Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 10-06-2008, 01:32 PM   #201
djserkank
Üye

Giriş: Sep 2008
Ünü: djserkank is on a distinguished road

neyse bırılerı cevap verene kadar bıraz kurcaladım kendım buldum
Resolution Center cases
Open Disputes & Claims (1)
Closed Disputes & Claims - Last 15 days (0)

yazıyor sanırım acıldı
djserkank is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-22-2008, 01:13 PM   #202
aknyldz
Taze Üye

Giriş: Jul 2008
Ünü: aknyldz is on a distinguished road

Merhaba,

260293720500 Nolu eBay'deki ürün için 6 Ekim'de ödeme yaptım. Satıcı da bana aynı gün ürünü postaladığını söyledi. Ayın 15'ine kadar beklediğim halde ürün gelmedi. Ben de bunun üzerine PayPal'da Dispute açtım.

Satıcı bana ürünü postaladığını söyledi, bi kaç yazışmadan sonra anlaşamadığımız için ben olayı Claim'e çevirdim. Çevirirken de ürünü teslim almadığımı, satıcının da bana Tracking Number vermediğini belirttim.

Bunun üzerine bana PayPal'dan aşağıdaki gibi bir mail geldi. Satıcının Tracking number'i girdiğini ve Claim'i Cancel yapmam gerektiği yazıyordu.

The seller provided the following tracking information for your review:

Shipping Company:Royal Mail

Tracking Number:1-3283358

Please review this information and determine whether you would like us to continue processing your claim. You may cancel this claim by clicking "Cancel Claim" below. If we do not hear from you, we will resume our investigation in 2 days.

Ama işin kötüsü bu tracking number hatalı, çünkü Royal Mail'in tracking number'ı 13 karakterli olmalı. Bunu da web sitesinden görebiliyorum,

http://track.royalmail.com/

Bu durumda ben bu duruma itiraz edip claim'i devam ettirmek istiyorum ama PayPal bana bu şansı vermiyor, sadece "Cancel Claim" opsiyonunu tanıyor, 2 gün içinde de yapmazsam kendileri kapatacaklarını söylüyor.

Bu durumda ne yapabilirim sizce?

Teşekkürler.
aknyldz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2008, 03:35 AM   #203
tavuz_davut
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: tavuz_davut is on a distinguished road

dolandırıldım

arkadaşlar başıma bir olay geldi timeparadise 'yi bilirsiniz saat satan satıcı bu sahtekardan 2 adet saat aldım saatler geldiğinde baktım biri yanlış model satıcı elinde olmadığını onun yerine başka model yani daha ucuz olan modeli gönderdiğini söyledi bende kabul etmedim hemen dispute açtım, sonra satıcı bana mesayj attı disputeyi kaldırmazsam paramı ödemeyeceğini söyledi tabi bu arada saati geri gönder ve disputeyi kaldır dedi bende mecburen kaldırdım ve geri yolladım ürünü track numberden ürünün teslim edildiğini gördüm 03/11/2008 tarihinde , o günden bu güne hiç bir mesajıma cevap vermiyor yani resmen dolandırıldım ve feedback vermedim henüz ne yapabilirim
tavuz_davut is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2008, 01:57 AM   #204
grdiyan
Aşmış Üye

grdiyan kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
Ünü: grdiyan is on a distinguished road

Alıntı:
tavuz_davut tafarından gönderildi
arkadaşlar başıma bir olay geldi timeparadise 'yi bilirsiniz saat satan satıcı bu sahtekardan 2 adet saat aldım saatler geldiğinde baktım biri yanlış model satıcı elinde olmadığını onun yerine başka model yani daha ucuz olan modeli gönderdiğini söyledi bende kabul etmedim hemen dispute açtım, sonra satıcı bana mesayj attı disputeyi kaldırmazsam paramı ödemeyeceğini söyledi tabi bu arada saati geri gönder ve disputeyi kaldır dedi bende mecburen kaldırdım ve geri yolladım ürünü track numberden ürünün teslim edildiğini gördüm 03/11/2008 tarihinde , o günden bu güne hiç bir mesajıma cevap vermiyor yani resmen dolandırıldım ve feedback vermedim henüz ne yapabilirim

Geçmiş olsun,disput'u kapattığın için yapabileceğin hiçbirşey yok aşağıda vereceğim konudaki son iki mesajı oku ve satıcıya negative feedback ver.

http://forum.iyibey.com/forumlar-ve-...n-gelmedi.html
Eski 11-13-2008, 04:54 PM   #205
delvirina
Taze Üye

Giriş: Jul 2008
Ünü: delvirina is on a distinguished road

yardımm lütfenn

Hallo caner1912,ut of stock, they are exoected to be with us very shortly you will soon receive a dispatch email

kindest regards
kirsty
jm nutrition

- jmnutrition

Merhabalar... Benim sorunum bu elemandan ben bir Hydroxycut dietary suppliment yani diet hapı almıştım.. haklaşık 110 ytl tutarında fakat adamın elinde kalmamış.. Bende bi arkadaşımın adresini verdim london da arkadaşımda 1 gün sonra dönücek kısacası adam bu tarihten sonra yollasada bana ulaşmıcak ben dispute açıp paramı geri almak istiyorum ne yapmam lasım. disputeye tıkladım fakat 10 gün fln diyo bekliceniz.

eBay requires a minimum 10 day waiting period after a transaction closes before the Item not received process can be started. This is to allow the seller sufficient time to receive and clear payment, pack and ship the item, and address buyer questions and concerns.
delvirina is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-29-2008, 12:44 AM   #206
elektroworld
Taze Üye

Giriş: Nov 2008
Ünü: elektroworld is on a distinguished road

Arkadaşlar tam 30 gün önce bir ürüne ödeme yaptım. satıcı ertesi gün kargoladım dedi fatan takip ne vermedi. ptt den sorgulattım adıma kargo yok. bu nedenle dispute açmaya çalıştım.

Resolution Center sayfasına , transcation id olarak girmeye açılşıyorum fakat ;
''Girdiğiniz İşlem Numarasıyla eşleşen vakanız yok.'' diye hata veriyor.

Nerede yanlış yapıyorum acaba?

Girdiğim numara ödeme ile bana gelen şu numara:

Payment Details

Purchased From:uk-hitech
Transaction ID:8KH61177YK3040831

ACABA HATA NEREDE? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
elektroworld is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-30-2008, 08:57 PM   #207
dsixteen
Taze Üye

Giriş: Nov 2008
Ünü: dsixteen is on a distinguished road

Alıntı:
aknyldz tafarından gönderildi
Merhaba,
Ben de bunun üzerine PayPal'da Dispute açtım.

Satıcı bana ürünü postaladığını söyledi, bi kaç yazışmadan sonra anlaşamadığımız için ben olayı Claim'e çevirdim. Çevirirken de ürünü teslim almadığımı, satıcının da bana Tracking Number vermediğini belirttim.

Bunun üzerine bana PayPal'dan aşağıdaki gibi bir mail geldi. Satıcının Tracking number'i girdiğini ve Claim'i Cancel yapmam gerektiği yazıyordu.

The seller provided the following tracking information for your review:

Shipping Company:Royal Mail

Tracking Number:1-3283358

Please review this information and determine whether you would like us to continue processing your claim. You may cancel this claim by clicking "Cancel Claim" below. If we do not hear from you, we will resume our investigation in 2 days.

Ama işin kötüsü bu tracking number hatalı, çünkü Royal Mail'in tracking number'ı 13 karakterli olmalı. Bunu da web sitesinden görebiliyorum,

http://track.royalmail.com/

Bu durumda ben bu duruma itiraz edip claim'i devam ettirmek istiyorum ama PayPal bana bu şansı vermiyor, sadece "Cancel Claim" opsiyonunu tanıyor, 2 gün içinde de yapmazsam kendileri kapatacaklarını söylüyor.

Bu durumda ne yapabilirim sizce?

Teşekkürler.

bir çok arkadaş aynı sorunla karşılaşmış. orada kapatacaklarını söylemiyorlar 2 gün içerisinde cevap vermezseniz araştırmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini söylüyorlar. yani bir sorun yok gibi görünüyor. ancak yinede daha önce bu durumda kalan arkadaşlar varsa lütfen bizi yönlendirsinler çünkü bende aynı durumdayım. satıcı şu an tracking no vermedi ama her an fake bir numara verebilir. eğer numara fake çıkarsa veya hiç numara vermezse paramiz iade edilirmi. normalde airmail de takip no su yok. bu durumda bizim bu riski göze alarak satin aldigimizi ve paramizi iade etmekte zorluk cikaracaklarini düsünüyorum. evet arkadaslar kargosu kaybolanlardan bizi aydinlatmalarini bekliyoruz zira 40 gün oldu ve hiç umut yok gelmesi için.
dsixteen is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık