Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Paypal ve Ödeme
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Paypal ve Ödeme Paypal ile Türkiye 'den ödeme sistemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.Paypal Türkiye Kullanıcıları buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 10-09-2008, 02:40 PM   #1
bleed9
Taze Üye

Giriş: Oct 2008
Ünü: bleed9 is on a distinguished road

Refund için neler yapmam gerekiyor?

Ebay den satın aldığım ürünü satıcı ile anlaşarak iade etmeye karar verdim. Ebay help konularından okuduğum kadarıyla, paypal history sayfasından issue refund veya refund payment linkine tıklamam gerektiği anlatılıyor. Fakat hiç bir şekilde o linki bulamadım. Ödemeyi yaptığım tarihten 60 gün de geçmedi. (23 Eylül) Paypal aracılığı ile nasıl refund isteyebilirim?
Diğer bir sorum ise satıcı ürünü recorded mail ile göndermemi istiyor. Refund durumlarında recorded mail ile geri gönderme zorunluluğum var mı? Sonuçta ben ürünü alırken recorded mail ile almadım.
Bir diğer sorum ise ürünü ne zaman geri göndermeliyim?
Teşekkürler arkadaşlar.
bleed9 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2008, 03:29 PM   #2
bills212
Süper Moderatör

bills212 kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2008
Ünü: bills212 is on a distinguished road

sen ürünü satıcıya geri gönderirsin satıcı refund yapar sende paypaldan bunu kabul edersin ve bedel balance kısmında durur....
O.Veli
bills212 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2008, 03:36 PM   #3
bleed9
Taze Üye

Paypal ve ebay üzerinden bir şekilde ürünü iade edeceğimi ve refund alacağımı belirten birşey yapmamam ilerde bir sorun çıkarmaz mı?

Bir diğer sorum ise taahütlü posta ile mi göndermeliyim? Yoksa normal mi? Tekrar teşekkürler.
bleed9 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2008, 03:38 PM   #4
bills212
Süper Moderatör

gerekirse satıcı ile anlaştığını belirten bir dispute aç. kargoya verince takip numarasınıda dispute konsoluna yaz. satıcı ürünü alınca zaten anlaşmanız üzerine hemen refund yapar.
ptt ile takipli olarak gönderebilirsin. satıcı sana bu şekilde gönderdi ise...
O.Veli
Eski 10-09-2008, 03:52 PM   #5
bleed9
Taze Üye

Satıcı ürünü bana takipli göndermedi. İki seçenek vardı ben ucuz olanı tercih ettim. Onun takipli posta üzerine ısrar etmesini gerektirecek bir durum söz konusu mu? Böyle bir zorunluluğum var mı? Veya ben işi riske atmayıp takipli gönderip "Ahanda kardeşim bu takip numaran, ben sana ürünü gönderdim şu günde eline geçti, ver paramı geri" mi diyeyim?
bleed9 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2008, 03:54 PM   #6
bills212
Süper Moderatör

tabiki,
takipli olmayan ürün imzasız teslim edilir ve sen bu ürünü gönderildiğini ve karşı tarafa teslim edildiğini ispatlayamaz isen ve alan kişi art niyetli ise ben bu ürünü almadım paranı da vermem derse ispat edemezsin..
sözün özü takipli yolla..
O.Veli
Eski 10-09-2008, 03:56 PM   #7
bleed9
Taze Üye

Çok sağol yardımların için.
bleed9 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık