Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 12-07-2006, 10:30 PM   #11
WICKY
Üye ül-Zebellah

WICKY kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: WICKY is on a distinguished road

PayPal Dispute

merhaba arkadaşlar ben bundan 50-60 gün önce bir ürün kazandım we eleman bana gönderdiğine dair mesaj gönderdi. ancak 1 ay geçmesine rağmen ürün gelmeyince bende paypala dispute açtım. 20 günlük dispute süresinde ara ara paypaldan mesaj geldi we tartışma konusunda ekleme yapacağınız bişey war mı son durum ne gibisinden mesajlar geldi we bende disputeye ürünün henüz elime gelmediğini we kamilin maillerime cvp wermediğini bir kere daha belirttim. dispute mesajlarında sadece benim mesajlarım wardı diğer satıcı hiç tartışmeye katılmadı we ayın 2 sinde 20 günlük süre bitti we bana sadece dispute bittiğine dair bir mail geldi. sonuç ne oldu bende bilmiyorum. dispute sayfasına baktığımda kapanmış gözüküyor. ne sonuç çıktı bende bilmiyorum. daha sonra mail ile paypala mesaj gönderdim ama 4-5 gün oldu paypaldan da ses yok. ben ise paypal ile alışweriş yaptığımdan kendimi güvenli alışweriş yapıyorum sanıyordum oysa artık tekrar dispute de açılmıyor süre dolduğunda maillerimede cvp gelmiyor ne yapmalıyım. benim anlamadığım herif hiç tartışmeye katılmadı ama yinede paramı geri alamadım kamilden de cvp yok hiç maillerime . şimdi birde ebaya dispute açtım bakalım oradan ne sonuç çıkacak. dispute sonuçlanınca bu kadar bekleniyor mu bileniniz war ise bana yardımcı olursa sewinirim. herkese iyi alışwerişler...
WICKY is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-07-2006, 10:57 PM   #12
WICKY
Üye ül-Zebellah

Resolution Center - Dispute Details

This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.

dispute sayfasının üst kısmında bu yazıyor. ya ben bu herife negatif feedback werirsem tamamen hakkım kaybolur mu. daha sonra hiç mi alamam para. gerçi ben eksi not werince oda bana werir sanırım.
Eski 12-08-2006, 05:27 PM   #13
varyata
Süper Moderatör

varyata kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: varyata İtibar düzeyini kapadı

Alıntı:
WICKY tafarından gönderildi
Resolution Center - Dispute Details

This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.

dispute sayfasının üst kısmında bu yazıyor. ya ben bu herife negatif feedback werirsem tamamen hakkım kaybolur mu. daha sonra hiç mi alamam para. gerçi ben eksi not werince oda bana werir sanırım.

Birde ebay'e yaz bakalım wicky onlar mutlaka bir cevap verir.

Konu hakkında aşağıdaki linki okuyunuz.

http://forum.iyibey.com/forumlar-ve-...html#post36602
varyata is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-08-2006, 06:13 PM   #14
WICKY
Üye ül-Zebellah

ewet ebayada açtım .

bana bugün bu mesaj geldi paypaldan ....

Dear .............,

Thank you for contacting PayPal. We apologize for the delay in
responding
to your service request.

If a dispute is not closed or escalated within 20 days of it being
filed,
the dispute is closed automatically. Once a dispute is closed it can no
longer be escalated to a claim for PayPal to review and the transaction
is
not eligible for PayPal protection coverage.

For your convenience, PayPal sends reminder emails to your primary
email
address to let you know the dispute is about to time out.
Thank you for your time.

Sincerely,
Ronald
PayPal Resolution Services
PayPal, an eBay Company
Eski 12-09-2006, 12:06 AM   #15
BabafinGO
Taze Üye

BabafinGO kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Ünü: BabafinGO is on a distinguished road

Selamlar arkadaşım, öncelikli olarak PayPal dispute özelliği, alıcı ve satıcıların karşılıklı anlaşmalarını ve memnuniyetsizliklerini gidermek amacıyla hizmet vermektedir. Ancak dispute süresince(20gün) bu birebir görüşmelerden bir sonuç çıkmazsa dispute süresi bitmeden,dispute sayfasında aşağıdaki seçeneği seçmeniz gerekmekte.

* I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal.

Anlamı: Satıcıyla görüşmemi sonlandırmak istiyorum(Sorunu çözemedik).PayPal'e havale ediyorum

Sorunu Paypal'e havale ediyorsunuz. Kimin haklı olduğuna PayPal karar veriyor..

Ancak unutmayınki bu işlemi,dispute süresi(20 gün) bitmeden yapmak zorundasınız.
BabafinGO is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-09-2006, 07:01 PM   #16
WICKY
Üye ül-Zebellah

babafingo ben dispute yi açtım ürünüm gelmeyince we 20 günlük süre başladı . ancak 20 günlük süre içinde eleman hiç katılmadı tartışmaya hep ben mesaj attım paypala son gelişmelerden haberdar etmek için we süre bitti. bir sonuç çıkmadı sadece 20 günlük süre bitti die mail geldi bana. bundan sonra ne olacak bi karar çıkmıyo mu paypal dan siz haklısınız weya haksızsınız die ? daha bekleyecek miyim ? iyi akşamlar...
Eski 12-09-2006, 11:33 PM   #17
BabafinGO
Taze Üye

BabafinGO kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Ünü: BabafinGO is on a distinguished road

Arkadaşım eğer yanlış anlamadıysam sen yukarıda belirttiğim seçeneği seçmemişsin.(* I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal.)

Sen gerekli işlemi yapmadan 20 günlük süre bitmiş malesef. Şuan için yapabileceğin tek şey şikayetini eBay üzerinden sürdürmek; onlara durumu anlatırken PayPal'da dispute özelliğinin tam olarak nasıl çalıştığını bilmediğin için mağdur durumda olduğunu söyle. Kolay gelsin.

Bu mesaj en son " 12-09-2006 " tarihinde saat 11:36 PM itibariyle BabafinGO tarafından düzenlenmiştir....
BabafinGO is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2006, 10:05 PM   #18
WICKY
Üye ül-Zebellah

oke dostum saolasın . ewet bende daha ilk defa basıma geldiğinden dispute açıcağız we 20 gün sonunda paypal kim haklı kim haksız karar werecek sanmıştım meğer ki anladım ki öyle değilmiş işleyiş tarzı . ne yapalım en azından öğrenmiş olduk . 60 liram gitti gibi bi şey o zaman

her şey için çok saolasın
Eski 12-10-2006, 11:34 PM   #19
ozankar
Kallavi Üye

ozankar kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
Ünü: ozankar is on a distinguished road

ozankar kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
bende bilmiyodum süre bitinca karar verilcek diye bekliyodum sağlık olsun . sanada geçmiş olsun
ozankar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-11-2006, 02:34 AM   #20
WICKY
Üye ül-Zebellah

aynen işte artık öğrenmiş olduk :P ben yine sewinmiştim kamil mesaj yazmadı hep ben yazmıştım o yüzden de kamil tartışmaya katılmadı die beni haklı bulup paramı alırım diyodum kendi kendime ne yapalım bi soğuk su içeriz artık artık bu bana bi ders olur we bir daha dikkatlı olurum.
WICKY is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık