![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#41 | |
|
Taze Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Ebaydan paypal aracılığıyla 18.07.07 de yaptığım ödemeye karşılık ürün gelmedi.Bu arada satıcı beni oyaladı ve disput açma sürem doldu.Paypala durumu bildirdim önce bir sonuç alamadım süre dolmuş üzgünüz dediler.Sonrasında sus payı olarak ödediğim paranın yarısını hediye ettiler.Ben de bunun üzerine 25.09.07 de bankama (HSBC) harcama itiraz dilekçesi yazdım 1 hafta sonra param geri iade edildi.Paypal hesabıma baktığımda Paypal bankamın tahsil ettiğiği paranın peşine düşmüş satıcıya disput açmış ![]() Bu konuyu açan ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Paramı sizler sayesinde geri aldım. Benim de katkım olursa ne mutlu bana. HSBC Bankasıyla çalışan arkadaşlar için harcama itiraz dilekçenizi göndereceğinizi faks No : 0212 336 27 70 Faksınızın gidip gitmediğini kontrol etmeniz için de 0212 366 34 59 nolu telefonu arayınız. |
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#42 | |
|
Taze Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
bende bir bijuteri set ve iki adeet aksesuar için aynı durumla karşılaştım. bankaya bunun gibi bi yazıyı 2 ay kadar önce yollamıştım 10 günde para hesabıma iade edilmişti. yani paybaldan daha mantıklı işleyen bir sistem |
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Taze Üye
Giriş: Sep 2007
Ünü:
![]() |
finansbank
Alıntı:
sanırım konu kapanmaya yüz tutmuş..bu konuda farklı gelişmeler yaşayan arkadaşlarımız yokmu acaba. benimde ürünlerm gümrükte takıldı mecburen iade ettik tabiki ptt kanalı ile ve tracking numarası yok . 44. gün dispıte açtım satıcı bana yalancı olduğumu söyledi ve claime çevirdi. Paypal şu an araştırmaya devam ediyor. Sizce gümrük kanalı ile iade ettiğim tracking nosu olmayan ürünlerin bedelini paypal bana ödermi? Sonuç olarak bende şüpheye düştüm ve finansbankı aradım konuyu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. İş bankası ve HSBC nin ilgilendiğini ve müşterilerini koruduğunu belirtip yinede faks numaralarını istedim ve konu ile ilgili dilekçemi kendilerine faksladım. Gelişmeleri buraya yazıcam tekrar.Lütfen sizlerde paylaşın kendi durumlarınızı.. Ayrıca sizce paypal geri gönderilen tracking numarası olmayan ürünlerin parasını bana geri ödermi? |
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Taze Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Arkadaşım ben tracking nolu iade etmeme rağmen paypal beni haksız bularak, ürünü gönderdiğine dair bir bilgiye ulaşmadık dedi ve paramı iade etmedi.Bana kalırsa sen bankana itiraz dilekçesi yaz ve sanki ürünü hiç teslim almamışsın gibi hareket et.Bırak paypal ispatlasın teslim ettiğini. |
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Taze Üye
Giriş: Sep 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Yani deneyimli arkadaşlarımmız yardımcı olsunlar bize "gümrükte takılan ve tracking no ile iade ettiğimiz malların paypal tarafından haksız görülerek iade edilmemesini nasıl engelliyeceğizki biz?bu gidişle ebayden alışverişi bırakıcam böyle saçmalık olmaz.2.5 ay geçti 44. gün dispute açtım 8 gün sonra claime çevirdim satıcı sürekli beni suçladı 20 gündür paypal inceliyor en son size gönderildiğini öğrendik şu anda imza kontrolünde diyor hala bekliyorum ama umutsuzum bu nasıl bir sistemki? |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
3410 dolarımı Garanti Bankasından geri aldım.dilekçeyi 9 unda yazdım 18inde kartıma iade edildi.bu başlık açılmadan önce 69 dolar kaybetmiştim.Bu büyük rakamı kaybetçegim için çok üzülüyordum ama dilekçe sayesinde herşey yoluna girdi arkadaşlar aynı formatlarda bankalarınıza dilekçe yazınız,ürün elinize ulaşmadıysa.herşey gönlünüzce olsun ;-)
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Taze Üye
Giriş: Dec 2007
Ünü:
![]() |
Garanti bankası fax
Alıntı:
6572110 garanti bankasını fax ı budur dostum Başka bankaların 444 ile başlayan müşteri hizmetlerini ararsanız onlar size bilgi veriyor zaten durmu açıklar ben şu siyteye paypal dan ödeme yapmıştım ürünüm gelmedi ne paramı geri istiyorum ne yapmam gerekio diye fax önerisini ve numarasını verio faka kartın şifresini bilmiosanız bağzı çalışanlar agresif çıka bilio kartın size ait olduğuna inanmıo tsk |
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
benim de boyle bir sorunum var. satici urunu gonderdim diye bir mail atti ama urun 2 ayi asiyor hala gelmedigi gibi satici ebay dan gitmis. elimdeki tum mailleri de calismiyor. paypal e dispute actim ama sainirm pek kaale almayacaklar. bu durumda ben de bankaya bildirmeyi dusunuyorum ama benimki ek kart. gidip bankada gorusme yapmayi dusunuyorum bakalim ne sonuc cikacak?
Bu mesaj en son " 02-03-2008 " tarihinde saat 11:09 PM itibariyle raraavis tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2008
Ünü:
![]() |
Merhabalar,
İlk defa ürün almak içi Ebay'a üye oldum. Hemen al seçeneği ile bir ürün aldım . 1.ödemesini pay pala üye olmadan yaptım 2.extra ödemesini üye olarak yaptım (ekstra posta ücreti farkı) Ürün elime geçmedi. Satıcı ile iletişim sorunu yasadım,bana cevap vermiyor, oyalıyor 2 ay boyunca oyaladıktan sonra verdigi SHİPMENT numarası ile ne USPS ne de PTTde kayıt bulamadım. E-bay a sikayet edip DISPUTE actıgımda gec kaldıgımı ogrenip PAYPAL a sikayete yoneldim.Ancak o kadar zor işler ki ömrümü yedi . Pay pal'dan da bir sonuc cıkacagını sanmıyorum. Yapı Kredi World cartıma yazı yazacagım. Umarım basarılı olurum.Bana yardımcı olacak birileri varsa rica edicem biz bayanlar pek anlamıyoruz galiba bu işlerden ![]() |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
gorunuse bakilirse paypal size odeme yapsa bile sadece ekstra posta ucretini oder. diger odemeyi paypal ile yapmamissiniz yanlis anlamadiysam.Bankaniz kredi kartiniza odeme yaparsa iyi. Ben de yarin dilekce veriyorum bakalim ben ne elde edecegim. |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|