Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 04-14-2007, 12:33 PM   #61
shasankaraca
Kallavi Üye

Giriş: Mar 2007
Ünü: shasankaraca is on a distinguished road

Alıntı:
ugur tafarından gönderildi
peki gönderildikten nekadar zaman sonra bu işlem yapılmalıdır..ve kargo parasınıda geri ödüyorlarmı acaba..çünkü karko 84 euro gözükmekte ama o paranın içinde 3 film daha var..19.99 euro ya tek film almıştım ebaydan baska istermisin diye sorunca 3 adet daha aldım ve yeni satış acmadı kargo gibi gösterdi(ama 14 euro kargo dahil) toplamda 105 euro verdim.

Anlayamadım tam olarak ürünü ne zaman sipariş ettin?
shasankaraca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-15-2007, 02:20 AM   #62
offguard
Kallavi Üye

offguard kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: offguard is on a distinguished road

dispute açtım sorun çözüldü kapatmam lazım mı

arkadaşlar ebaydan bir ürün almıştım ama satıcı bir türlü kargoya vermedi mail filan attım cevap da vermedi 10. gün dolunca hemen dispute açtım ve satıcı bana trackin number verdi ve sorgulattığımda ürün turkiye'ye doğru yola çıkmış gözüküyor,şimdi dispute'yi kapatmam mı lazım yoksa birşey yapmamam mı?
bu arada tracking bilgilerinden satıcı ürünü 2 gün önce kargoya verdiği gözüküyor,hergün düzenli mesaj atmama rağmen hiç cevap vermemiş oması ilginç,son gün 24 saat içinde bana cevap vermezseniz dispute açıcağım dedim yine cevap vermedi anca dispute açınca cevap verdi,bi de bağlama çekmiş

neyse ürün gelsin de,ürünün gümrüğe takılma riskini de göze aldık,kocaman nitro yakıtlı araç,yarım boyum kolisi var bakalım ne olucak gelişmeleri yazarım.

he bu arada 100euro gift olayını söyledim satıcıya kabul etti

http://forum.iyibey.com/ebayde-satyt...html#post14990
offguard is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-15-2007, 07:36 AM   #63
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Alıntı:
offguard tafarından gönderildi
arkadaşlar ebaydan bir ürün almıştım ama satıcı bir türlü kargoya vermedi mail filan attım cevap da vermedi 10. gün dolunca hemen dispute açtım ve satıcı bana trackin number verdi ve sorgulattığımda ürün turkiye'ye doğru yola çıkmış gözüküyor,şimdi dispute'yi kapatmam mı lazım yoksa birşey yapmamam mı?
bu arada tracking bilgilerinden satıcı ürünü 2 gün önce kargoya verdiği gözüküyor,hergün düzenli mesaj atmama rağmen hiç cevap vermemiş oması ilginç,son gün 24 saat içinde bana cevap vermezseniz dispute açıcağım dedim yine cevap vermedi anca dispute açınca cevap verdi,bi de bağlama çekmiş

neyse ürün gelsin de,ürünün gümrüğe takılma riskini de göze aldık,kocaman nitro yakıtlı araç,yarım boyum kolisi var bakalım ne olucak gelişmeleri yazarım.

he bu arada 100euro gift olayını söyledim satıcıya kabul etti

2 ihtimal var bence
1. feedback iyi ise yanlislik olmustur insanoglu hata yaapabilir
2. feedback kotu ise guvenilir bir satici degil gondermistir ama ne gondermis?
urunu almadan dispute u kapatma tekrar acamazsin ya bozuksa ? ya baska birseyse ?

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-16-2007, 03:12 PM   #64
ibayci
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: ibayci is on a distinguished road

merhaba
dispute acamiyorum lutfen yardım.resolution center a basiyorum.ordan trans. ID yi seciyorum. numurayı yaziyorum bana bunu yaziyor.
You do not have any cases for the Transaction ID you entered.
yaklasık 40 gun oldu odeme yapalı vaktimi gecti sorun ne acaba
ibayci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-16-2007, 03:13 PM   #65
ibayci
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: ibayci is on a distinguished road

dispute de sorun yasiyorum lutfen yardım

merhaba
dispute acamiyorum lutfen yardım.resolution center a basiyorum.ordan trans. ID yi seciyorum. numurayı yaziyorum bana bunu yaziyor.
ibayci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-16-2007, 07:56 PM   #66
kaganustun
Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: kaganustun is on a distinguished road

kaganustun kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Kimse yardımcı olmamış bu arkadaşların çoğu parasını kaptırdımı şimdi özeldenmi yardımcı olundu eğer öyleyse bizlede paylaşsalardı keşke.

Bu mesaj en son " 04-16-2007 " tarihinde saat 08:07 PM itibariyle kaganustun tarafından düzenlenmiştir....
kaganustun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-16-2007, 10:00 PM   #67
shasankaraca
Kallavi Üye

Giriş: Mar 2007
Ünü: shasankaraca is on a distinguished road

Alıntı:
ibayci tafarından gönderildi
merhaba

Bu konuda zayıfım arkadaşlar inşallah yardımcı olurlar DUA ET birinin bakması için
shasankaraca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-19-2007, 09:57 AM   #68
koray
Taze Üye

Ünü: koray is on a distinguished road

Dispute açamıyorum neden olabilir.

Selam arkadaşlar.
Ebay da bir satıcıdan üç ürün aldım.Ürünü aldığımda adamın feedback durumu iyiydi fakat ürünü aldıktan iki gün sonra ürünleri alamadıklarını söyleyenlerin sayısı artınca ebay adamın kaydını sildi ve durumu bana email ile bildirdi.Tabiiki bizim paralar gitti.Burada şunu belirtmek istiyorum satıcı olmak da zor.Eğer bir iki kişi hakkınızda dispute açmış ise Paypal hemen hesaptaki paraları bloke ediyor ve adam parasını alamadığı için ürünleride göndermiyor.Böylece birçok insan mağdur oluyor.Neyse bende dispute açmaya karar verdim.Üç gündür uğraşıyorum fakat olmuyor.Dispute açarken rutin işlemleri yapıyorum sonra şöyle bir yazı çıkıyor

End Communication and Escalate to a Claim

--------------------------------------------------------------------------------

Your seller is currently unable to respond to this dispute. By escalating your dispute to a claim, you are asking PayPal to review the case and decide the outcome.

PayPal will review the transaction details and may contact you for additional information. We will make every effort to resolve this claim within 30 days...

diye devam eden yazı.Herhalde benden önce şikayet edenlerden dolayı adamla iletişim kuramamışlar dispute i claim e çevirmemi istiyor.Bende rutin işlemlere devam ediyorum en sonunda " Click here to retry " yazısı çıkıyor.Dediği gibi tıklıyorum fakat aynı yazı çıkıp duruyor.Bu konuda tecrübesi olanların yardımını bekliyorum.Teşekkürler ediyorum.
koray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-19-2007, 03:58 PM   #69
tanrisevenr
Kallavi Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: tanrisevenr is on a distinguished road

Size gonderilen mesajda saticinin islemleri iptal edildigi icin dispute acamayacaginiz ve direk olarak "claim" yapmaniz gerektigi bildiriliyor. Dediginiz gibi "End Communication and Escalate to a Claim" seklinde link olmasi gerek.
tanrisevenr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-19-2007, 07:34 PM   #70
koray
Taze Üye

Ünü: koray is on a distinguished road

Evet arkadaşım öyle bir link var ve benden istenenleri yapıyorum fakat işlemin sonunda dediğim gibi " Click here to retry" çıkıp duruyor.Paypal a email gönderdim fakat onlarda 20 günden önce cevap vermiyorlar.Daha önce başka bir sorun için email yazmıştım 24 gün sonra cevap yazmışlardı.
koray is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık