![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Aug 2006
Ünü:
![]() |
Paypaldan parasini alan var mi?Nasil alacagiz paralari....
Arkadaslar bu problem benim icin.Ebayden satis yapanlar paypaldan baska bir formulle satis yapiyor mu?Cogu kimse paypal disi odemeyi kabul etmiyor.Benim 1000 dolara yakin param mahsur kaldi.Nasil alacagimi bilmiyorum.Neteller dendi ama onuda anlayamadim.Daha once birisi yazmisti foruma' paypala telefon ettim hasabima aktardilar 'diye.Bu ne derece dogru.Ebaydan satis yapanlar ..paranizi nasil aliyorsunuz .Bir yardim rica ediyorum....
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Aug 2006
Ünü:
![]() |
Bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Taze Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
paypal dan parayı alabilme
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
paypal'dan parayı banka hesabına almak
merhaba arkadaşlar
bildi-ğim ve gördüğüm kadarıyla bir çok türk ebayda ürün satıyor.acaba paralarını ne şartlarda alıyorlar.düzgün bir açıklama yapacak varsa sevinirim. sanırım çoğu arkadaşın genel sorunu bu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Paypaldaki birikmis paranizi almanin 3 yontemi vardir.
1. Araci ile paypal bozma Amerikan bankasinda hesabi olan guvendiginiz birine paypaldaki paranizi gonderirsiniz. Arkadasiniz parayi Amerikadaki kendi hesabina gecirir. Arkadasiniz parayi sizin Turkiyedeki bankaniza parayi swift ile gonderir. Amerikan bankalari ortalama 40 USD masraf ucreti alirlar. Turk bankalarida ayrica komisyon alir. Paypalin Amerikan bankasina para yatirmasi 3 isgunu civarinda surer. Arkadasinizin size gonderidgi parada 2-3 isgununde Turkiyede olur. Turkiyedeki bankanin komisyonlarida dahil olmak uzere 60 USD ye yakin paraniz gider. 2. Komisyoncuya bozdurma Komisyoncuya paranizi gonderirsiniz, sizin Turkiyedeki bankaniza parayi yatirir. Ben baska forumlarda bu isi cok yaptim. Komisyoncunun yaptigida yukaridaki islemin aynisi. AMa Turkiyeye bir kerede 10.000 dolar civarinda para gonderdiginizde komisyon oranlari ana paraya gore kucuk kaliyor, ve komisyoncuda kar ediyor, parasini bozduranda. Komisyoncu paypalda parayi gonderidikten 2-3 dakika sonra, sizin Turkiyedeki bankaniza parayi kendi banka hesabindan gonderir. Aninda para elinize gecer. Amerikada arkadasiniz yoksa ve paraya acil ihtiyaciniz varsa, elverislidir. 1000 dolarin altinda bozdurdugunuzda, ilk yonteme gore daha ekonomiktir. Kotu tarafi guvenilir komisyoncu bulmaktir. Internette arastirma yaparsanoiz, bu isi yapanlari bulursunuz. Not: Bende komisyoncuyum. 3. Uluslararasi Visa kartlari: Internetten uluslurarasi kartlardan alabilirsiniz. Bu kartlara paypal parayi yatirir. Turkiyedeki TEB bankasindan paranizi bu kartlarla cekebilirsiniz. 3-4 % civarinda dolar kuru ve yurtdisindaki kartin bankasindan komisyon yersiniz. Ayrica karti almak 2 hafta civarinda surer. 100 dolar civarindada kart ucreti odersiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
paypal komisyonu kesilmis
satanlarin cogunun yurt disi banka hesabi var sanirim paypaldaki paranizla alisveris demi yapamiyorsunuz ? bu komisyon isini hic anlamadim ama % kac aliyorlar yeni bir is kolu daha cikti paypal tr brokers acalim |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Ben komisyonculuk isindeyim. Bazi musteriler ayda 10000 USD uzerinde Paypal->YTL cevirimi yapiyor. Dolayisiyla bu parayi ebayde harcayamiyorlar. Komisyon oranlari miktara gore degisiyor. 5-9% arasinda. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Merhaba
Bildiğim kadarıyla Türkiye paypal kullanıcıları için Withdraw seçeneği sadece bir amerikan bankasına ait hesabınız varsa o hesaba aktarım ile gerçekleşiyor. Şu an itibariyle 1000 dolar gibi bir rakam yatırmayı göze alırsanız -ki sizin paypal hesabınızda zaten 1000 dolar var- bir amerikan bankasında hesap açtırabilirsiniz. Ardından banka hesap bilgilerinizi paypal hesabınıza girer ve paranızı alırsınız. Amerikadan paranızın gelmesi de sorun değil hesaptan hesaba yapılacak online transfer sonucunda komisyonsuz paranızı alırsınız. Aracı kurumlara güvenmemenizi tavsiye ederim, benim başıma gelmedi ama birkaç kez paypal hesaplarının bu yolla istismar edildiğini duydum. Saygılar Koray Alıntı:
Bu mesaj en son " 05-19-2007 " tarihinde saat 08:47 PM itibariyle freekoray tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#9 | ||||
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
SSN (Social Security Number) olmadan hicbir amerikan bankasi yasal olarak size hesap acamaz. Kanun bu memlekette boyle. Bu kanuna uymayan bankalarida kapatirlar. Cok net bir sekilde soyleyim eger boyle bir banka biliyorsaniz soyleyin, insanlarin cani yanmadan haber verin, hemen FDIC yi arayip kapattiralim. Alıntı:
1. Paypal hesap bilgilerinizi hesabiniza giremez. Sadece siz bilgileri girebilirsiniz. 2. Amerikada swift (uluslararasi para transferi) yaparken kimlik bilgilerini gostermeniz zorunludur. BUda kanunen gerekir. Internet uzerinden amerikadaki bankalar arasinda para aktarirsiniz. Uluslararasi bir bankaya para aktaramazsiniz. Sadece subeye gidip swift yapabilirsiniz. 3. Amerikadaki bankalari swift icin komisyon alir. Arti turk bankalarin uygulamalari farkli. Garanti bankasi 30 dolar aliyor. 444 0 333 u arayin ogrenin. Is Bankasi 15 gun icinde paranizi cekmezseniz, komisyon almiyor. Cekerseniz gonderdiginiz paraya bagli olarak komisyon aliyor. 444 0202. Amerikadaki bankalar hakkinda bilginiz belki yoktur, ama turk bankalarini arayip bu arkadasin olaydan ne kadar habersiz oldgunu ogrenirsiniz. Alıntı:
Zaten anlasildi senin derdin. http://forum.iyinet.com/paypal-e-gol...ret-sanal-pos/ bu adreste insanlar paypal bozuyor, incele bakalim. Kac defa istismar edilmisler son 3 yilda onuda anlat. Alıntı:
Suraya yaz bizde ogrenelim bakalim. Soyleyecegin sey uluslararasi visa kartlari. Bankalar sizin icinde uye giris ve sifre veriyor. Sen hesap acilmis saniyorsun. Banka hesabi icin SSN gerekir. Yoksa acilmaz. Amerikada vergi islemleri Turkiyedeki gibi degildir. IRS (Internal Revenue SERVICE - Amerikan vergi toplama kurumu) banka hesaplarini didik didik kontrol eder. SSN ni olmayan bir adamin uluslararasi para transferi yaparsa, banka yoneticilerini iceri ceker, ne oluyor diye sorgular, bu islem 2-3 defa olursa, kapiya kilidi koyarlar. Kusura bakmayin ama Amerikada bankacilik isleri Turkiyedeki gibi lacka degil. Bu mesaj en son " 05-03-2007 " tarihinde saat 05:19 AM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
sevgili protos78 bilgiler icin tesekkurler ekledigin linkteki yazilari okudum sok oldum bende bunca yildir hem USA dayim hemde ebayda hic duymamistim bunlari daha baska bu tarz forumlar varmi tavsiye edecegin benim turkiyedeki bilgileri bulabilecegim |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|