Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 02-15-2008, 01:05 PM   #51
deryadogan
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: deryadogan is on a distinguished road

Değerli arkdaşlarım,

Siteniz sayesinde nereye nasıl başvuracağımı öğrenerek hedefime ulaştım.
Hikayemi özetliyeyim de yeni giren arkadaşlarda param gitti diye yanmasın
Ebay'dan satın aldıgım ürün 2 ay boyunca gelmeyince paypal ve ebay'a dispute actım.Ancak itiraz suresi doldugu için bir sonuc alamadım.Pes etmedim zira sahtekarlıga tahammulum yok!

Forumda ahmetalkan beyin ilk sayfada yazdıgı dilekçeyi doldurup Yapı Kredi ve İşbank kredi kartları bölümüne faksladım.(2 ayrı kart ile 2 ayrı ödeme yapmıstım)
Bugun Y.Kredi kart hesabıma baktıgımda paranın iade edildigini gördüm.İşbankasınıda takip ediyorum(kucuk bir meblag ama olsun)

PAYPAL *BEAUTYSUPP-İPTALİ
İşlem Tutarı : xx.00 USD
USD Karşılığı: xx.00 USD

Yapı Kredi Kredi World Kart Harcama Itirazı faks numarası :0262 647 19 00
İşbankası Maximum Kredi Kartı Harcama İtirazı faks numarası :0212 316 04 04
Lütfen kimse parasının yada ürünün peşini bırakmasın... Siteye tekrar teşekkürler...
deryadogan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-15-2008, 02:26 PM   #52
acengiz42
Kallavi Üye

acengiz42 kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2007
Ünü: acengiz42 is on a distinguished road

acengiz42 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
gerçekten büyük bir başarı , herkes hakkını sonuna kadar araştırsa, üç kağıtçılar pay çıkmaz.
acengiz42 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-21-2008, 08:33 PM   #53
valerio
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: valerio is on a distinguished road

arkadaslar benimde basıma su geldi:
usps ile gönderdi satıcı ptt de gümrüge takıldı. fatura bedelini az yazmasını istemiştim yazmamıs. dispute actım satıcı tamam urunu alınca parayı geriv ercegiz dedi. 10gun gecti almıs olmanız lazım dedim. "did no want " yazmıs istemedim diyor yani ve dava haline dönüştürmüş paypalde beni haksız bulmus elimde ne para var nede ürün. sizce finansbanka basvursam birşey yapabilirlermi birde satıcı ürünü geri almak istemedi ürün tekrar ptt yemi gelecek. paypale ne yazmalıyım dava kapalı zateni ?
valerio is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-21-2008, 08:47 PM   #54
valerio
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: valerio is on a distinguished road

valerio is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-27-2008, 12:10 AM   #55
PerWer
Taze Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: PerWer is on a distinguished road

merhaba arkadaşlar benimde başıma şöyle bi olay geldi. ürünü satın aldım ürünü satıcı gönderdi yalnız posta geldiğinde benim dışımda başkası vardı ve ürünü iade etti bi yanlışlıktan dolayı ptt internet sisteminden kontrol ettiğimde ürünün yurtdışına iade edildiğini gördüm kayıtlarda var satıcıya sordum ama ürünün gelmediğini belirtti.

şimdi ben bankaya başvursam ürün elime geçmedi geri gitti ve satıcı parayı iade etmedi diye alabilirmiyim aceba böyle bi sorunla karşılaşan varmı ?
PerWer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-28-2008, 11:04 AM   #56
deryadogan
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: deryadogan is on a distinguished road

Alıntı:
PerWer tafarından gönderildi
merhaba arkadaşlar benimde başıma şöyle bi olay geldi. ürünü satın aldım ürünü satıcı gönderdi yalnız posta geldiğinde benim dışımda başkası vardı ve ürünü iade etti bi yanlışlıktan dolayı ptt internet sisteminden kontrol ettiğimde ürünün yurtdışına iade edildiğini gördüm kayıtlarda var satıcıya sordum ama ürünün gelmediğini belirtti.

şimdi ben bankaya başvursam ürün elime geçmedi geri gitti ve satıcı parayı iade etmedi diye alabilirmiyim aceba böyle bi sorunla karşılaşan varmı ?

Ben fikrimi belirteyim.
Ürün eline geçmediği için evet itiraz etmen lazım.
Sonuçta bu bir ticaret.Sen parasını ödedin ama ürün bir şekilde eline geçmedi.Iki seçenek var bence
1-satıcı ile görüş , ürünü tekrar yollamasını iste(kargo ücretini ödemen gerekir,cunku bu hata senin hatan)
2-Senin parayı ödediğini ve ürünü teslim alamadığını ispatlaman kolay.Lütfen bu konunu 1.sayfasındaki dilekçeyi bankana yaz ve gönder.Banka mutlaka ilgilenmek zorunda.Dediğim gibi bu bir ticaret ise parayı ödediğinde elinde bir mal olması lazım.Malı teslim ettiğini ispatlayamayan satıcı parayıda alamaz!
Derhal bankaya yazı yaz gönder.Emin ol ilgileneceklerdir.Ben bu şekilde geri aldım paramı.Lütfen herkes parasının peşine düşsün...
deryadogan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-28-2008, 06:04 PM   #57
PerWer
Taze Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: PerWer is on a distinguished road

Alıntı:
deryadogan tafarından gönderildi
Ben fikrimi belirteyim.
Ürün eline geçmediği için evet itiraz etmen lazım.
Sonuçta bu bir ticaret.Sen parasını ödedin ama ürün bir şekilde eline geçmedi.Iki seçenek var bence
1-satıcı ile görüş , ürünü tekrar yollamasını iste(kargo ücretini ödemen gerekir,cunku bu hata senin hatan)
2-Senin parayı ödediğini ve ürünü teslim alamadığını ispatlaman kolay.Lütfen bu konunu 1.sayfasındaki dilekçeyi bankana yaz ve gönder.Banka mutlaka ilgilenmek zorunda.Dediğim gibi bu bir ticaret ise parayı ödediğinde elinde bir mal olması lazım.Malı teslim ettiğini ispatlayamayan satıcı parayıda alamaz!
Derhal bankaya yazı yaz gönder.Emin ol ilgileneceklerdir.Ben bu şekilde geri aldım paramı.Lütfen herkes parasının peşine düşsün...

ilgilendiğin için tşkler bankaya başvuracam en iyisi o ...
PerWer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2008, 09:15 PM   #58
istceko
Aşmış Üye

istceko kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
Ünü: istceko is on a distinguished road

Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu.Ebaydan 10 adet sandisk 4 gb lık kart almıştım.Kartlar arızalıydı dispute açtım ve malları satıcıya taahhütlü gönderdim.Fakat dispute sonuçlanmış ve beni haksız bulmuşlar.Bu konuda ne yapmamı tevsiye edersiniz.200 küsür dolarlık bir mesele

Teşekkürler
istceko is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2008, 04:09 PM   #59
ahmetalkan
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: ahmetalkan is on a distinguished road

Alıntı:
istceko tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu.Ebaydan 10 adet sandisk 4 gb lık kart almıştım.Kartlar arızalıydı dispute açtım ve malları satıcıya taahhütlü gönderdim.Fakat dispute sonuçlanmış ve beni haksız bulmuşlar.Bu konuda ne yapmamı tevsiye edersiniz.200 küsür dolarlık bir mesele

Teşekkürler

Buzdolabına git soğuk bir bardak su al kafana dik kana kana iç
ahmetalkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-12-2008, 12:53 PM   #60
by_matrix
Taze Üye

by_matrix kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2007
Ünü: by_matrix is on a distinguished road

çok teşekür ederim 3 aydır elime ulaşmayan kargonun parasını istediğimde satıcı üzgünüm ödeyemem demişti şimdi bu sayede geri aldım İş bankasından hemde 2 gün gibi kısa bir sürede

Bu mesaj en son " 03-12-2008 " tarihinde saat 12:55 PM itibariyle by_matrix tarafından düzenlenmiştir....
by_matrix is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık