Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 11-12-2007, 10:16 PM   #111
emir3g
Üye

emir3g kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
Ünü: emir3g is on a distinguished road

ilk dispute

Dilimiz döndüğü kadarıyla ilk dispute olayına bizde girdik.
durumdan herkesi haberdar edeceğiz.
umarım lehime sonuçlanır. 45 USD

this item is comed me but.
1-This item's is not black it is white
2-earphone and travel charger are not in the packet
3-this item is not 8GB it is 976MB
4-this item is Internally damaged and Externally damaged
because this item is hacked. Virus entered in my computer from this item.
Pay my damage please.

Bu mesaj en son " 11-12-2007 " tarihinde saat 10:19 PM itibariyle emir3g tarafından düzenlenmiştir....
emir3g is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-15-2007, 10:59 PM   #112
promete1923
Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: promete1923 is on a distinguished road

arkadaşlar bir şikayette bulunmuştum satıcı aynı gün içerisinde hiç bir şey demeden davayı paypale havale etti

Date Actor Action Details
Nov. 15, 2007 PayPal Case under review
Nov. 15, 2007 PayPal Email sent to seller
Nov. 15, 2007 PayPal Email sent to buyer
Nov. 15, 2007 Seller Dispute escalated to claim
Nov. 15, 2007 PayPal Email sent to buyer

sizce bunun anlamı nedir :S
promete1923 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-17-2007, 01:38 AM   #113
emir3g
Üye

emir3g kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
Ünü: emir3g is on a distinguished road

resimleri nereye göndereceğim

bana gelen hatalı ürün için dispute açtığımı yazmıştım 2 üstte.
Arkadaşlar ben bu ürünün resimlerini çekip paypal ve ebay.a göndermek istiyorum mail adreslerini bilen varmı yada nereye gönderebilirim
teşekkür ederim.
emir3g is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-18-2007, 02:14 PM   #114
diyar16
Taze Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: diyar16 is on a distinguished road

Unhappy dispute

We will make every effort to resolve this claim within 30 days although wemay require additional time to complete our investigation. You will be contacted by email and asked to provide additional information.If you are filing a claim because you believe that you received fake orinauthentic merchandise, you may be asked to submit a letter ofinauthenticity from a reputable expert who can substantiate your claim. Youare responsible for any costs associated with this appraisal. This lettershould be on official letterhead and include contact information so that wemay discuss your case with the expert if necessary. Your participation is essential to the investigation and it is importantthat you reply to requests for information within the specified timeframe.Failure to do so will result in cancellation of the claim and you willforfeit the possibility of a refund.
Arkadaslar dispute midir cluim midir nedir onu actim bana bu sekilde mail geldi paypal dan bu ne anlama geliyor bundan sonra bisey yapmam gerekiyomu yoksa paypala mi havale etmis oluyorum olayi yardimci olun lutfen!!!!
diyar16 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-24-2007, 07:58 PM   #115
erkann1
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: erkann1 is on a distinguished road

lütfen yardım...!!Registration blocked.

Yeni açtığım üyelikle aldığım ürünün ödemesini yaptım ama sanırım üyeliğim blok edilmiş.Daha önce açmış olduğum üyeliklerden dolayı olabilir mi acaba?Eski üyelikle hatta bir ürünü kazanmıştım ama paypala kayıt olamadığımdan ödeme yapamamıştım. Şimdiki kazandığım ürünü ödedim fakat bu aşağıdaki mesaj yazıyor??Ve ilginç olan birşey daha satıcı daha malı göndermeden bana yorum yapmış??Bu nasıl olabiliyor?Yardımlarınızı bekliyorum?

'' Registration blocked. Users whose registered status is blocked must resolve any outstanding complaints on file before proceeding. Please resolve all outstanding complaints and try again.

Click here to make a one-time payment to pay your outstanding balance in full.
Learn more about account suspension.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg ff.JPG (24.7 KB, 18 Görüntülenme)
erkann1 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-30-2007, 11:57 AM   #116
Jawwss
Taze Üye

Ünü: Jawwss is on a distinguished road

ürün para iadesi

arkadaşlar ben 5 adet ürün aldım ama yeni üyelikti eski üyeliğim iptal olmuştu ödeme yaptıktan sonra ebay üyeliğim iptal edildi ve kullanıcı da artık türkiye ye kargo göndermeyeceğini olumlu feedback vermem durumunda paramı iade edeceğini söyledi ama üyeliğim iptal olduğu için bişey yapamıyorum ve payapal da dispute açamıyorum.paypalda dispute açmaya çalıştığımda "You do not have any cases for the Transaction ID you entered." yazıyor ürünü daha yeni aldığım için olabilir mi yada bunun çözümü nedir.

Bu mesaj en son " 11-30-2007 " tarihinde saat 11:59 AM itibariyle Jawwss tarafından düzenlenmiştir....
Jawwss is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-05-2007, 12:46 PM   #117
aycollt
Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: aycollt is on a distinguished road

Resimli Anlatım

Evet arkadaşlar selamlar,
Benimde elime ulaşmayan bir ürünüm var. 25 dolar civarı bir ürün. Çok önemli değil. Fakat burada üç basamaklı sayılarla ifade edilen alışverişlerde sorun yaşayan arkadaşlar oluyor. Hemen hemen bu konunun bütün sayfalarını okudum. Çat pat olan ingilizcemlede dispute açtım sanırım. Yani inşallah açabilmişimdir.
Şimdi forumdaki bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlardan bir ricam var.
1- Sonuç itibarıyle herkezin sorunu genel olarak aynı. (Ürünü aldınız, ödemesini yaptınız fakat ürün elinize ulaşmadı ve paranızın geri iade edilmesini istiyorsunuz.)
2- Herkezin algılama değerleri farklıdır. Siz konuya hakim olduğunuz için anlattığınız şeylerin herkez tarafından anlaşılabileceğini sanabilirsiniz ama o kadar anlatılmasına rağmen hala dispute nerden açılır, claime nerden çevirilir gibi sorular görünüyor. O yüzden resimli anlatım en kesin çözümdür diye düşünüyorum. Ayrıca böylece forumdaki mesaj kirliliğininde önüne geçmiş oluruz. Son olarakta yukarıdada belirttiğim gibi sorunlar genel olarak paranın geri iadesi ile ilgili olduğu için şablon olarak birkaç ingilizce cümlede eklenirse tam süper olur.
Saygılar sunuyorum ve sorunsuz alışverişler dilerim...
aycollt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-07-2007, 12:01 PM   #118
caner23
Taze Üye

Giriş: Apr 2006
Ünü: caner23 is on a distinguished road

arkadaşlar,meilibao99 isimli satıcıdan aldığım usb'ler belirtilen sürede elime geçmediği için ürünlerin akibetini sormak amacıyla satıcıya email yazdım,mukabilinde gelen cevaplar aşağıdaki gibi.2 farklı cevap var.daha önce aynı satıcıdan aldığım usb'ler gelmişti ama son 3 gelmedi.bu satıcı ne yapıyor.dispute açayım mı?

ilk cevap;

Dear ************,

DAI XIAOFENG (meilibao99@yahoo.com.hk) has issued you a full or partial refund for your payment.

Please do not reply to this email. Email sent to this address cannot be answered.

Message From Seller:

ikinci cevap;

Dear caner2367,

sorry,we sent it by nonregistered mail,so we don't have tracking number,so i think it was lost on its way,we will refund to you soon,thanks

Bu mesaj en son " 12-07-2007 " tarihinde saat 12:13 PM itibariyle caner23 tarafından düzenlenmiştir....
caner23 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-08-2007, 06:22 PM   #119
quetm
Taze Üye

Ünü: quetm is on a distinguished road

dıspute???

arkadaslar yapabıldıgım kadarıyla 1 aydır gelmeyen urunum ıcın dıspute acmaya calıstım paypal sayfam asagıdakı resımdekı gıbı acaba dıspute ısm-lemını tamamladımmı yoksa daha yapmam gereken ne var...sımdıden herkeze tesekkur ederım...
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg dıspute.jpg (37.9 KB, 39 Görüntülenme)
Eski 12-16-2007, 05:47 PM   #120
quetm
Taze Üye

Ünü: quetm is on a distinguished road

yokmu yardım etcek arkadaslar...

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok