Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 02-16-2007, 10:42 PM   #21
schumacher__
Taze Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: schumacher__ is on a distinguished road

merhaba arkadaşlar

benim de çok acil bir sorunum var.Affınıza sığınarak özellikle bu konuyu okuyup,cevaplamanızı istiyorum.

Ebaydan bir notebook hard disk siparişi verdim.Ürünün fiyatı 139$ .Posta ücreti dahil 170$ oluyor. Neyse ben de Türkiyedeki gümrük sınırının 100€ olduğunu zannederek satıcıya fiyatı 130 $ ın altında göstermesini rica ettim.Satıcı da ürünün fiyatını 125$ belirterek postaya vermiş(hediye seçeneği işaretli değil). Uzun bir bekleyişten sonra bugün eve pttden bir ihbarname gelmiş.Ben başka şehirde öğrenci olduğum için babam postaneye gitmiş ve babama bazı kağıtlar vermişler.Onları ve de ödediğim miktarın banka dekontunu gümrük müdürlüğüne götürüp imzalatmasını, daha sonra ptt ye geri götürüp hard diski almasını söylemişler.

Şimdi benim ne yapmam gerekir?Söyledikleri gibi paypal dekontunu verirsem 139$+posta masrafı görünecek ve de belirtilen miktardan farklı olduğu için akıbetin ne olacağını bilmiyorum.

En kısa zamanda ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.Çünkü ona göre ben kendim bi sürü yol gidip,hard diski teslim alacağım.
schumacher__ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-19-2007, 06:57 AM   #22
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Smile turk gumrugu bilgim yok

Alıntı:
schumacher__ tafarından gönderildi
merhaba arkadaşlar

benim de çok acil bir sorunum var.Affınıza sığınarak özellikle bu konuyu okuyup,cevaplamanızı istiyorum.

Ebaydan bir notebook hard disk siparişi verdim.Ürünün fiyatı 139$ .Posta ücreti dahil 170$ oluyor. Neyse ben de Türkiyedeki gümrük sınırının 100€ olduğunu zannederek satıcıya fiyatı 130 $ ın altında göstermesini rica ettim.Satıcı da ürünün fiyatını 125$ belirterek postaya vermiş(hediye seçeneği işaretli değil). Uzun bir bekleyişten sonra bugün eve pttden bir ihbarname gelmiş.Ben başka şehirde öğrenci olduğum için babam postaneye gitmiş ve babama bazı kağıtlar vermişler.Onları ve de ödediğim miktarın banka dekontunu gümrük müdürlüğüne götürüp imzalatmasını, daha sonra ptt ye geri götürüp hard diski almasını söylemişler.

Şimdi benim ne yapmam gerekir?Söyledikleri gibi paypal dekontunu verirsem 139$+posta masrafı görünecek ve de belirtilen miktardan farklı olduğu için akıbetin ne olacağını bilmiyorum.

En kısa zamanda ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.Çünkü ona göre ben kendim bi sürü yol gidip,hard diski teslim alacağım.

sevgili dostum turk gumrugu hakkinda bilgim yok bu soruyu bir bilene yolluyorum

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-19-2007, 11:34 AM   #23
TURADESIGN
Aşmış Üye

Alıntı:
kada tafarından gönderildi
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.6 gün önce amerikadan oyun aldım ve airmail parcel post ile göndereceğini yazıyordu.fiyatı da buna göre paypal üzerinden ödedim.tracking number istediğimde bana verebileceği tracking number olmadığını yazdı.satıcı power seller ve %100 olumlu feedbacke sahip.sizce daha ucuz olan başka bir servisle göndermiş olabilir mi?eğer böyle yaparsa olumsuz feedback bırakmaktan başka yapabileceğim bişey var mı?(mesela ücret farkını talep etmek gibi)

Sormak istediğim diğer bir soru ise ebayda Turkiye için belirtilen shipping fiyatları var ve bazı satıcılar indirim öneriyor.Aldığım bir üründe "Shipping& handling cost" bölümünde additional item için 7.99$ istiyordu.ama yukarıda
Kod:
Pay only $3.99 shipping for each additional item from this seller's other listings!
yazıyordu ve nihayetinde 2 adet ürün aldım.Biri için 17$ ve diğer için 3.99$ ödedim.Asıl soruya gelirsek bu aradaki (7.99-3.99) fark neden kaynaklanıyor?

Shipping& handling cost extra alinan ucrettir shipping fiyatina eklemeniz gerekir

TURADESIGN
Eski 02-19-2007, 11:36 AM   #24
TURADESIGN
Aşmış Üye

ilani hazirlarken su kutu cikar

Insurance
Not offeredOptionalRequiredIncluded in Packaging and handling

Handling time
Select a time period1 business day2 business days3 business days4 business days5 business days10 business days15 business days20 business days

Handling cost - Calculated shipping only
$
Please enter a valid value.

bunlari satici doldurur

Handling cost gizli eklemedir alirken iyi inceleyin

TURADESIGN
Eski 02-19-2007, 12:20 PM   #25
monster_trq
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: monster_trq is on a distinguished road

gumruk vergısı

Alıntı:
schumacher__ tafarından gönderildi
merhaba arkadaşlar

merhaba...

bende bu konu uzerıne arastırlamalar yapmısıdm bundan once en ogrendıgım kadarı ıle en fazla % 10 gumruk vergısı odersın .. bana hava alanı gumruk mudurlugunden soylene bıulgı aynen soyle.. eger gercek bır kısıden gercek bır kısıye yanı sırketten sırkete degıl bu sekılde olan teslımatlarda %10 gumruk vergısı odeyerek teslım alabılırsaınız dedıler hava alanı gumruk ıdaresi ...

fakat ptt dekı durum bıldıgım kadarı ıle aynı anda aslında ılgılı gorevlı sızden gumruk vergısını tahsıl eder dıye dunuyoruym durumunuz acıklarsınız yanı kendım kullanacagım tıcarı amaclı degıl vs bu sekılde de belkı vergısız bıle alma ımkanınız var gumrukcunun ınsafına kalmıs ama en fazla %10 odersin dedıgım gıbı fazlasını odeme bence ..
şimdi ilgili yasayı okudum ama ysa bile karısık yanı.. ama cok okudum ınsanların yasadıklarıı ve ithalat rejimi uygulayacaklarını sanmıyrum biraz tatlı dilli konus bence etkısı oalcaktır mutlaka.. zaten adet olarak tek ve kendım kullanacagım felan de keske hediye olarak ısaretlense o zaman kesınlık % 10 sabit vergi kapsamanıma girerdı

umarım yardımcı olabilmişimdir.
monster_trq is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-19-2007, 05:02 PM   #26
TURADESIGN
Aşmış Üye

Smile sagol dostum

Alıntı:
monster_trq tafarından gönderildi
merhaba...

bende bu konu uzerıne arastırlamalar yapmısıdm bundan once en ogrendıgım kadarı ıle en fazla % 10 gumruk vergısı odersın .. bana hava alanı gumruk mudurlugunden soylene bıulgı aynen soyle.. eger gercek bır kısıden gercek bır kısıye yanı sırketten sırkete degıl bu sekılde olan teslımatlarda %10 gumruk vergısı odeyerek teslım alabılırsaınız dedıler hava alanı gumruk ıdaresi ...

fakat ptt dekı durum bıldıgım kadarı ıle aynı anda aslında ılgılı gorevlı sızden gumruk vergısını tahsıl eder dıye dunuyoruym durumunuz acıklarsınız yanı kendım kullanacagım tıcarı amaclı degıl vs bu sekılde de belkı vergısız bıle alma ımkanınız var gumrukcunun ınsafına kalmıs ama en fazla %10 odersin dedıgım gıbı fazlasını odeme bence ..
şimdi ilgili yasayı okudum ama ysa bile karısık yanı.. ama cok okudum ınsanların yasadıklarıı ve ithalat rejimi uygulayacaklarını sanmıyrum biraz tatlı dilli konus bence etkısı oalcaktır mutlaka.. zaten adet olarak tek ve kendım kullanacagım felan de keske hediye olarak ısaretlense o zaman kesınlık % 10 sabit vergi kapsamanıma girerdı

umarım yardımcı olabilmişimdir.

tesekkurler monster_trq
herkes bildigini boyle paylasirsa daha hizli ilerleriz ebay okulunda

TURADESIGN
Eski 02-19-2007, 06:17 PM   #27
atay007
Taze Üye

Giriş: May 2006
Ünü: atay007 is on a distinguished road

Alıntı:
TURADESIGN tafarından gönderildi
ayni sorular o kadar cok sorulmuski tek tek cevaplamak yerine burda yaziyorum
bunlar powerseller olarak benim deneyimlerim
ama hatirlatayam ben amerikadayim turkiyede degil

1 satici urun fiyatini dusuk gosterebilir
ben yapiyorum musteri isteyince

2 saticinin faturayi yollamasina gerek yok
genelde deneyimli musteri kendisi hatirlatiyor hicbir evrak koymayin diye
ben kutulara koydugum tesekkur yazilarini dahi uluslar arasi shipping de eklemiyorum

3 hediye demesi zor saticinin ama ben
tum shipping labellara commercial sample yaziyorum
saticiniza almadan once bu alternatifleri sorun
Shipment progress
Status Date Text
nol-business.event-15-07-#-0525.en 12.02.07 09:57 nol-business.evtxt-15-07-#-0525.en
Parcel centre of dispatch 12.02.07 16:48 47 Krefeld
nol-business.event-3-N-#-0000.en 13.02.07 03:56 99 Nohra
Parcel centre of dispatch 13.02.07 04:27 99 Nohra
International Parcel Station 14.02.07 05:36 55 Saulheim
Departure from outward Office of Exchange in Country of Origin 15.02.07 06:16 Departure from outward Office of Exchange in Country of Origin
Takip numarasından dhl kargoyu takip ediyorum
Sanırım ürün aynı yerde 4 gündür duruyor
Açıklamasını yapabilirmisiniz?
Almanyadan gönderiliyor.
Satıcı ilk mailinde Tumorrow türkiye gibi brşeyler yazmıştı.
Şimdiki mailde 20 ila 40 günden bahsewdiyor.
atay007 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-19-2007, 07:15 PM   #28
TURADESIGN
Aşmış Üye

Alıntı:
atay007 tafarından gönderildi
Shipment progress
Status Date Text
nol-business.event-15-07-#-0525.en 12.02.07 09:57 nol-business.evtxt-15-07-#-0525.en
Departure from outward Office of Exchange in Country of Origin 15.02.07 06:16 Departure from outward Office of Exchange in Country of Origin
Almanyadan gönderiliyor.

siz bunun tracking # ini bana yollarmisiniz

TURADESIGN
Eski 02-20-2007, 12:37 AM   #29
atay007
Taze Üye

Giriş: May 2006
Ünü: atay007 is on a distinguished road

Alıntı:
TURADESIGN tafarından gönderildi
siz bunun tracking # ini bana yollarmisiniz

https://nolb.dhl.de/nextt-online-business/jsp/login.do
sanırım budur istediğin. pek bişi bilmiyorumda
atay007 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-20-2007, 03:19 AM   #30
TURADESIGN
Aşmış Üye

Alıntı:
atay007 tafarından gönderildi
Shipment progress
Status Date Text
Almanyadan gönderiliyor.

gonderdiginiz link bos bu bilgileri almanizi saglayan bir numara olmasi lazim onu sordumsize

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık