![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Süper Moderatör
Giriş: Mar 2006
Ünü:
![]() |
PTT TRACKiNG (BARKOD) SORGUSU VE URUN TAKiBi.!
PTT TRACKiNG (BARKOD) SORGUSU NASIL YAPILIR. 1- Tracking numarasını almak için satıcıyı sıkıştırınız. 2- Numarayı alırsanız ürünün geldiği yabancı posta servisinin resmi sitesinden ürününe tracking sorgusu yaptırıp postalandığından emin olunuz. 3- Bizim ptt'nin sayfasından www.ptt.gov.tr interaktif hizmetler, Uluslararası gönderi takibi bölümünden tracking sorgusu yaptırınız. Bu Barkod Numarasına Ait Teslim Bilgisi Bulunamadı mesajı çıkarsa, yine interaktif hizmetler, bölümünde Yurt içi kayıtlı posta takibi bölümünden numaranızla sorgu yaptırınız. (Belkide ürününüz ptt gümrüğünü geçip oturduğunuz bölgenin posta dağıtım merkezine gelmiş olabilir.) 4- Tracking numaranızı satıcıdan almayı başaramadınız ve yukarıdaki işlemleri yapamadıysanız aşağıdaki seçenekleri deneyiniz. a) Ürünün siparişini vereli 20 gün oldu ve ürün gelmediyse ve istanbuldaysanız, cevizlibağ ptt gümrüğü postanesine gidiniz, postaneye girdiğiniz bahçe kapısından direk karşındaki ptt binasına değilde, bahçeyi dolanarak arka taraftaki yurt dışı paket servisi binasına giriniz. Girişte solda bir bayan göreceksiniz, bilgisayar başında oturuyor isminizi soyadınızı söyleyerek size ait ürün olup olmadığını öğrenmeye çalışınız. b) Oturduğunuz semtin bağlı olduğu küçük paket dağıtım servisini bulmaya çalışınız. (Oda bir tür postahanedir paket servisi dediğim için kafanız karışmasın.) Bunuda nasıl bulursunuz semtinizde en yakın postaneye gidersiniz adresinizi söylersiniz ve bana bir paket gelicekti gelmedi, gelirse nereye gelir diye sorabilirsiniz. Muhtemelen size bir telefon numarası vereceklerdir. c) Aldığınız numaraya telefon ediniz tracking numaranız olmadığı için telefonda muhtemelen pek ilgilenmezler, adresi alınız ve oraya gidiniz, tüm sempatikliğinizle adınıza paket olup olmadığını öğrenmeye çalışınız.ç) Satıcı ürünü gönderdiğini iddia ettiği halde siz yinede paketinizi bulamadıysanız, 45 günü geçirmeyiniz ve Dispute açınız.! Bknz => http://forum.iyibey.com/paypal-ve-od...sorunlari.html Bunu yaptığınızda ürününüzün gönderilmemiş olma ihtimaline karşı kendinizi garantiye almış olursunuz. varyata
Bu mesaj en son " 05-07-2007 " tarihinde saat 11:12 PM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
ellerine sağlık varyata eminim birçok kişinin işine yarayacaktır daha önce aldığım paketlerin üstünde hiç numara olmuyordu ama genede sorarım ayırca cevizlibağın bi teli falan yokmu şimdi oraya kadar git
![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Süper Moderatör
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Gelen paket'ler için numaraya zaten gerek yok nasıl olsa gelmiş ama postada olan ürünlerini kolayca takip edebilmen için tracking numarası şart ayrıca tracking numası denen şey ürünün üzerindeki çizgi çizgi olan yerdeki barkod diye bilinen şeyin altında yazan numaradır yani barkod numarasıdır çizgi çizgi diye yazarak hiç bilmeyenler'de anlasın istedim. cevizlibağ telefon numarası 565 14 00 dahili: 260 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
yani demek istediğim aldığım paketlerde no yoktu acaba onlarda olurmuki ama sen barkotta diyorsun ozaman her gönderinin bir tracking nosu var
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Süper Moderatör
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Tabi her gönderi üzerindeki barkod numarası yabancıların tracking numarası dediği şeyle aynıdır biz barkod diyoruz onlar tracking diyor. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Taze Üye
Giriş: Aug 2006
Ünü:
![]() |
ptt yurtiçi sorgusu
ben ilk defa ebay dan alış veriş yapanlardanım.ptt sorgusunda aşagıdaki mesajı veriyor.anlamı hakkında bilgi verirseniz sevinirim tesekkürler.getirdigim ürün bluetooth gps alıcısı toplam 120 ytl lik ürün gümrüğe takılırmı.
SN İŞLEM / YER TARİH 1. Sevk Edildi İSTANBUL / UPİM İSTANBUL / AVPİM DAĞITIM, 00096 08/08/2006 13:47:28 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye ül-Zebellah
|
ürün topkapıda merkezde 08/08/2006 tarihinde eğer bir aksilik olmazsa yarın senin dağıtım merkezine sevk edlir.
|
|
|
#8 |
|
Taze Üye
Giriş: Aug 2006
Ünü:
![]() |
hayırlısıyla gelir. gümrük olayını aşmış durumdamı ürün?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Üye ül-Zebellah
|
o belli değil
|
|
|
#10 |
|
Taze Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
ne zaman almıştın ürünü kaç günde geldi?
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|