Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 04-29-2007, 01:00 AM   #81
sirinemi
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: sirinemi is on a distinguished road

tabiki açar.Çünkü ödememişsin,mağduriyetini bildirmek için seni ne yazıkki şikayet etmiş...
sirinemi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-29-2007, 11:40 PM   #82
fr33zup
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: fr33zup is on a distinguished road

peki paypaldan açabilir mi?Ödeme yapmadığıma göre paypaldan dispute açamazmış gibi geliyo ama sizde beni teyid ederseniz mutlu olacağım
fr33zup is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-30-2007, 08:39 PM   #83
barisdragon
Taze Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: barisdragon is on a distinguished road

dispute kapandı

dispute alışverişten sonra 90 gün geçtiği için kapandı.3 ürün almıştım 3ü de gümrüğe takıldı, iade ettim.2 tanesi satıcıya ulaştı.Abd'de bir arkadaşım gidecekti ona göndertecektim.Daha sonra dispute açtım, ürünleri alınca kapatırım diye, onun gezisi de iptal oldu.Neyse ki satıcı distrübütör firma ile görüştüm para iade yapacağım dedi.Birkaç gün önce 90 gün nedeniyle dispute'ler kapanmış.Ben şimdi hiçbir hak iddia edemeyecek miyim?
barisdragon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 12:27 AM   #84
arsene
Taze Üye

Giriş: Jul 2006
Ünü: arsene is on a distinguished road

dispute açtım ve satıcının herhangi bişey göndermediğini düşündüğünü yazdım satıcı da korakor gitti ve claime çevirdi alttaki mesajı yollamış

I did send the package! These people overseas always claim they never recieved their package! I always ship out within a max of 3 days after payment! I don't know what to say except that I sent the package out

ancak yolladığına dair bir belge vermemiş sonucunda paramı kurtarabilirmiyim :?

açıkcası bu dispute u biraz tecrübe için açtım kurtarılacak mebla yüklü bişey değil claim sonucunda benden bir ücret talep etmeyeceklerini düşünüyorum

şu an itibariyle benim yapabileceğim herhangi bi şey yok sanıyorum
arsene is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2007, 06:50 PM   #85
dyermaker
Kallavi Üye

Giriş: Apr 2006
Ünü: dyermaker is on a distinguished road

dispute ve parayi geri alma!!

Dispute actim 2 gün gecti adamdan cevap gelmedi escalate yaptim sonra paypal incelemeye aldi 3,4 gün gecti hala cevap yok..büyük ihtimal hakli cikacagim işin icinden.. bu ne kadar sürüyor peki? ayrica kazanirsam ödeme zmn yapiliyor ? yani dispute u kazandiktan sonra saticinin ilk alişiverişinde gönderilen para bana mi aktarilacak direk ?
dyermaker is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2007, 06:58 AM   #86
dyermaker
Kallavi Üye

Giriş: Apr 2006
Ünü: dyermaker is on a distinguished road

yaw arkadaşlar niye kimse cevap vermiyor ? dispute actim adam cevap vermiyor..ne kadar bekleyecegim daha ? ayrica yukaridaki soruma da bir cevap alabilirsem cok mutlu olacagim.
dyermaker is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-2007, 06:26 AM   #87
kada
Aşmış Üye

kada kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: kada is on a distinguished road

Cevap vermiyorsa bekleme claime çevir.

2 adet seçenekten alttaki olanı "end communication, esclate, claim" vs yazanı seç ve iddanı yaz.Eğer satıcıdan 10 gün içinde cevap gelmezse kazanırsın.

Alıntı:
arsene tafarından gönderildi
dispute açtım ve satıcının herhangi bişey göndermediğini düşündüğünü yazdım satıcı da korakor gitti ve claime çevirdi alttaki mesajı yollamış

I did send the package! These people overseas always claim they never recieved their package! I always ship out within a max of 3 days after payment! I don't know what to say except that I sent the package out

ancak yolladığına dair bir belge vermemiş sonucunda paramı kurtarabilirmiyim :?

açıkcası bu dispute u biraz tecrübe için açtım kurtarılacak mebla yüklü bişey değil claim sonucunda benden bir ücret talep etmeyeceklerini düşünüyorum

şu an itibariyle benim yapabileceğim herhangi bi şey yok sanıyorum

Benim sorunum da seninkiyle aşağı yukarı aynı.

40 gün önce aldığım ürün gelmedi ve satıcı önceden custom label no vermişti.Bununla sorgulama yaptım ve postanede kayıt bulamadım.10 gün önce dispute açtım.Satıcı gönderdiğini ve sigorta olmadığı için kaybolduysa mesul olmayacağını yazdı.Bu durum üzerine claime çevirdim.Ben de postaya ait kayıt olmadığını ve eğer ispat edebilirsen gönderdiğini claim i iptal ederim dedim.Satıcı gene aynı noyu vermiş.Paypal 2 gün içinde iptal edip etmeyeceğimi bekliyor.Gerçi 1 gün kaldı.Tabiki iptal etmeyeceğim ama aklıma şu takılıyor.Eğer dispute u satıcı kazanırsa feedback verme hakkımı kaybediyor muyum?Bilenler yazarsa sevinirim.Yoksa ilk dispute kaybeden ben mi olacağım.Pek ümidim yok çünkü.

Alıntı:
fr33zup tafarından gönderildi
Selam arrkadaşlar,
Kazanıp ama parasını ödemediğim,almadığım ürün için satıcı bana dispute açılabilir mi???
cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Benim de ödemediğim bir ürün vardı ve satıcı eBaydan dispute açtı.Paypaldan zaten açamaz.Aslında bidpayle ödemiştim ama sorunlar oldu para gitmedi.Neyse ben savunmamı yazdım ve ödeyeceğimi belittim ama ne yaptıysam para gitmedi.Sonra da satıcıya mesaj felan attım.Cevap gelmedi ben de peşini bıraktım.En kötü ihtimal negatif feedback alırdım.Neyse aradan 45 gün geçti baktım dispute otomatik olarak kapanmış.Satıcıya ücretsiz yayınlama hakkı verdiler.Ben de ne "unpaid item strike" aldım ne de negatif feedback.Yırttık yani

Bu mesaj en son " 05-12-2007 " tarihinde saat 06:36 AM itibariyle kada tarafından düzenlenmiştir....
kada is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-2007, 05:09 PM   #88
sittud
Üye

sittud kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: sittud is on a distinguished road

Merhaba,
Kada arkadaşım aynı sorun bende de var.Satıcı bana da custom label no verdi ve ben ürünü yolladım dedi ama benim daha dispute açmama var.Açarsam muhtemel banada senin satıcının verdiği cevabı vercek.Ben bakalım sen kazanırsan benimde kazanma sanşım var demektir.
sittud is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-14-2007, 10:20 AM   #89
arsene
Taze Üye

Giriş: Jul 2006
Ünü: arsene is on a distinguished road

sonuç mesajı geldi aşağıda bakalım 5 gün içinde gerçekleşecekmiş

We have concluded our investigation into your case and have decided in yourfavor. We were able to recover $19.50 USD and this amount has been credited toyou. Please allow five business days for this adjustment to be posted. If you are due any additional funds, we will make our best effort torecover the balance from the seller. If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owedto you, please be assured that we will take appropriate action against theseller's account, which may include limitation of the seller's accountprivileges.
arsene is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-14-2007, 06:10 PM   #90
Turx
Üye

Giriş: Mar 2007
Ünü: Turx is on a distinguished road

transaction number.. ben bu numarayı kaybettim mail den de sildim nasıl bulurum ?
Turx is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık