Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-05-2006, 05:33 PM   #1
Madmaxx
Üye

Giriş: May 2006
Ünü: Madmaxx is on a distinguished road

Paypal ile ödeyince para satıcıya hemen gidiyor mu??

Bir ürün kazanıp paypal ile ödeyince ödediğimiz para hemen satıcıya gidiyor mu yoksa bir süre paypal'da bloke ediliyor mu? Ediliyor ise ne zaman satıcıya gidiyor para yada eğer edilmiyor ise adam ürünü göndermezse ne oluyor? Bunlara ayrıntılı bir cevap verirseniz çok sevinirim.
Madmaxx is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2006, 09:06 PM   #2
WICKY
Üye ül-Zebellah

WICKY kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: WICKY is on a distinguished road

walla dostum aynı spruyu bende gecen akşam sordum we merak ediyodum arkadaslar hemen gidiyo dedi... eğer ürün de gelmez ise paypala haber werecekmişssin. paypal güvenilir paranı iade eder dediler...
WICKY is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2006, 09:13 PM   #3
varyata
Süper Moderatör

varyata kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: varyata İtibar düzeyini kapadı

Alıntı:
Madmaxx tafarından gönderildi
Bir ürün kazanıp paypal ile ödeyince ödediğimiz para hemen satıcıya gidiyor mu yoksa bir süre paypal'da bloke ediliyor mu? Ediliyor ise ne zaman satıcıya gidiyor para yada eğer edilmiyor ise adam ürünü göndermezse ne oluyor? Bunlara ayrıntılı bir cevap verirseniz çok sevinirim.

Bu sorunun'da cevabı forum'da var ama ben yinede söyleyim evet para direk olarak satıya gidiyor bloke edilmiyor.
ürünün gelmezse (45 güne kadar) paypal'a Item number'ın ile müracat ediyorsun.
Paypal 1000 usd ye kadar olan alışverişlerde paranı sana iade ediyor satıcıyı paypal ve ebay dan ihraç ediyorlar.
Not: Tabi satıcının gerçekten kötü niyetli olması durumunda bunu anlamak için ebay önce aracılık ediyor satıcı ve alıcıyla yazışıyor.
varyata is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2006, 09:41 PM   #4
Madmaxx
Üye

Giriş: May 2006
Ünü: Madmaxx is on a distinguished road

O zaman işlem sayısı az olan kişilerden kimse birşey almaz yada satıcı milleti kazıklar sonra yeniden paypaldan ve ebaydan hesap açar: Örneğin satıcının işlemi yoktur. 1500$ lık ürünü 1000$ a satar ve daha sonra parayı alıp paypaldan kendi hesabına geçirir ve o hesabı kullanmaz ayrıca benim bildiğim paypal her alışverişte 1000$ güvence vermiyor sadece artırmada öyle yazanlarda veriyor. bunu önlemenin yolu ne?
Madmaxx is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-04-2007, 02:44 AM   #5
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Smile

paypalla odeme yapildiginda en yakin atm den parayi cekebilirim
powerseller ve paypalin guvendigi saticinin yaninda alicinin kac $ a kadar paypal guvencesinde oldugu yazar
mesela su urunume bakin

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...01 &rd=1&rd=1

sag kosede paypal bu saticinin urunlerini 2000 $ a kadar garantiler yazar

yani saglam saticidan alirsaniz sorun olmaz
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-12-2007, 10:15 AM   #6
murataltuntas
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: murataltuntas is on a distinguished road

Paypal Status

Arkadaşlar Merhaba,

Ürün alabilmek için PayPal'a kayıt oldum.Garanti sanal kartım ile üye olup kayıdı tamamlamak için expand number'ı beklemeye başladım ancak bu arada 2-3 gün beklememe rağmen hesabımdan çekilen 1,44 YTL ücret sürekli açık provizyon olarak görünüyordu. Bu bekleme esnasında aldığım bir ürününde ödemesini yapmam gerekiyordu. Negatif feedback almayayım diye paypal üyeliğimi verified etmeden satıcının parasını paypal dan ödedim ancak satıcıya ödenen parayı extremde görüyorum ve bunu tek işlem olarak görüyorum. Artık 1,44 YTL lik ücreti
artık açık provizyon olarakta göremiyorum çünkü ilk alışverişimöden düştü yani benim expand numarama ualaşmıyorum. Bankamı aradım onlarda çekilen 1,44 YTL'nin sataıcıya eklenen paraya eklendiğini söyleyin 4 rakamlı bir numara göremediklerini söylüyorlar. Şuanda Paypal üyeliğim unverified durumda? Konu hakkında ne yapabilirim?
murataltuntas is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık