Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 01-10-2007, 10:22 AM   #21
nerkinozturk
Taze Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: nerkinozturk is on a distinguished road

Question Neden erken feedback verildi??

Selamlar,

Arkadaşlar 3 adet mp3 player aldım. Az önce paypal den ödeme yaptım. Ve 10 dk. sonra bana 3 adet olumlu yorum bırakıldı. Yani good ebayer, highly recommended gibi. Neyse, bizim gittigidiyorda ancek biz onay verdiğimizde karşı taraf ta onay yazabiliyordu. Yani ben paypal e veya ebay e onay verdikten sonra para karşı tarafın hesabına gecmiyormu? Aldığım satıcı power seller bir terslik olacagını zannetmiyorum ama yinede sorayım isyedim. Acaba ürün elime gecmeden onay falan mı verdim? Ki boyle bir işlem yapmadım. Sadece paypal den ilgili ebay ürünlerinin ödemesini yaptım başka da bişi yapmadım? Ne dersiniz?
nerkinozturk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-17-2007, 01:58 PM   #22
sirinemi
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: sirinemi is on a distinguished road

Angry hakkımda açılan haksız dispute hakkında yardım

Arkadaşlar merhaba
tinydealdirect adlı satıcıdan 08.01.2006 tarihinde 2 adet 1 GB'lık Mp4 satın aldım.Buy it now seçeneği ile üstelik.Ve yine aynı gün ödemesini yaptım.Hatta satıcı bana hemen ödeme yaptığım için teşekkür etti.Aradan 2 gün geçti paypaldan ve satıcıdan mesaj geldi.Türkiye'ye gönderim yapamadıkları için ödememi iade etmişler.Parayı paypal hesabımda görünce bende başka bir satıcıdan biraz daha pahalı ama yine aynı özelliklerde ürün satın aldım ve satıcı ertesi günü ürünleri postaya verdi.Ve bugün tinydealdirect adlı satıcıdan 2 tane dispute geldi ödeme yapmadığıma dair.Satıcıya mesaj yazdım,ben ödemeni yapmıştım ama geri iade ettin diye.Ama bir cevap alamıyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Ne yapmam gerekiyor?Dispute açılınca ne oluyor?
Yardımları olan herkese şimdiden teşekkür ederim...
sirinemi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-19-2007, 06:40 PM   #23
kepche
Üye

kepche kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Ünü: kepche is on a distinguished road

merak etme o dispute değil ben de aynı satıcıdan ürün aldım ve senin gibi param TR'ye gönderim yapamadığı için iade edildi. ebay'in sana gönderdiği mutual agreement denen parayı iade etme konusunda aranızda anlaştığınızı bildiren bir yazı. o gelen yazıda belirtilen sayfayı tıklayıp "we agreed... "diye başlayan seçeneği işaretleyeceksin. biz aramızda anlaştık benzeri bir onay yani. ben de senin gibi panik olmuştum ama sakin ol

ayrıca ben bu satıcının bu yolla işlem sayısını arttırdığını düşünüyorum. çünkü bu işlemi yapan tek TR'li biz değiliz...
kepche is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-22-2007, 01:41 PM   #24
sirinemi
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: sirinemi is on a distinguished road

Smile

evet herşey aynen anlattığın gibi oldu...
Yinede verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim...
sirinemi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-24-2007, 05:55 PM   #25
brg
Taze Üye

Ünü: brg is on a distinguished road

Alıntı:
nerkinozturk tafarından gönderildi
Selamlar,

Arkadaşlar 3 adet mp3 player aldım. Az önce paypal den ödeme yaptım. Ve 10 dk. sonra bana 3 adet olumlu yorum bırakıldı. Yani good ebayer, highly recommended gibi. Neyse, bizim gittigidiyorda ancek biz onay verdiğimizde karşı taraf ta onay yazabiliyordu. Yani ben paypal e veya ebay e onay verdikten sonra para karşı tarafın hesabına gecmiyormu? Aldığım satıcı power seller bir terslik olacagını zannetmiyorum ama yinede sorayım isyedim. Acaba ürün elime gecmeden onay falan mı verdim? Ki boyle bir işlem yapmadım. Sadece paypal den ilgili ebay ürünlerinin ödemesini yaptım başka da bişi yapmadım? Ne dersiniz?

ebay'de para ödendikten sonra her iki tarafta birbirlerine feedback verebilir,parayı çabuk ödediğinizden dolayı satıcı size + feedback vermiş olabilir.
brg is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-25-2007, 09:48 PM   #26
metabax
Taze Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: metabax is on a distinguished road

ben dava açtım. lütfen yardım işin sonunda tıkandım.

Arkadaşlar tam 35 gün oldu iki farklı satıcıdan üç ürün aldım. Şu an ikisine de paypal üzerinden dava açmış bulunuyorum. Satıcının birinden savunma geldi ve track numarasını verdi. Diğer satıcı ise hiç bir savunma yazmadı. Davaların kapanış tarihi de 6 şubat.. Şimdi bu satıcı hiç bir savunma yazmazsa ben para iadesi alacak mıyım? Korkum şu, 6 şubata kadar savunma yazmazsa ve dava otomatik olarak kapanırsa benim param yanar mı? Yani bu satıcı savunma yazmazsa 6 şubatı beklemek zorunda mıyım yoksa 6 şubata kadar paypal üzerinden daha farklı işlemler yapmam gerekiyor mu? 5 ay önce bir kez canım yandı bir daha olmasını istemiyorum lütfen net şekilde bilen bir arkadaş yardım etsin. Saygılar
metabax is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-07-2007, 06:08 PM   #27
nilhan
Taze Üye

Giriş: Apr 2006
Ünü: nilhan is on a distinguished road

paypal dispute

çok fena başım dertte 440 dolarlık ürün aldım satıcı aynı anda 5 ürünü satışa sunmuştu ve hiç birini yollamamış.bende paypal a aldıgım ürün gelmedigi ve satıcı da cevap vermedigi için dispute açtım paypal a girince onu görüyorum ama başka ne yapabilirim .ingilizcem yok buraya kadarını sizlerin forumlarından yapabildim satıcı şu anda ekside görünüyor.lütfen yardım istiyorum......
nilhan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-11-2007, 10:06 PM   #28
eunalp
Taze Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: eunalp is on a distinguished road

Benim de sorunum gitar pedalımın gelmemesi.Yaklaşık 1 ay 5 gün oldu adam kargoya verdim diyeli.Airmail letter postla göndertmiştim ve tracking hizmeti yok diye no falan da göndermedi.Mayıs ayında aynı ürünü gene getirtmiştim airmail letter postla başka bir satıcıdan ve 8 günde gelmişti.Postaneyi gümrüğü falan da aradım ama hiç haber yok.Kağıt falan da gelmedi.Ben de paypaldan dispute açtım ve paramı geri istedim adamdan.Adam da ben valla yolladım diyo.Yolda bişey olduysa ben sorumlu olamam bundan diye "fully refund" edemem dedi.Ben şimdi ne yazmalıyım adama acaba cevap olarak?
eunalp is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-12-2007, 05:56 PM   #29
erix
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: erix is on a distinguished road

item dispute açılmıyor

Fatboy adlı bir satıcıdan 2 adet ürün aldım ve 2 hafta sonra ebayden çıkarıldı.Dispute açma hakkı doğdu fakat bir türlü açamıyorum.Site hata veriyor günlerdir.Escalate to claim tıkladıktan sonra 3005 message diye bir mesaj çıkıyor.Bir türlü dispute açamıyorum.Bu konuda ebay ve paypal'a sayısız mail atıyorum,1-2 tane mail atıp hazır taslaklarla cevap verdiler.(dispute açın fln diyolar) Paypal'ın güvenilir olduğunu düşüünüodum ama resmen paranın üzerine yatıcaklar bu gidişle Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim,teşekkürler.

Bu mesaj en son " 02-12-2007 " tarihinde saat 06:25 PM itibariyle erix tarafından düzenlenmiştir....
erix is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-13-2007, 06:27 PM   #30
demdeman53
Taze Üye

Ünü: demdeman53 is on a distinguished road

Question disputenin iptali?

2 kişi için dispute açmıştım ama ürünler birkaçgün sonra geldi. Ne yapmam lazım, dispute nasıl iptal edilir, iptal etmesem ne olur?
demdeman53 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık