Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Parfüm
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Parfüm Ebay'den satın aldığınız parfümleri burada arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 09-15-2006, 11:29 AM   #11
mehmet_
Kallavi Üye

mehmet_ kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2006
Ünü: mehmet_ is on a distinguished road

Alıntı:
eflatun tafarından gönderildi
Seller: fragrancealley ( 79309Feedback score is 50,000 to 99,999) Member is a PowerSeller

Satıcı oldukça güvenilir birine benziyor, positive feedback oranı oldukça yüksek, bence alınabilir.

Shipping bölümünde de dediğine bakarsak almışken 2 tane ürün almak gerek ki, ürünler biraz ucuza gelsin. Çünkü global express mail 23.95 ama ikinici ürün 4.95, aynı şekilde global priority mail 13.95, onun da ikinici ürünü 4.95..
Yav niye iki nakliye şirketi arasında bu kadar fiyat farkı var?
mehmet_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-15-2006, 11:38 AM   #12
eflatun
Üye ül-Zebellah

eflatun kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: eflatun is on a distinguished road

Ne ka ekmek o ka köfte demişler.

Adı üstünde express, ulaştırma süresi daha çabuk, tracking number desteği var.
Eski 09-15-2006, 12:29 PM   #13
mehmet_
Kallavi Üye

Alıntı:
eflatun tafarından gönderildi
Ne ka ekmek o ka köfte demişler.

Adı üstünde express, ulaştırma süresi daha çabuk, tracking number desteği var.
Bana ucuz getirsinlerde varsın geç olsun sabrederim ben. Bu tracking number dediğin herhalde kargo takip bilgisi oluyor. Benim gibi ingilizce bilmeyenler açısından Türkçe sözcük kullanırsanız çok iyi olur. Forumu sürekli okuyorum, hatim ettim adeta ama kullanılan ingilizce sözcükler yüzünden anlayamadığım yer çok oldu.
Eski 09-15-2006, 01:04 PM   #14
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

@mehmet, Ebay için bir sözlük edinin, faydasını görürsünüz...
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-15-2006, 02:27 PM   #15
mehmet_
Kallavi Üye

Alıntı:
Meraklı tafarından gönderildi
@mehmet, Ebay için bir sözlük edinin, faydasını görürsünüz...
Doğru söylüyorsun.Ancak ebay için bilgisayarda kurulu üç ingilizce çeviri programı var yinede başedemiyorum. İngilizcesi olmayan birisi için durum düşündüğünden çok daha vahim. Ayrıca burası Türkçe bir site. Türkçe sözcükler varken kullanacağımız yabancı sözcükler dilimize yapılan en büyük kötülük olur. Sayın yöneticilerimizde bu duruma bakarak sitenin ingilizce olan yerlerini Türkçe ye çevirirlerse çok memnun olurum. Örneğin edit yerine düzelt yada değiştir olsa, Quote yerine alıntı yazılsa çok daha iyi olur.

Buranın bir Türk sitesi olduğunu yerli yabancı ziyaret eden herkes görmeli. Aksi taktirde özellikle yabancılar bizi bir sömürge ülkesi zannedeceklerdir.
Eski 09-15-2006, 03:23 PM   #16
Meraklı
Üye ül-Zebellah

İçeriğin görünümden daha önemli olduğunu düşünüyorum. İçeriğe katkılarınız (hiç olmazsa şimdilik) daha faydalı olacaktır kanımca...

Sevgiler...
Eski 09-15-2006, 03:30 PM   #17
mehmet_
Kallavi Üye

Alıntı:
İçeriğin görünümden daha önemli olduğunu düşünüyorum. İçeriğe katkılarınız (hiç olmazsa şimdilik) daha faydalı olacaktır kanımca...

Sevgiler...
Valla mümkün olduğunca foruma yazıyazmaya çalışıyorum. Ebay hakkında ki bilgilerim çoğaldıkça inşallah sizin gibi bende yardım edenler kervanına katılırım. Sonuçta veren el alan elden her zaman üstündür. İçerik elbette çok önemli ancak Türkçe kullanımı sadece bu site için değil ülkemiz içinde çok önemli. Türkçe sözcük kullanılması konusundaki ısrarımı umarım anlayışla karşılarsınız.

Saygılar.
Eski 09-15-2006, 03:35 PM   #18
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Bu tip yönelimler tercihtir, talep olamaz. Kendi adıma bulunduğum ortamlarda "temiz" bir Türkçe kullanmaya çalışırım. Başkalarının buna uyup uymaması onların bileceği iş, bir dayatma olamaz. "Chat" Türkçe'si ile yazanların mesajlarına ilişmiyorum, size de bunu öneriyorum
Eski 09-15-2006, 03:44 PM   #19
mehmet_
Kallavi Üye

Alıntı:
Bu tip yönelimler tercihtir, talep olamaz. Kendi adıma bulunduğum ortamlarda "temiz" bir Türkçe kullanmaya çalışırım. Başkalarının buna uyup uymaması onların bileceği iş, bir dayatma olamaz. "Chat" Türkçe'si ile yazanların mesajlarına ilişmiyorum, size de bunu öneriyorum
Dostum niyetim kimseye ilişmek falan değil. Yanlış anlattım herhalde. Ama Türkçe konusunda hassasım. Batıda dünyanın en genç yaşta profesör olmuş kişisi Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını okursanız bu konuda benden daha hassas olacağınıza eminim.
Eski 09-15-2006, 04:11 PM   #20
eflatun
Üye ül-Zebellah

eflatun kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: eflatun is on a distinguished road

Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını vakti zamanında eksiksiz okumuş birisiyim. Ama iki şeyi birbirine karıştırıyorsunuz biraz.

Sade ve anlaşılır bir Türkçe kullanmanın bu konuyla çok alakası yok. Neden derseniz, ürünü satın aldınız ve bu ürünü takip edebilmek için size bir kayıt numarası verildi. Mesela usps.com'a girdiniz ve bunu izleme numarası adlı bir alana yazmayacaksınız çünkü öyle bir alan olmayacak.

Benim size burada izleme numarası demem işi sadece karıştırır. Bu dediğiniz diğer tüm alanlarda geçerlidir. Büyük bir genel bir forumda yetkiliyim ve sıradan bir soruna çözüm aranan sayfada bu İngilizce sevdası teknik artistiğe girer ve tepki çeker. Ama burası yurtdışından alışveriş ile ilgileniyor. Burada tracking number, feedback, bid refund gibi kelimelere alışmak durumundasınız. bizler dışarda bunları böyle kullanmıyoruz ama burada kavram kargaşası olmaması için bunlara mecburuz.

Bu arada yabancı dile hakim olmak için kendi diline hakim olmalısın bu konudaysa hassasiyetiniz tamamdır, ayrıca forumda bazı butonların isimlerinin değiştirilmesini teklif etmişsiniz ve bu da çok anlaşılabilir bir istek.

Ama Türkçe kullanmak demek, otobüse çok oturgaçlı götürgeç demek de değildir. Son olarak Oktay Sinanoğlu dediniz onla bitireyim.

Amerika'ya yollanacağı kendisine söylendiği zaman müdürün odasında Atatürk'ün portresine bakarak neler düşündüğünü hatırlayın.

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık