Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-02-2008, 05:57 PM   #131
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Bilgim yok, hiç böyle bir ürün getirtmedim, size de tavsiye etmem...
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2008, 04:31 PM   #132
boot_sector
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: boot_sector is on a distinguished road

çok acil...

selam arkadaşlar gerçekten size sormak ve danışmak istediğim çok önemli bir konu
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110257393371&ssPa geName=STRK:MEWA:IT&ih=001
bu ürünü almayı düşünüyorum
adamla konuştum ve ürünü 90 dolar yazacak aynı şekilde gift(hediye) diye işaretleyecek...
adam baya anlayışlı görünüyor ve ne istediysem tamam sorun olmaz dedi fakat yine de türk gümrüğüne bir türlü güvenemiyorum...
siz ne dersiniz? sizce bu ürün gümrükten sorunsuz şekilde geçer mi?
ürünü yollama şekli de USPS Priority Mail InternationalTM ile olacak...
ürün aşağı yukarı kargosuyla birlikte 300-350 dolara gelecek...
lütfen bana bu konuda acilen yardımı olun...
boot_sector is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2008, 04:42 PM   #133
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Şans işi? Ama açık arttırma daha bitmemiş? 300-350 USD'yi nasıl hesapladınız?
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2008, 04:52 PM   #134
boot_sector
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: boot_sector is on a distinguished road

Alıntı:
Meraklı tafarından gönderildi
Şans işi? Ama açık arttırma daha bitmemiş? 300-350 USD'yi nasıl hesapladınız?

ürünün piyasa fiyatı az çok belli...
hani içinde 4 gb kart ve taşıma çantasıyla falan olduğunda 360-370 dolara geliyor
bu şekilde 350 doları geçmesi mümkün değil
ayrıca geçerse ya da tam 350 dolarda da kalırsa zaten amerikaekspress sitesinden alırım
garanti şekilde elime ulaşır ben de rahat ederim
boot_sector is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2008, 02:57 PM   #135
GeeKKiNG
Taze Üye

Giriş: May 2008
Ünü: GeeKKiNG is an unknown quantity at this point

Amerikadan Hala Gelmeyen Paketim Can Sıkıyor...

Merhabalar..

Amerikada bulunan bir ebay mağazası üzerinden 3 tane cd aldım.
Shipped May-23-08 yani mayıs 23 te bana kargolanmış..

To Turkey -- US $7.74
Standard Int'l Flat Rate Shipping

bu seçenekle aldım 3ünüde ve aynı pakette gelecekler..
Ürünün bulunduğu yer yani bana gönderilecek yer : Maryland, United States bende Ankarada oturuyorum

şimdi aradan 12-13 gün geçti hala paketle ilgili bir haber yok.
Satıcının mağaza sitesinden track infolara tıkladığımda beni http://www.ups-mi.net/packageID/Default.aspx
bu adrese yönlendiriyor..
221502121010 bu numarayı vermiş bana satıcı.Yada sistemlerinde ki hatadan dolayı ürünün satış kodu bu.
Bunu girdiğimde hiçbir bilgi çıkmıyor.Sanırım bu track numarası falan değil..
Zaten satıcı bana bu kargolama seçeneği ile ürünü takip edemezsiniz dedi.
Doğru mudur?Tahminen bu ürün bana ne zaman gelecektir?Birde beni bulamazlar ise adreste bu ürünü ben gidip en yakın ptt den mi alacağım?
Teşekkürler

Bu mesaj en son " 06-05-2008 " tarihinde saat 02:59 PM itibariyle GeeKKiNG tarafından düzenlenmiştir....
GeeKKiNG is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-23-2008, 12:36 AM   #136
fierymen
Üye

fierymen kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: fierymen is on a distinguished road

Alıntı:
GeeKKiNG tafarından gönderildi
Merhabalar..

Amerikada bulunan bir ebay mağazası üzerinden 3 tane cd aldım.
Shipped May-23-08 yani mayıs 23 te bana kargolanmış..

To Turkey -- US $7.74
Standard Int'l Flat Rate Shipping

bu seçenekle aldım 3ünüde ve aynı pakette gelecekler..
Ürünün bulunduğu yer yani bana gönderilecek yer : Maryland, United States bende Ankarada oturuyorum

şimdi aradan 12-13 gün geçti hala paketle ilgili bir haber yok.
Satıcının mağaza sitesinden track infolara tıkladığımda beni http://www.ups-mi.net/packageID/Default.aspx
bu adrese yönlendiriyor..
221502121010 bu numarayı vermiş bana satıcı.Yada sistemlerinde ki hatadan dolayı ürünün satış kodu bu.
Bunu girdiğimde hiçbir bilgi çıkmıyor.Sanırım bu track numarası falan değil..
Zaten satıcı bana bu kargolama seçeneği ile ürünü takip edemezsiniz dedi.
Doğru mudur?Tahminen bu ürün bana ne zaman gelecektir?Birde beni bulamazlar ise adreste bu ürünü ben gidip en yakın ptt den mi alacağım?
Teşekkürler
aynı sorun bendede var arkadaşım senin ürünün geldimi geldiyse nasıl bir yol izledin bilgi verirmisin kimse sorularımı cevaplamıyor canadadan 2 adet gözlük aldım bu gün bir ay oldu hala yok satıcıya msj gönderdim bir mail yazıp ürünün gelmediğini bir yere bildirmem gerekiyormuş ondan sonrada o araştırabilirmiş açıkçası pek anlamadım ebaydan aldığım ilk ürünümdü oda elime ulaşmadı ne yapacağımı bilmiyorum inş seninki gelmiştir iyi akşamlar
fierymen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-25-2008, 03:12 PM   #137
chacaron
Taze Üye

Giriş: Jun 2008
Ünü: chacaron is on a distinguished road

gümrüğe takılmışmı oluyor?

Sevk Edildi İSTANBUL / PAKET MUDURLUGU ANKARA / GÜMRÜK, 213495 - 34011 24/06/2008 11:50:43
2. Sevk Edildi İSTANBUL / PAKET MUDURLUGU ANKARA / GÜMRÜK, 213495 - 34011 24/06/2008 11:51:43
3. Sevk Edildi İSTANBUL / PAKET MUDURLUGU ANKARA / GÜMRÜK, 213495 - 34011 24/06/2008 11:52:25
4. Teslim Alındı ANKARA / PAKET MÜDÜRLÜĞÜ Giden Servisi - 06055 25/06/2008 09:10:57

arkadaşlar amerikadan gelen oto dvd playerin ptt den yaptığım son sorgulamasında bu sonuçlar çıkıyor. benim merak ettiğim bu ürün şimdi gümrüğe takılmış mı takılmamış mı? bilgilendirirseniz sevinirim. herkese iyi günler.

(not: bu arada bugün ptt yi aradım oradaki görevli bana bir numara verdi bu numarayla yarın buraya gel al dedi. farz edelim ürün gümrüğe takılmış bunu ptt den mi halledicez)
chacaron is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2008, 10:17 AM   #138
ceza237
Taze Üye

Giriş: May 2008
Ünü: ceza237 is on a distinguished road

ben ürün aldım ne ewe kargo geldi nede telefon ile aradılar,
item 140232859198 bunu ben ptt den gidipmi alacam yoksa ewe gelirmi,ürünü alalı 50 gün oldu daha bi ses yok :S yardım edin bana nasıl olacak bu iş
ceza237 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2008, 10:32 PM   #139
maxell
Kallavi Üye

Giriş: Jul 2008
Ünü: maxell is on a distinguished road

Alıntı:
schumacher__ tafarından gönderildi
hemen o tarihte yaşadıklarımı ve ürünü nasıl teslim alabildiğimi sizlerle paylaşayım.Allah kimseyi gümrüğe düşürmesin.

Birkaç ay önce ben de amerikadan 130$+30$ posta masrafı ile bir hard disk aldım.Ürün gümrüğe takıldı,ben de bişey olmaz vergisini öder alırım hard diskimi diyerek postaneye gittim.Kendileri benim elime kutudan çıkan faturayı vererek gümrük müdürlüğüne gönderdiler ve kalan işlemleri orada halledip,gerekli belgeleri aldıktan sonra gidip ürünü teslim alabileceğimi söylediler.Ben de peki deyip(o an için vergisini ödeyip teslim alacağımı düşünüyordum) gümrüğe doğru yola çıktım.

Gümrüğe geldiğimde oradaki memur bana beyanname doldurmamı söyledi.Ben de iyi,verin doldurayım dedim ki işte macera orada başladı.Çünkü beyanname denilen şey,benim zannettiğim gibi basit bir form değil,resmi ithalat beyannamesiymiş.Ve daha sonra bu işi benim yapamayacağım söylendi ve bir gümrük müşavirliği şirketine vekalet vermem söylendi.

Allahtan tanıdık bir firma vardı da,onlardan rica ettim yardımcı olmaları konusunda,onlar da beni kırmadılar.O günüm orada bitti.Ertesi gün beyanname için gerekli bilgileri (resmi kanunda,gümrük yönetmeliğinde hangi maddelere uyuyor getirdiğim ürün v.s.) bulup,beyannameyi doldurana kadar 2. günün yarısı gitti.Daha sonra gidip gümrükte işlemleri başlattık.Bize işlemlerin sona ermesi için gerekli belgeleri bildirdiklerinde bir kez daha şok oldum.Çünkü içlerinde garanti belgesi gerekir şartı vardı.Durumu sorduğumda,elektronik bir aygıtın ithal edilmek istendiğinde mutlaka türkiyeden garanti belgesi çıkarılması gerektiğini söylediler.Ben de kendime getirdiğim 1 adet hard disk için kime ne garantisi vericem diye kızdım tabii.Bu sefer de o zaman garanti belgesi muafiyet belgesi çıkarmam gerektiğini söylediler.Onu da sanayi ticaret il müdürlüğünden almam gerekiyormuş.Peki dedim,başladım gerekli belgeleri toplamaya.

Fatura v.s. zaten elimde vardı,onlar açısından bir problem olmadı.Sırada kültür bakanlığı fonuna yatırılması gereken %0.1 lik katkı payı vardı.Atladım arabaya bir ziraat bankası şubesine gittim.Oradaki görevliye söyledim,böyle böyle beni gümrükten yolladılar kültür bakanlığı fonuna para yatırmam lazım diye.Tamam,hesap numarasını söyle dedi,ben de bilmiyorum dedim,gümrüğe telefon açtım,kimse böyle bir hesap numarası bilmiyor!Bu sefer bankanın şube müdürüne kadar herkese sorduk,hiç kimse böyle bir hesap numarası bilmiyor.2 saat kadar bunlarla vakit harcadıktan sonra yapacak bişey olmadığından tekrar gümrük müdürlüğüne döndüm.Sağolsun orada bir memur bilgisayardan bayaa bir araştırıp hesap no.yu buldu( ki o hesap numarası da değişmiş,bankada bir sürü de yeni hesap numarasını bulmak için uğraştılar).Sonunda 1.5 ytl lik katkı payını yatırabildim ve 2. günde de mesai saati sona erdi.

3. gün garanti belgesi muafiyet belgesi alabilmek için san.tic. il müdürlüğüne gittim.Onlar da başvuru yapabilmem için gerekli belgeler için bir liste verdiler.1.olarak noterden imza sirküsü gerekiyormuş,gittim 20ytl vererek bir imza sirküsü çıkarttım.Daha sonra faturanın yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş hali için bir tercüman buldum.1 sayfa faturanın( ki zaten rakamlardan farklı pek birşey yok) tercümesi için 20 ytl tercümana verdim.Daha sonra tercümenin onaylanması için tekrar notere gittim,bir mühür için de onlara 35 ytl ödedim.Son olarak muhtardan alınan ikametgah belgesi v.s. tamamlayarak san.tic. müdürlüğüne gittim.Orada da başvurular internetten yapılıyormuş,başvurumu yaptım,sonuçlanması için en az 1 hafta gerektiğini söylediler(ne kadar para ödeneceği de ozmn belli olacakmış)Bunu duyunca iyice sinirlendim ve o sinirle direk gümrük müdürlüğüne gittim

3.günün sonunda gidip,oradaki memurlara sinirlenip bağırarak(özellikle garanti belgesi diye tutturan memura) biraz da müdür yardımcısının etkisiyle kendilerini garanti belgesi inatlarından vazgeçirdim.Sonunda evraklar tamamlandı ve sıra vergi ödemeye geldi.Gümrük vergisi,bilmem ne vergisi derken ürün bedelinin yaklaşık %30 u kadar bir vergi hesaplandı(noter,vs. harcadığım paralar hariç).O parayı da 3.günün mesai saatinin son anında yatırdım ve gerekli belgeleri aldım.

Ertesi gün de gidip hard diskimi ptt den teslim aldım.Sonuç olarak 3 gün boyunca gitmediğim resmi kurum,ödemediğim para kalmadı.Ürün Türkiyedeki fiyattan daha pahalıya geldi(bu paralara tanıdık olduğu için gümrük müşavirinin aldığı para dahil değil,bi de o olsa +100ytl daha eklemek lazım)

Yani ürün gümrüğe takıldıysa,en mantıklı çözüm aynen geri göndermek.Çünkü vergisini ödeyip alayım deseniz bile yapamıyorsunuz,direk ithalat işlemleri isteniyor sizden.

gift olarak işaretletseydin takılırmıydı gene ayrıca gümrükte kaldıktan sonra ben almak istemiyorum deyip geri yollatsaydın satıcı parayı iade edermiydi sana...
maxell is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-08-2008, 04:09 PM   #140
selant
Üye

Giriş: Aug 2008
Ünü: selant is on a distinguished road

ptt aracılığıyla uluslararası mektup (geniş zarf) gönderilerinde sigorta seçeneği var mı ve ne kadar tutuyor bilen var mı acaba ?
selant is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık