![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
Giriş: May 2006
Ünü:
![]() |
Genelde para iadeleri doğrudan kredi kartına yansıtılıyor. İlgili ödemenin Paypal kaydına baktığınızda refunded yazıyorsa para karta iade olmuştur.
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#132 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
Dispute yardım.
Arkadaşlar aldıgım üç üründen sadece biri gelince dispute actım bir mail geldi bana. acaba ne diyor yardım edermisniz? Dear SA KIZILTUG, Your Significantly Not as Described dispute for the payment you sent to on Jan 11, 2008 (Transaction 8JB971988X773473V) is now open. By opening a dispute, you are communicating with the seller, not PayPal,about this problem transaction. We will email you when your seller posts aresponse in the Resolution Center. To learn more about PayPal's dispute resolution process, log in to youraccount and click the “Tutorials” link on the Resolution Center tab. -----------------------------------Deadline: Feb 12, 2008----------------------------------- On Feb 12, 2008, this dispute will automatically close unless you escalateit to a PayPal claim. By escalating to a claim, you would be asking PayPalto review the case and decide the outcome. We will remind you by email when the deadline is approaching. A closeddispute cannot be reopened or escalated to a PayPal claim. Thank you, PayPal Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and youwill not receive a response. For assistance, log in to your PayPal accountand click the Help link located in the top right corner of any page. Ifyour inquiry is regarding a claim, log in to your PayPal account and go tothe Resolution Center. ----------------------------------------------------------------Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved. Consumer advisory- PayPal Pte. Ltd., the holder of PayPal’s stored valuefacility, does not require the approval of the Monetary Authority ofSingapore.Users are advised to read the terms and conditions carefully. PayPal Email ID PP900 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
arkadaslar,
ilk kez dispute acmak zorunda kaldim. bu yuzden bu durumda ne olacak bilemedim. odemeyi yaptiktan bir sure sonra satici kargoladigini soyleyip mail atmisti. (11 aralık'ta)benim de sehir disina cikmam gerekiyordu. geri dondugumde dispute actim ama satici artik ebay kullanicisi gozukmuyor. paypal a odeme yaptigim mail adresinden de ses cikmadi. paypal icin dispute actim ama karsi taraftan haber bekliyor gibi. Ebay kullanicisi olmadigindan bir sey cikmaz mi dersiniz? bir de zayif bir ihtimal olsa da kargonun yilbasi yuzunden bu vakte sarkmis olmasi ve gelme ihtimali var midir? |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Taze Üye
Giriş: Dec 2007
Ünü:
![]() |
Ebay'a şikayet
Arkadaşlar
9 Ocakta aldığım ve ödediğim ürünüm gelmediği gibi satıcı da mesajlarıma yanıt vermiyor.Ben de Ebaya şikayet edeyim diyorum ama sayfa acıldığında ödeme tarihinde takvimi tıklıyorum bugun yani 9 Şubattan sonrası tıklanıyor. Ocak kapalı.. Tarihi belirtmeden de sayfadaki bilgileri kabul etmiyor.Ne yapmam lazım acaba???? Ayrıca ben bu satıcıya negatif feedback vermelimiyim artık..Yoksa bir süre daha beklemem mi gerek... Yradımcı olursanız cok sevineceğim... |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
simdi ne yapmaliyim?
Paypal'a actigim dispute icin soyle bir mail aldim.
"Thank you for contacting PayPal. We believe we responded to your recent inquiry either through a call into our service center or through another e-mail from you." paypal a gidip baktigimda actigim dispute icin saticiya email gonderildigi yaziyor ve resolution center a tiklayip open cases a bakinca da deferred durumunda diyor. Simdi saticiya mail atildi deyip kapatti mi bu dispute isini yoksa daha beklemem mi lazim? ilk dispute acisim oldugundan emin olamadim. Yapmam gereken bir sey var mi? Yoksa simdiye kadar dispute idi de simdi claim mi oldu? |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Banned
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Defer durumu bekleme durumudur. Paypal simdi durumu inceliyordur. Genelde 2 hafta kadar falan sürüyo. Yada 10 gündür. Öncelikle konunun sadece son kismini anlattiginiz icin pek birsey diyemiyorum. Mesela ürünü geri gönderdiyseniz paypal sizden track numarasi istemisse ve siz bunu girmisseniz 10 gün sonra claim kapanip paraniz balanceye gelir. Yok eger bunlari yapmadiysaniz ve accountunuzun sonunda TR yaziyosa sansiniza küsün. TR yazinca, bir is bu kadar ters gider mi? demeyin, gidiyor. Ben bu ay bol bol tadina vardim bu acinin. Simdi üst taraftaki konuyuda okuyunca anladim ki saticiniz artik bir eBay kullanici degilmis ![]() Bu büyük bir avantaj saglar size. Eger bu satici claime gecen case icin herhangi bir track numarasi giremezse bu durumda case otomatik olarak kapanip ödediginiz tüm bedel geri gelir. Eger track girmisse yine merak etmeyin bu track numarasina itiraz etmeniz icin size mail göndereceklerdir. Track numarasi her zaman girmek zorundadir. Kayitsiz - kayitdisi diye bir posta gönderisi yoktur. Herzaman paketlerin üzerinde zaten custom number bulunur. Bu numara ürünü takip etmeyede yarar. Zaten bunlari biliyorsunuzdur. Saticinizdan track numaralari yada ek bilgiler istendigi icin Defered durumuna girmis case'iniz. Endiselenmenize gerek yok. 7 Gün icinde saticidan ses cikmazsa (paypala girip case e bir track numarasi girmesi gerekiyor) case kapanacak ve sizin tarafiniza sonuclanacak. Birkac mesaj daha yukari ciktim yine dayanamadim yine yaziyorum ![]() Refund edilen miktar nereye gidecek diye sorulmus sanirim. Eger aldiginiz ürüne ödemenizi kredi kartinizdan cekip yaptiysaniz (balance kullanilmamis instant payment yazar) paraniz kredi kartiniza - Balance kullanilip ödeme yaptiysaniz (Alinan ödeme karsi tarafta New Fund seklinde gözükür ve para balanceden ödenmistir yada banka hesabindan) bu refund'da balance'a geri döner. Aslinda biraz karisik gibi konu ama biz banka hesabimiz olamadigi icin USA' da bizim icin pekte karmasik degil. Para nerden ödenmisse oraya geri gelir diyelim basit olsun tamamen... Bu mesaj en son " 02-18-2008 " tarihinde saat 04:20 AM itibariyle mert21 tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
cok tesekkur ederim
Mert21,
Verdiginiz bilgilere cok tesekkur ederim. Satici ortadan kayboldu mallar ortada yok. Cok zayıf ihtimalle yılbasinda kayboldu diyecegim ama saticinin tamamen ortadan kaybolmasi yuzunden pek de sanmiyorum. Ayni zamanlarda yaptigim bir alisveriste urun gelmeyince satici direk paramı odemisti vekredi kartima + tutar olarak eklendi. Bu yuzden dediginiz gibi 7 gun icinde ses cikmazsa ayni sey olur galiba. Ben de bankaya gidip tutarin iadesi icin dilekce verecektim. Artik biraz daha bekleyeyim diyorum. Galiba paypal sonuclanmadan yanlis bir is de olabilir. |
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Banned
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Umarim sorunu en kisa zamanda asarsiniz. Bundan böyle www.xxxx.xx ortak adresinde tüm sorulara yanit verme gayreti icindeyim. Tüm aktif kullanicilarin bu adresten bilgilerini paylasmalarini rica ederiz. Bu mesaj en son " 02-29-2008 " tarihinde saat 01:10 PM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2008
Ünü:
![]() |
sağol kardeş bende düşühnüyodumki eğer ürün gelme<zse ne yaparım diye çok sağolun
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
diger baslıktada var ama buraya daha cok bakılıyor galiba ne yapmam lazım:
usps ile gönderdi satıcı ptt de gümrüge takıldı. fatura bedelini az yazmasını istemiştim yazmamıs. dispute actım satıcı tamam urunu alınca parayı geriv ercegiz dedi. 10gun gecti almıs olmanız lazım dedim. "did no want " yazmıs istemedim diyor yani ve dava haline dönüştürmüş paypalde beni haksız bulmus elimde ne para var nede ürün. sizce finansbanka basvursam birşey yapabilirlermi birde satıcı ürünü geri almak istemedi ürün tekrar ptt yemi gelecek. paypale ne yazmalıyım dava kapalı zateni ? ![]() ![]() |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|