Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 03-31-2008, 02:26 AM   #61
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Arkadaslar bu durumu art niyetle kullanan o kadar cok kisi varki,o yuzden cogu satıcı tr ye artık mal satmyor..ben ebayda satıcıyım benimde basıma benzer olaylar geldi ozellikle guney amerika ulkelerinden ve artık ben bu ulkelere ürün satmiyorum..
ürünü al sonra bankaya urunu almadım diyerek itiraz dilecekcesi yaz,bu sizce cok dogru biseymi..olan satıcıya oluyor paypala bisi oldugu yok,paypal sadece bi ozur maili yazar sizi bu duruma karsi koruyamiyoruz gibi(durumu biz degerlendirmedik)vede size sunu der.siz bu durumu buraya uye olurken uyelik anlasmasında kabul etmissiniz..insanlarin haklarının calınması bu kadar kolay iste.siz haklı olabilirsiniz ama bu durumu art niyetle kullanan o kadar cok kisi varki,herhangi bi sorununuzda hemen bu yola basvurmayın satıcıyla anlasmaya calisin,anlasamiyorsanız disputeyi devreye sokun yetmiyorsa claime cevirin..bankaya itirazınızı gercekten haklı oldugunuzu ve gercekten hizmeti almadıgınızı dusunuyorsaniz yapin..ve en son dusuneceginiz sey olsun..yoksa kimse bizlere guvenmez,turkiyeye mal satmaz..bunları sizlerle paylasmak istedim.
snatc10 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-25-2008, 04:40 PM   #62
kayra
Taze Üye

kayra kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Ünü: kayra is on a distinguished road

urun gelmezse..

benim de basima ayni sey geldi..
aldigim urun bir turlu elime ulasmadi..
saticiya defalarca yazdim..
gelir gelir dedi ilgileniyormus gibi yapti, 90 gunu doldurmaya calisti..
Ben de sikayette bulundum paypal a ve garanti aldiklari bir kac siteye de sikayet ettim maille..
sonra da feedback'e sakin urun almayin vs yazdim..
ertesi gun yalvar yakar mail atmis, ne olur sikayetinizi geri cekin paranizi yatirdim diye..

Bir urun alirkan muhakkak daha once alanlarin ne yazdiklarina bakiyorum artik..
en ufak bir sikayette kosarak uzaklasiyorum)
kayra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-06-2008, 01:41 AM   #63
tunaangin
Kallavi Üye

Giriş: Dec 2007
Ünü: tunaangin is on a distinguished road

Question

Alıntı:
ahmetalkan tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar ;

Sizlerle paypal ile olan deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Nisan ayı içerisinde ebaydan 2 satıcıdan yüklü miktarda mp4 player aldım.Bir satıcı ebaydan atıldı diğerinin gönderdiği ürünler Türkiye'ye gelmedi.Neyse ben ikisi içinde paypala dispute açıp claime çevirdim.Fakat bir sonuç alamadım.Bunun üzerine kredi kartımı aldığım bankaya harcama itiraz dilekçesi faksladım.Bir hafta içinde bütün paralarım hesabıma geri iade edildi.Eğer aldığınız ürün elinize gelmez ise % 99,9 paranızı geri alıyorsunuz.

Bankaya aşağıdaki gibi bir yazı fakslamanız yeterli :

..................... BANKASI
KREDİ KARTLARI BÖLÜMÜ'NE

.......................nolu kredi kartı sahibiyim.

Kredi kartı harcamalarımda görünen ....................tarihinde ......................... tarafından gerçekleştirilen .......... YTL. tutarındaki işleme konu olan ticari mal tarafıma teslim edilmemiştir.

Duruma itiraz etmeme rağmen sözkonusu tutar ilgili kuruluş tarafından tarafıma iade edilmemiştir.

Durumun incelenerek işlemin iptalini istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim. AD SOYAD
İMZA

pardon 4. boşluk tan ...ne TARAFINDAN olucak yani boşluğa ne gelecek?
tunaangin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-2008, 10:17 PM   #64
tunaangin
Kallavi Üye

Giriş: Dec 2007
Ünü: tunaangin is on a distinguished road

Alıntı:
tunaangin tafarından gönderildi
pardon 4. boşluk tan ...ne TARAFINDAN olucak yani boşluğa ne gelecek?
-soru GUNCELLENDI-
tunaangin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-16-2008, 10:48 PM   #65
alperaydin1
Taze Üye

Giriş: Apr 2008
Ünü: alperaydin1 is on a distinguished road

Arkadaşım, ben de PayPaldan paramı 3 aydır geri alamıyorum. Ürün bana ulaşmadan 1385 $ satıcıya aktarmışlar. Ürün isteğim üründen tamamen farklı olduğundan gümrükten teslim almayarak geri gönderdim. Dispute açtım. Beni tamamen haklı buldular. Satıcı dolandırıcı çıktı. Paramın 300 $'ını PayPal geri ödedi. Geri kalan paramı satıcıdan geri alamıyorlar. Satıcının kredi kartı hesabı müsait değil, vs. vs. PayPal dolandırıcı Amerikalılara ödeme yaptığı paraları geri almada oldukça yeteneksiz. PayPala sürekli mesaj gönderiyorum. Güvenli almadıklarını, güvenmediğimi yazdım. Paramı geri alacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
alperaydin1 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-18-2008, 07:17 PM   #66
bocekr00t
Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: bocekr00t is on a distinguished road

Alıntı:
alperaydin1 tafarından gönderildi
Arkadaşım, ben de PayPaldan paramı 3 aydır geri alamıyorum. Ürün bana ulaşmadan 1385 $ satıcıya aktarmışlar. Ürün isteğim üründen tamamen farklı olduğundan gümrükten teslim almayarak geri gönderdim. Dispute açtım. Beni tamamen haklı buldular. Satıcı dolandırıcı çıktı. Paramın 300 $'ını PayPal geri ödedi. Geri kalan paramı satıcıdan geri alamıyorlar. Satıcının kredi kartı hesabı müsait değil, vs. vs. PayPal dolandırıcı Amerikalılara ödeme yaptığı paraları geri almada oldukça yeteneksiz. PayPala sürekli mesaj gönderiyorum. Güvenli almadıklarını, güvenmediğimi yazdım. Paramı geri alacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

bak kardeş bankana telefon aç direk konuyu kredi kartı yetkililerine açıkla bankadakiler parayı paypalın ödiyecegini kendilerinin birşey yapamayacagını söyler sakın inanma ben itiraz formu dolmurmak istiyorum ve satıcıyı ve sizi mahkemeye verecegim de.... Neden dersen kredi karları kanuna göre senin paranı 90 gün charcback yapma hakkın var yani iptal hakkın sakın unutma ve dedigimi yap ben 353 ytl mi aldım 1 gün içinde iptal ettiler. şimdi diger bir işlemimi yapacagım aynı şekilde.
bocekr00t is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-18-2008, 07:20 PM   #67
bocekr00t
Üye

Alıntı:
berkten tafarından gönderildi
sanırım konu kapanmaya yüz tutmuş..bu konuda farklı gelişmeler yaşayan arkadaşlarımız yokmu acaba.
benimde ürünlerm gümrükte takıldı mecburen iade ettik tabiki ptt kanalı ile ve tracking numarası yok .
44. gün dispıte açtım satıcı bana yalancı olduğumu söyledi ve claime çevirdi.
Paypal şu an araştırmaya devam ediyor.
Sizce gümrük kanalı ile iade ettiğim tracking nosu olmayan ürünlerin bedelini paypal bana ödermi?
Sonuç olarak bende şüpheye düştüm ve finansbankı aradım konuyu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. İş bankası ve HSBC nin ilgilendiğini ve müşterilerini koruduğunu belirtip yinede faks numaralarını istedim ve konu ile ilgili dilekçemi kendilerine faksladım.
Gelişmeleri buraya yazıcam tekrar.Lütfen sizlerde paylaşın kendi durumlarınızı..
Ayrıca sizce paypal geri gönderilen tracking numarası olmayan ürünlerin parasını bana geri ödermi?

dostum sakın inanma finasbanka ben onları tongya düşürdüm itiraz dilekçesi verecegim de finansbank diyorki ankak alışveriş yaptıgınız yer öder diyor ..sakın aldanma onlara ve itiraz dilekçesi aç yolla mahkembıma geçti makemeligim onlarla de yoksa sizide mahkemeye veririm de ... aynen ben söyledim 1 gün içinde param hesabıma geçti hakkını ara...
Eski 05-18-2008, 07:43 PM   #68
bocekr00t
Üye

ilk önce telefon açıp internet bankacılgı bölümünden itiraz oluşturun sonra fax çekin...

finansbank'asına itiraz formu kesin paranız geri ödenir.

fax : 0 216 524 00 35

http://www.antwifi.com/finans.JPG

Bu mesaj en son " 05-18-2008 " tarihinde saat 07:46 PM itibariyle bocekr00t tarafından düzenlenmiştir....
Eski 05-26-2008, 04:05 PM   #69
keremusan
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: keremusan is on a distinguished road

arkadaşlar satıcının refund ettiği paranın benim hesabıma geçmesi ne kadar sürer?

bu konuda tecrübesi olan deneyimli kullanıcılar varsa yardımlarını beklerim.

teşekkürler.
keremusan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-26-2008, 06:23 PM   #70
izmir07
Üye ül-Zebellah

izmir07 kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: izmir07 is on a distinguished road

Alıntı:
keremusan tafarından gönderildi
arkadaşlar satıcının refund ettiği paranın benim hesabıma geçmesi ne kadar sürer?

bu konuda tecrübesi olan deneyimli kullanıcılar varsa yardımlarını beklerim.

teşekkürler.
Satıcı refund işlemini onayladıktan sonra 6-7-...-10 gün bazen de daha fazla sürede eline geçer... Bankana bağlı olarak değişir. Bu konuda bilgi forumda mevcuttur. Saygı ve sevgiler...

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık