![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
deneyimlerimden shipping sorularina cevaplar
ayni sorular o kadar cok sorulmuski tek tek cevaplamak yerine burda yaziyorum
bunlar powerseller olarak benim deneyimlerim ama hatirlatayam ben amerikadayim turkiyede degil 1 satici urun fiyatini dusuk gosterebilir ben yapiyorum musteri isteyince 2 saticinin faturayi yollamasina gerek yok genelde deneyimli musteri kendisi hatirlatiyor hicbir evrak koymayin diye ben kutulara koydugum tesekkur yazilarini dahi uluslar arasi shipping de eklemiyorum 3 hediye demesi zor saticinin ama ben tum shipping labellara commercial sample yaziyorum saticiniza almadan once bu alternatifleri sorun Bu mesaj en son " 02-06-2007 " tarihinde saat 08:01 PM itibariyle TURADESIGN tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Sep 2006
Ünü:
![]() |
Çok faydalı ve nadir paylaşılan bilgiler özellikle commercial sample olayı çok güzel
Teşekkürler TURADESIGN |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
sagol dostum
devami var yalniz binlerce konu var acmak istedigim bir soru sordum anketli uyeler hangi grupta diye pek ilgi olmadi cevap gelmedi burdan alacagim verilere gore konu acmayi dusunuyordum ben forumdaki kisilerin ne yaptigini , ne bilip neye ihtiyac duydugunu ilk once hic bilemedim simdi tum yazilari okuyunca birseyler cikariyorum ben uyelerin trading assistant bilgilerinemi yoksa paypal dispute u claim e cevirme yemi yoksa kar edebilmek icin urunu % kac ustu satmak gerektigine mi ihtiyaci var hala emin degilim bir kisi ayni soruyu 3 ayri yerde soruyor fakat soru daha once 10 kez sorulmus , bundan da ote cevap mesajlarin ustunde varyata , ibey veya diger arkadaslar tarafindan sayfalarca verilmis ve 4-5 tane yildiz konulmus iyice gozuksun diye ben artik bu sekilde cevaplayacagim sorulari cunku 150 cevap yazinca diger kisinin yeni mesajini bulmak imkansiz takib etmek guc insallah sorun cikmaz birde sorulara goreceli cevaplar var , degisken cevaplar , sorular oyle havada kaliyor ben urun sorunlarina cevap vermek icin id # alici ve saticinin bilinmesi gerektigine inaniyorum hatta kisinin ne kadar ingilizce bildigini sormak gerektigine inaniyorum cunku cok sey yanlis anlama gibi gozukuyor birde yanlis bilgi cok ama 1. duzeltme calismamda kisilerin bilmediginin bilinmesi buyuk sorun oldugundan ve cok uzucu bir sekilde yargilandigimdan dolayi bu sekli sectim anlayamadigim sey ebay konusunda gercek bilgiler nerden ogrenilir? 1. deneyimden ( bu nedenle ebay feedbackleri gorursek daha iyi olur) 2.burdaki gibi okuyup arastirip paylasarak bir bilene sorarak 3.ebayin kendi sitesinden ebay universitesinden ( bunun icin sanirin iyi ingilizce ve terimleri bilmek gerekir) tercume siteleri ve sirketleri yardimci olur 4.ebay kitaplarindan ( ben ilk baslarken aldim cok yardimci oluyor ve beni sasirtan kitapcida ebay konusunda en az 150-200 kitap olmasiydi 5.burda ozel toplu kurslar var , kriteri var kisi basi 90- 250 $ arasi charge ediyor ders veren ve tiklim tiklim siniflar ( advanced ders verecek duzeydeyim ) sertifikami alip online ders vermeyi de dusunmuyor degilim 6.birde ozel dersler var bunlarin fiyatina girmeyecegim ama emege ve bilgiye saygi diyorum lutfen daha once cok yardim eden kisilerin artik yazmadigini okudum , neden yazmadiklarini anliyorum ama kimin bundan zarar ettigini sanirim anlamayanlar var ozel sorulara acigim cevaplari genelde yeni topiclerle verecegim kimden izin almam gerekir???? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Süper Moderatör
Giriş: Mar 2006
Ünü:
![]() |
Forumda ebay satıcısı perspektifinden bakılarak yapılmış güzel bilgilendirmeler tesekkürler turadesingn.
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
sevgili Varyata
ilk gunden beri pozitive desteginiz ve anlayisiniz icin tesekkurler |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
EEE TURADESING KARDEŞİM SEN ŞİMDİ EBAY KULLANICI ADINI VERSENDE BİZ SENİN ÜRÜNLERİNE BAKSAK VE SENDEN ALIŞVERİŞ YAPSAK NE DERSİN?????????? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Benim sormak istediğim ürünün "gift" veya "commercial sample" olarak etiketlenmesinin gümrükte göreceği muameleyi nasıl etkilediği? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
sevgili dostum, turadesign i tiklarsan solda web site kisminda dukkanimi goreceksin ama ben yine yazayim http://stores.ebay.com/Turadesign benim satislarimda turkiyeden alinacak birsey yok hepsini orda daha ucuza bulursunuz sadece personal shopper add isinize yarayabilir sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
sevgili dostum ben Turk gumrugunu bilmiyorum sanirim bilen biri yardim eder benim aciklamam kisilerin gift yazilmasini istemesi ile ilgili simdi benim dukkanim bir sirket Nelin Inc. paypal ve ebay im bu sirket altinda yani satislarim yasal ve vergi dahilinde benim gibi sirketler ebay satislarina gift yani hediye diyemez vergi kaciriyor durumuna duser yani saticilara gift yaz demeniz yerine commercial sample yaz derseniz bunu yapabilirler ben bir gumruk formu copy paste yapabilsem daha iyi anlatacagim deneyecegim gercek ornek vermeyi |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
ebayden ürün alırken hangi shippingi tercih etmeliyiz hangi shippingten kaçmalıyız
avantaj dezavantajları nelerdir metodların?(takip,süre,vs) bir de her ebay satıcısı ayrı fiyat uyguluyor shippinge..hangi ücretler hangi metodlar için makuldur.. bi kere bir satıcı bir ayakkabı kargosuna 150 dolar demişti ciddi ciddi..![]() |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|