Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 02-21-2007, 10:40 PM   #31
erix
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: erix is on a distinguished road

Dispute açıldı

Kısa süreli dedikleri sorun uzun sürsede dispute sonunda siteden bir taze üye(tanrisevenr) yardımı ile açıldı.Kendisine teşekkürlerimi sunarken,bu davranışının kendini beğenmiş bazı site müdavimlerine örnek arz etmesi dileğiyle...
erix is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-27-2007, 07:47 PM   #32
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Ünü: mert21 is on a distinguished road

dispute sorunu yardimci olabilecek arkadaslar lutfen ilgilenin

arkadaslar bir satici ile sorun yasiyorum. hatta yasayamiyorum bile adamdan bir mail bile gelmedi bana. disputeyi actim 7. gun bugun dispute den sonra herhangi birsey yapmadim. orayada 3 mesaj biraktim satici yine birsey yazmadi. yazinin yazildigi bolumun yaninda iki secenek var. 1. secenekte anlastim disputeyi kapa yaziyo 2. olanda ne yaziyo bilmiyorum ama tiklayinca 3 secenek var isaretlenmesi gereken. bu adamin ne gonderecegi nede bana bir cevap verecegi yok. en kisa zamanda parami nasil geri alabilirim arkadaslar yardimci olabilirmisiniz...?
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-16-2007, 12:29 PM   #33
scorbit
Taze Üye

Ünü: scorbit is on a distinguished road

disput açma

arkadaşlar 28 gündür gelmeyen ürün için disput açtım. my account kısmında pembe şöyle bi yazı var

Resolution Center: Your account has open issues. Click to Resolve or Check Status

acaba doğru mu? doğru ise bundan sonra ne yapmalıyım..

birde paypaldan bana mesaj geldi şu şekilde

Dear Abdullah Kaya,

Your Item Not Received dispute for the payment you sent to Forever
International Trading Company on Feb 18, 2007 (Transaction
7DB98004CN369630M) is now open.

By opening a dispute, you are communicating with the seller, not PayPal,
about this problem transaction. We will email you when your seller posts a
response in the Resolution Center.

To learn more about PayPal's dispute resolution process, log in to your
account and click the “Tutorials” link on the Resolution Center tab.

-----------------------------------
Deadline: Apr 5, 2007
-----------------------------------

On Apr 5, 2007, this dispute will automatically close unless you escalate
it to a PayPal claim. By escalating to a claim, you would be asking PayPal
to review the case and decide the outcome.

We will remind you by email when the deadline is approaching. A closed
dispute cannot be reopened or escalated to a PayPal claim.

Thank you,

PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you
will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account
and click the Help link located in the top right corner of any page. If
your inquiry is regarding a claim, log in to your PayPal account and go to
the Resolution Center.

acaba ne diyor

yardımcı olursanız sevinirim...
scorbit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-17-2007, 10:28 AM   #34
WICKY
Üye ül-Zebellah

WICKY kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: WICKY is on a distinguished road

OLEEEYYY Dispute yi kazandım sanırım :D

merhaba arkadaşlar ocak ayında aldığım 2 tshirtten biri sadece gönderilmiş diğeri gönderilmemişti. bende satıcıyla bağlantıya geçtim durumu anlattım ama bir türlü hatanın kendisinde olmadığını söyledi durdu. bende artık son olarak dispute açmaya karar werdim şubat ta dispute açtım we orada da tartışmaya katılmayınca bende 10-12 gün sonra claim yaptım. we beklemeye koyuldum bana sizinle ileride bir sorun olduğunda irtibata geçeceğiz şuanda konuyu aratırıyoruz gibisinden yukarıda bi mesaj yazıyordu we sonunda bugün 2 mesaj geldi birinde

You have been awarded a $43.50 USD refund for the following claim
Siz, takip eden iddia için bir $43.50 USD geri ödemeyi ödüllendirilmişsiniz

diğeride

A partial refund has been initiated. It may take up to 5 business days
to appear in your account

geri ödemenin 5 gün içerisinde hesabınızda görüleceğine dair bi mesaj anladığım kadarı ile

ehuehue bir tshirt gelmişti ama sanırım onunda parasını ödeyecekler bakalım görelim umarım tekrardan son dakikada kötü bir durumlar karşılaşmam
WICKY is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-17-2007, 02:06 PM   #35
devilstar
Taze Üye

Ünü: devilstar is on a distinguished road

Question yardım

Alıntı:
WICKY tafarından gönderildi
merhaba arkadaşlar ocak ayında aldığım 2 tshirtten biri sadece gönderilmiş diğeri gönderilmemişti. bende satıcıyla bağlantıya geçtim durumu anlattım ama bir türlü hatanın kendisinde olmadığını söyledi durdu. bende artık son olarak dispute açmaya karar werdim şubat ta dispute açtım we orada da tartışmaya katılmayınca bende 10-12 gün sonra claim yaptım. we beklemeye koyuldum bana sizinle ileride bir sorun olduğunda irtibata geçeceğiz şuanda konuyu aratırıyoruz gibisinden yukarıda bi mesaj yazıyordu we sonunda bugün 2 mesaj geldi birinde

You have been awarded a $43.50 USD refund for the following claim
Siz, takip eden iddia için bir $43.50 USD geri ödemeyi ödüllendirilmişsiniz

diğeride

geri ödemenin 5 gün içerisinde hesabınızda görüleceğine dair bi mesaj anladığım kadarı ile

ehuehue bir tshirt gelmişti ama sanırım onunda parasını ödeyecekler bakalım görelim umarım tekrardan son dakikada kötü bir durumlar karşılaşmam

dostum benimde böyle bir sorunum var 2 farklı kullanıcıdan ürün aldım ayrı ayrı 1 ay olcak nerdeyse göndermediler birini 1 hafta önce birinide 1,5 hafta önce dispute açtım bunlar ebay üzerinden aldıgım 4. ve 5. ürünlerdi yeniyim bu konuda.ebay üzerinden ve paypal üzerinden mail attım cevap vermedi hiç.Senin dedigin bu tartışma olayı ve claim paypal da hangi seçenek altında veya hangi aşamalardan sonra oluyor.yardımcı olursan sevinirim.
şimdiden teşşekürler...
devilstar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-17-2007, 07:15 PM   #36
WICKY
Üye ül-Zebellah

ürün alımından itibaren 45 gün içinde paypaldan dispute açabilirsin. ancak 45 günü geçmişse eğer yasadığın sorun bi hak iddaa edemessin.

açman için paypaldan Resolution Center > Report a Problem > Item dispute > daha sonrada sizden istenenleri tek tek gireceksiniz we durumu anlatacaksınız paypala... disputeyi açtıktan sonra size 20 gün müddet werecek tabi 20 gün de karşı taraftan bir yanıt alamadığınızda kesinlikle 20 günün dolmasını beklemeyin baktınız hiç cvp yazmıyor 10-15 günde claim yapın disputeyi we bundan sonra paypal durumu inceler we olaya son noktayı koyar.

iyi günler...

daha önce ilk açtığın disputeden claim olayını bilmediğimden dolayı 20 gün geçmiş we otomatik kapanmıstı dispute we bende bi sonuç alamamıştım.
ancak daha sonraki disputelerin birinde eleman ile disputede iken anlaştık we belli bi miktar benim hesaba para gönderdi kapattık. diğerinde ise cvp bile yazmadı bende claim yatım paypal inceleme altına aldı we 20-25 gün sonunda bugün mailini gönderdi we beni haklı buldu parayıda 3-5 gün içinde hesaba geçeceklermiş.
iyi günler...
Eski 03-17-2007, 09:09 PM   #37
kada
Aşmış Üye

kada kullanıcısının avatarı

Ünü: kada is on a distinguished road

Alıntı:
diğeride

2.sini tam tercüme edememişsin.partial yazıyor yani bir kısmı.sanırım sadece 2.t-shirtün parasını veya yol parası düşüldükten sonra kalan kısmını ödeyecekler.
kada is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-17-2007, 09:51 PM   #38
WICKY
Üye ül-Zebellah

Alıntı:
kada tafarından gönderildi
2.sini tam tercüme edememişsin.partial yazıyor yani bir kısmı.sanırım sadece 2.t-shirtün parasını veya yol parası düşüldükten sonra kalan kısmını ödeyecekler.

hıı ewet pardon dalgınlığıma gelmiş. kısmi geri ödeme dediğine göre öyledir sanırım. ne bilim 43 doları görünce tamamı sanmıstım. bakalım geri göndersinlerde yine yazarım buraya.
Eski 03-17-2007, 10:08 PM   #39
devilstar
Taze Üye

Ünü: devilstar is on a distinguished road

Alıntı:
ürün alımından itibaren 45 gün içinde paypaldan dispute açabilirsin. ancak 45 günü geçmişse eğer yasadığın sorun bi hak iddaa edemessin.

açman için paypaldan Resolution Center > Report a Problem > Item dispute > daha sonrada sizden istenenleri tek tek gireceksiniz we durumu anlatacaksınız paypala... disputeyi açtıktan sonra size 20 gün müddet werecek tabi 20 gün de karşı taraftan bir yanıt alamadığınızda kesinlikle 20 günün dolmasını beklemeyin baktınız hiç cvp yazmıyor 10-15 günde claim yapın disputeyi we bundan sonra paypal durumu inceler we olaya son noktayı koyar.

iyi günler...

daha önce ilk açtığın disputeden claim olayını bilmediğimden dolayı 20 gün geçmiş we otomatik kapanmıstı dispute we bende bi sonuç alamamıştım.
ancak daha sonraki disputelerin birinde eleman ile disputede iken anlaştık we belli bi miktar benim hesaba para gönderdi kapattık. diğerinde ise cvp bile yazmadı bende claim yatım paypal inceleme altına aldı we 20-25 gün sonunda bugün mailini gönderdi we beni haklı buldu parayıda 3-5 gün içinde hesaba geçeceklermiş.
iyi günler...

cevap verdigin için tekrar teşekkürler fakat paypal bu claim meselesinde anladıgım kadarı ilen şartlarında;Eger dispute açarak sorununuz giderilmediyse,şikayetinizi Escalating yani kızıştırabilirsiniz dispute açtıktan en geç 20 gün sonra.Bunu yaparak paypaldan dispute u yenilemiş ve bir sonuç bekledigini belirtmiş olursunuz.. Escalating yapmadan önce satıcıya sizinle iletişim kurması için bir şans daha verirseniz iyi olur..Satıcılar sorunu dostane bir şekilde çözmek isterler.Şunu da aklınızda tutun, Escalating yapmanız geri ödemeyi kesin alcagınızı saglamaz..Geri ödemeyi almanız için paypal ın uzmanları lehinizde karar vermesi gerekir.yani garanti ödenecegi yinede belitilmiyor ama eli kolu baglı olup beklemeketen işlemi hızlandırmak en makulu gibi.
Birde bu esclating bölümünü seçtim 4 madde var bide other reason diger bir sebepten dolayı demiş.
Acaba kendim bir başka sebepmi belirtsem en makulu yada ordakilerden mi seçsem ? 4 seçenekte aslında iyi dostane olmayacak gibi hangisini tavsiye edersiniz ???

Bu mesaj en son " 03-17-2007 " tarihinde saat 10:22 PM itibariyle devilstar tarafından düzenlenmiştir....
devilstar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-20-2007, 11:53 AM   #40
batis
Üye

batis kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Ünü: batis is on a distinguished road

paypal dispute kazandım FAKAT...

şubat ayında bir tshirt kazanmıştım fakat kullanıcadan tshirt bir türlü elime ulaşmadı bende dispute açtım. bugün disputeı kazanmış olduğuma dair bir email geldi. ancak şöyle bir sorun oldu. kullanıcının hesabında para olmadığından geri ödemeyi yapamıyorlarmış. ilerideki bir zamanda kullanıcının hesabında para olursa geri ödeme yapılacakmış. peki o halde kullanıcı bundan sonra hiçbir zaman hesabında para bulundurmazsa? hiç satış yapmazsa ne olacak? şu anda bakıyorum herhangi bir satışı yok ebayde. 49 tanede feedbacki var. eğer ödemeyi yapmazsa paypal accountu tehlikeye girer. acaba 49 feedback için ödemeyi yapar mı dersiniz en sonunda?
batis is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık