Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 12-11-2006, 09:16 PM   #1
monili
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: monili is on a distinguished road

Paypaldan parasini alan var mi?Nasil alacagiz paralari....

Arkadaslar bu problem benim icin.Ebayden satis yapanlar paypaldan baska bir formulle satis yapiyor mu?Cogu kimse paypal disi odemeyi kabul etmiyor.Benim 1000 dolara yakin param mahsur kaldi.Nasil alacagimi bilmiyorum.Neteller dendi ama onuda anlayamadim.Daha once birisi yazmisti foruma' paypala telefon ettim hasabima aktardilar 'diye.Bu ne derece dogru.Ebaydan satis yapanlar ..paranizi nasil aliyorsunuz .Bir yardim rica ediyorum....
monili is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-13-2006, 03:46 PM   #2
monili
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: monili is on a distinguished road

Bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu.
monili is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-19-2006, 02:18 AM   #3
talip-
Taze Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: talip- is on a distinguished road

paypal dan parayı alabilme

Alıntı:
monili tafarından gönderildi
Bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu.
arkadaşlar ben bi satış sitesi yaptım. bu siteye de paypal ı entegre ettim. deneme olarak da 2 dolarlık bi ürün sattım. bu para benim paypal hesabıma 1.63 dolar olarak geldi. para geldi gelmesine de bu gelen paraları türkiyedeki bi banka hesabıma aktarabiliyo muyum? aktarılıyo sa bu nasıl oluyo? bana yardım edebilecek biri vardır umarum
talip- is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-28-2006, 03:36 PM   #4
saime4900
Taze Üye

Ünü: saime4900 is on a distinguished road

paypal'dan parayı banka hesabına almak

merhaba arkadaşlar
bildi-ğim ve gördüğüm kadarıyla bir çok türk ebayda ürün satıyor.acaba paralarını ne şartlarda alıyorlar.düzgün bir açıklama yapacak varsa sevinirim.
sanırım çoğu arkadaşın genel sorunu bu.
saime4900 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-30-2007, 03:53 AM   #5
protos78
Taze Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: protos78 is on a distinguished road

Paypaldaki birikmis paranizi almanin 3 yontemi vardir.

1. Araci ile paypal bozma

Amerikan bankasinda hesabi olan guvendiginiz birine paypaldaki paranizi gonderirsiniz. Arkadasiniz parayi Amerikadaki kendi hesabina gecirir. Arkadasiniz parayi sizin Turkiyedeki bankaniza parayi swift ile gonderir. Amerikan bankalari ortalama 40 USD masraf ucreti alirlar. Turk bankalarida ayrica komisyon alir.

Paypalin Amerikan bankasina para yatirmasi 3 isgunu civarinda surer. Arkadasinizin size gonderidgi parada 2-3 isgununde Turkiyede olur. Turkiyedeki bankanin komisyonlarida dahil olmak uzere 60 USD ye yakin paraniz gider.

2. Komisyoncuya bozdurma

Komisyoncuya paranizi gonderirsiniz, sizin Turkiyedeki bankaniza parayi yatirir. Ben baska forumlarda bu isi cok yaptim.

Komisyoncunun yaptigida yukaridaki islemin aynisi. AMa Turkiyeye bir kerede 10.000 dolar civarinda para gonderdiginizde komisyon oranlari ana paraya gore kucuk kaliyor, ve komisyoncuda kar ediyor, parasini bozduranda. Komisyoncu paypalda parayi gonderidikten 2-3 dakika sonra, sizin Turkiyedeki bankaniza parayi kendi banka hesabindan gonderir. Aninda para elinize gecer.

Amerikada arkadasiniz yoksa ve paraya acil ihtiyaciniz varsa, elverislidir. 1000 dolarin altinda bozdurdugunuzda, ilk yonteme gore daha ekonomiktir.

Kotu tarafi guvenilir komisyoncu bulmaktir. Internette arastirma yaparsanoiz, bu isi yapanlari bulursunuz. Not: Bende komisyoncuyum.

3. Uluslararasi Visa kartlari:

Internetten uluslurarasi kartlardan alabilirsiniz. Bu kartlara paypal parayi yatirir. Turkiyedeki TEB bankasindan paranizi bu kartlarla cekebilirsiniz. 3-4 % civarinda dolar kuru ve yurtdisindaki kartin bankasindan komisyon yersiniz.

Ayrica karti almak 2 hafta civarinda surer. 100 dolar civarindada kart ucreti odersiniz.
protos78 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2007, 02:11 PM   #6
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

paypal komisyonu kesilmis
satanlarin cogunun yurt disi banka hesabi var sanirim
paypaldaki paranizla alisveris demi yapamiyorsunuz ?
bu komisyon isini hic anlamadim ama % kac aliyorlar
yeni bir is kolu daha cikti

paypal tr brokers acalim
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-06-2007, 08:26 PM   #7
protos78
Taze Üye

Alıntı:
TURADESIGN tafarından gönderildi
paypal komisyonu kesilmis
satanlarin cogunun yurt disi banka hesabi var sanirim
paypaldaki paranizla alisveris demi yapamiyorsunuz ?
bu komisyon isini hic anlamadim ama % kac aliyorlar
yeni bir is kolu daha cikti

paypal tr brokers acalim

Ben komisyonculuk isindeyim. Bazi musteriler ayda 10000 USD uzerinde Paypal->YTL cevirimi yapiyor. Dolayisiyla bu parayi ebayde harcayamiyorlar.

Komisyon oranlari miktara gore degisiyor. 5-9% arasinda.
Eski 02-08-2007, 04:13 PM   #8
freekoray
Kallavi Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: freekoray is on a distinguished road

Thumbs up Merhaba

Merhaba

Bildiğim kadarıyla Türkiye paypal kullanıcıları için Withdraw seçeneği sadece bir amerikan bankasına ait hesabınız varsa o hesaba aktarım ile gerçekleşiyor. Şu an itibariyle 1000 dolar gibi bir rakam yatırmayı göze alırsanız -ki sizin paypal hesabınızda zaten 1000 dolar var- bir amerikan bankasında hesap açtırabilirsiniz. Ardından banka hesap bilgilerinizi paypal hesabınıza girer ve paranızı alırsınız. Amerikadan paranızın gelmesi de sorun değil hesaptan hesaba yapılacak online transfer sonucunda komisyonsuz paranızı alırsınız.

Aracı kurumlara güvenmemenizi tavsiye ederim, benim başıma gelmedi ama birkaç kez paypal hesaplarının bu yolla istismar edildiğini duydum.

Saygılar
Koray

Alıntı:
monili tafarından gönderildi
Arkadaslar bu problem benim icin.Ebayden satis yapanlar paypaldan baska bir formulle satis yapiyor mu?Cogu kimse paypal disi odemeyi kabul etmiyor.Benim 1000 dolara yakin param mahsur kaldi.Nasil alacagimi bilmiyorum.Neteller dendi ama onuda anlayamadim.Daha once birisi yazmisti foruma' paypala telefon ettim hasabima aktardilar 'diye.Bu ne derece dogru.Ebaydan satis yapanlar ..paranizi nasil aliyorsunuz .Bir yardim rica ediyorum....

Bu mesaj en son " 05-19-2007 " tarihinde saat 08:47 PM itibariyle freekoray tarafından düzenlenmiştir....
freekoray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-08-2007, 06:49 PM   #9
protos78
Taze Üye

Alıntı:
freekoray tafarından gönderildi
Merhaba

Şu an itibariyle 1000 dolar gibi bir rakam yatırmayı göze alırsanız -ki sizin paypal hesabınızda zaten 1000 dolar var- bir amerikan bankasında hesap açtırabilirsiniz.

SSN (Social Security Number) olmadan hicbir amerikan bankasi yasal olarak size hesap acamaz. Kanun bu memlekette boyle. Bu kanuna uymayan bankalarida kapatirlar. Cok net bir sekilde soyleyim eger boyle bir banka biliyorsaniz soyleyin, insanlarin cani yanmadan haber verin, hemen FDIC yi arayip kapattiralim.

Alıntı:
Ardından banka hesap bilgilerinizi paypal hesabınıza girer ve paranızı alırsınız. Amerikadan paranızın gelmesi de sorun değil hesaptan hesaba yapılacak online transfer sonucunda komisyonsuz paranızı alırsınız.

1. Paypal hesap bilgilerinizi hesabiniza giremez. Sadece siz bilgileri girebilirsiniz.

2. Amerikada swift (uluslararasi para transferi) yaparken kimlik bilgilerini gostermeniz zorunludur. BUda kanunen gerekir. Internet uzerinden amerikadaki bankalar arasinda para aktarirsiniz. Uluslararasi bir bankaya para aktaramazsiniz. Sadece subeye gidip swift yapabilirsiniz.

3. Amerikadaki bankalari swift icin komisyon alir. Arti turk bankalarin uygulamalari farkli. Garanti bankasi 30 dolar aliyor. 444 0 333 u arayin ogrenin. Is Bankasi 15 gun icinde paranizi cekmezseniz, komisyon almiyor. Cekerseniz gonderdiginiz paraya bagli olarak komisyon aliyor. 444 0202. Amerikadaki bankalar hakkinda bilginiz belki yoktur, ama turk bankalarini arayip bu arkadasin olaydan ne kadar habersiz oldgunu ogrenirsiniz.

Alıntı:
Aracı kurumlara güvenmemenizi tavsiye ederim, benim başıma gelmedi ama birkaç kez paypal hesaplarının bu yolla istismar edildiğini duydum.

Zaten anlasildi senin derdin. http://forum.iyinet.com/paypal-e-gol...ret-sanal-pos/ bu adreste insanlar paypal bozuyor, incele bakalim. Kac defa istismar edilmisler son 3 yilda onuda anlat.

Alıntı:
Amerika'da nasıl banka hesabı açacağınız konusunda ayrıntılı konuşmak isterseniz size yardımcı olabilirim.

Suraya yaz bizde ogrenelim bakalim. Soyleyecegin sey uluslararasi visa kartlari. Bankalar sizin icinde uye giris ve sifre veriyor. Sen hesap acilmis saniyorsun. Banka hesabi icin SSN gerekir. Yoksa acilmaz. Amerikada vergi islemleri Turkiyedeki gibi degildir. IRS (Internal Revenue SERVICE - Amerikan vergi toplama kurumu) banka hesaplarini didik didik kontrol eder. SSN ni olmayan bir adamin uluslararasi para transferi yaparsa, banka yoneticilerini iceri ceker, ne oluyor diye sorgular, bu islem 2-3 defa olursa, kapiya kilidi koyarlar. Kusura bakmayin ama Amerikada bankacilik isleri Turkiyedeki gibi lacka degil.

Bu mesaj en son " 05-03-2007 " tarihinde saat 05:19 AM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir....
Eski 02-09-2007, 03:51 AM   #10
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Alıntı:
protos78 tafarından gönderildi
Ben komisyonculuk isindeyim. Bazi musteriler ayda 10000 USD uzerinde Paypal->YTL cevirimi yapiyor. Dolayisiyla bu parayi ebayde harcayamiyorlar.

Komisyon oranlari miktara gore degisiyor. 5-9% arasinda.

sevgili protos78
bilgiler icin tesekkurler

ekledigin linkteki yazilari okudum sok oldum
bende bunca yildir hem USA dayim hemde ebayda hic duymamistim bunlari
daha baska bu tarz forumlar varmi tavsiye edecegin
benim turkiyedeki bilgileri bulabilecegim

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık