Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 08-04-2008, 10:37 AM   #81
september
Taze Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: september is on a distinguished road

arkadaşalr işi çözdüm
september is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-06-2008, 02:08 PM   #82
pleure
Aşmış Üye

pleure kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2007
Ünü: pleure is on a distinguished road

pleure kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
arkadaşlar bu yöntem ürün elinize ilandan farklı geldiğinde de işe yarıyor mu acaba?
yani ben ebay dışında bir siteden ürün aldım ve no buyer protection deyip açtığım disputu hemen kapattılar.
claime cevirmiştim.
şimdi satıcı malı gönderdi.elinde tracking number var.
ama ürünler sorunlu ve sahte.
geri göndersem kargo parası mallardan cok tutacak.
bu yüzden bu yöntemi deneyip paranın bir kısmını kurtarmayı düşünüyorum.
acaba bu durumda bu işlemleri deneyen oldu mu?
deneyip de başaran oldu mu?
cevaplarınızı bekliyorum.
teşekkürler...
pleure is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2008, 04:02 PM   #83
maxell
Kallavi Üye

Giriş: Jul 2008
Ünü: maxell is on a distinguished road

bu kadar sayfayı okuduktan artık söyleyebilrmiyiz paypayla ebaydan alısveris yapmak 100% güvenlidir diye ne dersiniz..
maxell is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2008, 08:22 PM   #84
pleure
Aşmış Üye

benim olaya çözüm yok mu arkadaşlar?
Eski 08-11-2008, 07:35 PM   #85
ikizmaz
Üye

ikizmaz kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: ikizmaz is on a distinguished road

son çare...

arkadaşlar güzel bir başlık olmuş,
benim de bu konuya bir katkım olsun.

yukarıda bahsedilen yöntemlerin hepsini denediyseniz ve ne paypal ile ne de banka ile konuyu çözemediyseniz "VE EĞER KESİNLİKLE HAKLIYSANIZ" tüketici hakem heyetine bir benzer bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. Tüketici hakem heyetleri illçede iseniz kaymakamlıklarda, merkezde iseniz valiliklerde olur.
Tüketici hakem heyeti sizden bir kuruş dahi almadan gerekli takibi yaparak, gerekirse konuyu mahkemeye taşıyarak haklı iseniz paranızın geriye ödenmesini sağlayacaktır.

Ama bazı arkadaşların dikkat çektiği bir konu var. Eğer haklı değilseniz ne paypal, ne banka, ne de tüketici hakem heyeti nezdinde girişimde bulunmayın. Gerçkekten zararlı çıkabilirsiniz. Bu kurumların kendileri size bazı yaptırımlar uygulayabilir. Bu yaptırımlar şunlar olabilir;

paypal & ebay;
üyeliğinizi iptal ederler ve isminizi kara listeye alırlar. bir daha ne paypaldan hesap açabilirsiniz ya da ebay dan üyelik açarak alışveriş yapabilirsiniz.

banka;
kredi kartı anlaşmanızı tek taraflı olarak iptal eder. ve bir daha hesap açtırmaz, kredi kartı vermez ve hiçbir şekilde sizinle çalışmaz.

tüketici hakem heyeti;
zaten sizden kredi kartı ekstresi vs gibi belgelerle resmi olarak takibatta bulunacağı için haksızsanız paranızı iade alamazsınız. eğer sahte belge vs gibi yöntemlere başvurursanız, bu konu hapis cezasına kadar gidebilecek sorunlarka kaşrı karşıya kalma ihtimali doğurur.
------------------------------------------------------------------

sonuç olarak özetlemek gerekirse,
1) haklı iseniz paranızı alırsınız ama bu süreç bazen çok yıpratıcı hale gelebilir. bunu göze alın.

2) yurt dışından çok yüksek miktarlarda alışveriş yapmayın. bu benim kişisel tavsiyem. başka birisi farklı düşünebilir. satıcı ürünü gönderir, gönderdiğini de ispatlayacak belgeleri de mevcuttur ama bozuk ürün göndermiştir, kusurlu ürün göndermiştir vs bu gibi bir durumda çok başınız ağrır ve paranızı iade alamayabilirsiniz de.... 100 - 150 ytl nin üzerine çıkmak bence büyük risk.... zaten bu rakamın üstünde gümrüğe takılma şansı da yüksek...

3) alıcı malı aldığı halde almadığını belirtip para iadesi alırsa ve işini bilen bir satıcıya denk gelirse çok daha zararlı çıkabilirsiniz.

4) bütün süreçlerde gerekli süreleri geçirmeyin. paypalda dispute açma, claime çevirme süreye bağlıdır. bankaya ya da tüketici hakem heyetlerine başvurmak için yasal süreler vardır. bu süreleri geçirmeyin.

5) eğer yurt dışından ürün alıyorsanız türkiyedeki fiyatından çok daha düşük olması gerekli bence. yani en az yarı fiyatına alamıyorsanız bence türkiyeden almakta büyük fayda var. türkiyeden aldığınız ürünün 2 yıl boyunca garantisi oluyor ki bu çok önemli. ayrıca satıcı ile aynı ülkede olduğunuz için yasal olarak maduriyetinizi gidermek çok daha kolay oluyor. çünkü hasarlı ürün, para, vs gibi durumları takip etmek ve satıcyla uğraşmak gerçekten çok yıpratıcı oluyor.....

biraz uzun oldu ama ihtiyacı olana ilaç gibi geliyor bu tür bilgiler. idare edin artık...

sevgilerimle

Bu mesaj en son " 08-11-2008 " tarihinde saat 09:28 PM itibariyle ikizmaz tarafından düzenlenmiştir....
ikizmaz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-12-2008, 03:44 PM   #86
pleure
Aşmış Üye

güzel açıklama olmuş eline sağlık..
Eski 08-26-2008, 12:03 PM   #87
saricimen
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: saricimen is on a distinguished road

Gümrüğe takılan ürünler için bankadan parayı almak mümkün mü? Deneyen var mı?
saricimen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-26-2008, 01:13 PM   #88
samanosuke
Üye

samanosuke kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Ünü: samanosuke is on a distinguished road

arkadaşlar ben 70$ lık alışveriş yapmıştım 45$ yattı kartıma 25$ ım kaldı ne yapmalıyım
Eski 10-05-2008, 06:07 AM   #89
nausica
Üye

nausica kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
Ünü: nausica is on a distinguished road

arkadaslar satıcı urun saysına kayıp postalardan sorumlu degılım dıye yazmıssa yıne paramızı alabılıyor muyuz?
nausica is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-05-2008, 11:14 AM   #90
ahmetalkan
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: ahmetalkan is on a distinguished road

Alıntı:
nausica tafarından gönderildi
arkadaslar satıcı urun saysına kayıp postalardan sorumlu degılım dıye yazmıssa yıne paramızı alabılıyor muyuz?

Evet paranızı geri alırsınız.Elinize ulaşmayan üründen gümrük konusu hariç her koşulda satıcı sorumludur.( Sigorta yaptırdığınızı varsayarsak )
ahmetalkan is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık