Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 03-08-2008, 03:25 PM   #151
COCHISE
Taze Üye

COCHISE kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2008
Ünü: COCHISE is on a distinguished road

selam arkadaşlar
öncelikle yardımıc olan arkadaşların hepsine teşekkür ederim
fekat konuyu taradım benim sorunuma rastlayamadım
ben oayoala uye oldum
hesabımdan 1.95 de çekildi
exp. numaramıda aldım
fakat bu numarayı girebileceim yere rastlamadım
Turkish-Unverified kısmına girdiimde
biraz yazı ve altında get verified! yöneltmesi çıkyıo
tıkladıımda Add Credit or Debit Card bolumu çıkıyor
ve tekrar kredi kartı bilgilkerimi girdiimde

This card has been disabled for entry into the PayPal system. Please add a different card. You may also contact us using this form.

hatasıyla karsılasıyorum. sorun nedir acaba

birde dikkatimi cekti cv nin yazıldıı yere 4 hane ayırmıslar
acaba basına 0 mı koymak gerekiyo
teşekkür ederim
COCHISE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-13-2008, 03:14 PM   #152
painkill
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: painkill is on a distinguished road

benim sana bonus card'ı ekledim bugün. 5 lira çekilmiş karttan. ama çekildiği görünmüyor dönem içi işlemlerde. ne zaman görünür bu işlem? bi de niye bu kadar fazla çekti acaba?
painkill is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-13-2008, 03:28 PM   #153
painkill
Taze Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: painkill is on a distinguished road

açık provizyon sekmesinde yazıyormuş kod arkadaşlar.

yalnız ebay çekmiycem demesine rağmen 1.25 ytl çekmiş karttan. onu nasıl geri alıcaz!
painkill is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-19-2008, 12:49 AM   #154
blight
Taze Üye

Ünü: blight is on a distinguished road

benim hesap extremin gelmedine daha günler var, bu expand numberi banadan ya da internet bankacılığından öğrenme şansım yok mu
blight is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-22-2008, 12:34 AM   #155
educator
Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: educator is on a distinguished road

kredi kartı ekleyemiyorum

aşağıdeki uyarıyı alıyorum.

Before you can add this credit card to another account, you must contact the PayPal Credit Card Team at cardproblems@paypal.com. A customer service representative will respond to your request shortly. If you would rather add a different credit card to your PayPal account, you may do so at any time. Thank you for your cooperation.
educator is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-06-2008, 11:22 AM   #156
mohawk1487
Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: mohawk1487 is on a distinguished road

merhabalar benım sorunum paypal ın kartımdan aldıgı parayla ılgılı
verıfy oldum.1,95 dolar kestıler fakat 2 gun gecmesıne ragmen ıadeyı yapmadılar.dahada beklemem gerekıyormu?
mohawk1487 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-10-2008, 11:58 PM   #157
ROBINHOOD
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: ROBINHOOD is on a distinguished road

Yardimmmmmmmm

Arkadaşlar bana expanded use number lazım,
numara daha önce bana gönderilmişti ama şimdi hatırlamıyorum ve bulamıyorum.tekrar istediğimde de
''You have entered an invalid PayPal code. You have one attempt remaining to enter this number correctly. If you enter an incorrect code, you will no longer be able to use this card as a payment method on your PayPal account.''
uyarısı geliyor nasıl çözeceğim?
yardımcı olursanız memnun olacağım teşekkürler...
ROBINHOOD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2008, 11:52 AM   #158
fuerzu
Taze Üye

Ünü: fuerzu is on a distinguished road

paybal mail.

mehaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra paybal a kayıt oldum bana 4-5 tane mail geldi birinde

-sending payments
-receiving payments
-verify your paybal account
-managing your account

bunlardan birini seçmem mi gerekiyor.Ayrıca kartı kontrol ediyorum ama para
(1.95)çekilmemiş 2 gün oldu yanlış birşeymi yaptım acaba.yardımcı olursanız sevinirim.
fuerzu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-17-2008, 08:35 PM   #159
MilesAway
Taze Üye

Giriş: Apr 2008
Ünü: MilesAway is on a distinguished road

Selam,

Ben kartımı onaylattım, ama bir türlü gmail hesabına mail gelmiyor. O işlemi bir türlü yapamadım. Yeni bir confirm emaili yolla diyorum. Gmaile bir türlü mail gelmiyor? Ne yapmam lazım?

teşekkür ediyorum.
MilesAway is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-19-2008, 01:38 AM   #160
fierymen
Üye

fierymen kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: fierymen is on a distinguished road

[quote=varyata]Paypal:

Ebay satış firmasının bir alt kuruluşu olan paypal online ödeme sistemidir.Programlarda kazandığınız paraları paypal ile çekebilir ve bunları internette harcıyabilir yada exchange sistemleriyle bankanıza çekebilirsiniz.
Şimdi size paypal sistemini 3 aşamada tam üye olma(Verify)şeklini resimli bir şekilde anlatacağım.

1.)Üye Olma

Not: Paypal e sadece kredi kartı sahibi olan kişiler üye olabilir.

*** İlk olarak ( http://www.paypal.com ) adresine girin. Anasayfada sağ üst köşede bulunan ve aşağıdaki resimde (1.) numara ile belirtilen signup butonuna tıklayın.

ve karşınıza aşağıdaki resim gelecek oradada (1,2)ile işaretlediğimiz yerleri işaretlediğimiz şekilde ayarlayın ve 3 numaralı kısma tıklayıp devam edin.

Daha sonra karşınıza çıkan forumu şu şekilde doldurun.

----------------------------------------------------------------------------------
* First Name: Adınız
----------------------------------------------------------------------------------
* Last Name: Soyadınız
* Adress 1: Oturduğunuz adres
* Adress 2(Optional): Adresin devamı (Boş bırakılabilir)
* City: Oturduğunuz şehir
* State/Province/Region: N/A yazın yada boş bırakın
* Postal Code: Oturduğunuz semtin posta kodu
* Country: Turkey yazılı olmalı
* Country of Citizenship: Turkey seçili olmalı
* Primary Currency: Para Birimi (U.S.Dollars) seçin
* Home Telephone: Ev Telefonu örneğin (90312xxxxxxx)
* Work Telephone(Optional): İş Telefonu (Boş Bırakılabilir)
* Email Adress: Mail Adresiniz
* Re-Enter Email Adress: Mail Adresinizi Tekrar girin
* Password: Şifreniz
* Re-Enter Password: Şifrenizi tekrar girin
* Security Question 1: 1.Güvenlik Sorunuz
* Answer 1: 1. Güvenlik sorusunun cevabı
* Security Question 2: 2.Güvenlik Sorunuz
* Answer 2: 2. Güvenlik sorusunun cevabı

ve formun en altında aşağıdaki resim karşınıza gelecek

(1,2) sayıları ile gösterdiğimiz şekilde belirterek bunun hemen altında bulunan güvenlik kodu onaylamasını yapıp sağ alt köşedeki (Sign Up)
Butonuna tıklayarak 1. aşamayı bitirin.

2.)Hesap Aktivasyonu(Yarı Verify Olma)

*** Yukarıdaki işlemler bitince artık sıra hesabı aktif hale getirme bölümüne geliyor. Bunun için yapılması gereken yol çok basit ve kısadır.

*** Hesabı yarı aktif hale getirmek size sadece hesabınıza girip çıkma olanağı tanır başka birinden para geldiğinde bu para hesabınıza geçemez yada siz kimseye para gönderemez veya hesabınıza para yatıramazsınız bunları yapabilmeniz için 3. aşama olan Kredi kartı ekleme kısmını yapmalısınız.Şimdi 2. aşamada yapılması gereken nedir;

Bu aşama kolay bir aşamadır ve yapmanız gereken sadece mailinize gelen aktivasyon linkine tıklayarak hesabınızı aktif hale getirmektir. Böylece 2. aşama bitmiş olacaktır.

3.)Kredi Kartı Ekleme(Tam Verify Olma)

*** İşin en zor ve uğraştırıcı kısmı burdadır. Bu aşamayı size 3 bölümde anlatacağım.

A-) Kredi Kartı ekleme

*** Kredi kartınızı eklemek için yapmanız gereken profil kısmınıza girip (Add Credit Card) kısmına tıklamanızdır. Karşınıza çıkan formu aşağıdaki şekilde doldurmalısınız.

* First Name: Adınız
* Last Name: Soyadınız
* Card Type: Kart Türünüz (Visa yada Mastercard)
* Expiration Date: Son Kullanma Tarihi
* Card Verification Number: Kartın arkasında yazan sayının son 3 hanesi
Adres bilgilerini ise aşağıda bulunan resimdeki gibi işaretleyin ve kredi kartı eklemeyi bitirin.

B-) (Expanded Use Number) Numarasını Alma

*** Kredi kartınızı ekle tuşuna bastığınız zaman size 1,95$ Hesabınıza eklenecektir diyorlar. Fakat bunu eklemeleri için elinizde 4 Haneli bir Expanded us number olmalı.

*** Kredi kartı ekle tuşuna basınca eğer kredi kartınıza bakarsanız 1,95$ lık bir hesap kesimi olmuştur ve bu kesim kredi kartınızın onaylandığı anlamına gelir ve yapmanız gereken iki şey vardır.

--Birincisi kredi kartı ektrenizin gelmesini beklersiniz
--İkincisi ve daha güzel olan eğer hesabınıza online olarak bakabiliyorsanız dönem içi harcamalar kısmına girip yurtdışı harcamalara bakarsınız.

*** Her iki bölümdede aynı şeyi yapacaksınız. Eğer ekstre beklediyseniz ektrenizde paypal ile ilgili olan harcamayı bulacaksınız ve orada şöyle yazacak
(xxxxPaypal Expuse). İşte işin en büyük anı burdadır artık sizin her zaman kullanmak zorunda olduğunuz Expanded use number Yukarıda yazdığım (xxxxPaypal Expuse) kısmının ilk başında xxxx ile ifade ettiğim 4 haneli sayıdır yani bu sizin Expanded use number ınızdır.Bu rakamı bir yere kaydedin ve şimdi 3. aşamaya geçin.

C-) Expanded use number ı aldıktan sonra bu aşama çok basittir.
Hesabınıza girdiğinizde (Turkish-Unverified) yazan yeri yada Profilden kredi kartı kısmına gelerek Expanded use number ı kullanacaksınız.Burda sizden istenen yere size verilen sayıyı girecek ve artık tam aktif hale gelmiş olacaksınız.

Not:Artık tam üye olmuş durumdasınız.Verify olduktan sonra sizden kestikleri 1,95$ ı 2 gün içinde hesabınıza yatırıyorlar.
Bu andan sonra tüm işlemleri yapma yetkisine sahip oluyorsunuz.
Hesabınıza para yatırma,para gönderme,para alma gibi.
Yalnız para alırken (Accept/Decline) Olayı var yani biri size para gönderdiği zaman para direkt hesabınıza geçmiyor önce size kabul edip etmiyeceğiniz soruluyor.Bunu (History) kısmına girerek yönetiyorsunuz tüm işlemleriniz orda gözüküyor.Gelen paranız kabul edilmemiş halde menude gözükür sizde bunu hesaba ekletmek için hemen yandaki (Accept) tuşuna basacaksınız. Bu tuşa bastıktan sonra karşınıza bir menu çıkacak ve orada sırayla
slm iyi akşamlar ben expanded kodunu giremiyorum nerden gireceğimi bir türlü bulamadım resimli anlatım yaparsanız sevinirim bir açık arttırmaya katıldım kazandım ama ödeme yapamıyorum acil yardım lütfenn
fierymen is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık