![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar) Yukarıdaki Kategorilere Girmeyen Mesajlarınızı Buraya Atın Lütfen |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Sahibinden ve Gittigidiyor
Arkadaşlar bnm sorum:
biliyosunuzki ebayde aldıgımız urun sahte cıkarsa geri gonderilirse yollanmazsa veya urun bozuk kullanılmaz halde cıkarsa bir şekilde paramızı geri alabiliyoruz bu konu hakkında sorun cıkmıyor peki aynı olat gittigidiyorda veya sahibinden.com da aldıgımız urunler içinde geçerlimi yani alıcagım urun bozuksa ve geri yolladıysam ve satıcı dolandırıcılık yapıp paramı geri iade etmiyosa benim paramı bu siteler garantiliyomu???? ordan 2. el urun alıcam da ![]() |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
dostum gittigidiyor un sisteminde bu dediğin olay mümkün. çünkü direk satıcıya ödeme yapmıyorsun. gittigidiyor ödemeyi senden alıp kendi havuzunda bloke ediyor. daha sonra satıcı ürünü kargoluyor. eğer beğenmezsen ürünü onay vermiyorsun ve ürünü geri gönderip paranı iade alabiliyorsun. ama onay verdikten sonra böyle bir şey yapma şansın olmuyor. sahibinden.com sitesinden ise hiç alışveriş yapmadığım için bilmiyorum...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Aşmış Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
teşekurler arkadaşlar
![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bu mesaj en son " 11-18-2007 " tarihinde saat 08:50 PM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Benim gözümde sahibinden fena değil ama Gittigidiyor aldığı komisyon tutarı ve fahiş listeleme ücretleri ile tek kelimeyle Türkiye'nin en büyük tefecisidir.
Ayrıca müşteri hizmetlerinin sorun çözmedeki beceriksizliği, tamamen tek taraflı olaylara yaklaşımı ve en büyük zırvalardan biri olan artı eksi yerine kullandıkları yıldız uygulaması ile içler acısı bir durumdadır. Çıkıp diyorlar ki "Bir Ebay ortaklığıdır" Ama yönetim anlayışı ile eBay'in %1 i bile olamazlar. Titre ve kendine gel GG! Yüzbinlerde insanı sömürdüğün yetmedi mi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
ooff abi napmışsın yaw gg yi öldürmüşsün walla
ama ebay ortaklığı konusunda dediklerin doğru ebay da ki kullanım hakları ve yaptırımların hiçbiri gg de yok ebay dan atılıp tekrar üyelik açsan direk ip adresinden paypal hesabından seni yakalıyorlar gg de adam on üyelik açıyo kendi malına teklif yağdırıyo |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Aynen katılıyorum arkadaşım. Çok dogru tanımlamışın. Tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
hemalhemsat.com neden çok kullanılmıyoru anlamıyorum. hem peşin fiyatına taksit hemde genelde listelemeler ücretsiz
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
Gittigidiyor'un havuz sistemi ile sizi kandırmasına müsaade etmeyin
Soruyu soran arkadaş için çok geç ama umarım başkalarına faydalı olur.
GG havuz hesabı ile ürünü aldıktan sonra begenmezseniz iade ederek paranızı geri alacağınızı söyleyerek herkesi kandırıyor. Kargo görevlisinin önünde sağlamda olsa paketi açar, herşeyi kontrol eder, çalıştırır, sahte olmadığından emin olduktan sonra alırsanız, sorun varsa tutanak tutturursanız paranızı oda belki geri alabilirsiniz. Kutu sağlam olsa bile teslim almadan açın, herşeyi kontrol edin. Tutanak tutturun. Çünkü sorun çıkarsa, malın sahte, arızalı, yada sitede anlatılandan farklı olduğunu teslim aldıktan sonra anlarsanız yandınız. Reklama kanmayın sözleşmeyi iyi okuyun. Birincisi parayı geri almanız için satıcının iade ettiğiniz malı aldığını onaylayıp GG'ye bildirmesi lazım. Satıcı malı geri almazsa, aldığına dair onay vermezse paranızı alamazsınız. Neden ? Çünkü gene sözleşmeye göre GG alıcı/satıcı arasında arabulucu yada hakem değil. Hiç sorumluluğu yok. Sorumlulukta almıyor. Tek yaptığı alıcı/satıcı kendi aralarında sorunu çözene kadar parayı havuz hesabında bekletmek. Yani tam anlamıyla asalak. Hiç sorumluluk yok ama komisyonunu alıyor, sorun çıktığındada parayı havuzda tutup bir güzel işletiyor. Ebay in tırnağının ucu bile olamazlar. Ebay de gerçekten dolandılırsan parayı Ebay kendi öder. Sorun çıkarsa ilgilenir. Kimin hatalı olduğuna karar verir. Zararını giderir. Hatalı tarafı uyarır, gerekirse cezalandırır. Ben son zamanlarda değil ama 1 yıl öncesine kadar Ebay den çok alışveriş yaptım. Hatta ponlarca kişi ile birlikte profesyonel biri tarafından dolandırıldım. Adam 20-30 mal satıp hemde gerçekten pahalı mallar, %100 olumlu yanıt aldıktan sonra vurgunu yaptı. Onlarca kişinin malını göndermedi. Ama Ebay durum kanıtlanınca paramı ödedi. GG de ancak mal gönderilmezse havuz hesabının anlamı var. Yoksa sana hatalı, arızalı, sahte malları gönderirlerse ve en başta alırken duruma uyanmazsan, paranı ancak satıcı ile pazarlık ederek kurtarabilirsin. Öyle malı alayım, inceleyeyim sonra da sorunluysa geri gönderir paramı alırım diye bir şey yok. Reklamları tamanen göz boyama. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar. Sorun çıkarsa havuz sistemi var, onayı vermezsem param garantide diye düşünüyorsun. Sorun çıkarsa bir sürü yazışma ile seni oyalıyorlar. Sonunda satıcı malı geri almazsa "Biz arabulucu/hakem değiliz. Sorunu aranızda çözene kadar parayı havuzda tutarız" yanıtını alıyorsunuz. Satıcı geri yolladığınız malı aldığına dair onay vermezse GG paranızı vermeyip, havuzda tutuyor. Bu arada satıcı malı alıp başka bir sitede satabilirde. Yani satıcı kendini kurtarır. Siz GG ye güvendiğiniz için eliniz kolunuz bağlı beklersiniz. Satıcın malı aldığını kanıtlayıp, parayı kurtarmak için uğraşır durursunuz. Yani hem maldan hem paradan olursunuz. Ekstra kargo paraları ödersiniz. Sakın GG nin hile raporu onaylandı. Malı iade edin uyarısına aldanmayın. Satıcıyla görüşüp kesin onay alın. (Bana " birde satıcı iade ettiğiniz malı hala almadım diyor. Durumu bize bildirin. Gönderdirseniz kargo bilgilerini verin" diye mesaj bile attılar.) Çünkü kaderiniz satıcının elinde. Nasıl ? Gayet güvenli bir alışveriş değil mi? Havuz sistemi ile göz boyanmasa; kendini güvende hissetmez malı alınca iyice kontrol etmeden teslim almazsın. Sitenin de sorumluluğu olur, sahtekarlık yapıldığını kanıtlanırsa parayı geri alma güvencesi olursa gerçek güvenli alışveriş olur. Ama bu şekilde insanın gözünü boyuyorlar. Oysa satıcı malı geri almayı kabul etmezse alıcının eli kolu bağlı. GG sorunu aranızda çözün deyip çekiliyor. Paranda havuzda kalıyor. Onun için dikkatli olun. Umarım benim yaşadıklarım ve uyarılarım faydalı olur. Sorun yaşayan başka arkadaşlarda bu konuya katkıda bulunurlar. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|