Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-11-2008, 10:53 PM   #1
KoMiKaZe
Taze Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: KoMiKaZe is on a distinguished road

Question Shipping Hakkında 1-2 Soru..

Merhaba arkadaşlar,
Bende ebay'da yeniyim ama hergün kurcaladıkça yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum.Şimdi ben ebay'dan Amerika'da yada Kanada'da oturan kullanıcılardan orjinal oyun satın alıyorum(daha çok Amerikadan).Aldığım oyunun ağırlığı tahmin edebileceğiniz gibi bir orj. cd kutusu ve içindeki bir cd.Ee tabi sipariş verdiğim için kargo ücretini ben ödüyorum.Bu da bana 7$'a mal oluyor.2 sipariş verdim.İkiside USPS Priority Mail International ile geliyor.Şimdi benim aklıma takılan sorular var bunları cevaplarsanız cidden çok önemli bilgiler olur benim için :

1. Amerikadan Türkiyeye en ucuz ve hızlı olarak kargo olayını yürüten kuruluş hangisidir?(Kanada içinde bilgisi olanlar varsa aynı sorum Kanada içinde geçerlidir)

2."USPS Priority Mail International" ile gönderilen 2 oyunda şu anda "IN Transit" yani postaya verilmiş durumda ve tracking kodları elimde var(USPS'nin sitesinden kontrol ettim orada kayıdını gördüm).Türkiye'ye gelip gelmediğini nasıl öğreneceğim?Yani kısaca internetten nasıl takip edebilirim?

3.Orj. kutusundaki bu oyunların gümrüğe takılma ihtimali varmıdır?Varsa kaç gün gümrükte konaklayacaklardır?

4.Oyunlar direk kapıma kadar gelicekler mi?Eğer geliceklerse teslim sırasında başka bir ücret ödeyecekmiyim kapıda?

5.Satıcıdan 2 oyun aldım diyelim.Bunları 1 paket olarak yollayabilme ihtimali varmı yoksa ayrı ayrı yollamak zorunda mı?Eğer yollayabilme ihtimali varsa tek ship parası ödersem olur mu?(2 tane Ship parası ödediğimde pahalıya geliyor biraz 7$ + 7$ )

Şimdilik sorularım bu kadar.Aklıma geldikçe sorarım Fazla bilgim yok bu konularda ama sayenizde inşallah onuda aşacağım Saygılarımla..

Bu mesaj en son " 05-11-2008 " tarihinde saat 10:59 PM itibariyle KoMiKaZe tarafından düzenlenmiştir....
KoMiKaZe is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2008, 11:47 PM   #2
Lun@tiC
Üye

Lun@tiC kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: Lun@tiC is on a distinguished road

2-www.ptt.gov.tr adresine bak
4-kapına kadar gelecek ve herhangi bir ücret ödemeyeceksin
5-satıcı isterse tek paket yapabilir

benim vereceğim cevaplar bu kadar
Lun@tiC is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-2008, 12:00 AM   #3
ulusal06
Kallavi Üye

Giriş: Feb 2008
Ünü: ulusal06 is on a distinguished road

Alıntı:
Lun@tiC tafarından gönderildi
2-www.ptt.gov.tr adresine bak
4-kapına kadar gelecek ve herhangi bir ücret ödemeyeceksin
5-satıcı isterse tek paket yapabilir

benim vereceğim cevaplar bu kadar

Küçük bir ilave tek paket yapsada yine 14$ alacaktır.
ulusal06 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-2008, 07:47 AM   #4
KoMiKaZe
Taze Üye

tek paket yapsa tek paket yollayacağı için tek paket masrafı çıkması gerekmiyor mu?Bu durumda iki paket parası talep ederse zaten almam o adamdan birşey..(oyun kutusu taş çatlasa 400gr olsa 2 oyun eder 800gr , 1kg bile etmez o da )
KoMiKaZe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2008, 03:45 PM   #5
president05
Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: president05 is on a distinguished road

Alıntı:
KoMiKaZe tafarından gönderildi
tek paket yapsa tek paket yollayacağı için tek paket masrafı çıkması gerekmiyor mu?Bu durumda iki paket parası talep ederse zaten almam o adamdan birşey..(oyun kutusu taş çatlasa 400gr olsa 2 oyun eder 800gr , 1kg bile etmez o da )
o satıcının insiyatifine bağlı. yani ek ücret alır ama 7+7 mi olur 7+2 mi olur bilmem. bazı satıcılarda yazıyor mesela ilk paket 7 dolar sonraki paketleride eklersem her biri için +2 dolar daha alırım diye. gönderim ücreti kısmında. senin satıcıda varmı bilmiyorum.
president05 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-15-2008, 03:21 PM   #6
KoMiKaZe
Taze Üye

evet president dediğin doğru bende gördüm birkaç kişide o olayı.teşekkürler bilgi için
KoMiKaZe is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık