Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 02-14-2007, 02:27 AM   #11
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Alıntı:
avukatkemal tafarından gönderildi
ebayden ürün alırken hangi shippingi tercih etmeliyiz hangi shippingten kaçmalıyız avantaj dezavantajları nelerdir metodların?(takip,süre,vs) bir de her ebay satıcısı ayrı fiyat uyguluyor shippinge..hangi ücretler hangi metodlar için makuldur.. bi kere bir satıcı bir ayakkabı kargosuna 150 dolar demişti ciddi ciddi..
Selamlar Kemal Bey,
Ben sorunuza sadece USA dan alimlar icin verecegim ve dedigim gibi deneyimlerimden orneklerle

Ben ilk once DHL kullaniyordum ama ulke ici iyi olmasina ragmen yurt disi kargolarda cok sorun yasadim , cunku usps diisindaki firmalar turkiyede baska firma ile calisiyordu ve bir isi 2 sirket yapinca cok kere double charge yapildi , kaybolan urunlerin sigortasini kimse odemedi , herkes birbirinin ustune atti , Turkiye`den bana TNT ile mal geldi koliler paramparca urunler kirik olarak
.Turkiye`de en saglam kargo PTT mi bilmiyorum ama USPS den sasmayin derim.
Ayrica baktiginiz urunlerde 3 tur shipping gorursunuz

1 - usps or ups shipping calculator
bu firmalarin hesap makinesidir alici istedigi sekilde shipping secer ister sigorta yapar ister yapmaz paypal odemede bu rakam verilir
ornek bir urun
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...DME:B:AAQ:US:1

bu urunde calculate ile herkes kendi hesaplar ve oder biz paypalda shipping label basarken bu info yu kullaniriz
durust yontem budur satici kargoya ek para koymaz

2- shipping fix rate
bu Amerika ici gecerlidir genelde usps priority mail her state e 4.05 $ a gider ve tek tip ve ebatta urun satanlar fix 5.00$ shipping secer ama uluslar arasi kargoda mumkun degildir kullanmak

3- ask the seller yazanlar
bu saticiya alim yapmadan once shipping fee sormali ve size invoice yollamasini istemelisiniz invoice de yazdigi rakami soyledigi ile mukayese ettikten sonra odemelisiniz
aksi halde shipping yolu ile kar edenler malesef bulunmaktadir

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-14-2007, 02:28 AM   #12
TURADESIGN
Aşmış Üye

Alıntı:
avukatkemal tafarından gönderildi
ebayden ürün alırken hangi shippingi tercih etmeliyiz hangi shippingten kaçmalıyız avantaj dezavantajları nelerdir metodların?(takip,süre,vs) bir de her ebay satıcısı ayrı fiyat uyguluyor shippinge..hangi ücretler hangi metodlar için makuldur.. bi kere bir satıcı bir ayakkabı kargosuna 150 dolar demişti ciddi ciddi..
Selamlar Kemal Bey,
Ben sorunuza sadece USA dan alimlar icin verecegim ve dedigim gibi deneyimlerimden orneklerle

Ben ilk once DHL kullaniyordum ama ulke ici iyi olmasina ragmen yurt disi kargolarda cok sorun yasadim , cunku usps diisindaki firmalar turkiyede baska firma ile calisiyordu ve bir isi 2 sirket yapinca cok kere double charge yapildi , kaybolan urunlerin sigortasini kimse odemedi , herkes birbirinin ustune atti , Turkiye`den bana TNT ile mal geldi koliler paramparca urunler kirik olarak

bu firmalarin hesap makinesidir alici istedigi sekilde shipping secer ister sigorta yapar ister yapmaz paypal odemede bu rakam verilir
ornek bir urun

bu urunde calculate ile herkes kendi hesaplar ve oder biz paypalda shipping label basarken bu info yu kullaniriz

2- shipping fix rate
bu Amerika ici gecerlidir genelde usps priority mail her state e 4.05 $ a gider ve tek tip ve ebatta urun satanlar fix 5.00$ shipping secer ama uluslar arasi kargoda mumkun degildir kullanmak

bu saticiya alim yapmadan once shipping fee sormali ve size invoice yollamasini istemelisiniz invoice de yazdigi rakami soyledigi ile mukayese ettikten sonra odemelisiniz

TURADESIGN
Eski 02-14-2007, 02:35 AM   #13
TURADESIGN
Aşmış Üye

usps turkiye

http://ircalc.usps.gov/intl_speed.as...s=1 &Ounces=0

TURADESIGN
Eski 02-14-2007, 02:37 AM   #14
TURADESIGN
Aşmış Üye

Smile

airmail parcel post benim tercihim
hem hesapli
hem tracking yapilabiliyor
hemde 800 $ a kadar insurance var

TURADESIGN
Eski 02-14-2007, 07:01 PM   #15
avukatkemal
Kallavi Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: avukatkemal is on a distinguished road

çok sağolun ama burdan itibaren de bazı sorularım var..genellikle satıcılarla irtibat kurduğumda 2-3 çeşit kargo türü öneriliyor..tam hatırlayamıyorum ama standart flat, airmail, vs gibi isimleri var..galiba usps servisi bunlar..bunların farkları nelerdir..hangisini tavsiye edersiniz ve amerikadan ortalama bir paket ne kadara gelmesi lazımdır kazık yememek için?tşk

Alıntı:
TURADESIGN tafarından gönderildi
Selamlar Kemal Bey,

ornek bir urun

2- shipping fix rate

avukatkemal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-14-2007, 08:56 PM   #16
TURADESIGN
Aşmış Üye

Smile link

http://ircalc.usps.gov/intl_speed.as...s=1 &Ounces=0

International Services
Rate charts and complete information for Turkey
Mailing Services (Show Dimensions) Estimated
Delivery Time* Price
Global Express Guaranteed® Document Service
See Service Guide Before Mailing 1 - 3 Days $48.50
Global Express Guaranteed® Non-Document Service
See Service Guide Before Mailing 1 - 3 Days Calculate
Global Express Mail™ (EMS) 3 - 5 Days $26.60
Airmail Letter Post 4 - 7 Days $9.75
Airmail Parcel Post 4 - 10 Days $16.75
Economy (Surface) Letter Post
(Rate for pieces 16 ounces or less) 4 - 6 Weeks $6.00
Economy (Surface) Parcel Post
(Rate for pieces 5 pounds or less) 4 - 6 Weeks $23.00
*Designed to be delivered in the number of business days specified for each service depending on origin and destination.

bunlar Turkiye icin USPS in tum servisleri
siteye girip urunun agirligi , ebatlari , saticinin zip codu ( ny dan gelen urun le california dan gelen urun degisir mesafeden dolayi ) bilgilerini girip her urunu hesaplayabilirsiniz

saticilar otomatik listelemede 3 ayri shipping alternatifi koyabiliyorlar onlarin listesinde olmasada siz usps airmail parcel post u secip almadan saticiya bunla yollarmisin ve fiyati nedir sorun usps den kontrol edip alim yapin

TURADESIGN
Eski 02-15-2007, 10:47 PM   #17
TURADESIGN
Aşmış Üye

Ozgur Sorunun Cevabi

TURKIYE FIYATLARI BENIMDE TERCIHIMDIR
IKISIDE AYNI KARGODUR 1. UCUZ OLAN MEKTUP , KAGIT EVRAK GIBI ZARF URUNLERI YANI HAFIF VE KUCUK POSTADIR

2.KOLI POSTASIDIR EBAT VE AGIRLIK BILGILERI LINKDE VAR

TURADESIGN
Eski 02-15-2007, 10:58 PM   #18
TURADESIGN
Aşmış Üye

Smile Ozgur Yine Sana Cevap

eger birde amerıkada yasıyorsanız saAt farkı var o yuzden belirtireniz cevabıızda memnun olurum

saat farki 7 saat ama ben insomnia cektigimden yani her gece uyumam 5 gun her saat cevap yazarim sonra 1 gun pc acmam ondan dolayi saat onemli degil;
ama yine soyluyorum eger bana soru soruyorsaniz sorular topigi acayim ordan sorun cunku her yeni soru yeni topic acarsa 2 inci sorusuna cevapp almak icin yeni topic acmasi lazim
konulari ve kisileri hatirlamam icin 1 kanaldan ve actigim konulardan yazarsaniz takibi kolay olur

TURADESIGN
Eski 02-15-2007, 11:04 PM   #19
oz_gur
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: oz_gur is on a distinguished road

Alıntı:
TURKIYE FIYATLARI BENIMDE TERCIHIMDIR
IKISIDE AYNI KARGODUR 1. UCUZ OLAN MEKTUP , KAGIT EVRAK GIBI ZARF URUNLERI YANI HAFIF VE KUCUK POSTADIR

2.KOLI POSTASIDIR EBAT VE AGIRLIK BILGILERI LINKDE VAR
cevap için teşekkürler.
ama sanırım yanlış anlaşıldı, benim alışveriş yaptığım satıcının açıklamlarda USPS Airmail Letter Post Service yazıyordu ama ödeme yaparken, farkettim ki Shipping and handling via Standard Int'l Flat Rate Shipping yazıyordu buna rağmen ödemeyi yaptım. satıya mail aşağıdaki gibi mail attım
hello,

how you send the items, USPS Airmail Letter Post
Service ?

thanks

aşağıdaki cevabı son derece hızlı verdi,
It will ship out tomorrow morning.

ama nedense gönderi çeşidinden bahsetmemiş.
oz_gur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-16-2007, 08:59 PM   #20
kada
Aşmış Üye

kada kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: kada is on a distinguished road

Alıntı:
airmail parcel post benim tercihim
hem hesapli
hem tracking yapilabiliyor
hemde 800 $ a kadar insurance var

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.6 gün önce amerikadan oyun aldım ve airmail parcel post ile göndereceğini yazıyordu.fiyatı da buna göre paypal üzerinden ödedim.tracking number istediğimde bana verebileceği tracking number olmadığını yazdı.satıcı power seller ve %100 olumlu feedbacke sahip.sizce daha ucuz olan başka bir servisle göndermiş olabilir mi?eğer böyle yaparsa olumsuz feedback bırakmaktan başka yapabileceğim bişey var mı?(mesela ücret farkını talep etmek gibi)

Sormak istediğim diğer bir soru ise ebayda Turkiye için belirtilen shipping fiyatları var ve bazı satıcılar indirim öneriyor.Aldığım bir üründe "Shipping& handling cost" bölümünde additional item için 7.99$ istiyordu.ama yukarıda
Kod:
Pay only $3.99 shipping for each additional item from this seller's other listings!
yazıyordu ve nihayetinde 2 adet ürün aldım.Biri için 17$ ve diğer için 3.99$ ödedim.Asıl soruya gelirsek bu aradaki (7.99-3.99) fark neden kaynaklanıyor?
kada is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık