Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 12-23-2007, 10:04 PM   #101
ethemmm
Taze Üye

Giriş: Dec 2007
Ünü: ethemmm is on a distinguished road

bi ürün aldım

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=180197879371

bu ürünü satın aldım .kago firması olarak
Shipping & Handling via USPS Express Mail International . bu kargo firması nasıldır. formu okudum ama tatmin edici bir cevap bulamadım. kimisi 3-5 gün kimisi 1 ay kimisi 3 ay da elinde olur demiş. yarıca firmanın kendi sitesinde numara girme yoluyla takip yapacağım bir numara var. girdiğimde böyle bi kayıt bulunamadı diyor. bi yardımcı olursanız sevinirim. ne kadar bir süreden sonra ürünün gelmeyeceği konusunda endişe etmeliyim.
ethemmm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-23-2007, 10:55 PM   #102
melrock
Kallavi Üye

melrock kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
Ünü: melrock is on a distinguished road

Alıntı:
ethemmm tafarından gönderildi
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=180197879371

bu ürünü satın aldım .kago firması olarak
Shipping & Handling via USPS Express Mail International . bu kargo firması nasıldır. formu okudum ama tatmin edici bir cevap bulamadım. kimisi 3-5 gün kimisi 1 ay kimisi 3 ay da elinde olur demiş. yarıca firmanın kendi sitesinde numara girme yoluyla takip yapacağım bir numara var. girdiğimde böyle bi kayıt bulunamadı diyor. bi yardımcı olursanız sevinirim. ne kadar bir süreden sonra ürünün gelmeyeceği konusunda endişe etmeliyim.
USPS özel kargo şirketi değildir. Bizdeki PTT'nin amerika versiyonudur. Yani resmi Amerikan Posta Servisi. Express Mail ise bizdeki APS yani Acele Posta Servisinin karşılığıdır. dolayısı ile paketiniz amerikan posta idaresinin acele postası ile gelecektir. süre konusunda kimse kesin birşey diyemez. o yüzden net bir cevap beklemeyin. eğer yılbaşı tatili yada yoğunluğundan dolayı bir gecikme yaşanmaz ise express mail abd'den yaklaşık 3 iş günü içerisinde Türkiye'ye giriş yapar. ancak ordan sonrası yine ptt'ye kaldığı için burda da her şey Allah'a emanettir. ayrıca şu aralar bizim posta servislerimizde de yılbaşı dolayısı ile bir yoğunluk olduğunu unutmamak gerek. tabi paketinizin gümrüğe takılma yada eve getirilmeyip posta müdürlüğünden teslim için çağırılma durumunuz da olabilir. bu gibi durumlarda da süre uzayacaktır.
melrock is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-23-2007, 11:04 PM   #103
ethemmm
Taze Üye

teşekkürler

Alıntı:
melrock tafarından gönderildi
USPS özel kargo şirketi değildir. Bizdeki PTT'nin amerika versiyonudur. Yani resmi Amerikan Posta Servisi. Express Mail ise bizdeki APS yani Acele Posta Servisinin karşılığıdır. dolayısı ile paketiniz amerikan posta idaresinin acele postası ile gelecektir. süre konusunda kimse kesin birşey diyemez. o yüzden net bir cevap beklemeyin. eğer yılbaşı tatili yada yoğunluğundan dolayı bir gecikme yaşanmaz ise express mail abd'den yaklaşık 3 iş günü içerisinde Türkiye'ye giriş yapar. ancak ordan sonrası yine ptt'ye kaldığı için burda da her şey Allah'a emanettir. ayrıca şu aralar bizim posta servislerimizde de yılbaşı dolayısı ile bir yoğunluk olduğunu unutmamak gerek. tabi paketinizin gümrüğe takılma yada eve getirilmeyip posta müdürlüğünden teslim için çağırılma durumunuz da olabilir. bu gibi durumlarda da süre uzayacaktır.
bu kadar hızlı cevap aldığıma gerçekten şaşırmakla beraber sevindim teşekkür derim.
Eski 12-25-2007, 05:41 PM   #104
ethemmm
Taze Üye

soru

acaba aldığım ürünün gümrüğe takılma olasılığı var mıdır. ayrıca ürünün gönderildiğine yönelik bi mail aldım ama http://www.usps.com/shipping/trackan...ckandc onfirm

bu siteye girip bana verilen bu Receipt Number: 2766-6065-8035-8566 numarayı girdiğimde kayıt bulunamadı diyor. acaba yanlış yerden mi bakıyorum bilginiz varsa bi cevaplarsanız sevinirim.....
Eski 12-25-2007, 07:35 PM   #105
melrock
Kallavi Üye

verdiğiniz numara posta takip nosu (tracking no) değil malesef. o yüzden aramalarınızdan bir sonuç çıkmaz.
eğer gönderiniz gerçekten express mail ile geliyorsa örneğin EC627938208US
gibi bir takip numarası olması lazım. express maillerin tracking noları E harfi ile başlar. amerikadan gelenler ise US ile biter. arası değişebilir.
Eski 12-25-2007, 09:57 PM   #106
lastvampire
Taze Üye

Ünü: lastvampire is on a distinguished road

slm ben bir urun aldım ebaydan USPS Express Mail InternationalTM ile yollandı usps nin sitesinde bu cıkıyor Your item left the United States from LOS ANGELES at 10:29 AM on December 22, 2007. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.
acaba nezamn elime geçer bide getirdiğim urun katana gumrukte sorun cıkarmı
lastvampire is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-25-2007, 11:10 PM   #107
melrock
Kallavi Üye

Alıntı:
lastvampire tafarından gönderildi
slm ben bir urun aldım ebaydan USPS Express Mail InternationalTM ile yollandı usps nin sitesinde bu cıkıyor Your item left the United States from LOS ANGELES at 10:29 AM on December 22, 2007. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.
acaba nezamn elime geçer bide getirdiğim urun katana gumrukte sorun cıkarmı
Süre konusunda bu sayfanın başındaki 2. yazıyı okuyun lütfen.
Katana ile ilgili olarak ise malesef birşey diyemeyeceğim. takılabilir de takılmayabilir de. sonuçta küçük birşey olmadığı için incelenebilir. ondan sonrası görevlilere kalmış.

Bu mesaj en son " 12-25-2007 " tarihinde saat 11:12 PM itibariyle melrock tarafından düzenlenmiştir....
Eski 12-26-2007, 12:04 AM   #108
ethemmm
Taze Üye

[quote=myahoo.com[/email]

Bu mesaj en son " 01-19-2008 " tarihinde saat 05:53 PM itibariyle ethemmm tarafından düzenlenmiştir....
Eski 12-26-2007, 12:29 AM   #109
melrock
Kallavi Üye

ilk sorunuzun cevabı sayfa başındaki ilk cevabımın sonunda var zaten. paket kapınıza da gelebilir, postaneye de çağırılabilirsiniz. eğer çağırılırsanız, bu adresinize gelecek bir pusula kağıdı vasıtası ile olur. yani haberiniz olur. ayrıca temin edeceğiniz tracking no ile kargonuzu ptt'nin ilgili sayfalarından izlerseniz takılma gibi bir durumda bunu oradan görüp, eve kağıt gelmesini beklemeden de postaneye gidebilirsiniz. ancak ptt ile gelen hiç bir paket için hava alanına gidilmez. eğer istanbulda iseniz ve paket için postaneye çağırılıyorsanız, burası Topkapı/Davutpaşa'daki merkez posta müdürlüğü olacaktır.
sizin şu anda yapmanız gereken şey satıcıdan tracking no'yu istemek olmalı. örnek ingilizce çevirileri forumun ingilizce bölümünde bulabilirsiniz.
2. sorunuzun tercümesi ise, satıcı paketinizi o gün postaya verdiğini ve sizin sorduğunuz cd player kodunun ne olduğu ile ilgili olarak da bu ürünün koda ihtiyacı olmadığını belirtmiş.

Bu mesaj en son " 12-26-2007 " tarihinde saat 12:37 AM itibariyle melrock tarafından düzenlenmiştir....
Eski 12-29-2007, 10:13 PM   #110
ethemmm
Taze Üye

yardım

tracking number istedim bu seferde şöyle bi mesaj göndermişler. ne demek istemiş acab yardımcı olursanız çok sevinirim...

Your item has been send, it will be in ~7 days.
Thank you.
F.G

Alıntı:
melrock tafarından gönderildi
ilk sorunuzun cevabı sayfa başındaki ilk cevabımın sonunda var zaten. paket kapınıza da gelebilir, postaneye de çağırılabilirsiniz. eğer çağırılırsanız, bu adresinize gelecek bir pusula kağıdı vasıtası ile olur. yani haberiniz olur. ayrıca temin edeceğiniz tracking no ile kargonuzu ptt'nin ilgili sayfalarından izlerseniz takılma gibi bir durumda bunu oradan görüp, eve kağıt gelmesini beklemeden de postaneye gidebilirsiniz. ancak ptt ile gelen hiç bir paket için hava alanına gidilmez. eğer istanbulda iseniz ve paket için postaneye çağırılıyorsanız, burası Topkapı/Davutpaşa'daki merkez posta müdürlüğü olacaktır.
sizin şu anda yapmanız gereken şey satıcıdan tracking no'yu istemek olmalı. örnek ingilizce çevirileri forumun ingilizce bölümünde bulabilirsiniz.
2. sorunuzun tercümesi ise, satıcı paketinizi o gün postaya verdiğini ve sizin sorduğunuz cd player kodunun ne olduğu ile ilgili olarak da bu ürünün koda ihtiyacı olmadığını belirtmiş.

Bu mesaj en son " 12-29-2007 " tarihinde saat 11:34 PM itibariyle ethemmm tarafından düzenlenmiştir....
ethemmm is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık