Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-24-2007, 07:53 AM   #1
ahmetalkan
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: ahmetalkan is on a distinguished road

Artık paypalda kimsenin parası kalmayacak

Merhaba arkadaşlar ;

Sizlerle paypal ile olan deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Nisan ayı içerisinde ebaydan 2 satıcıdan yüklü miktarda mp4 player aldım.Bir satıcı ebaydan atıldı diğerinin gönderdiği ürünler Türkiye'ye gelmedi.Neyse ben ikisi içinde paypala dispute açıp claime çevirdim.Fakat bir sonuç alamadım.Bunun üzerine kredi kartımı aldığım bankaya harcama itiraz dilekçesi faksladım.Bir hafta içinde bütün paralarım hesabıma geri iade edildi.Eğer aldığınız ürün elinize gelmez ise % 99,9 paranızı geri alıyorsunuz.

Bankaya aşağıdaki gibi bir yazı fakslamanız yeterli :

..................... BANKASI
KREDİ KARTLARI BÖLÜMÜ'NE

.......................nolu kredi kartı sahibiyim.

Kredi kartı harcamalarımda görünen ....................tarihinde ......................... tarafından gerçekleştirilen .......... YTL. tutarındaki işleme konu olan ticari mal tarafıma teslim edilmemiştir.

Duruma itiraz etmeme rağmen sözkonusu tutar ilgili kuruluş tarafından tarafıma iade edilmemiştir.

Durumun incelenerek işlemin iptalini istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim. AD SOYAD
İMZA

Bu mesaj en son " 05-25-2007 " tarihinde saat 09:29 AM itibariyle ahmetalkan tarafından düzenlenmiştir....
ahmetalkan is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-24-2007, 08:08 AM   #2
vcpr
Üye

Giriş: May 2007
Ünü: vcpr is on a distinguished road

Alıntı:
ahmetalkan tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar ;

Sizlerle paypal ile olan deneyimlerimi payşalmak istiyorum.
Nisan ayı içerisinde ebaydan 2 satıcıdan yüklü miktarda mp4 player aldım.Bir satıcı ebaydan atıldı diğerinin gönderdiği ürünler Türkiye'ye gelmedi.Neyse ben ikisi içinde paypala dispute açıp claime çevirdim.Fakat bir sonuç alamadım.Bunun üzerine kredi kartımı aldığım bankaya harcama itiraz dilekçesi faksladım.Bir hafta içinde bütün paralarım hesabıma geri iade edildi.Eğer aldığınız ürün elinize gelmez ise % 99,9 paranızı geri alıyorsunuz.

Bankaya aşağıdaki gibi bir yazı fakslamanız yeterli :

..................... BANKASI
KREDİ KARTLARI BÖLÜMÜ'NE

.......................nolu kredi kartı sahibiyim.

Kredi kartı harcamalarımda görünen ....................tarihinde ......................... tarafından gerçekleştirilen .......... YTL. tutarındaki işleme konu olan ticari mal tarafıma teslim edilmemiştir.

Duruma itiraz etmeme rağmen sözkonusu tutar ilgili kuruluş tarafından tarafıma iade edilmemiştir.

Durumun incelenerek işlemin iptalini istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim. AD SOYAD
İMZA

paylaşımın için teşekkürler ama bu bankadan bankayada değişiklik gösterebilir. Sizin çalıştığınız banka hangisi?

ayrıca böyle bir durum söz konusu ise gümrükten çıkaramadığımız mallar için de (dispute ve claim açarak..) aynı dilekçeyle parayı geri alabiliyor muyuz? Banka bu tarz bi dilekçeyle parayı geri çekebiliyorsa internetten alışveriş dahada güvenli olur..
vcpr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-24-2007, 04:02 PM   #3
ahmetalkan
Üye

Alıntı:
vcpr tafarından gönderildi
paylaşımın için teşekkürler ama bu bankadan bankayada değişiklik gösterebilir. Sizin çalıştığınız banka hangisi?

ayrıca böyle bir durum söz konusu ise gümrükten çıkaramadığımız mallar için de (dispute ve claim açarak..) aynı dilekçeyle parayı geri alabiliyor muyuz? Banka bu tarz bi dilekçeyle parayı geri çekebiliyorsa internetten alışveriş dahada güvenli olur..

Ben garanti bankasıyla çalışıyorum.Kural ularak elinize ulaşmayan mal için ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz.Ama malın gümrükte kalması nasıl değerlendirilir onu bilemiyorum.Ama genede bu durum bile olsa bankaya harcama itiraz dilekçesi göndermekte fayda var diye düşünüyorum.
ahmetalkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-24-2007, 04:38 PM   #4
Yokan
Üye

Giriş: May 2007
Ünü: Yokan is on a distinguished road

çok tesekkur ederız paylasım ıcın
Yokan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-24-2007, 04:46 PM   #5
eflatun
Üye ül-Zebellah

eflatun kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: eflatun is on a distinguished road

Bana ilginç geldi bu.
Bankadan bu dilekçe üzerine iadenin gerçekleştiği teyidini aldınız mı?

Yani açtığınız dispute sonucunda geri dönmüş olabilir mi acaba, yani Garanti'nin bu yetkiye sahip olması ilginç, gerçekse tabii mükemmel bir avantaj olur.
Eski 05-24-2007, 05:11 PM   #6
Turx
Üye

Giriş: Mar 2007
Ünü: Turx is on a distinguished road

eğer doğruysa süper bir şey....
Turx is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-24-2007, 05:59 PM   #7
canss
Aşmış Üye

canss kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Ünü: canss is an unknown quantity at this point

Bildiğim kadarıyla bu Amerika'da normal bir şey, Türkiye'de de aynı demek ki..

Paypal sanırım bu chargeback işinden pek hoşlanmıyor. Satıcıyı yakalarlarsa bu kayıp parayı satıcıdan çekiyorlar ama bu durumda satıcılar ortada olmadığına göre kabak Paypal'ın başına patlar gibi geliyor.
canss is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-24-2007, 08:08 PM   #8
varyata
Süper Moderatör

varyata kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: varyata İtibar düzeyini kapadı

Enteresan.! bu durum biraz daha denensin bakalım nasıl bir şablon çıkacak ortaya.

Şimdilik konuyu sabitliyorum yararlı olduğu anlaşılırsa sabit kalacak, yararsız olduğu anlaşılırsa konunun sabitini kaldıracağım.

Paylaşım için teşekkürler.

Konu hakkında aşağıdaki linki okuyunuz.

http://forum.iyibey.com/forumlar-ve-...html#post36602
varyata is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-25-2007, 09:34 AM   #9
ahmetalkan
Üye

Alıntı:
eflatun tafarından gönderildi
Bana ilginç geldi bu.
Bankadan bu dilekçe üzerine iadenin gerçekleştiği teyidini aldınız mı?

Yani açtığınız dispute sonucunda geri dönmüş olabilir mi acaba, yani Garanti'nin bu yetkiye sahip olması ilginç, gerçekse tabii mükemmel bir avantaj olur.

Zaten beni telefonla arayıp konu hakkında bilgi aldılar.Ürünün ne olduğu ne zaman aldığımı paypala ne zaman şikayet ettiğimi sordular.Konuyu paypala iletip sonuçlandıracaklarını belirttiler.Bu arada ürünün benim elime ulaştığının kanıtlanması gerektiğini eğer kanıtlanmazsa parayı iade edeceklerini söylediler ve 1-2 gün içinde para hesabıma banka tarafından iade edildi.Paypalda ise yaptığım şikayet ise hala incelemede görünüyor.
ahmetalkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-25-2007, 02:11 PM   #10
kellllaynak
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: kellllaynak is on a distinguished road

Arkadaşlar böyle birşey olsa ürünü alanda almayanda aynı dilekçe ile parasını alır. satıcı hiç sorulmadan nasıl para iade ediliyor? Böyle birşey olsa ebayda herkes mal alır ürünüde alır sonrada parasınıda iade alabilir. ve surekli bedavaya alışveriş yapmış olur. Bence çok super bişey değil, tamamen yanlış ve haksız bir durum sözkonusu. Birde satıcı açısından düşünün...
kellllaynak is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık