![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar) Yukarıdaki Kategorilere Girmeyen Mesajlarınızı Buraya Atın Lütfen |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Taze Üye
Giriş: Dec 2007
Ünü:
![]() |
Arkadaşlar, ben ebay üzerinden daha bir adet rün aldım ve 40 gün geçmesine rağmen hala elime ulaşmadı. Neyse bu konuyubaşka bir yerd açmıştım onun için detaylara girmeyeyim boşuna. Ben ebay dan öyle ihtiyacım olan 3-5 ürün almak değil gerçekten azmiktardada olsa ticaret amaçlı ürün almak istiyorum. Malum 25 yaşında yüksek lisans öğrencisiyiz ve hala işsiziz
Tabi burda bir iki sıkıntı ortaya çıkıyor.1- Hangi ürünler Türk piyasasında daha kolay alıcı bulur. 2- Hangi ürünlerin ebaydan alış fiyatı ile burda satış fiyatı arasındaki fark en fazladır 3- Hangi ürünler yukarıdaki koşulları taşırken hem kargo masrafı düşük olur hemde gümrükte sorun yaratmaz. 4- Hadi zor olsada bana olumlu yanıtlar verdiniz.Birde bu işi sorunsuz, sürekli gerçekleştirebileceğimiz satıcıları bulmak lazım.neyse onuda eğer önceki sorulara yanıt alabilirsem kendim deneme yanılma yapmaya çalışırım. Şimdiden çok teşekkür eder saygı ve sevgiler sunarım. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 | |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
dostum çok araştırdım ama bu soruların cevaplarını bir türlü bulamadım. ah bir bulabilsem.... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
ah bende bir bulsam arkadaşım. ama bulamadan da cesaret edemiyorum. ama madem böyle uygun şeyler var değerlendirmek lazım. aslında muhakkak bu işi yapan birileri varsa ki var bu soruların yanıtını bilenlerlerde vardır. Keşke değerlendirebilsek. Yinede teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
Arkadaşlar, sorunuzun cevapları kendi bulabileceğiniz şeyler aslında, bir pencerede ebay, birkaç pencerede Türkiyedeki ürün fiyatlarını bulabilceğiniz siteler oldu mu gerisi kolay. Fakat bu ve benzeri işleri uzun süredir yapan ve ne mutlu ki iyi de kazanan birisi olarak (tabii ben sadece ebay değil, Türkiye piyasasından da alım yapıyorum) size tavsiyem, amacınız birim üründen yüksek kar sağlamaktan önce, gümrüğü geçebilmek olsun. Çünkü gidip de 5 tane ürün getirtip satıp, 6. da gümrüğe takıp, etmiş olduğunuz karın ciddi bir bölümünü oraya vermek, daha da önemlisi gümrüktekilere ağız yüz eğmek zorunda kalmak insanı bu işten soğutuyor.
Ticaret sanıldığı kadar kolay olmuyor, hele ki düşük sermaye vs gibi sorunlarınız varsa. Para kazanmak istiyorsanız, en iyi yolu yine Türkiye'den uygun fiyatlı ürün bulup satmak oluyor. Bunun içinde tabana kuvvet, gerekirse sokak sokak mağaza mağaza geziceksiniz bazı durumlarda. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım bu konularda. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
sayın swapanaswa, ilginiz için teşekkürler.Bu konularda tecrübeli olduğunuz anlaşılıyor. Yazınızdan anladığım kadarıyla özellikle e-bay a yoğunlaşmak yerine başka alternatiflere yönelmemi tavsiye ediyorsunuz. ancak inanın bana nerden başlamam gerektiği konusunda bir fikir edinemedim yazınızdan. Sanki internet üzerinden alışverişde ilk sırada bir öneri değil gibi duruyor. Aslında kolay olarak belirttiğiniz işlemleri bende yaptım. örneğin pc, donanım ve oyun konsollarına yöneldim. e-bay ve Türkiye pazarı (gittigidiyor, hepsiburda v.s) arasında bir fiyat kıyaslaması yapmaya çalıştım ve gördümki bu ürünlerde öyle abartı bir fiyat farkı olmamakla birlikte bazı ürünlere kargo masrafını koyduğunuzda ki gümrük olaylarını hesaba katmıyorum bile, kafa kafaya hatta daha fazlaya bile geliyor. tabi bu durumda kargo sorunları, satıcı sorunları, gümrük sorunları hesaba katıldığında durum bir anda oldukça riskli ve zararlı bir hal alabilir gibi gözüküyor.Birazdaha ürün araştırayım belki birkaç + kriter yakalayabileceğim çeşitler olur. sanırım mp3 ve mp4 çalarlar içinde durum aynısı. Belki oto müzik sistemleri olabilir. herneyse araştırmak lazım ancak cevabı zaten bilen ve deneyimli birileri varsa danışmakta yarar var.Bu arada hayatımda hiç ticaret yapmadığımıda belirtmek isterim
eğer sizi çok meşgul etmez ise, biraz daha detay ve ipucu hiçte fena olmazdı. zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Saygılar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
İllaki ürün bazlı konuşmak gerekirse, ebayden kar marjları daha yuksek olmasına ragmen elektronik eşyaları tercih etmiyorum genelde, gümrük riskine değmez. Bu durumda doğru hedef, yükte hafif pahada ağır cinsi, ve kimi zaman birden fazla sayıdaki ürünün girişinin bile sorunsuz gercekleşebileceği ürün grupları. Örnek vermek gerekirse, çakmak, kol düğmesi, kravat iğnesi gibi. Açıkcası bunlardan hiç alıp satmadım, sadece kişisel kullanım amacıyla aldım şimdiye kadar ve sorunsuz 3-4 taneye kadar rahatlıkla getirtebildiği oldu. Dediğin ürün grupları, örneğin oto müzik sistemleri, tabii ki inanılmaz kar bırakıyor, ama daha ciddi rakamları yatırmayı,dolayısıyla daha büyük risk almayı gerektiriyor ve bu ilk etapta o kadar kolay olmuyor, olası gümrük problemleri de cabası. Bunun dışında da, buy it now diil, auction itemları sürekli takip edin. Hiç beklenmedik eşyalar bi anda insanın gözüne çarpabiliyor ve komik miktarlara sende kalabiliyor. Örneğin, 2.5inç harddisk kutusu getirterek bile ciddi miktarda kar ettiğimi bilirim. Yine ilk etap için size bir önerim, dealextreme tarzı free shipping siteler olacak. Ürünler çok dandik gözüküyor olabilir, ama her ürünün mutlaka bir alıcısı vardır, yeterki satmasını bilin. Kimsenin ihtimal vermeyeceği bir üründen yaklaşık 15 tane, her biri 14-17 ytl ye sattığımı bilirim. Aldığım fiyat ise 5 tanesi 1 dolar gibi bir miktardı. Ben bunları sıfırdan başlayıp , minimum risk alacağınızı düşünerek söylüyorum tabii ki. İnsan tedirgin olur ilk etapta. İlk ürünlerinizi satıp, örnek vermek gerekirse 80 ytl kar ederseniz, bundan sonra, 50 dolara mal olup, size 80 dolar kar bırakcak bir ürüne girerken insan daha cesur oluyor. Bununla da yavaş yavaş ilerleniyor. Hepsinden önemlisi, şunu söyliim, amacınız para kazanmaksa, sakın aceleci davranmayın. Biliyorum herkesin paraya ihtiyacı var, biran önce aliim, biran önce satabileyim isteniyor, ama sakin olmak gerekli, doğru adımları mutlaka görürsünüz öyle, biraz tecrübe, biraz zaman gerekli. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım herşeyi, umarım yardımcı olabilirim. Size su kadarını söyliim, biraz moral vermek acısından belki de, ilk ürünümü listelediğimde, elimde sadece 1 tane ürün vardı 8 ytl ye almıştım, 25 ytl ye listelemiştim, cebimde de yaklaşık 200 ytl para, ki önümdeki 25 günde harcıyacağım miktarda bunun icindeydi. 45. günde, satışta piyasa fiyatı yaklaşık 3000 ytl lik ürünüm vardı. O yüzden, bulamıyorum edemiyorum diye umutsuzluğa kapılmayın, klavyeyi fırlattığım günleri bile bilirim
kalın sağlıcakla. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum. Sanırım özet gerkirse öncelik acele etmemek, ilk etapta kar marjı yüksek diye riskli ve alış ücretleri fazla ürün tercih etmemek ve ürünler için pusuya yatmak
tekrar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
Rica ederim, aklınıza takılanları yazarsınız yine elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Keşke elimden daha fazlası da gelebilse. Emin olun birlikte yardımlaşarak hareket edildiğinde herşey çok daha kolay oluyor. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
peki biraz armut piş ağzıma düş olacak ama türkiyede ürün alıyorum dediniz burada nerelerden alabiliriz ucuz olarak mesela ben tahtakaleden aldım ürün pek ucuza vermiolar birde bozuk çıkma ihtimali yüksek yani güvenilir vede ucuz bir yer arıyorum araştırıyorum fakat daha bulamadım
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|