Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar) Yukarıdaki Kategorilere Girmeyen Mesajlarınızı Buraya Atın Lütfen

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 02-11-2008, 12:54 AM   #21
robust
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: robust is on a distinguished road

eyvallah, bir de öyle deneyeyim.
saygılarımla..
robust is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-11-2008, 06:58 PM   #22
skiptomylou
Üye

skiptomylou kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
Ünü: skiptomylou is on a distinguished road

Şimdiye kadar gg'den bir çok ürün aldım ve sattım. Hiçbir sorun yaşamadım. Muhtemelen bir irtibat kopukluğu olmuştur yoksa paranızın iade edilmesi gerekir. Siz onlara kargo numarasını verip , satan kişiye geri gönderdiğinizi bildirdiniz mi?
Eski 02-11-2008, 09:36 PM   #23
ahmety
Kallavi Üye

Giriş: Dec 2007
Ünü: ahmety is on a distinguished road

Kargo numarasını vererek sorun çözülebilir.. cunku sen haber vermezsen siteye sitenın burda yapıcak birseyi yok
ahmety is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-13-2008, 02:29 PM   #24
s2s
Üye

Giriş: Jul 2006
Ünü: s2s is an unknown quantity at this point

gittigidiyor kepazeliği

burdaki biçok arakdasımızın yurtdısından getirdiği urunleri gittigidiyorda sattıgını biliyorum ancak gittigidiyor skandal kararlara imza atıyor gecen gun bi arakdasımızdan aldıgım ve gittigidiyorda satmaya çalıştıgım 2-3 zippo disturubn baskılarıyla skandal bi karar vererek distrubun elinde olmayan urunleri ilalarından kaçak diye kaldırdı oysaki kaçak nedir bunu dahi bilmiyorlar.gittigidiyor nasıl bukadar buyudugunun dahi farkında deil bu uygulamalara devam ederse gittigidiyor batacaktır keza tüm internet sitelerinde distrubun zippoları var ancak hiçbiri satmıyor ve gittigidiyoraad ambargo koymuslar ve kendileri satıslara baslamış pes dogrusu gittigidiyoru kınıyorum gittigidiyor nasıl gittigidiyor oldu farkında değil galiba.
s2s is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-14-2008, 02:41 PM   #25
canizmir
Taze Üye

canizmir kullanıcısının avatarı

Ünü: canizmir is on a distinguished road

Alıntı:
robust tafarından gönderildi
Arkadaşlar, Dayanamiyorum Gitti Gidiyor Parama El Koydu. Mp3 Aldim (üstelik Taksitle)fake çikti ürünü Iade Ettim Param Blokeli Idi. ürün Saticiya Ulaşti Ama 8 Gün Oldu Hala Parami Iade Etmediği Gibi Satici Ile Anlaşmanizi Bekliyoruz Diyorlar. Elde Ne Para Var Nede ürün. Ben Yanndim Başkasi Yanmasin Kardeşim. Sakin Alişveriş Yapmayin Yada Sakinn Almayin Derim. Parayi Kredi Karti Ile ödemeyin Geri Alamazsiniz Elden Alin Elden Verin Yada Hiç Almayin.

Istenirse Gg Ile Yaptiğim Yazişmalari Buraya Koyabilirim.
Ibret Alin Ama Gg Den Bir şey Alirken Iki Defa Düşünün.

Saygilar....
dostum bende gg den baya bir alışveriş yaptım ve bir o kadar satış yaptım. Gittigidiyordun şöyle bir açığı var; eğer ürünü geri gönderirsen alıcının ürünü aldım parayı karşıya geri verin demesi bekleniyor. adam bunu demezse paranız orda kalır bunun ispatını yapamazsınız. ebay bunu paypal a aktarmış claim şeklince olay çözülüyor.
Gittigidiyorun burda eksiği büyük.
Bence senin yapabilceğin en iyi şey bankaya git. durumu anlat onların ödemeyi iptal etme hakları var.
yada gittigidiyordan adamın telefonunu isteyip arayabilirsin ama adam dolunadırıcı ne kadar anlaşırsınız bilemiyorum.
bence bankana dilekçe ver bu harcamamın karşılığında hizmet almadım diye.
canizmir is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-15-2008, 12:36 AM   #26
canizmir
Taze Üye

Alıntı:
faruk67 tafarından gönderildi
Soruyu soran arkadaş için çok geç ama umarım başkalarına faydalı olur.

GG havuz hesabı ile ürünü aldıktan sonra begenmezseniz iade ederek paranızı geri alacağınızı söyleyerek herkesi kandırıyor.

Kargo görevlisinin önünde sağlamda olsa paketi açar, herşeyi kontrol eder, çalıştırır, sahte olmadığından emin olduktan sonra alırsanız, sorun varsa tutanak tutturursanız paranızı oda belki geri alabilirsiniz.

Kutu sağlam olsa bile teslim almadan açın, herşeyi kontrol edin. Tutanak tutturun. Çünkü sorun çıkarsa, malın sahte, arızalı, yada sitede anlatılandan farklı olduğunu teslim aldıktan sonra anlarsanız yandınız.

Reklama kanmayın sözleşmeyi iyi okuyun. Birincisi parayı geri almanız için satıcının iade ettiğiniz malı aldığını onaylayıp GG'ye bildirmesi lazım. Satıcı malı geri almazsa, aldığına dair onay vermezse paranızı alamazsınız. Neden ? Çünkü gene sözleşmeye göre GG alıcı/satıcı arasında arabulucu yada hakem değil. Hiç sorumluluğu yok. Sorumlulukta almıyor. Tek yaptığı alıcı/satıcı kendi aralarında sorunu çözene kadar parayı havuz hesabında bekletmek.

Yani tam anlamıyla asalak. Hiç sorumluluk yok ama komisyonunu alıyor, sorun çıktığındada parayı havuzda tutup bir güzel işletiyor. Ebay in tırnağının ucu bile olamazlar. Ebay de gerçekten dolandılırsan parayı Ebay kendi öder. Sorun çıkarsa ilgilenir. Kimin hatalı olduğuna karar verir. Zararını giderir. Hatalı tarafı uyarır, gerekirse cezalandırır. Ben son zamanlarda değil ama 1 yıl öncesine kadar Ebay den çok alışveriş yaptım. Hatta ponlarca kişi ile birlikte profesyonel biri tarafından dolandırıldım. Adam 20-30 mal satıp hemde gerçekten pahalı mallar, %100 olumlu yanıt aldıktan sonra vurgunu yaptı. Onlarca kişinin malını göndermedi. Ama Ebay durum kanıtlanınca paramı ödedi. GG de ancak mal gönderilmezse havuz hesabının anlamı var. Yoksa sana hatalı, arızalı, sahte malları gönderirlerse ve en başta alırken duruma uyanmazsan, paranı ancak satıcı ile pazarlık ederek kurtarabilirsin.

Öyle malı alayım, inceleyeyim sonra da sorunluysa geri gönderir paramı alırım diye bir şey yok. Reklamları tamanen göz boyama. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar. Sorun çıkarsa havuz sistemi var, onayı vermezsem param garantide diye düşünüyorsun. Sorun çıkarsa bir sürü yazışma ile seni oyalıyorlar. Sonunda satıcı malı geri almazsa "Biz arabulucu/hakem değiliz. Sorunu aranızda çözene kadar parayı havuzda tutarız" yanıtını alıyorsunuz.

Satıcı geri yolladığınız malı aldığına dair onay vermezse GG paranızı vermeyip, havuzda tutuyor. Bu arada satıcı malı alıp başka bir sitede satabilirde. Yani satıcı kendini kurtarır.
Siz GG ye güvendiğiniz için eliniz kolunuz bağlı beklersiniz. Satıcın malı aldığını kanıtlayıp, parayı kurtarmak için uğraşır durursunuz. Yani hem maldan hem paradan olursunuz. Ekstra kargo paraları ödersiniz. Sakın GG nin hile raporu onaylandı. Malı iade edin uyarısına aldanmayın.
Satıcıyla görüşüp kesin onay alın. (Bana " birde satıcı iade ettiğiniz malı hala almadım diyor. Durumu bize bildirin. Gönderdirseniz kargo bilgilerini verin" diye mesaj bile attılar.) Çünkü kaderiniz satıcının elinde. Nasıl ? Gayet güvenli bir alışveriş değil mi?

Havuz sistemi ile göz boyanmasa; kendini güvende hissetmez malı alınca iyice kontrol etmeden teslim almazsın. Sitenin de sorumluluğu olur, sahtekarlık yapıldığını kanıtlanırsa parayı geri alma güvencesi olursa gerçek güvenli alışveriş olur.

Ama bu şekilde insanın gözünü boyuyorlar. Oysa satıcı malı geri almayı kabul etmezse alıcının eli kolu bağlı. GG sorunu aranızda çözün deyip çekiliyor. Paranda havuzda kalıyor.

Onun için dikkatli olun.

Umarım benim yaşadıklarım ve uyarılarım faydalı olur. Sorun yaşayan başka arkadaşlarda bu konuya katkıda bulunurlar.
evet dediğine katılıyorum. daha öncede bunu forumda yazmıştım paypal sistemi olması gerek . gittigidiyorun sisteminde açık var bu yönden.
aslında açık ta denmez kendilerine kâr sağlıyorlar bir nevi.
Eski 02-15-2008, 12:39 AM   #27
canizmir
Taze Üye

Alıntı:
nausica tafarından gönderildi
oyle bırsey yapamazlar
ggya yardım kısmından bır mesaj atın hemen
gonderılen urun fake, ıade ettım ve urun satıcıya ulastı
kargo detaylarını verın, yanı satıcıya ulastıgını kanıtlayan
bıran once paramın hesabıma ıade edılmesını yoksa sıtenız hakkında dava acacagımı
(gerekırse o markaya su sıte sızın urunlerınızın
sahtelerının satısına ızın verıyor dıye maıl atacagınızı)
kesınlıkle paranızın bır an onceı ade edılmesını yazın
yok ya dag basımı burası alla alla
gg bazen cok gıcık oluyor
bu şekilde mesaj atarsan gittigidiyora gelicek mesaj aynen şöyle olucak. biz bu durumda bir şey yapamıyoruz. parayı size iade edebilmemiz için karşı taraftan bize ürünü aldığına dair bildirmesi gerekir derler.
artık gerisi adliye koridorlarına gider
ama belki bir şans durumu bankaya bildirerek dolandırıldım derseniz. parayı bloke edebilirler adınıza dava yürütüp geri alabilirler belki.
Eski 02-15-2008, 05:49 AM   #28
cyclone
Aşmış Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: cyclone is on a distinguished road

Paypal çokmu iyi arkadaşlar n ürün iade ederseniz paypalda satıcının insiyatifine kaldınız çünkü sadece paypal alıcıya ulaştırmada sorumlu ben ptt ile 300 dolarlık ürün gönderdim abd ye ve satıcı almadım demedikçe parayı paypal vermiyormuş ve satıcıda kalıyormuş kesinlikle ptt tracki kabul etmiyor. çok korkmuştum o an ama satıcı iyi çıktı. ha satıcının takip numarası işe yarayabilir o da zaten aldığınızda aynı takip no ile iade şansınız olmuyor
sonrasını satıcıya bırakıyor, ayreten ürün size ulaşmaz ise paranızı dava ediyorsunuz 20-30 gün bekletip geri veriyor oda eksik bana hiç tam vermedi daha
GG ye gelince gg de ürünü almadım diyen satıcı çok nadirdir belki 1-2 kişi, çünkü para alıcıya geçmediği gibi satıcıyada geçmiyor. hile rapor ederseniz tek yönlü sadece alıcı itibar verebilir ve tehdit ettiğinizde size paranızı verir yani satıcı yumuşak olmak zorunda..
bana göre gg de satıcıya direk para gitmediği için daha kolay halaledilebilir bir meseledir. ebayda yapılan sahtekarlıklar GG de olması çok düşük. yani hangi sistem getirilse getirilsinm mutlaka riski olacaktır.ama GG eleştirsekte şu an için alternatifsiz. paypal gelirse madurlar ordusu oluşacaktır.

Bu mesaj en son " 02-15-2008 " tarihinde saat 06:17 AM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir....
cyclone is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-15-2008, 09:57 AM   #29
swapanaswa
Banned

Giriş: Nov 2007
Ünü: swapanaswa is on a distinguished road

Alıntı:
cyclone tafarından gönderildi
Paypal çokmu iyi arkadaşlar n ürün iade ederseniz paypalda satıcının insiyatifine kaldınız çünkü sadece paypal alıcıya ulaştırmada sorumlu ben ptt ile 300 dolarlık ürün gönderdim abd ye ve satıcı almadım demedikçe parayı paypal vermiyormuş ve satıcıda kalıyormuş kesinlikle ptt tracki kabul etmiyor. çok korkmuştum o an ama satıcı iyi çıktı. ha satıcının takip numarası işe yarayabilir o da zaten aldığınızda aynı takip no ile iade şansınız olmuyor
sonrasını satıcıya bırakıyor, ayreten ürün size ulaşmaz ise paranızı dava ediyorsunuz 20-30 gün bekletip geri veriyor oda eksik bana hiç tam vermedi daha
GG ye gelince gg de ürünü almadım diyen satıcı çok nadirdir belki 1-2 kişi, çünkü para alıcıya geçmediği gibi satıcıyada geçmiyor. hile rapor ederseniz tek yönlü sadece alıcı itibar verebilir ve tehdit ettiğinizde size paranızı verir yani satıcı yumuşak olmak zorunda..
bana göre gg de satıcıya direk para gitmediği için daha kolay halaledilebilir bir meseledir. ebayda yapılan sahtekarlıklar GG de olması çok düşük. yani hangi sistem getirilse getirilsinm mutlaka riski olacaktır.ama GG eleştirsekte şu an için alternatifsiz. paypal gelirse madurlar ordusu oluşacaktır.

Kesinlikle katiliyorum, ebay ve gg kosullari kesinlikle ayni degil bunun artik farkedilmesi lazim. GG paypal sistemine gecerse asil o zaman bankalara parami iade edin dilekcelerinden, mahkeme tutanaklarindan gecilmez. dolandiricilara gun dogar.
su ana kadar paypal de bana karsi acilan hic bir dispute benim lehime sonuclanmadi, kesinlikle hakli olduklarim bile. neden, cunku ben saticiyim. ebayde tum dunyaya gonderiler arttikca, paypal kabul etmemeye baslayan iyi feedbackli satici sayisi da artiyor. cunku adam dunya kadar urun yolluyor dunyanin her tarafina ve her urun sattigi dispute acsa, muhtemelen hepsi kazanir bir sekilde. sadece urun ulasti ulasmadi sornu bi sekilde belgelenebiliyor, ama adam urun sahte diye tutturdu mu paypal sizi dinlemiyor bile.
bir seyin degismesi hakkinda dusunce belirtirken enine boyuna dusunmek lazim yani. kim ne derse desin, gg su anda Turkiye kosullarinda olabilecek en makul sistemle calisiyor. daha oldukca uzun bir sure paypale gecmek gibi bir hata yapcaklarini da sanmiyorum.
swapanaswa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-15-2008, 03:34 PM   #30
Lun@tiC
Üye

Lun@tiC kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: Lun@tiC is on a distinguished road

gg bence güzel bi sistemde fakat çok fazla pay alıyor %10
Lun@tiC is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık