Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Parfüm
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Parfüm Ebay'den satın aldığınız parfümleri burada arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 09-15-2006, 04:37 PM   #21
payk
Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: payk is on a distinguished road

tartistiginiz konunun yeri burasi degil

neyse, fragrancealley dan bir cevap alabilmis degilim (3. gun oldu ayni veya ertesi gun yolluyoruz diyorlar ama cevap bile vermiyorlar), ne yapmami onerirsiniz?
payk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-15-2006, 04:52 PM   #22
eflatun
Üye ül-Zebellah

eflatun kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: eflatun is on a distinguished road

Arkadaşım gerçekçi olmak gerekirse ne yapabilirsin ki ?

Adamın positive oranı %99.2. Binlerce satışı var. Tutup 3 gün cevap alamadım diye ebay ya da paypale şikayet edecek değilsin ya. Mümkün olsa kulağını kıvırabilsek ama o da mümkün değil. Bence maille cevap için ısrar et, öyle ya da böyle ürünün gelir, gelmezse de 45 gün süren var. Şikayet eder alırsın paranı. Bence şu an için yapılacak çok etkili birşey yok. Satıcı telefon numarasını vermiş sayfasında, istersen arayabilirsin
Eski 09-15-2006, 04:55 PM   #23
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Sanırım ürünü isteyip istememenizle ilgili birşey. Çok istemiyorsanız, neden üç gündür göndermediklerini sorup işlemi iptal etme isteğinde bulunabilirsiniz(araya haftasonu da girince 5 gün olacak). Ya da beklersiniz?
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-15-2006, 04:58 PM   #24
mehmet_
Kallavi Üye

mehmet_ kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2006
Ünü: mehmet_ is on a distinguished road

Alıntı:
eflatun tafarından gönderildi
Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını vakti zamanında eksiksiz okumuş birisiyim. Ama iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz biraz.

Sade ve anlaşılır bir Türkçe kullanmanın bu konuyla çok alakası yok. Neden derseniz, ürünü satın aldınız ve bu ürünü takip edebilmek için size bir kayıt numarası verildi. Mesela usps.com'a girdiniz ve bunu izleme numarası adlı bir alana yazmayacaksınız çünkü öyle bir alan olmayacak.

Benim size burada izleme numarası demem işi sadece karıştırır. Bu dediğiniz diğer tüm alanlarda geçerlidir. Büyük bir genel bir forumda yetkiliyim ve sıradan bir soruna çözüm aranan sayfada bu İngilizce sevdası teknik artistiğe girer ve tepki çeker. Ama burası yurtdışından alışveriş ile ilgileniyor. Burada tracking number, feedback, bid refund gibi kelimelere alışmak durumundasınız. bizler dışarda bunları böyle kullanmıyoruz ama burada kavram kargaşası olmaması için bunlara mecburuz.

Bu arada yabancı dile hakim olmak için kendi diline hakim olmalısın bu konudaysa hassasiyetiniz tamamdır, ayrıca forumda bazı butonların isimlerinin değiştirilmesini teklif etmişsiniz ve bu da çok anlaşılabilir bir istek.

Ama Türkçe kullanmak demek, otobüse çok oturgaçlı götürgeç demek de değildir. Son olarak Oktay Sinanoğlu dediniz onla bitireyim.

Amerika'ya yollanacağı kendisine söylendiği zaman müdürün odasında Atatürk'ün portresine bakarak neler düşündüğünü hatırlayın.
Çok doğru yazmışsınız. Kesinlikle katılıyorum. Taktir edersinizki feedback in yanına parantez içinde Türkçe anlamınıda yazmanız ingilizcede zorlananlar için daha öğretici olur.Ve çok daha kolay alışırız.
Oturgaçlıgötürgece gelince bu konuda Türk Dil Kurumu nu bende eleştiriyorum. Ama kiminle bu tür konuşmaya girsem önüme oturgaçlıgötürgeç geliyor.Sanki çok duyarlı bir milletizde bütün türetilen Türkçe kelimeleri kullanıyormuş gibi bir bu oturgaçlı götürgeç kalmış. Hadi otobüsü kullanın ama bir işlemci yerine neden cpu kullanılsınki? Yada anakart yerine motherboard.Malesef ısrarla bunları kullananlar var.

Son olarak forumda değiştirilmesini istediğim noktalar konusunda ısrarım devam ediyor. Özelliklede tıkladığımız bir çok şeyin ingilizce olması beni rahatsız ediyor.

Saygılar.
mehmet_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-15-2006, 05:00 PM   #25
mehmet_
Kallavi Üye

Yav yarım saat ayrıldım amma yazan olmuş. Forumun bu şekilde canlı olması beni çok sevindiriyor.
Eski 09-15-2006, 05:04 PM   #26
payk
Üye

musteriyim ben musteri hani velinimet olandan
saka bir yana cevap verseler durumu anlayacam ama yogunluk veya umursamazliktan dolayi bir email bile atmiyorlar..
aramak sorun degilde sanirim burda da operetor cikacak ve beni bekletecek, iyice sinir olacam sonra da daha tuzlu cikacak, skype kurmam ayarlamam lazim ama uzun is..
diger alisverislerimde en azindan cevap veriyorlardi hatta "abi dur patrona sorayim" diyorlardi ama fragrancealley tenezul bile etmiyor..
simdi sabah olmali, umarim gece yarisina dogru cevap verirler, yoksa bekelemekten baska carem yok
Eski 09-15-2006, 05:30 PM   #27
eflatun
Üye ül-Zebellah

Dostum maalesef bu işler Dünyanın her yerinde böyledir. Malı satana kadar etrafında dört dönerler, sonra o ilgi alaka biter. Malın mı arızalı garantiyi ara bakalım nasıl da bin dereden su getirler.

Bir satıcıdan bir ürün almayı düşünürken maille birşey sordum, tak 1 dakika içinde cevap geldi, o dakika bir soru daha ona da. Bu elemanla belki peşpeşe 10-15 mesajı msn'de yazar gibi yazışıyoruz. Ürünü satın aldım, ödemeyi hemen istiyordu, bekletemeden yaptım ama aklıma birşey daha takıldı onu sordum bekle ki bekle cevap gelsin. Ertesi gün sallama bir cevap

Baba dedim ne güzel yazışıyorduk, nerdeyse amca diyecektim sana noldu şimdi. İzleme numaraısnı bile zor aldım, nedir dediğimde yok işim vardı bakamadım, ıvır zıvır. Çevir kazı yanmasın işte bilirsiniz.
Eski 09-15-2006, 05:37 PM   #28
mehmet_
Kallavi Üye

valla bu garanti işinden benim ağzım çok yandı.Hadi senin eleman yabancı Türkiyedeki satış temsilcilerine ne demeli? Ürün alırken ithalatçı seçer oldum. Satarken çok güzel, garantiye gelince bir küfür etmedikleri kalıyor.
Eski 09-16-2006, 05:34 PM   #29
payk
Üye

en sonunda dun mesaj atmislar, gul gul yerlere yatiyorum..

Alıntı:
To Whom It May Concern:

Your package was shipped the next day but please be reasonable and understand that a package coming from the United States will not arrive in two days. Please allow some time for the transit of your package.
Customer service

Alıntı:
ilgili kisiye:

Sizin paketiniz gecen gun yollanmistir ama lutfen akili olun ve anlayin ki 2 gunde US'tan gonderilen paket elinize ulasamaz.Paketinizin ulasmasi icin lutfen biraz zaman verin.
Musteri hizmetleri

Eski 09-16-2006, 08:00 PM   #30
eflatun
Üye ül-Zebellah

Alıntı:
payk tafarından gönderildi
en sonunda dun mesaj atmislar, gul gul yerlere yatiyorum..

Normali de bu ve bizim dediğimiz de. Zaten 2 gün önce yaptığınız ödeme için tutup da şikayet etseniz biraz abes kaçardı. 45 günde paypal geri ödeme garantisi varken demek ki biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Kolay gelsin.

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık