![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Parfüm Ebay'den satın aldığınız parfümleri burada arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#11 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Sep 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#12 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Apr 2006
Ünü:
![]() |
Ne ka ekmek o ka köfte demişler.
Adı üstünde express, ulaştırma süresi daha çabuk, tracking number desteği var.
|
|
|
#13 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bu tracking number dediğin herhalde kargo takip bilgisi oluyor. Benim gibi ingilizce bilmeyenler açısından Türkçe sözcük kullanırsanız çok iyi olur. Forumu sürekli okuyorum, hatim ettim adeta ama kullanılan ingilizce sözcükler yüzünden anlayamadığım yer çok oldu. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Jul 2006
Ünü:
![]() |
@mehmet, Ebay için bir sözlük edinin, faydasını görürsünüz...
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Buranın bir Türk sitesi olduğunu yerli yabancı ziyaret eden herkes görmeli. Aksi taktirde özellikle yabancılar bizi bir sömürge ülkesi zannedeceklerdir. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Üye ül-Zebellah
Ünü:
![]() |
İçeriğin görünümden daha önemli olduğunu düşünüyorum. İçeriğe katkılarınız (hiç olmazsa şimdilik) daha faydalı olacaktır kanımca...
Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Üye ül-Zebellah
Ünü:
![]() |
Bu tip yönelimler tercihtir, talep olamaz. Kendi adıma bulunduğum ortamlarda "temiz" bir Türkçe kullanmaya çalışırım. Başkalarının buna uyup uymaması onların bileceği iş, bir dayatma olamaz. "Chat" Türkçe'si ile yazanların mesajlarına ilişmiyorum, size de bunu öneriyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Apr 2006
Ünü:
![]() |
Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını vakti zamanında eksiksiz okumuş birisiyim. Ama iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz biraz.
Sade ve anlaşılır bir Türkçe kullanmanın bu konuyla çok alakası yok. Neden derseniz, ürünü satın aldınız ve bu ürünü takip edebilmek için size bir kayıt numarası verildi. Mesela usps.com'a girdiniz ve bunu izleme numarası adlı bir alana yazmayacaksınız çünkü öyle bir alan olmayacak. Benim size burada izleme numarası demem işi sadece karıştırır. Bu dediğiniz diğer tüm alanlarda geçerlidir. Büyük bir genel bir forumda yetkiliyim ve sıradan bir soruna çözüm aranan sayfada bu İngilizce sevdası teknik artistiğe girer ve tepki çeker. Ama burası yurtdışından alışveriş ile ilgileniyor. Burada tracking number, feedback, bid refund gibi kelimelere alışmak durumundasınız. bizler dışarda bunları böyle kullanmıyoruz ama burada kavram kargaşası olmaması için bunlara mecburuz. Bu arada yabancı dile hakim olmak için kendi diline hakim olmalısın bu konudaysa hassasiyetiniz tamamdır, ayrıca forumda bazı butonların isimlerinin değiştirilmesini teklif etmişsiniz ve bu da çok anlaşılabilir bir istek. Ama Türkçe kullanmak demek, otobüse çok oturgaçlı götürgeç demek de değildir. Son olarak Oktay Sinanoğlu dediniz onla bitireyim. Amerika'ya yollanacağı kendisine söylendiği zaman müdürün odasında Atatürk'ün portresine bakarak neler düşündüğünü hatırlayın.
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|