Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar) Yukarıdaki Kategorilere Girmeyen Mesajlarınızı Buraya Atın Lütfen

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-16-2008, 04:01 PM   #1
06icy
Taze Üye

Giriş: Jun 2008
Ünü: 06icy is on a distinguished road

Lightbulb Dikkat... Ucuz Etin Yahnisi Yavan Olur...oturur Mideye...

arkadaşlar başıma bir hadise geldi ve sizlerle paylaşayım dedim çünkü ortalık pek bi çakal dolu...başlamadan önce özellikle elektronik ürün alacaksanız benim şahsi fikrim (tecrübelerim=yemiş olduğunuz kazıkların toplamı) gidip yetkili mağzalarından almanızdır (yani piyasa fiyatından)...hem kafanız hem ürününüz rahat olsun...işin özeti ucuza ürünü buldum bulacağım acaip kardayım dediğiniz anda şapa oturursunuz...g.g.com dan micro sd+trans flash adaptör +usb adaptör aldım sandisk marka...uyanığım!!! ya piyasasından ucuzada buldum dedim 2 gblık sipariş ettim hemen keyifle...kargoda problem yok hemen geldi kontrol için bsayara taktım...ohh misler gibi 2gb alet çalışıyor...ha bu arada ürünün görüntüsü üzerindeki etiketin renk tonları daha önceki yaşanmış tecrübelerden edindiğim bilgilere göre ürün kafadan çakma adi çin malı kokuyordu o ayrı...aman dedim çin min çalışıyo ya... 3 gün deneme süresi vardı onay için çalışıyo madem verdim onayı bu arada...tabi h sonu abandık fotoğraf makinasına çek babam çek...şunları bi bsayara depolayım dedim kartıda temizlerim...depoladım formatladım...bi kontrol ettimki kart 1 gba düşmüş...tak çıkart format üstüne format...özel kart formatlayıcı programlar derken arkadaş bi tür proramın yüklenmesi ile kartların hafızaları arttırılabildiği fakat veri kaybetme riskinin çok fazla olduğundan mütevellit kullanılmadığını anlattı...velhasıl çekikler 1 gb kartı şişirip üzerine 2 gblık yazıyı yapıştırıp dolaşa dolaşa geldi bizi buldu....g.g.comdaki satıcımı ısrarla sattıkları ürünün sahte olduğunu söyledim ama onlar ısrarla orjinal diyolar...yani duvara söylesen daha mantıklı...özetle aman diyim ucuz etin peşinde olmayın piyasayı araştırıp vergi numarası olan adresi olan elinizle tutup gözünüzle görebileceğiniz yerlerden alışveriş yapmayı tercih edin...şiddetle tavsiyemdir...ancak ülkemizde bulması zor olan ürünleri için araştırın derim
06icy is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-16-2008, 04:37 PM   #2
sozberk
Üye ül-Zebellah

sozberk kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: sozberk is on a distinguished road

Ha çinden almışsın ha gittigidiyordan almışsın bu küçük elektronikleri. Ama gittigidiyordaki tüm satıcıları bu ifadeyle zan altında bırakmayalım. Bakın benimde ordan alıp sattığım şeyler vardır. Profilimdeki herkes duacıdır. Niye? Dürüst sağlam temiz iş yaparım. Bir de sattıklarrım kullandıklarımdır. Kendime alamayacağım hiçbir şeyi başkasına satmam.
Eski 06-16-2008, 05:08 PM   #3
haXan
Aşmış Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: haXan is on a distinguished road

Şaşılacak bir şey değil... GittiGidiyor ve ebay'den bu tarz aldığınız ürünleri gelir gelmez mutlaka formattan geçirin yada tam kapasite doldurup sonra başka bir pc'de bu dosyaları kopyalayıp çalışıp çalışmadığına bakın...

Hack'li ürünler dünyada dolu.Çin ve Hong Kong'lu satıcılar özellikle bu yola başvuruyorlar... Ben de ebay'den flashdisk aldım sonra geldi format çaktım sorun yok ama 8GB ın içine 4GB tan sonrasını alet okuyamıyordu bende GG'den 4GB diye sattım ürünü...

Bir de aldığız kişinin profili çok önemli 10.000 yorumdan bir tanesinde HACK kelimesi geçiyorsa o satıcıdan değil ürün almak ürünlerine bile bakmayın...

Başlarda biraz paranız çöpe gitsede azim ve sabırla sizde bu tür durumlarda çakallaşırsınız zamanla
haXan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-17-2008, 12:01 AM   #4
ufukok
Taze Üye

Ünü: ufukok is on a distinguished road

evet ggdan benim de basıma geldi. ama en guzel yanı boyle bi seviniyosun falan ya. kargo da olmus hemen falan. sonra calısıyo falan. garip bi gulumseme " he he onca arastirip ucuza buldum iste" ve sonraaaa...

noldu len buna. ha diii yaaaaaa.
ufukok is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-17-2008, 04:29 AM   #5
shogun
Üye

Ünü: shogun is on a distinguished road

hafıza kartlarını alırken satıcıya dikkat edin. piyasada çok sayıda çakma kart var. sizinki tam çin işi çakma anladığım kadarıyl. normalde o kart zaten 1 gb'dır ama gerekli programlarla onu 2gb ve üstü olarak gösteriyorlar. tabi 1gb üstü dosya atmaya çalıştığınız zaman almıyor ve bozuluyor kart, bozulmasa bile kırılıyor tak çıkardan. benim oyun konsolumdada kullandığım kart ise orjinal olmasada daha kaliteli bir çakma. sadece pc'ye kopyalama sürelerinde orjinallere göre azıcık daha fazla.
kartların çakma olup olmadığını ayırt etmek elinize gelmeden mümkün olamdığından, daha önceki sattığı kişilerin tavsiyesine bakmanızı öneririm
shogun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-17-2008, 10:34 AM   #6
06icy
Taze Üye

Alıntı:
shogun tafarından gönderildi
hafıza kartlarını alırken satıcıya dikkat edin. piyasada çok sayıda çakma kart var. sizinki tam çin işi çakma anladığım kadarıyl. normalde o kart zaten 1 gb'dır ama gerekli programlarla onu 2gb ve üstü olarak gösteriyorlar. tabi 1gb üstü dosya atmaya çalıştığınız zaman almıyor ve bozuluyor kart, bozulmasa bile kırılıyor tak çıkardan. benim oyun konsolumdada kullandığım kart ise orjinal olmasada daha kaliteli bir çakma. sadece pc'ye kopyalama sürelerinde orjinallere göre azıcık daha fazla.
kartların çakma olup olmadığını ayırt etmek elinize gelmeden mümkün olamdığından, daha önceki sattığı kişilerin tavsiyesine bakmanızı öneririm

ben yorumlarada bakmanızı yada yorumlara göre haraket etmenizi önermem ...illaki paramı riske atıp netten alacam diyosanız bence işiniz şansa kalmıştır...yorumların çoğunu kankaları dolduruyor zaten (ilk başlarda) ...çıkmasada kartın numarası sonradan çıkyo çin işi cin işi(aldığım şahısta bir tane olumsuz yorum yok???)...kaldıki ilk başta anladınız ne fark edecek 10gr lık ürüne 4.00ytlye yakın kargo parası ödeniyo geri yollasan yenisini istesen 4x3.00ytl=12.00ytl külliyen zarar...ver üstüne az bişii daha git mağzadan al en güzeli...demem şudur ki ülkemizde bulunmayan parçalar haricinde netten almaya değmez....daha ilginci mağzalarda, netten daha ucuza bulma ihtimaliniz daha yüksek çok ilginç ama öyle...Allahtan fmakinasını mağzadan aldım...0 fiyatı netteki 2.el fiyatıyla aynı (+türkçe menülü ve TR garantili)...ha netten alamadım ya (ilk başlarda planım netten almaktı f.makinasını) kartı alayım dedim 1 gbta göre mağza fiyatının 2 misli para ödedim 2gb net fiyatı (aslen 1gb ) kargo dahil 23.00ytl mağza fiyatı 2 gb aynı marka ve orjinal 16.00ytl...buyurun burdan yakın dediğimi dinleyin ,yaptığımı yapmayın ,sağlıcakla kalın
06icy is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-17-2008, 10:36 PM   #7
1208574638
Kallavi Üye

Giriş: May 2008
Ünü: 1208574638 is on a distinguished road

gg deki satıcıların bazıları ebay kullanıcı adlarıda aynı sanslıysan o kullanıcı adıyla ebayda arattıgın zaman karsına çıkıyor ve ürünü nereden aldıgını göre biliyorsun genellikle gg den bisey alacagım zaman ebaydanda kontrol ediyorum böyle çok satıcıyı yakaladım özellikle mp3 ve fotomakinesi satan bu esnada gg de alısveris yaptıgım gerçekten saglam satıcılarda var ve bazılarıyla gg yi araya karıstırmadan telefonla siparis verip alısveris yaptıgım elemanlar halada var malum komisyon masraflarını hepimiz biliyoruz
1208574638 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-18-2008, 10:34 AM   #8
06icy
Taze Üye

hayır çok enterasan bi durum aslında...illaki netten alacaz ürünleri...garantili kolay ucuz yolu varken macera risk arıyoruz demekki...psikolojik herhalde...üsteli kkartınıda riske atıyorsun...zamanını verecen olaya işi iice öğrenecen hakim olacan kargoyu bekleyecen eeee kafa kafaya fiyata alıcan ürünü hatta çoğu zaman daha pahalı(yerli sitelerde)...benim demem netten alışveriş yaparken eğer amerikadan gelmiyorsa (euro-dolar farkı) Türkiyedeki sitelerde dahil :3 değil 5 kere düşünmek lazım...şu an gözlemlediğim kadarıyla sadece dolar üzerinden satış yapılan ürünlerden, daha önce dedğim gibi şayet ihtiyacımız Türkiyemizde yoksa, alınmalı...
06icy is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-18-2008, 05:50 PM   #9
1208574638
Kallavi Üye

Giriş: May 2008
Ünü: 1208574638 is on a distinguished road

yerli sitelerde pahalı diyorsun almadan önce öncelikle fiyat kıyaslaması yapıyorum + üzerine kargoyuda hesaplıyorum ve hala fiyat olarak cazip geliyorsa fiyat veriyorum mesele normal satıs fiyatı 200 ytl olan bir ürüne ikinci el sitelerinden gidipde 180 ytl fiyat vermem ben 200ytl veririm diyen varsa o baska onada neden veriyorsun demem
1208574638 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-18-2008, 06:27 PM   #10
haXan
Aşmış Üye

Ünü: haXan is on a distinguished road

Mesela Philips 500GB External Harddisk HepsiBurada'da 192 YTL...

TeknoSA'ye gittim sordum 380 YTL :S

Gidip netten alırım kargoda 2,92 YTL öderim 1 haftada olsa beklerim 190 YTL fazla ödemem
haXan is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık