böyle yapıyorsunuz anlamadım falan dedim. O da bana beni zorlayacak kişilerle uğraşmıyorum dedi.(Bi gitsem o Jenny'i zorlayacam da neyse) Dedim ben de o parayı ben nasıl olsa geri alıcam sizden. Sonuçta haklı olan benim. Ama sizin isteğinizle vermenizi istiyorum dedim, ve durumu güzelce özetledim. O da sizinle kesinlikle iş yapmak istemiyorum vs vs. dedi. (Her ne kadar iyi yorumları olan powerseller da olsa görüyorsunuz ki, işin içine para girince nasıl da değişiveriyorlar) Şimdi arkadaşlar sorum şu: Paypalda dispute açtım. Durumu yazıp claime çevirdim. Takip numaralarından da www.usps.com 'da ürünün satıcıya ulaştığı görünüyor. Paramı geri alabilmek için sizce paypalı beklemem yeterli mi yoksa bankama dilekçe yazmalı mıyım? Bankaya dilekçe yazacaksam da, direk dilekçe yazıp faxlasam olur mu. Yoksa müşteri hizmetlerini falan mı arasam. Müşteri hizmetleri de terslerse diye korkuyorum... Fikirlerinizi bekliyorum... ![]()
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Mar 2008
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Merhaba arkadaşım, Probleminizi okudum, alışveriş konusunda siz daha tecrübelisiniz bu belli Durumunuzu Ebay yada Paypal'a anlattığınızda yani şikayet edip yardım istediğinizde haklı çıkmamanız için normalde bir sebep görünmüyor. Ancak şöyle bir durum var alıcıların satıcıdan yasal olmayan konularda talepte bulunması kesinlikle yasaktır,yani bu üründen şu kadar alıyorum sen bana o fiyattan değil bu fiyattan gönder veya etiketlerini çıkar faturayı 100 Euro yada altında göster,gift işaretle falan filan... bu taleplerin sonu yok biliyorsunuz.Anlatmak istediğim bu çiğ satıcı yarın şikayetinizde benden yasal olmayn taleplerde bulundu bende ticaret yapmak istemedim derse ki bu pişkinlik onun bir göstergesi 1-siz haksız bulunursunuz, 2-paranız bu çiğ herifte kalır 3-üstüne üstlük negatif feedback yeme durumunuz da vardı neyse ki dün akşam feedback verdiğimde artık satıcıların feedback veremeyeceklerini öğrendim İşin güzel tarafı da bizim yorumlarımızı da göremeyecekler ![]() Bence en kısa yoldan banka ile bu olayı çözme yoluna gidip paranızı talep edin. Ben tamamen haklı olduğum ve ürünü sigortalı aldığım halde 2 aydır claim ın sonucunu bekliyorum,fatura gerçek tutarıda 86 Dolar olmasına rağmen Banka ile görüşmeyi en son seçeceğim.Bu işler için sık sık banka ile yüz göz olup tepki almamak için. Ancak sizin durumunuz farklı ben kesinlikle banka ile halledin derim. Kolay gelsin.Bu mesaj en son " 05-23-2008 " tarihinde saat 08:17 PM itibariyle tiglon tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
Yaa ebay'in böyle iğrenç bir durumu var işte daha dün akşam ebay'de havuz hesap olayı yok muhabbeti döndürmüştük bir konuda...Gittigidiyor'da alıcılar en ufak bir sorunda çirkefliğe yatabiliyor, satıcı olarak alttan alıp he gülü tamam gülüm tabi gülüm diyorsunuz....Ama ebay'de durum tam tersine, ürünü aldıktan sonra resmen satıcının üstüne titriyorsunuz aman kızdırmayım alttan alayım ürün gelmezse gümrükte takılırsa geri gittiğinde gelmedi cart curt demesin diye...
Benim sürekli alışveriş yaptığım ebay satıcılarıdan (şeytan kulağına kurşun aman nazar değmesin) daha bu çeşit "çokta tın banane lan" tarzında davranış biçimi görmedim bazen 10'lu ürün aldığımda 11.i ürünüde hediye olarak bile gönderiyor bir tanesi...Bende aynı şekilde adamların bu nezaketini geri çevirmiyorum.Ama tiglon'un dediği gibi rsmen çiğ satıcıya denk gelmişsiniz... Müşteri hizmetlerinin tersleme gibi bir durumu kesinlikle olamaz.Olursa o şahsın isim soyisim ve banka ismini direk verin ben sizin adınıza şikayet edeyim...Ne demek yaa terslemek kimki o beni yada sizi tersliyor karşısında çocuk mu var ? Adı üstünde Müşteri Hizmetleri her şeyi sorarım bir tane dahi ters cevap veremez bana...Geçenlerde bir bankanın şubesinden bir işlem yapıyorum Bireysel Müşteri tesmilcisinden adam anlamadı anlatmak istediğimi, 2 kere anlattım bana bak şimdi arkadaşım dedi... Dedim siz kimsiniz ki bana arkadaşım diye hitap edebiliyorsunuz ki ? Ben sizin nereden arkadaşınız oluyorum ? Direk kalktım masadan müdür ile görüşmek istediğimi belirttim kem küm ettiler dedim görüşücem.Sonra girdim müdürün odasına dedim müşterilerinizi sınıf sınıf ayırıyor mu bankanız ? Bu çalışanınız bana arkadaşım diye hitap edemez...Ben nasıl kendisinie Beyefendi diyorsam o da bana beyefendi demek zorunda...Artı gerizekalı anlatmak istediğimi anlamıyor 2 kere anlattım açık açık "Gerizekalıların anlayabileceği şekilde" yok ısrar ediyor olmaz öyle diyor...Böyle birşey varmı yok mu diyorum e yanlış anlamış arkadaşımız tabiikide sizin dediğiniz gibi bir durum var diyor müdür...E dedim madem var böyle birşey o dangalak çalışanınız neden beni bu duruma düşürecek davranışlarda bulundu ? Neyse yani sonuçta izmir07 sen müşteri hizmetlerine derdini anlat olayı çift taraflı yürüt bence ama senin tercihin tabii...Tiglon'un dediği gibide yapabilrsiniz... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
-----------------
Müşteri hizmetlerinin tersleme gibi bir durumu kesinlikle olamaz.Olursa o şahsın isim soyisim ve banka ismini direk verin ben sizin adınıza şikayet edeyim...Ne demek yaa terslemek kimki o beni yada sizi tersliyor karşısında çocuk mu var ? Adı üstünde Müşteri Hizmetleri her şeyi sorarım bir tane dahi ters cevap veremez bana...Geçenlerde bir bankanın şubesinden bir işlem yapıyorum Bireysel Müşteri tesmilcisinden adam anlamadı anlatmak istediğimi, 2 kere anlattım bana bak şimdi arkadaşım dedi... Dedim siz kimsiniz ki bana arkadaşım diye hitap edebiliyorsunuz ki ? Ben sizin nereden arkadaşınız oluyorum ? Direk kalktım masadan müdür ile görüşmek istediğimi belirttim kem küm ettiler dedim görüşücem.Sonra girdim müdürün odasına dedim müşterilerinizi sınıf sınıf ayırıyor mu bankanız ? Bu çalışanınız bana arkadaşım diye hitap edemez...Ben nasıl kendisinie Beyefendi diyorsam o da bana beyefendi demek zorunda...Artı gerizekalı anlatmak istediğimi anlamıyor 2 kere anlattım açık açık "Gerizekalıların anlayabileceği şekilde" yok ısrar ediyor olmaz öyle diyor...Böyle birşey varmı yok mu diyorum e yanlış anlamış arkadaşımız tabiikide sizin dediğiniz gibi bir durum var diyor müdür...E dedim madem var böyle birşey o dangalak çalışanınız neden beni bu duruma düşürecek davranışlarda bulundu ? Neyse yani sonuçta izmir07 sen müşteri hizmetlerine derdini anlat olayı çift taraflı yürüt bence ama senin tercihin tabii...Tiglon'un dediği gibide yapabilrsiniz... [/quote]----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Haxan, seni bir Türk vatandaşı olarak kutluyorum Özellikle resmi kurumlarda insanların sindirilmiş ve ezikleştirilmiş olduğunu görmek beni çok üzüyor. Bir vatandaş olarak çoğumuz haklarımızı bilmiyoruz bilenlerimizde alttan alıyoruz. Ben de kendi adıma bu haklarımı herzaman kullanma çabası içindeyim. Eski bir sağlık çalışanı olduğum dönemde de insanlara sağlık kurumlarındaki hakları konusunda yardımcı olmaya çalıştım.Deniz yıldızı hikayesindeki gibi bazılarını denize kavuşturdum Banka ile ilgili sorun yaşadığımda destek kuvvet olarak seni çağıracağım hazır ol ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Eyvallah tiglon
Mutlaka çağır öyle bir olay olursa direk kuzenim muhabbetinden girerim olarak cıngar çıkartmakta üstüme yok ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye ül-Zebellah
Ünü:
![]() |
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim Manisa'dan arkadaşlarım. Görüşlerinizin benim için çok değerli olduğunu bilmenizi isterim. Ve burada da sağlam dostlukların edileceğini sizinle gördüğüm için sevinçliyim.
Şimdi bu çiğ satıcıya dersini vermek için, söylediklerinizi dikkate alarak ben de garanti bankası müşteri hizmetleriyle görüştüm. Provizyon numaraları verdiler işlemlerin kolaylaşması için. Bildiğimiz gibi de, dilekçe yollamam durumunda bankanın bu konuda gerekli araştırmaları yapacağını belirttiler. Dilekçede yer alması gereken şeyler bilgimin dışında artı olarak, nüfus cüzdanı fotokopisi ve provizyon numaraları yer alması gerekiyormuş. O nüfus cüzdanı fotokopisini dilekçenin neresine iliştireceğimi de anlamadım ama neyse. Tiglon dediklerin oldukça mantıklı aslında ama bazı sebeplerden ötürü ise ben, bu çiğ satıcı o dediklerini yapsa da benim lehime olacağını düşünüyordum. Sebebi ise, evet biz gift olarak işaretleme vs talep edemiyoruz normalde ama asıl gönderilen değil gönderen suçlu olur bu konuda diye biliyorum. Yani gift olarak işaretlemek, gerçek değeri göstermemek satıcının suçlarına girer diye biliyordum fakat bunlar dediğin gibi aleyhime delil olarak da kullanılabilir mi onu bilmiyorum. Haklısın valla Haxan. Ebayin cıvık yönü de bunlar. Sanki satıcıdan zorla alıyoruz malı ve ağızlarından zar zor laf alabiliyoruz. İyi reklam yapması gereken bizmişiz gibi... Evet dediğin gibi iyi satıcılar da yok değil. Paketin birini bizim PTT kaybetmiş. İçinde parfüm vardı. Satıcıya dispute açtım bunları ne zaman yolladın falan diye sormak amaçlı sadece o da bana zamanını söyledi ve paypalda dispute açmanıza gerek yok ben hemen yenisini gönderiyorum dedi ve 6-7 günde geldi. Ya bu çiğ satıcı maalesef en iyi malları en uygun fiyata veren kişiydi. Ondan biraz alttan alayım dedim ama sonunda da lafı koydum. Dedim ki; "ben öğrenciyim ve sayenizde kötü bir insan nasıl olur bunu bir kez daha öğrenmiş oldum." Türkiyede bilen fazla yoktur bu satıcıyı ve çoğu kişi de paylaşmak istemiyor iyi fiyatlara satış yapan satıcıları. Çünkü kargo ücreti pahalı diye kimse yanaşmıyor. Sadece çoklu ürün alımında fiyatları uygun olabiliyor. Neyse ben artık defteri kapattım bu satıcıyla. Anladım. Beni tersleyecek müşteri hizmetlerinin alnını karışlarım diyorsun yani Ya sitede bir yerde okumuştum bu konuyu paypal ile görüşeceksiniz bizim yapabileceğimiz bir şey yok demiş müşteri hizmetleri de oradan esinlenerek söylemiştim. Tekrar sağolun arkadaşlar. Biz bize yeteriz. Gelişmeleri haber vereceğim ![]()
"Dünyadaki en saf insan bile olsan, dolandırılmayı haketmiyorsundur, çünkü İNSANsındır. Ve bir takım hakların vardır." Bu mesaj en son " 05-24-2008 " tarihinde saat 01:05 AM itibariyle izmir07 tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Yaa dediğin gibi alıcı suçlu değildir satıcı suçlu durumdadır bu konuda...Sonuçta ben her türlü çakallığı talep ederim ama kabul edip etmemek ve gönderip göndermemek sana kalmış ister kabul edersin bu işin altına ikimizde gireriz ki sen daha çok altına girmiş bulunuyorsun (SATICIYA DİYORUM)...
Dediğin gibi kimseler hangi satıcıdan hangi ürünü aldığını söylemek istemiyor hele birde bu işin TR'de ticaretini yapıyorsan ![]() Bende öğrenciyim 5.Sınıf öğrencisi..Sonuçta bu işle ev geçindirmesemde allaha şükür 3-5 birşey kazanıyoruz o yüzden bazen ebay'den ürün getirtmeyin kardeşim çok zor bu işler gümrüğe takılıyor kargoda kaybolyor bırakın biz sizin adınıza getirtelim GittiGidiyor'da satalım demek geliyor içimden... ![]() (Yukarıda yazdıklarımdan yurtdışından ürün getirmekte hiçbir problem yok her türlü ürün geliyor hiçte sorun olmuyor gümrükmüş satıcıymış paypal'mış dispute'muş falan yalan hepsi gibi anlaşılmasın...İşin erbabı değilseniz bilmeden etmeden sakın getirtmeye kalkmayın sonra forumdaki arkadaşların yanına almayalım sizi param uçtu ürün piyasada yok dolandırıldım ürün gümrüğe takıldı gibilerinden ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye ül-Zebellah
Ünü:
![]() |
Arkadaşlar bugün paypal bütün parayı iade etti. Kargo parasını da iade ettiği için
, kargo parası da satıcıya girmiş oldu oh olsun Bankadan haber çıkmadı, çıktıysa bile uygunsuz bir zamanımda, gizli numaradan aramışlardır. İade paypal tarafından yapıldı, yani banka chargeback'e karışmadı. Yeni okuyan arkadaşların bilgisine, gümrüğe takılan ürününüzü geri gönderdiğinizde satıcı paranızı geri ödemez ise; dispute'ü claime çevirip olayı tertemiz hallediyorsunuz. Haxan ve Tiglon arkadaşlarıma teşekkürler. Varolun dostlar... ![]()
|
|
|
#9 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Hadi geçmiş olsun, senin adına sevindim. Olayın kısa bir sürede (aylarca bekleyenleri düşünürsek) çözülmesi çok iyi olmuş. Sorunsuz alışverişler diliyorum, görüşmek üzere.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler.Bu arada geçmiş olsun![]() |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|