![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#141 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
dispute icin bir soru daha
simdi onceden bahsettigim dispute icin saticiya email gonderildi dediginin uzerinden 1 haftadann uzun bir sure gecti. Henuz bir cevap yok. urun elime ulasmadi satici cevap vermiyor, bu durumda paypal parayi oder mi? bankaya da dilekce vermedim.
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
arkadaslar benım sorunlu bı satıcı var
dıspute acmadan urunu zamanında gonderdıgını gormedım ebayda wo kısmında kazandıgım urunlere bakıyordum bı de ne gorım ebay soyle bır not dusmus: eBay Note: You haven't left feedback yet. Problem with the item? Don't miss the deadline for filing a dispute . dıspute acmak ıcın paypala gırdım Transaction ID yi buldum forumda yazdıgı uzre resolution centerdan ,report a problem-ordan Item dispute: I did not receive an item I purchased or the item I received is significantly not as described sonra continue yi tıkladım transaction id yı yazıp i have not received anything from the seller.i sectim fakat soyle bır uyarı cıkıyor paypalda: You have already identified an issue with this transaction. Please visit the Resolution Center to view the status of your open cases. We know that it's never pleasant to have a problem with a transaction. By opening a dispute in the Resolution Center, you can contact the seller, keep track of your communication, and resolve the problem as quickly as possible. Most disputes can be resolved through communication and it's best to contact the seller as soon as you recognize a potential problem. You can open a dispute in the Resolution Center within 45 calendar days of payment. If you're unable to resolve the dispute, you can ask PayPal to investigate by escalating the dispute to a claim. You must escalate to a claim within 20 calendar days of the date the dispute was opened. How does the dispute process work? -------- aynı satıcıdan alınmıs ve aynı gun odenmıs baska urune acabıldım dıspute ama buna nedense acılmıyor satıcının track verme huyu yok ebayda payment details de de herhangı bır bılgı gırmez napıcam ben yaa noldu kı bı suru param onda ya üfffffffffff |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Banned
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
pardon bi$i sorcam ..
çok aciL günLerdir uğra$ıyorum ben satıcıya ödemeyi direk paypaL iLe yaptım yani nasıL yaptığımı bende hatırLamıyorum ama ebay üzerinden yapmadım .. ve adam yoLLamadı ürünü maiLLerede cvp vermiyor.. verdiğiniz LinkLerde http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAP...rCreateDispute buraya $ikayetimi yaptım ama diğer Linkte bir hata veriyor.. ödeme yapmadığım için ebay üzerinden ürünü kazanmadığım için o verdiği Listede görünmüyor .? =((( http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...MEWA:IT&ih=004 ürün Linkim bu ..benim kazandığım faLan görünmüyor ama naptıysam i$te paypaLa 19 $ ödeme yaptım adam yoLLar sandım yoLLamadı =( Bu mesaj en son " 03-05-2008 " tarihinde saat 11:16 PM itibariyle FiLDi$i tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Üye
|
şu resime bi bakın arkadaşlar, 2 tane dispute açtım ama hangisi doğru biri farklı diğeri farklı. claim olmuşmu nedir ne değildir.
![]() |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
merhaba, aciL biriniz yardım etse oLmaz mı arkada$Lar ya =((
ben dispute denen $eyden açtım gaLiba... resimLerde görüLdüğü üzere.. ama cvp geLmedi haLa .. $imdi ben cLaim oLarak ayarLarsam bunu .?? yani kapatırsam paramı aLırmıyım ._?? ![]() |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
bu dıspute un details denen kısmının sagında wıew dıyor ya ona tıkla bak satıcı ne cevap vermıs
satıcı cevap vermeden claıme cevırme bır de neden kapatıyorsun kı dıspute u? dıspute actıktan sonra 3-4 gun satıcının cevabını bekle cevap vermezse bır mesaj daya yaz satıcı temasa gecmıyor de 2 gun daha bekle yıne cevap vermezse claıme e cevır maılıne de mesaj gelır satıcı mesaj gonderdı dıye paypaldan |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
arkadaslar bır satıcıdan 35 dolarlık kucuk urunler aldım
0cak 6 da odedım ve urunlerı gondermemıs 1 ay sonra subat ayının 7 sınde 65 dolarlık urun yıne aldım neyse bu urunlerı yıne gondermedı hem 35 lık paketı hem 65 lık paketı bır suru mesaj attı ozur dıledı hastayım gonderıcem fılan dıye tum mesajlarını prnt screnn yapıp kopyaladım sılınmesın dıye sonra bana 24 subatta benım paketlerımı turkıyede baska bır ısme benım tanımadıgım bırıne gondermıs adresını verdı ben de bu kısılerı tanımıyorum dedım sonra ozur dıledı bır baska sehırden yıne tanımadıgım bır ısım daha verdı suraya gonderdım dıye ben de dedım kı,ben bu kısılerı tanımıyorum ne paypal odememde ne sana yazdıgım mesajlarda sana boyle ısımler vermedım paketlerı bu kısılere gonder demedım dedım 2 ay doldu benım 35 lık paket ortada yok dıspute da acamadım sureklı alıs verıs yaptıgım bırıydı sonra 65 lık paketı odeyelı de 1 ay olmustu ancak bunu ebaydan almamıstım satıcıyla anlasıp paypal faturasıyla almıstım onun ıcın dıspute actım kadın acaıp track nolar vermıs suraya gonderdım dıye ama verdıgı tracklar takıp edılebılıyor mu bılmıyorum fırst classla gonderıyordu bana sen sıgorta odemedın yazmıs actıgım dıspute sayfasına ben de sen adı postayla gonderıyorsun ve bunun dıgortası olmuyor kı dedım dıspute u claıme cevırdım bugun o 35 dolarlık paket kadına gerı donmus ve adres tanınmıyor ıade yazmıs bızım gumrukculer ama kadından emın degılım adresı yanlıs yazmıs olabılır veya benım tanımadıgım bır ısme gondermıs ve bundan gerı donmus olabılır ama dıspute u zaten 65 dolarlık urun ıcın acmıstım, 35 lık olanın suresı gecmıstı bana yazmıs kı sana negatıf feedback bırakıcam ve senın paketın gerı dondu sen cok sınırlısın benı zor durumda bıraktın ben de madem paket sana gerı dondu paramı ıade et dedım ayrıca ben sana dıspute u sana gerı donen 35 dolarlık urun ıcın degıl 65 dolarlık urunler ıcın actım bunu unutma dedım paypaldan maıl gelmıs Status Update on Your Claim - Case We are currently in the process of investigating your complaint. The seller has provided the following information in response to yourcomplaint, indicating that the item was shipped. Tracking Company: EndiciaTracking Number: LJ217304911US bu trackı vermıs 65 dolarlık urun ıcın..bu takıp edılebılıyor mu ve paypal ne demıs? hem yanlıs adreslere gonderıyor hem de benı sucluyor napim ben?onun urunler ger ıdondu mesajını prınt screen yapıp paypaldan paramı gerı alabılırmıyım ya da bankaya mı basvursam?dıspute acmamıstım o donen urunler ıcın.. |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
benı tehdıt edıyor negatıf bırakıcam dıye
ama ben onun 5 urunune feedback vermemıstım henuz ben de sana bırakırım dedım napim ben? |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
bankaya müracat et paranı geri al adamada eksi bas ayreten disputeye gümrük yüzünden ger gönderdim diye yazma bir daha. Bu mesaj en son " 03-18-2008 " tarihinde saat 11:23 PM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
arkadaşlar ben Ebaydan urun aldım ve urun 3 hafta oldu gelmedı bende ebay.com dan dispüte actım.. paypal.com daha acmadım paypal.com şart dıme parayı geri almak icin? ve kac gun veya hafta gibi bi süre sonra paramiz hesabımıza iade edilir teşekkürler..
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|