![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar) Yukarıdaki Kategorilere Girmeyen Mesajlarınızı Buraya Atın Lütfen |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#11 |
|
Banned
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
Sanırım ben yıllardır GG den ürün almıyorum ve satmıyorum, simdi okuyunca bunu farkettim. Dünya kadar mal iade ettim, dünya kadar iade geldi.İade ettiğinde adam mal geri gelmedi derse, alırsın kargo sayfasından bir screenshot, adamın teslim aldıına dair, yollarsın çözülür, ki çözülmesi her seferinde sadece 1-2 saat aldı. Daha bunun gibi bi çok şeye bir çok örnekle cevap verebilirim. Fahiş komisyon yorumlarına sonuna kadar katılırım o ayrı. Ama fahiş listeleme ücretine de katılmıyorum, ebayde listemele yapmadı sanırım bunu diyen arkadaşlar hiç, ya da gg de ne nasıl satılır bilmiyorlar. Komisyon oranları düştüğü zaman, fazlasıyla işe yarar biryer olcak gg.
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#12 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Doğal olarak bazı arkadaşlar için gitti gidiyor bir alışveriş cenneti
Bazıları içinse, tam tersi. Evet, aradığınız ürünü bulabilmeniz açısından gittigidiyor tam bir cennet. Ancak bu gördüğünüz cennetin sadece bir kısmı. %10 gibi bir komisyon + listeleme fiyatı alıyorlar.Tamamen asalaklık. Sen ürününü ucuza aldıktan sonra, memnun olduktan sonra, onların kazandığı para seni neden rahatsız etsin ki diyebilirsiniz, Emin olun, o aldığınız ürünü çok daha ucuza alabilirdiniz.400YTL gibi bir fiyatı olan üründen 40YTL kar alıyor GittiGidiyor. Bu üründen satıcının da en az 50 YTL kazandığını düşünürseniz, ürünün asıl fiyatı 250-300YTL civarında bir değer olur. Asıl komisyonlar düştüğünde,ve Ebay gibi bir müşteriyi koruyan bir hakem heyeti olduğunda GG bir cennet olacak. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
Daha öncede dediğim gibi, komisyon konusunda haklısınız. Ama bu listeleme şikayeti nedir onu anlamadım. Ebay in listeleme ücretlerinden haberiniz yok mu? Aynı ürünü GG de 2.9 ytl ye listeleyip, ebay de 2.55 dolara listeliyorum. Daha ilginci, ebayde yanlıslıkla 7 gunluk yerine 10 gunluk listelemeye koyduğum bir üründen alınan fark vs cok mu adil? Ben her iki tarafta da sürekli olarak satış yapan birisiyim. Ebayin avantajı, özellikle alıcı acısından, Paypal sistemi, bir sorun oldu mu paranın büyük olcude garanti altında olması. Ki paypalin dolandırıcılıkları da yazsan ayrı bir kitap olur. Fakat sunu da unutmamak lazım, sorunların %50si satıcıdan kaynaklanıyorsa %50 si de uluslararası taşımacılık sistemlerinden kaynaklanıyor, TR de satış yaparken sizi en cok ugrastıran kargo sirketinde bile gayet güzel ürün takip sistemi var. 150 dolarlık bir malı gg de satsam 15 dolar, ebayde satsam 5 dolar alıyor. Fark burda işte sadece. Karsılıgında 6.5 dolar civarı da paypal kesince aynı hesaba geliyor sayılır zaten. Neden ebay denirse de, ürünün kaliteliyse Türkiye'de satabilceğin fiyatın çok üstüne satabiliyorsun, tüm masrafların ve ugrasın fazlasıyla cıkıyor. 140 ytl piyasa fiyatı olan bir ürünü ben 80 e satarken, gg 8 alıyorsa, 2 listelemeye veriyorsam, ben de 45 ytl kar ediyorsam, ve olay dediğiniz gibiyse, buyursun alıcı arkadaşlar benim o ürünü uğraşıp bulmuş olduğum fiyat olan 25 ytl ye bulsunlar.
Olaylara iki taraflı bakmamız lazım. Tek ağızdan konuşarak olmuyor. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Dec 2007
Ünü:
![]() |
ben gg de yüksek dereceli hem satıcıyım hemde alıcıyımdır.. size cok kısa bir örnek vermek istiyorum aynı tip satıcı var ben yuzde 30 daha ucuz satıyorum baskası mağaza fiyatının az altında satıyor burda rekabet olması lazımken bana direk gg sizin hakkınızda sikayet var ürünlerinizin orjinalliğini garantileyin diye bir mail atıyor yoksa üyeliğiniz silinecek diye sımdı bumudur hak ve adalet direk satıcıyı kötüleme adına yapılan bir nokta yuzde 99.5 puanlamam varken neden bu sekılde satıcının yanında olmaz gg anlamıyorum insanları aptal yerine koymada bir numaradır .. begenmedıgın zıt gittiğin birini şikayet edip attırmak cok basit orda yalan dolan hakem sistemi olmadıkca tek taraflı yanlı bir tarafta GG örnek vermek gerekırsek lacostelerın yuzde 95 i sahte ve buna göz yumabiliyorsa site dicek birsey bulamıyorum saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
Sahte ürün olayında tabii ki haklısınız. Fakat o ülke bazlı bir sorun. Özellikle giyim alanında ülkede orjinal ürün satışı %20 lerde bile değil neredeyse. Yorum konusunda çok ciddi açıkları var GG nin onlar ayrı tartışma konusu. Adama mal satıyorum adam ödemeyi onaylamıyo günlerce, en sonunda GG ye onaylatıyorum, sonra adama yorum vercem, veremiyorum, çünkü adamın hakkı olumsuz yorum, ama versem ondan sonra o da bana misilleme yapcak, o hiç etkilenmezken, benim satışlarım bundan etkilenecek mesela. Gerek Ebayin gerekse GG nin ciddi açıkları var tabii ki. Ama tabii ki buna şirketlerin boyutundan da yaklaşmak lazım, GG ile Ebay i eşit şartlarda karşılaştırmak çok saçma olur. Ben sadece, aynısı ebayde de olan, hatta daha beteri olan konularda, ebay iyi GG kötü olayına karşıyım.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
arkadaslar sız onu bunu bırakın ben toshiba notebook fıyatlarına bakarken arkadasların onerdıgı toshıbayı hangı sıtede bulsam begenırsınız?
bittibitiyo.com aynen gg gıbı yapmıslar sıtetasarımı bıle aynı ama cok komık cunku hıc urun yok sıtede nerdeyse |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Dec 2007
Ünü:
![]() |
e-ticaret bu aralar cok popüler yakında daha uygun sitelede cıkıcaktır bence
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Aşmış Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
kac tane acıkarttırma sıtesı var turkıyede? gittigidiyor,sahibinden.com,hemalhemsat,baska? amazon da acıkarttırma sıtesı mı arkadaslar bır de ordan trye urun gonderımı oluyor mu? |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Amazon.com açık artırma değildir..Bir satış platformudur..hem amazonun sattığı hem amazon üstünden diğer firmaların satış yaptığı bir sitedir..Mesela toshiba a200 laptop dersen bir amzonun fiyatını görürsün bir de diğer firmaların..hı bir de ikinci el satanlar da görünür
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
"gitti Gidiyor" Parama El Koydu!!!! Alişveriş Yapmayin
Arkadaşlar, Dayanamiyorum Gitti Gidiyor Parama El Koydu. Mp3 Aldim (üstelik Taksitle)fake çikti ürünü Iade Ettim Param Blokeli Idi. ürün Saticiya Ulaşti Ama 8 Gün Oldu Hala Parami Iade Etmediği Gibi Satici Ile Anlaşmanizi Bekliyoruz Diyorlar. Elde Ne Para Var Nede ürün. Ben Yanndim Başkasi Yanmasin Kardeşim. Sakin Alişveriş Yapmayin Yada Sakinn Almayin Derim. Parayi Kredi Karti Ile ödemeyin Geri Alamazsiniz Elden Alin Elden Verin Yada Hiç Almayin.
Istenirse Gg Ile Yaptiğim Yazişmalari Buraya Koyabilirim. Ibret Alin Ama Gg Den Bir şey Alirken Iki Defa Düşünün. Saygilar.... |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|