Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 07-08-2006, 02:33 AM   #1
varyata
Süper Moderatör

varyata kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: varyata İtibar düzeyini kapadı

DiSPUTE NASIL AÇILIR.!! & DiSPUTE TAKiBi + SORUNLARi

Parasını ödediğiniz halde satıcı ürününüzü göndermediyse yapacağınız 2 işlem vardır.
Birincisi Paypal Dispute şikayet özelliğini aktif hale getirmek (bu kesin yapmanız gereken bir şeydir)
İkincisi Ebay'a yazarak durumu bildirmek bu sizin isteğinize bağlıdır.
Sebebine gelince paypal dispute özelliği yani paypalın kullanıcılarını sigorta özelliğini aktif hale getirdiğinizde zaten kendinizi garanti altına almış oluyorsunuz.

1- Paypal 1000 usd'ye kadar yaptığınız alışverişi sigorta altına alıyor bunu bilin.
2- Dispute özelliğini (şikayet etmek için) açmak için 45 gün zamanınız var bu zaman paypal aracılığıyla ödemenizi yaptığınız tarih itibarı ile başlıyor.
3- Ebay alışverişlerinizi mutlaka paypal ile yapmanızı öneririm.

Paypal'a ve Ebay'a şikayette bulunmak için aşağıdaki Linkleri kullanın.

1- Paypal'a Şikayet

2- Ebay'a Şikayet

DiSPUTE NASIL AÇILIR.!!

Alıntı:
ANLATIM okay2 tafarından gönderildi
Dispute paypal sayfasına girerek log in yaptıktan sonra resolution center kısmından açılır.
Orada sizden transaction number-işlem numarasını isteyecek, bu numara paypala ödeme yaptıktan sonra size gelen mailde de var.Oradan yazabilirsin.

Dispute açmak demek satıcıya ürün ile ilgili durumu resmi bir şekilde sormak demektir.Burdan yazınca satıcıya gider ama paypalda da bir kayıt durur.

2-3 gün içerisinde cevaplamazsa satıcı hemen yine aynı sayfadan dispute u claim e çevirmeniz gerek.Bu paypal üzerinden dava açmış olmak demektir.Bu durumda paypal konuyu inceler ve haklıysanız paranızı satıcıdan keserek size iade eder.

Paypal'a şikayette bulunurken yukarıda anlatıldığı gibi hareket ediyor ve dispute paypal sayfasın'da yapılacak işlemleri tamamlıyorsunuz.
İşlemin sonlarına yakın bir yerlerde size şikayetinizin ne olduğunu yazmanız gereken bir yer geliyor buraya kendi durumunuzla ilgili ingilizce bir şeyler yazmanız gerekiyor bu konuda çeviri bölümümüzden yardım alabilirsiniz.

Şikayet durumu ile ilgili gidişat.

işlemleri bitirdiğinizde paypal hesabınızda Dispute özelliğinin açık olduğunu görmelisiniz. (pembe bir tablo şeklinde sayfanın en üstünde olur.)
Devamında paypal size 10 ile 20 gün arası bir bekleme süresi belirler.
Bu sürede sizin şikayet yazısını satıcıya yollar ve savunmasını yapmasını ister savunma yaparsa savunmayı size yollar ve sizden yorum ister eğer satıcı hiçbir savunma yapmazsa süre bitiminde ya satıcının hesabından yada kendi kasasından 1000 usd'ye kadar size ödeme yapar.
Ödemeyi kendi kasasından yaparsa satıcının ebaydaki satıcılık vasfına son verilir.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Saygılarımla...

varyata

Süper Moderatör

Konu hakkında aşağıdaki linki okuyunuz.

http://forum.iyibey.com/forumlar-ve-...html#post36602

Bu mesaj en son " 04-26-2007 " tarihinde saat 09:23 PM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir....
varyata is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-13-2006, 10:19 PM   #2
WICKY
Üye ül-Zebellah

WICKY kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: WICKY is on a distinguished road

emeğine sağlık dostum iyi olmuş .
WICKY is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-15-2006, 12:04 PM   #3
frtkpt
Kallavi Üye

frtkpt kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Ünü: frtkpt is on a distinguished road

frtkpt kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to frtkpt
evt ellerine sağlık hnz başıma gelmedi ama gelirse ne yaparız die düşünenlere ilaç.
frtkpt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-29-2006, 12:14 PM   #4
unsal9
Taze Üye

unsal9 kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Ünü: unsal9 is on a distinguished road

Unhappy 6 paketten bi tanesi elime ulaşmadı

Değerli arkadaşlarım,
yaklaşık 2 aydır siteniz sayesinde paypaldan 6 tane ürün aldım. yalnız ilk aldığım ürün( trackink no:cp084096646us) amerikan posta servisi tarafından gönderildi ve türkiyeye ulaştı diğe yazılmasına rağmen postam henüz elime ulaşmadı. postaneyi, uluslararası posta servisini aradım. kayıtlarda yok dediler. Aradan 23 gün geçince adamı paypala ve ebaya şiayet ettim (dispute ile). Ürün elime ulaşmadı diğe yazdım. Adam da aynı şekilde bana ürün elinize ulaşmış gibi görünüyor. nasıl olur diğe bir mesaj attı. sizce ben tekrar adama nasıl dokunaklı bir mesaj yazabilirim. (not :ürüne 3 dolarda sigorta parası ödemiştim).
unsal9 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-13-2006, 07:59 AM   #5
metabax
Taze Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: metabax is on a distinguished road

Lütfen yardım edin arkadaşlar...

arkadaşlar ben ebayda bir ilan gördüm ve bu alışverişi ebay üzerinden değil de direk satıcıya paypal üzerinden ödeme yaparak aldım, ödeme yaptığım tarih 4 ağustostu. 15-20 gün sonra dispute yi açtım ve açıklamamı yazdım. Sonra satıcıdan savunma geldi "ben ürünü gönderdim ve senin mailine bunun posta gönderisi bilgilerini göndererek sana kanıtlayacağım" şeklinde bir şey yazmış ve benden mail adresimi yazmamı istemiş. Bende yine paypal üzerinden mail adresimi verdim. Bir süre bekledim ama yine gelen giden hiçbir şey yok ve yine paypal üzerinden "satıcıdan bana hiçbir kanıt gelmemiştir" şeklinde bir mesaj yazdım. Yani paypal daki şikayet bölümünde benim 4 satıcının tek mesajı var. Ve daha sonra paypal dan bir mail geldi bana "20 günden fazla olduğu için tartışma kapanmıştır" şeklinde.. Şimdi paypal hesabıma girdiğimde resolution center da açtığım dava ile ilgili hiç bir şey göremiyorum. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız memnun olurum.
metabax is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-28-2006, 04:59 PM   #6
ozankar
Kallavi Üye

ozankar kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
Ünü: ozankar is on a distinguished road

ozankar kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
dispute hakkında

prosedür ne şekilde işliyor
ben açtım o cevap verdi ben üstüne 3 mesaj daha attım ama o cevap vermiyor
şimdi nolcak
ozankar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-29-2006, 05:05 PM   #7
ozankar
Kallavi Üye

ozankar kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
Ünü: ozankar is on a distinguished road

ozankar kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
yokmu bilen
veya artık bana cevap yazmıyomusunuz
ozankar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-05-2006, 11:20 AM   #8
semihata
Üye

Ünü: semihata is on a distinguished road

ya gerçekten dispute açın diye tavsiye ediyolar ama geçerliliği yaptırımı varmı bunun
semihata is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-09-2006, 12:02 PM   #9
Nautilus
Üye

Giriş: Jun 2006
Ünü: Nautilus is on a distinguished road

Dispute hakkında

Merhabalar arkadaşlar ben 04 Ekimde 2 adet ginseng aldım ve ücreti ödedim.Bu zamana kadar herhangi birşey elime ulaşmadı malesef.Satıcıya Tracing number i sordum ama Air Mail ile gönderdiğinden dolayı olmadığını söyledi.Daha sonra satıcı ile irtibat kurdum ve elime ulaşmadığını belirttim , bunun üzerine satıcı bana gümrükle ilgli bir sorun olabilir diyerek adresinize yolladık diye bir cevap attı.Bende dün Dispute açtım satıcıya (paypal hesabımda pembe sayfa çıktı ) bana bugün böyle bir e-mail geldi tam olarak anlayamadım yardımcı olabilirmisiniz ve bu aşamada ne yapmam gerek.

Dear Devrim Özgür,

Your Item Not Received dispute for the payment you sent to Arash Anvaripour
on Oct 4, 2006 (Transaction xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx) is now open.

By opening a dispute, you are communicating with the seller, not PayPal,
about this problem transaction. We will email you when your seller posts a
response in the Resolution Center.

To learn more about PayPal's dispute resolution process, log in to your
account and click the “Tutorials” link on the Resolution Center tab.

-----------------------------------
Deadline: Nov 27, 2006
-----------------------------------

On Nov 27, 2006, this dispute will automatically close unless you escalate
it to a PayPal claim. By escalating to a claim, you would be asking PayPal
to review the case and decide the outcome.

We will remind you by email when the deadline is approaching. A closed
dispute cannot be reopened or escalated to a PayPal claim.

Thank you,

PayPal

Arkadaşlar dispute kısmına girince en sağ tarafta view var onu tıklıyorum ve beni yazdığım sayfaya atıyor.Onun hemen yanında da 2 seçenek var şöyle ,

1.My concerns have been resolved, I want to close this dispute
2.I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal

anladığım kdarı ile 1.seçenek anlaştım kapatıyorum diyor ,
2.seçenek ise bu konuyu paypala havale ettiğimi bildiriyor.Ben 2.seçeneği işaretlediğim zaman ise kabul etmiyor.Bu ne anlama geliyor benim bu durumda ne yapmam gerek sizce..

Teşekkürler
Nautilus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-10-2006, 07:59 AM   #10
semihata
Üye

Ünü: semihata is on a distinguished road

Benzer ürünlerden bende aldım daha once satıcılar çok problem çıkardı gonderdim diyorlar yollamıyorlar satış sonrası tracking numarasını ısrarla isteyin bende airmail parcel post ile aldım ancak numara verdiler bulunduğunuz ilde ptt ye bir sorun. Engec 25 gün içinde geliyor ama sizinki 1 ay olmuş. Genelde teslim kağıdı gelir ulaştığı zaman ama kargoda kaybolmuşta olabilir birkaç ufak parça üründe gümrük sorunu çıkmıyor çıksada bildirirler zaten
Paypal da dispute açtıktan sonra açıklama yapıyorsunuz satıcı size cevap veriyor herhangibir açıklama yapmadıysanız o yuzden dispute içinde soylediğiniz 2.seçeneğikabul etmemiş olabilir ayın27sinde otomatik olarak kapanağını yazıyor. Şimdi yapacağınız eniyi şey tartışmayı tırmandırmak(esclate) olabilir yani 2 secenek satıcının gonderdiğini kanıtlamasını isteyin bir şekilde olmadı daha sonra paypaldan ücret iadesi talep edebilirsiniz
semihata is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık