![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#71 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
ebay
Ebay Soru -cevap Online Tartisalim
-------------------------------------------------------------------------------- BU ISI CIDDIYE ALAN DOSTLARA DUYURU eger ayni saatlerde bulusabilirsek soru cevap online tartisalim grup adi turk-ebaycileri@googlegroups.com davetiye icin emaillerinizi gonderin sinirli sayi olacagindan ciddi uyelere acik olacaktir sevgiler saygilar turadesign __________________ turk-ebaycileri@googlegroups.com TURADESIGN |
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#72 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Mar 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
sevgili turadesıgn size su soruyu yöneltmek isterim eğer yardımcı olursanız çok sevınırım
Standard Int'l Flat Rate Shipping Expedited Int'l Flat Rate Shipping seller Standard Int'l Flat Rate Shipping Other Int'l Shipping (see description) bu gönderi şekilleri ne anlam geliyor ve hangisini tercih etmem gerektiğini açıklarsanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
Other Int'l Shipping (see description)
Standard Int'l Flat Rate Shipping Expedited Int'l Flat Rate Shipping Seller Standard Int'l Flat Rate Shipping sevgili dostum bu siteye yeni uye oldum sitede gördüğüm kadarıyla en tecrübeli kişi sizsiniz proseduru pek bılmıyorum o yüzden direk size soru sormayı tercıh ettım eğer yanlışımız varsa lütfen maruz görun sizde öğrenmek istedıgım sık sık karsıma cıkan bu kargo sekıllerının ne anlam geldiği konusu mesela Standard Int'l Flat Rate Shipping kargo şeklıyle bazı ulkeden direk elden teslımat bazı ulkeden farklı şekılde gelmektedir bu kargo sekıllerını acıklarsanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
ya evet ben de onu yazacaktım, bütün forumu okudum, fakat "Standard Flat Rate Shipping Service" ne demek anlayamadım. ürünü kazandığımda service type: shipping to Turkey: "Standard Int'l Flat Rate Shipping" yazıyordu, faturaya bakıyorum şimdi, "Global Airmail Parcel Post®" ile yollanmış, 26 dolar alındı. tabi bütün bunlar ne demek pek anlayamadım :S
Bu mesaj en son " 05-12-2007 " tarihinde saat 12:16 AM itibariyle vakitnakittir tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
bir sorum daha olacak, 8 mayıs tarihinde usps ofisine teslim edilmiş ama artık uçağa ne zaman yükleneceği allah kerim olan bir pakedim var. hem usps hem de ptt sitelerinde tracking numberımı girdiğimde hala "08/05/07 15:26 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir Item Received in good condition " ilk aşamada bekliyor kaç gündür. Torbaya ne zaman koyacaklar acaba hafta sonlarına filan mı denk getiriliyor, nasıl işlediğini bilen var mı bu çuval sisteminin, neden bütün hafta içi yatmış olabilir bizim paket? neden yüklemiyorlar uçağa, niye pakedim 5 gündür amerikada ofiste tutuluyor, ne bekliyorlar yola çıkarmak için, ingilizce öğrenmesini mi?
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
hemen o tarihte yaşadıklarımı ve ürünü nasıl teslim alabildiğimi sizlerle paylaşayım.Allah kimseyi gümrüğe düşürmesin. Birkaç ay önce ben de amerikadan 130$+30$ posta masrafı ile bir hard disk aldım.Ürün gümrüğe takıldı,ben de bişey olmaz vergisini öder alırım hard diskimi diyerek postaneye gittim.Kendileri benim elime kutudan çıkan faturayı vererek gümrük müdürlüğüne gönderdiler ve kalan işlemleri orada halledip,gerekli belgeleri aldıktan sonra gidip ürünü teslim alabileceğimi söylediler.Ben de peki deyip(o an için vergisini ödeyip teslim alacağımı düşünüyordum) gümrüğe doğru yola çıktım. Gümrüğe geldiğimde oradaki memur bana beyanname doldurmamı söyledi.Ben de iyi,verin doldurayım dedim ki işte macera orada başladı.Çünkü beyanname denilen şey,benim zannettiğim gibi basit bir form değil,resmi ithalat beyannamesiymiş.Ve daha sonra bu işi benim yapamayacağım söylendi ve bir gümrük müşavirliği şirketine vekalet vermem söylendi. Allahtan tanıdık bir firma vardı da,onlardan rica ettim yardımcı olmaları konusunda,onlar da beni kırmadılar.O günüm orada bitti.Ertesi gün beyanname için gerekli bilgileri (resmi kanunda,gümrük yönetmeliğinde hangi maddelere uyuyor getirdiğim ürün v.s.) bulup,beyannameyi doldurana kadar 2. günün yarısı gitti.Daha sonra gidip gümrükte işlemleri başlattık.Bize işlemlerin sona ermesi için gerekli belgeleri bildirdiklerinde bir kez daha şok oldum.Çünkü içlerinde garanti belgesi gerekir şartı vardı.Durumu sorduğumda,elektronik bir aygıtın ithal edilmek istendiğinde mutlaka türkiyeden garanti belgesi çıkarılması gerektiğini söylediler.Ben de kendime getirdiğim 1 adet hard disk için kime ne garantisi vericem diye kızdım tabii.Bu sefer de o zaman garanti belgesi muafiyet belgesi çıkarmam gerektiğini söylediler.Onu da sanayi ticaret il müdürlüğünden almam gerekiyormuş.Peki dedim,başladım gerekli belgeleri toplamaya. Fatura v.s. zaten elimde vardı,onlar açısından bir problem olmadı.Sırada kültür bakanlığı fonuna yatırılması gereken %0.1 lik katkı payı vardı.Atladım arabaya bir ziraat bankası şubesine gittim.Oradaki görevliye söyledim,böyle böyle beni gümrükten yolladılar kültür bakanlığı fonuna para yatırmam lazım diye.Tamam,hesap numarasını söyle dedi,ben de bilmiyorum dedim,gümrüğe telefon açtım,kimse böyle bir hesap numarası bilmiyor!Bu sefer bankanın şube müdürüne kadar herkese sorduk,hiç kimse böyle bir hesap numarası bilmiyor.2 saat kadar bunlarla vakit harcadıktan sonra yapacak bişey olmadığından tekrar gümrük müdürlüğüne döndüm.Sağolsun orada bir memur bilgisayardan bayaa bir araştırıp hesap no.yu buldu( ki o hesap numarası da değişmiş,bankada bir sürü de yeni hesap numarasını bulmak için uğraştılar).Sonunda 1.5 ytl lik katkı payını yatırabildim ve 2. günde de mesai saati sona erdi. 3. gün garanti belgesi muafiyet belgesi alabilmek için san.tic. il müdürlüğüne gittim.Onlar da başvuru yapabilmem için gerekli belgeler için bir liste verdiler.1.olarak noterden imza sirküsü gerekiyormuş,gittim 20ytl vererek bir imza sirküsü çıkarttım.Daha sonra faturanın yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş hali için bir tercüman buldum.1 sayfa faturanın( ki zaten rakamlardan farklı pek birşey yok) tercümesi için 20 ytl tercümana verdim.Daha sonra tercümenin onaylanması için tekrar notere gittim,bir mühür için de onlara 35 ytl ödedim.Son olarak muhtardan alınan ikametgah belgesi v.s. tamamlayarak san.tic. müdürlüğüne gittim.Orada da başvurular internetten yapılıyormuş,başvurumu yaptım,sonuçlanması için en az 1 hafta gerektiğini söylediler(ne kadar para ödeneceği de ozmn belli olacakmış)Bunu duyunca iyice sinirlendim ve o sinirle direk gümrük müdürlüğüne gittim 3.günün sonunda gidip,oradaki memurlara sinirlenip bağırarak(özellikle garanti belgesi diye tutturan memura) biraz da müdür yardımcısının etkisiyle kendilerini garanti belgesi inatlarından vazgeçirdim.Sonunda evraklar tamamlandı ve sıra vergi ödemeye geldi.Gümrük vergisi,bilmem ne vergisi derken ürün bedelinin yaklaşık %30 u kadar bir vergi hesaplandı(noter,vs. harcadığım paralar hariç).O parayı da 3.günün mesai saatinin son anında yatırdım ve gerekli belgeleri aldım. Ertesi gün de gidip hard diskimi ptt den teslim aldım.Sonuç olarak 3 gün boyunca gitmediğim resmi kurum,ödemediğim para kalmadı.Ürün Türkiyedeki fiyattan daha pahalıya geldi(bu paralara tanıdık olduğu için gümrük müşavirinin aldığı para dahil değil,bi de o olsa +100ytl daha eklemek lazım) Yani ürün gümrüğe takıldıysa,en mantıklı çözüm aynen geri göndermek.Çünkü vergisini ödeyip alayım deseniz bile yapamıyorsunuz,direk ithalat işlemleri isteniyor sizden. |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
arkadaşlar avustralyadan ve ebaydan ilk alımımı yaptım ama acemilik sebebiyle SEA FRIEGHT ile ürünüm yollancak önümüzdeki yıl elimde olurmu
nekadar sürede gelir... |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Jul 2006
Ünü:
![]() |
1-3 Ay içinde gelir...
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
gelemeyen ürün
sevgili dostlar yaklaşık 2 ay belki dahada fazla oldu bi ürün aldım hala gelmedi bu arada sayfamda ürünle ilgili kısım 60 gün doldu gerekçesiyle kalkmış yani fedback bile veremicem gelirse bu mümkünmü (satıcı fedback vermişti çok önce
bu durumda eğer ürün bi süre daha gelmezse ortada ürünle ilgili bilgide yok nasıl dispute açabileceğim ..sizce ne kadar daha bekleyeyim.teşekkürler. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|