![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#21 |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
merhaba arkadaşlar
benim de çok acil bir sorunum var.Affınıza sığınarak özellikle bu konuyu okuyup,cevaplamanızı istiyorum. Ebaydan bir notebook hard disk siparişi verdim.Ürünün fiyatı 139$ .Posta ücreti dahil 170$ oluyor. Neyse ben de Türkiyedeki gümrük sınırının 100€ olduğunu zannederek satıcıya fiyatı 130 $ ın altında göstermesini rica ettim.Satıcı da ürünün fiyatını 125$ belirterek postaya vermiş(hediye seçeneği işaretli değil). Uzun bir bekleyişten sonra bugün eve pttden bir ihbarname gelmiş.Ben başka şehirde öğrenci olduğum için babam postaneye gitmiş ve babama bazı kağıtlar vermişler.Onları ve de ödediğim miktarın banka dekontunu gümrük müdürlüğüne götürüp imzalatmasını, daha sonra ptt ye geri götürüp hard diski almasını söylemişler. Şimdi benim ne yapmam gerekir?Söyledikleri gibi paypal dekontunu verirsem 139$+posta masrafı görünecek ve de belirtilen miktardan farklı olduğu için akıbetin ne olacağını bilmiyorum. En kısa zamanda ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.Çünkü ona göre ben kendim bi sürü yol gidip,hard diski teslim alacağım. |
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#22 | |
|
Aşmış Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
sevgili dostum turk gumrugu hakkinda bilgim yok bu soruyu bir bilene yolluyorum |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Shipping& handling cost extra alinan ucrettir shipping fiyatina eklemeniz gerekir |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
ilani hazirlarken su kutu cikar
Insurance Not offeredOptionalRequiredIncluded in Packaging and handling Handling time Select a time period1 business day2 business days3 business days4 business days5 business days10 business days15 business days20 business days Handling cost - Calculated shipping only $ Please enter a valid value. bunlari satici doldurur Handling cost gizli eklemedir alirken iyi inceleyin |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
gumruk vergısı
Alıntı:
bende bu konu uzerıne arastırlamalar yapmısıdm bundan once en ogrendıgım kadarı ıle en fazla % 10 gumruk vergısı odersın .. bana hava alanı gumruk mudurlugunden soylene bıulgı aynen soyle.. eger gercek bır kısıden gercek bır kısıye yanı sırketten sırkete degıl bu sekılde olan teslımatlarda %10 gumruk vergısı odeyerek teslım alabılırsaınız dedıler hava alanı gumruk ıdaresi ... fakat ptt dekı durum bıldıgım kadarı ıle aynı anda aslında ılgılı gorevlı sızden gumruk vergısını tahsıl eder dıye dunuyoruym durumunuz acıklarsınız yanı kendım kullanacagım tıcarı amaclı degıl vs bu sekılde de belkı vergısız bıle alma ımkanınız var gumrukcunun ınsafına kalmıs ama en fazla %10 odersin dedıgım gıbı fazlasını odeme bence .. şimdi ilgili yasayı okudum ama ysa bile karısık yanı.. ama cok okudum ınsanların yasadıklarıı ve ithalat rejimi uygulayacaklarını sanmıyrum biraz tatlı dilli konus bence etkısı oalcaktır mutlaka.. zaten adet olarak tek ve kendım kullanacagım felan de keske hediye olarak ısaretlense o zaman kesınlık % 10 sabit vergi kapsamanıma girerdı umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
tesekkurler monster_trq herkes bildigini boyle paylasirsa daha hizli ilerleriz ebay okulunda |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Taze Üye
Giriş: May 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Status Date Text nol-business.event-15-07-#-0525.en 12.02.07 09:57 nol-business.evtxt-15-07-#-0525.en Parcel centre of dispatch 12.02.07 16:48 47 Krefeld nol-business.event-3-N-#-0000.en 13.02.07 03:56 99 Nohra Parcel centre of dispatch 13.02.07 04:27 99 Nohra International Parcel Station 14.02.07 05:36 55 Saulheim Departure from outward Office of Exchange in Country of Origin 15.02.07 06:16 Departure from outward Office of Exchange in Country of Origin Takip numarasından dhl kargoyu takip ediyorum Sanırım ürün aynı yerde 4 gündür duruyor Açıklamasını yapabilirmisiniz? Almanyadan gönderiliyor. Satıcı ilk mailinde Tumorrow türkiye gibi brşeyler yazmıştı. Şimdiki mailde 20 ila 40 günden bahsewdiyor. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
siz bunun tracking # ini bana yollarmisiniz |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Taze Üye
Giriş: May 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
https://nolb.dhl.de/nextt-online-business/jsp/login.do sanırım budur istediğin. pek bişi bilmiyorumda |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
gonderdiginiz link bos bu bilgileri almanizi saglayan bir numara olmasi lazim onu sordumsize |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|