Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 01-20-2008, 03:11 AM   #131
canss
Aşmış Üye

canss kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Ünü: canss is an unknown quantity at this point

Genelde para iadeleri doğrudan kredi kartına yansıtılıyor. İlgili ödemenin Paypal kaydına baktığınızda refunded yazıyorsa para karta iade olmuştur.
canss is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-23-2008, 09:27 PM   #132
serdarkiziltug
Kallavi Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: serdarkiziltug is on a distinguished road

Dispute yardım.

Arkadaşlar aldıgım üç üründen sadece biri gelince dispute actım bir mail geldi bana. acaba ne diyor yardım edermisniz?

Dear SA KIZILTUG,
Your Significantly Not as Described dispute for the payment you sent to  on Jan 11, 2008 (Transaction 8JB971988X773473V) is now open. By opening a dispute, you are communicating with the seller, not PayPal,about this problem transaction. We will email you when your seller posts aresponse in the Resolution Center. To learn more about PayPal's dispute resolution process, log in to youraccount and click the “Tutorials” link on the Resolution Center tab. -----------------------------------Deadline: Feb 12, 2008----------------------------------- On Feb 12, 2008, this dispute will automatically close unless you escalateit to a PayPal claim. By escalating to a claim, you would be asking PayPalto review the case and decide the outcome. We will remind you by email when the deadline is approaching. A closeddispute cannot be reopened or escalated to a PayPal claim. Thank you, PayPal Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and youwill not receive a response. For assistance, log in to your PayPal accountand click the Help link located in the top right corner of any page. Ifyour inquiry is regarding a claim, log in to your PayPal account and go tothe Resolution Center. ----------------------------------------------------------------Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved. Consumer advisory- PayPal Pte. Ltd., the holder of PayPal’s stored valuefacility, does not require the approval of the Monetary Authority ofSingapore.Users are advised to read the terms and conditions carefully. PayPal Email ID PP900
serdarkiziltug is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-30-2008, 09:18 PM   #133
raraavis
Kallavi Üye

raraavis kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Ünü: raraavis is on a distinguished road

arkadaslar,
ilk kez dispute acmak zorunda kaldim. bu yuzden bu durumda ne olacak bilemedim. odemeyi yaptiktan bir sure sonra satici kargoladigini soyleyip mail atmisti. (11 aralık'ta)benim de sehir disina cikmam gerekiyordu. geri dondugumde dispute actim ama satici artik ebay kullanicisi gozukmuyor. paypal a odeme yaptigim mail adresinden de ses cikmadi. paypal icin dispute actim ama karsi taraftan haber bekliyor gibi. Ebay kullanicisi olmadigindan bir sey cikmaz mi dersiniz? bir de zayif bir ihtimal olsa da kargonun yilbasi yuzunden bu vakte sarkmis olmasi ve gelme ihtimali var midir?
raraavis is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-09-2008, 05:50 PM   #134
onurum95
Taze Üye

onurum95 kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2007
Ünü: onurum95 is on a distinguished road

Ebay'a şikayet

Arkadaşlar
9 Ocakta aldığım ve ödediğim ürünüm gelmediği gibi satıcı da mesajlarıma yanıt vermiyor.Ben de Ebaya şikayet edeyim diyorum ama sayfa acıldığında ödeme tarihinde takvimi tıklıyorum bugun yani 9 Şubattan sonrası tıklanıyor. Ocak kapalı.. Tarihi belirtmeden de sayfadaki bilgileri kabul etmiyor.Ne yapmam lazım acaba????
Ayrıca ben bu satıcıya negatif feedback vermelimiyim artık..Yoksa bir süre daha beklemem mi gerek...
Yradımcı olursanız cok sevineceğim...
onurum95 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-18-2008, 12:20 AM   #135
raraavis
Kallavi Üye

simdi ne yapmaliyim?

Paypal'a actigim dispute icin soyle bir mail aldim.
"Thank you for contacting PayPal. We believe we responded to your recent
inquiry either through a call into our service center or through another
e-mail from you."
paypal a gidip baktigimda actigim dispute icin saticiya email gonderildigi yaziyor ve resolution center a tiklayip open cases a bakinca da deferred durumunda diyor. Simdi saticiya mail atildi deyip kapatti mi bu dispute isini yoksa daha beklemem mi lazim? ilk dispute acisim oldugundan emin olamadim. Yapmam gereken bir sey var mi? Yoksa simdiye kadar dispute idi de simdi claim mi oldu?
Eski 02-18-2008, 04:09 AM   #136
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

Alıntı:
raraavis tafarından gönderildi
Paypal'a actigim dispute icin soyle bir mail aldim.
"Thank you for contacting PayPal. We believe we responded to your recent
inquiry either through a call into our service center or through another
e-mail from you."
paypal a gidip baktigimda actigim dispute icin saticiya email gonderildigi yaziyor ve resolution center a tiklayip open cases a bakinca da deferred durumunda diyor. Simdi saticiya mail atildi deyip kapatti mi bu dispute isini yoksa daha beklemem mi lazim? ilk dispute acisim oldugundan emin olamadim. Yapmam gereken bir sey var mi? Yoksa simdiye kadar dispute idi de simdi claim mi oldu?
Ben daha önce acmadimda son zamanlarda bana cok acildi
Defer durumu bekleme durumudur. Paypal simdi durumu inceliyordur. Genelde 2 hafta kadar falan sürüyo. Yada 10 gündür. Öncelikle konunun sadece son kismini anlattiginiz icin pek birsey diyemiyorum. Mesela ürünü geri gönderdiyseniz paypal sizden track numarasi istemisse ve siz bunu girmisseniz 10 gün sonra claim kapanip paraniz balanceye gelir. Yok eger bunlari yapmadiysaniz ve accountunuzun sonunda TR yaziyosa sansiniza küsün. TR yazinca, bir is bu kadar ters gider mi? demeyin, gidiyor. Ben bu ay bol bol tadina vardim bu acinin.

Simdi üst taraftaki konuyuda okuyunca anladim ki saticiniz artik bir eBay kullanici degilmis
Bu büyük bir avantaj saglar size. Eger bu satici claime gecen case icin herhangi bir track numarasi giremezse bu durumda case otomatik olarak kapanip ödediginiz tüm bedel geri gelir. Eger track girmisse yine merak etmeyin bu track numarasina itiraz etmeniz icin size mail göndereceklerdir. Track numarasi her zaman girmek zorundadir. Kayitsiz - kayitdisi diye bir posta gönderisi yoktur. Herzaman paketlerin üzerinde zaten custom number bulunur. Bu numara ürünü takip etmeyede yarar. Zaten bunlari biliyorsunuzdur. Saticinizdan track numaralari yada ek bilgiler istendigi icin Defered durumuna girmis case'iniz. Endiselenmenize gerek yok. 7 Gün icinde saticidan ses cikmazsa (paypala girip case e bir track numarasi girmesi gerekiyor) case kapanacak ve sizin tarafiniza sonuclanacak.

Birkac mesaj daha yukari ciktim yine dayanamadim yine yaziyorum
Refund edilen miktar nereye gidecek diye sorulmus sanirim.

Eger aldiginiz ürüne ödemenizi kredi kartinizdan cekip yaptiysaniz (balance kullanilmamis instant payment yazar) paraniz kredi kartiniza - Balance kullanilip ödeme yaptiysaniz (Alinan ödeme karsi tarafta New Fund seklinde gözükür ve para balanceden ödenmistir yada banka hesabindan) bu refund'da balance'a geri döner. Aslinda biraz karisik gibi konu ama biz banka hesabimiz olamadigi icin USA' da bizim icin pekte karmasik degil. Para nerden ödenmisse oraya geri gelir diyelim basit olsun tamamen...

Bu mesaj en son " 02-18-2008 " tarihinde saat 04:20 AM itibariyle mert21 tarafından düzenlenmiştir....
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-18-2008, 11:38 AM   #137
raraavis
Kallavi Üye

cok tesekkur ederim

Mert21,
Verdiginiz bilgilere cok tesekkur ederim. Satici ortadan kayboldu mallar ortada yok. Cok zayıf ihtimalle yılbasinda kayboldu diyecegim ama saticinin tamamen ortadan kaybolmasi yuzunden pek de sanmiyorum. Ayni zamanlarda yaptigim bir alisveriste urun gelmeyince satici direk paramı odemisti vekredi kartima + tutar olarak eklendi. Bu yuzden dediginiz gibi 7 gun icinde ses cikmazsa ayni sey olur galiba. Ben de bankaya gidip tutarin iadesi icin dilekce verecektim. Artik biraz daha bekleyeyim diyorum. Galiba paypal sonuclanmadan yanlis bir is de olabilir.
Eski 02-19-2008, 04:20 AM   #138
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

Alıntı:
raraavis tafarından gönderildi
Mert21,
Verdiginiz bilgilere cok tesekkur ederim. Satici ortadan kayboldu mallar ortada yok. Cok zayıf ihtimalle yılbasinda kayboldu diyecegim ama saticinin tamamen ortadan kaybolmasi yuzunden pek de sanmiyorum. Ayni zamanlarda yaptigim bir alisveriste urun gelmeyince satici direk paramı odemisti vekredi kartima + tutar olarak eklendi. Bu yuzden dediginiz gibi 7 gun icinde ses cikmazsa ayni sey olur galiba. Ben de bankaya gidip tutarin iadesi icin dilekce verecektim. Artik biraz daha bekleyeyim diyorum. Galiba paypal sonuclanmadan yanlis bir is de olabilir.
Sakin olaki o dilekceyi vermeyin. Verecekseniz bile 30 gün sonra verin. Bankalarda yanilmiyorsam 120 gün öncesinin ödemelerine bile itiraz edebilme olanaginiz oluyor. 90 Günde olabilir. Sürec pek önemli degilde siz dilekceyi verirseniz bankaniz 24 saat icinde paypaldan parayi ceker. Bu paypalin pek hosuna gitmeyecektir. Zaten verecegi parayi kendi isine karisilip elinden alinmasindan sonra sizi daha cok inceleyecekler ve gözetimde tutacaklardir.

Umarim sorunu en kisa zamanda asarsiniz.
Bundan böyle www.xxxx.xx ortak adresinde tüm sorulara yanit verme gayreti icindeyim. Tüm aktif kullanicilarin bu adresten bilgilerini paylasmalarini rica ederiz.

Bu mesaj en son " 02-29-2008 " tarihinde saat 01:10 PM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir....
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-21-2008, 04:09 PM   #139
okatur
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: okatur is on a distinguished road

Post ilaçki ne ilaç

sağol kardeş bende düşühnüyodumki eğer ürün gelme<zse ne yaparım diye çok sağolun
okatur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-21-2008, 09:43 PM   #140
valerio
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: valerio is on a distinguished road

diger baslıktada var ama buraya daha cok bakılıyor galiba ne yapmam lazım:

usps ile gönderdi satıcı ptt de gümrüge takıldı. fatura bedelini az yazmasını istemiştim yazmamıs. dispute actım satıcı tamam urunu alınca parayı geriv ercegiz dedi. 10gun gecti almıs olmanız lazım dedim. "did no want " yazmıs istemedim diyor yani ve dava haline dönüştürmüş paypalde beni haksız bulmus elimde ne para var nede ürün. sizce finansbanka basvursam birşey yapabilirlermi birde satıcı ürünü geri almak istemedi ürün tekrar ptt yemi gelecek. paypale ne yazmalıyım dava kapalı zateni ?

valerio is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık