Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 03-03-2008, 01:07 PM   #41
maximus_119
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: maximus_119 is on a distinguished road

aynen üstadım paypal alıcıdan değil satıcıdan kesiyo onu biliyorum. ben akbank la çalışıyorum ilk alışverişimde kur farkı aldılar sonra $ ekstresi istedim bu defa da $456 lık alışverişe $471 yansıtılmış. aradaki fark $15 ve banka bana paypaldan kaynaklanıyo diyo ben hiçbirşey anlamadım bu işten. Bir bilen yardım etsin lütfen
maximus_119 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-19-2008, 02:19 PM   #42
felekman
Üye

felekman kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
Ünü: felekman is on a distinguished road

arkadaşlar. aldığım saat tam 80 dolar 22 dolar da kargosu toplam 102 dolardı.

ödemem gereken para 125,46 ytl idi.

fakat kredi kartı hesap extremde 131,25 ytl olarak gözüktü.

arada 5,79 ytl fark vardı. nedenini buldum
  • iş bankası döviz yoluyla yapılan alışverişlerde %2,3 komisyon uyguluyor. Çünkü sizin dövizle aldığınız ürün kredi kartı hesabınızda ytl ye çevriliyor. o günkü merkez bankası dolar kuruna bankanız % 2 komisyon uyguluyor. ve doları % 2 komisyonla size satmış oluyor.

artı %2,32 de kredi kartınızdan dövizle alışveriş yaptığınız için faiz uyguluyor. bu şu anlama geliyor.

• yurt içinde Türk Lirası bazında kredi kartı ile yapılan alışverişlerde faiz ödenmiyor. (her yerde gördüğümüz kredi kartına 0 komisyon kuralı)
  • fakat yurt dışından bir şey aldığınızda %2,32 hesap extrenize aldığınız ürün fiyatı üzerinden faiz komisyonu uygulanıyor.

100 dolarda 4,632 dolar komisyon ödemiş oluyorsunuz. toplam 104,632 dolara geliyor.

eğer fortis, city bank veya hsbc kullananlar varsa bu fark yok denecek kadar azalıyor. çünkü global bankalar bu farkları gözetmiyor.

teşekkürler.
felekman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-19-2008, 02:25 PM   #43
acengiz42
Kallavi Üye

acengiz42 kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2007
Ünü: acengiz42 is on a distinguished road

acengiz42 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
buradaki döviz kuru ile amerikadaki döviz kuru farklı ben bankaya sordun onlar bu şekilde açıklama yaptı, bende 192 dolarlık bir ürün aldım 247,70 ytl.para kesmişler . 1290 ytl.den bozmuşlar almış olduğun firmayla ilgiymiş bu.
acengiz42 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-19-2008, 02:31 PM   #44
painkill
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: painkill is on a distinguished road

benim alışverişim 70.98 USD tutmuş. bonus sanal kartıma 88,90 YTL olarak geçmiş. yani 1.25 ytl'den hesaplanmış. o gün 1.23 falandı dolar. büyük bir fark yok gibi bende.
painkill is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-30-2008, 01:18 PM   #45
painkill
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: painkill is on a distinguished road

dün hesap kesim tarihimdi. adamlar en yüksek kur miktarından hesaplayıp öyle yansıtmış ekstreye ücreti. 88 lira oldu 92 lira

1.29'dan heaplanmış. demek ki alışverişleri de hesap kesim tarihinden bir gün önce falan yapmak lazım. dolar 3 günde 2 liraya falan çıksaydı alet 140 liraya gelecekti demek ki.

kısacası 87 liraya mal olan ürün hesap kesim tarihinde 92 lira oldu. 5 lira zarar.

Bu mesaj en son " 03-30-2008 " tarihinde saat 01:21 PM itibariyle painkill tarafından düzenlenmiştir....
painkill is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2008, 12:00 PM   #46
cantstandya
Taze Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: cantstandya is on a distinguished road

Bu ayki hesap kesim tarihinde doların 1.40 a fırlamasıyla Garanti bankası fırsatçılığını konuşturup doları 1.47 den göstermiş.
Toplam 2.300 ytl lik siparişimde 250 Ytl lik artış olmuş...

Faizi uygulamayan bir banka kartı önerisi var mı ? Borcu kapatıp iptal ettireceğim.

( avusturalya doları değer kaybetmesine rağmen onları da amerikan dolarına çevirip işlem yapıyorlarmış, onlarda artmış... ordan da ayrıca para kazandılar. )
cantstandya is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2008, 08:14 PM   #47
ciggsboy
Üye ül-Zebellah

ciggsboy kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2008
Ünü: ciggsboy is on a distinguished road

kriz nedeniyle ülkemizde dolar azaldı ve dolar kuru iyice sapıttı.
ben bi süre için alışverişi kestim
Eski 10-12-2008, 12:39 AM   #48
izmir07
Üye ül-Zebellah

izmir07 kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: izmir07 is on a distinguished road

Kim demiş bağımsız bir ülkeyiz diye. Adamlar batıyor, biz de batıyoruz...
Biz battığımızda adamlara bir şey olmuyor. Dışa bağımlı olmanın cezasını çekerek yaşıyoruz...

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık