Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-01-2008, 10:37 PM   #71
small steve harris
Taze Üye

Giriş: May 2008
Ünü: small steve harris is on a distinguished road

haklısınız..

Alıntı:
snatc10 tafarından gönderildi
Arkadaslar bu durumu art niyetle kullanan o kadar cok kisi varki,o yuzden cogu satıcı tr ye artık mal satmyor..ben ebayda satıcıyım benimde basıma benzer olaylar geldi ozellikle guney amerika ulkelerinden ve artık ben bu ulkelere ürün satmiyorum..
ürünü al sonra bankaya urunu almadım diyerek itiraz dilecekcesi yaz,bu sizce cok dogru biseymi..olan satıcıya oluyor paypala bisi oldugu yok,paypal sadece bi ozur maili yazar sizi bu duruma karsi koruyamiyoruz gibi(durumu biz degerlendirmedik)vede size sunu der.siz bu durumu buraya uye olurken uyelik anlasmasında kabul etmissiniz..insanlarin haklarının calınması bu kadar kolay iste.siz haklı olabilirsiniz ama bu durumu art niyetle kullanan o kadar cok kisi varki,herhangi bi sorununuzda hemen bu yola basvurmayın satıcıyla anlasmaya calisin,anlasamiyorsanız disputeyi devreye sokun yetmiyorsa claime cevirin..bankaya itirazınızı gercekten haklı oldugunuzu ve gercekten hizmeti almadıgınızı dusunuyorsaniz yapin..ve en son dusuneceginiz sey olsun..yoksa kimse bizlere guvenmez,turkiyeye mal satmaz..bunları sizlerle paylasmak istedim.

tamamen haklısınız..ben de şunları söyleyeyim:
1)bir ürünüm gelmeyince dispute açtım satıcıya..yolladığını ve derhal disputeyi kapatmamı söyledi sert bir şekilde. bende sert bir şekilde cevap verdim. daha sonra tekrar göndereceğini ama disputeyi kapatmam şartıyla olduğunu söyledi..güvenmek zorundaydım ve kapattım..şimdi attığım maillere cevap bile vermiyor.dispute açıkken amerikada olmasına rağmen(saat farkı var) en geç iki saatte cevap atıyordu maillerime..

2)diğer ürünümde de satıcı cevap bile yazmadı.paypaldaki dispute süresini doldurduğum için ebaydeki dispute ile yetindim. şimdi cevap vermediği için anlaşamadığımızı işaretleyip ebaye havale ettim. zannetmiyorum ki bir sonuç çıksın.

işin özü bankadan o doksan günlük iptal hakkını bize söyleyen arkadaşa teşekkür ediyorum.tek çözüm o artık..bu hafta içi onu deneyeceğim.

üstte alıntı yaptığım değerli arkadaşımada şunu söylemek istiyorum:

her müşterinin aynı ve iyi olmadığı gibi her satıcı da aynı ve iyi değil.
ki ben paramıda istemedim satıcılardan ürünü istiyorum dedim.aynen bunu kendilerine de dedim. keşke hepsi sizin gibi iyi niyetli ve yardıma istekli olsalar..

üstteki ürünlerden birisi 2,5 aydır kayıp(first class), diğeri 2 aydır kayıp(priority)
sanırım yeterindende fazla beklemişim..

sorum şu: bankam hsbc ve sakarya şubesi.. faksı direk istanbuldakine mi yollamalıyım? bir arkadaşım yazmış hsbcnin fax numarasını: 0212 336 27 70
yoksa önce burda ki banka görevlileri ile mi konuşmalıyım?

teşekkürler..saygılar..
small steve harris is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-07-2008, 06:13 PM   #72
bocekr00t
Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: bocekr00t is on a distinguished road

Alıntı:
small steve harris tafarından gönderildi
tamamen haklısınız..ben de şunları söyleyeyim:
1)bir ürünüm gelmeyince dispute açtım satıcıya..yolladığını ve derhal disputeyi kapatmamı söyledi sert bir şekilde. bende sert bir şekilde cevap verdim. daha sonra tekrar göndereceğini ama disputeyi kapatmam şartıyla olduğunu söyledi..güvenmek zorundaydım ve kapattım..şimdi attığım maillere cevap bile vermiyor.dispute açıkken amerikada olmasına rağmen(saat farkı var) en geç iki saatte cevap atıyordu maillerime..

2)diğer ürünümde de satıcı cevap bile yazmadı.paypaldaki dispute süresini doldurduğum için ebaydeki dispute ile yetindim. şimdi cevap vermediği için anlaşamadığımızı işaretleyip ebaye havale ettim. zannetmiyorum ki bir sonuç çıksın.

işin özü bankadan o doksan günlük iptal hakkını bize söyleyen arkadaşa teşekkür ediyorum.tek çözüm o artık..bu hafta içi onu deneyeceğim.

üstte alıntı yaptığım değerli arkadaşımada şunu söylemek istiyorum:

her müşterinin aynı ve iyi olmadığı gibi her satıcı da aynı ve iyi değil.
ki ben paramıda istemedim satıcılardan ürünü istiyorum dedim.aynen bunu kendilerine de dedim. keşke hepsi sizin gibi iyi niyetli ve yardıma istekli olsalar..

üstteki ürünlerden birisi 2,5 aydır kayıp(first class), diğeri 2 aydır kayıp(priority)
sanırım yeterindende fazla beklemişim..

sorum şu: bankam hsbc ve sakarya şubesi.. faksı direk istanbuldakine mi yollamalıyım? bir arkadaşım yazmış hsbcnin fax numarasını: 0212 336 27 70
yoksa önce burda ki banka görevlileri ile mi konuşmalıyım?

teşekkürler..saygılar..

hemen aç sakın ama 3 ayı geçirme alamazsın . ben geçirdim birkez 3 ayı 100 ytl yandı gitti..
bocekr00t is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 03:52 AM   #73
mbkilimci
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: mbkilimci is on a distinguished road

paypal para iade

dispute açtım para geri gelecek sözde paypalda transfer gözüküyor ama bankadan tık yok para bankaya ulaşmamış bankaya dilekçe verdim bekliyorum bunun gibi bi olay başına gelen varsa sonuç nedir merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim
mbkilimci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 03:54 AM   #74
mbkilimci
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: mbkilimci is on a distinguished road

3 ay hikaye

unutmadan denizbank 45 günü geçirirseniz bizde size geçiririz diyor yani hiç bir şey alamıyorsun diğer bankaları bilmiyorum
mbkilimci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-23-2008, 03:46 PM   #75
troyas
Taze Üye

Giriş: May 2008
Ünü: troyas is on a distinguished road

Exclamation

arkadaşlar benim sorunum bir satıcıdan 1 adet ürün aldım ve tutarı 15.98 dolar dı ama ben yanlışlık la ek ödeme olarak ürün tutarı kadar 15.98 doları tekrar ödedeim 2.5 dolar ödemem gerekirken . ve satıcıya takrar ürünün tutarı kadar daha yanlışlıkla sana ödeme yaptım refound yapmasını istedim oda tamam dedi ve yaptı aşağıda göründüğü gibi ama banka kredi kartında ki ekstreme bakıyorum 2 kez alt alta 20.23 YTL kadar aynı satıcı tarafınden çekildiği görünüyor my account bölümümde de aşağıdaki gibi bi adet denied yani geri iade si görünüyor bu şartlar altında bu fazlalık ödemeyi geri nasıl alabilirim bankaya mı itiraz etmeliyim satıcıdan mı geri ödeme yapmasını istemeliyim yoksa paypal ile mi iletişime geçmeliyim bu konda tecrübeli bir arkadaşımdan acil yardım istiyorum teşekkür ediyorum ..

saygılar

Jun. 20, 2008 Transfer To Credit Card Completed Details -20.23 TRY

Jun. 20, 2008 Currency Conversion (credit) To Turkish New Lira From U.S. Dollar Completed Details 20.23 TRY

Jun. 20, 2008 Currency Conversion (debit) From U.S. Dollar To Turkish New Lira Completed Details -$15.98 USD

Jun. 19, 2008 Payment To Po Yin Cheung Denied Details -$15.98 USD ( iade edilen )

Jun. 19, 2008 Currency Conversion (credit) To U.S. Dollar From Turkish New Lira Completed Details $15.98 USD

Jun. 19, 2008 Currency Conversion (debit) From Turkish New Lira To U.S. Dollar Completed Details -20.23 TRY

Jun. 19, 2008 Transfer From Credit Card Completed Details 20.23 TRY

Jun. 19, 2008 Payment To Po Yin Cheung Completed Details -$15.98 USD
Jun. 19, 2008 Currency Conversion (credit) To U.S. Dollar From Turkish New Lira Completed Details $15.98 USD

Jun. 19, 2008 Currency Conversion (debit) From Turkish New Lira To U.S. Dollar Completed Details -20.23 TRY

Jun. 19, 2008 Transfer From Credit Card Completed Details 20.23 TRY
troyas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2008, 05:23 AM   #76
Hirotaro
Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: Hirotaro is on a distinguished road

arkadaşlar "paypal" hesabında hangi kredi kartları geçiyor ... ?
Hirotaro is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2008, 02:01 PM   #77
ahmetalkan
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: ahmetalkan is on a distinguished road

Alıntı:
Hirotaro tafarından gönderildi
arkadaşlar "paypal" hesabında hangi kredi kartları geçiyor ... ?

Bütün kredi kartları geçer....
ahmetalkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-24-2008, 11:20 PM   #78
figo
Taze Üye

Giriş: Jun 2008
Ünü: figo is on a distinguished road

merhaba arkadaşlar

BEN ALIŞVERİŞ YAPTIM ÜRÜNÜM DAHA GELMEDİ DİREK BANKAYA İTİRAZ DİLEKÇESİMİ GÖNDERİM YOKSA PAYPAL DİSPUTE AÇSAM FAZLA FAYDASI OLMUYOR GALİBA ZATEN SATICI ÇAKAL YAPI KREDİ WORD GOLD KULLANIYORUM ALIŞVERİŞ SİGORTASI VAR SİZCE HANGİSİNİ YAPMAM GEREKLİ
figo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-26-2008, 12:02 PM   #79
celikkemre
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: celikkemre is on a distinguished road

Peki Garanti Sanal Kart içinde aynı şeyi yapmak mümkünmüdür
celikkemre is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-31-2008, 10:06 AM   #80
september
Taze Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: september is on a distinguished road

Arkadaşlar Merhaba Benimde Sorunum Ayni Geçen Ay Ebay Dan Bir ürün Aldim Faakt Ebatlari Büyük Olduğu Için Satici Posta Ile Gonderemem Dedi Sadece Kargo Ile Gonderirim Dedi Bende Kalsin O Zaman Dedim Saticida Parayi Paypala Gonderdi Oyle Bir Mailde Bana Geldi Fakat Kredi Kartina Iade Olmadi Ne Yapmaliyim Yardimci Olursaniz çok Sevinirim.
september is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık