Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 10-10-2007, 08:04 AM   #71
kuti
Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: kuti is on a distinguished road

Arkadaşlar amerikadan "first class mail" tercih ederek dvd sipariş verdim. 2 haftayı geçmesine rağmen halen gelmedi. Satıcıya mesaj attım, biz kargoladık, ülkenizdeki posta şirketine sorun dedi. Takip no: LC592935765US .Bunu kullanarak da pek bişi öğrenemedim. Sadece usps'nin sitesinde:

Label/Receipt Number: LC59 2935 765U S
Status: Acceptance

Your item was accepted at 11:02 AM on September 22, 2007 in CICERO, IL 60804. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

yazıyor.

Ne yapmam lazım. Bu kadar gecikmesi normal midir? Siparişimin durumunu öğrenebiliceğim bir yer var mı?
kuti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2007, 01:51 PM   #72
kesikbas
Kallavi Üye

kesikbas kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2007
Ünü: kesikbas is on a distinguished road

Alıntı:
kuti tafarından gönderildi
Arkadaşlar amerikadan "first class mail" tercih ederek dvd sipariş verdim. 2 haftayı geçmesine rağmen halen gelmedi. Satıcıya mesaj attım, biz kargoladık, ülkenizdeki posta şirketine sorun dedi. Takip no: LC592935765US .Bunu kullanarak da pek bişi öğrenemedim. Sadece usps'nin sitesinde:

Label/Receipt Number: LC59 2935 765U S
Status: Acceptance

Your item was accepted at 11:02 AM on September 22, 2007 in CICERO, IL 60804. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

yazıyor.

Ne yapmam lazım. Bu kadar gecikmesi normal midir? Siparişimin durumunu öğrenebiliceğim bir yer var mı?

first class mailin takibi mumkun deildir,sadece amerikada postaya verilip verilmedigini anlayabilirsiniz.Sizinkide 22 eylulde verilmis.Bu posta degiskendir,bazen 10 bazen 25.gunde gelir.Lutfen 30 gun bekleyin eger o zamana kadar gelmezse gerekli islemleri baslatirsiniz...
kesikbas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2007, 09:27 PM   #73
kuti
Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: kuti is on a distinguished road

Teşekkürler bilgi için kesikbaş.
kuti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-16-2007, 07:01 PM   #74
promete1923
Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: promete1923 is on a distinguished road

Merhaba arkadaşlar ben ""SONY CYBER-SHOT DSC-W70 7.2 MP DIGITAL CAMERA" kazandım yaklaşık kargo dahil 230 dolar ödedim ve express usps ile gelecek. Göndericiye fiyatı 200 doalrdan düşük bildirmesini ve hediye olarak işaretletmesini hatta üzerine hediye olduğu belli olsun diye türkçe yazamsı gereken ufak notu da gönderdim Sizce gümrüğe takılır mı ve vergi ne kadar alınır?
promete1923 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-02-2007, 02:40 PM   #75
cozmo
Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: cozmo is on a distinguished road

ebaydan değil ama bir siteden alışveriş yaptım elimde tracking numberım yok ismimden pttyemi sormam gerekiyor gümrüğe mi ne yapmam lazım bana bir yol gösterin
cozmo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-07-2007, 09:59 PM   #76
cyclone
Aşmış Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: cyclone is on a distinguished road

usa dan postalar

Express Mail® International : E ile başlar express mail, genelde gümrüğe takılmazsa 7 günde gelir sigorta yapılabilir takip edilebilirdir

Priority Mail® International : C ile başlar takip edilebilir sigorta yapılabilir.2 haftada gelir

Priority Mail® Flat Rate Box ,envelope : L ile başlar takip edilmez takip edilemeyen priority maildir. sigortasızdır. 2 hafada gelir. 2 çeşit flat rate envelope ve flat rate box.. envelope baya bir ucuz (aynı ürün envelope ile 13$ iken box 35$ di)

First class mail: L ile başlar(takip edilemeyen priority gibi) sigortasız ve gelmesi 15-30 gün arası sürer

ücret karşılaştırması
http://ircalc.usps.gov/IntlMailServi...&l=12&w=10&h=7

Bu mesaj en son " 11-07-2007 " tarihinde saat 10:07 PM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir....
cyclone is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-08-2007, 09:06 AM   #77
can1
Taze Üye

Ünü: can1 is on a distinguished road

Angry ptt v usps

Alıntı:
confuest tafarından gönderildi
bizim ptt den kat kat daha iyi bir kurum , karıştırmayalım

soyler misiniz hangi ozelligi ile pttden iyi,
tracking servisini bir deneyin. teslim ettikleri gonderileri bile teslimini gostermiyorlar. APS mizi bile EMS ile ayni gormeyip 10 gunde teslim ediyorlar. bir suru kayıp gonderi var sadece tazminat oneriyor ilgilenmiyorlar bile. kalitesini karsilastirmak icin 3-5 gonderim yapmaniz, 3-5 de gonderi almaniz lazim ki farki gorun. tek bir yonden aldıgınız hizmet ozellikle gelis yonunde ise iyi olmasi ptt nin iyi olmasindandir.
yuzeysel bir bakisla gelismis ulke postasi da gelismis dememeli.
200.000.000.000 gonderi hareketi olan bir kurumdur USPS
sizin gonderinizin degeri de 1/200.000.000.000 dir.
her yolla ispat ederim bunu ozellikle de paketler acisindan.
can1 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-13-2007, 12:38 PM   #78
cozmo
Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: cozmo is on a distinguished road

re

arkadaşlar kutumun gümrüğe takılıp takılmadıüını nasıl anlarım eve kağıtmı geliyor posta kutusuna falanmı bırakılıyor prosedür nasıl işliyor
cozmo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-13-2007, 12:53 PM   #79
missisipi
Kallavi Üye

missisipi kullanıcısının avatarı

Ünü: missisipi is on a distinguished road

satıcının kesin onayını alın

kargo için air mail çok uzun süreli ve sakıncalıdır imza gerektirmediği için işin postacının insafına kaldı kimi bulursa ona teslim eder yada bırakır gider sonra da ara bul
ups fedex nex gibi özel kargoları ebay da çok rastlamıyoruz usps genelde daha çok eğer kargo ve ürün maliyeti yani total invoice yasal sınırı zorluyorsa satıcıya mail yollayın ürün miktarını düşük tutmasını tembih edin sonra da ondan ok mesajını bekleyin amerikalı satıcılara bunu defalarca söyleyin ilk seferde anlamıyolar ama uzakdoğulu satıcılar sen söylemeden bu işi hallediyolar
böylece gümrük sorunu falan da kalmaz
global express mail bir haftayı geçmemeli geçerse sorun vardır demektir...
missisipi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-13-2007, 04:03 PM   #80
cyclone
Aşmış Üye

Ünü: cyclone is on a distinguished road

Alıntı:
can1 tafarından gönderildi
soyler misiniz hangi ozelligi ile pttden iyi,
tracking servisini bir deneyin. teslim ettikleri gonderileri bile teslimini gostermiyorlar. APS mizi bile EMS ile ayni gormeyip 10 gunde teslim ediyorlar. bir suru kayıp gonderi var sadece tazminat oneriyor ilgilenmiyorlar bile. kalitesini karsilastirmak icin 3-5 gonderim yapmaniz, 3-5 de gonderi almaniz lazim ki farki gorun. tek bir yonden aldıgınız hizmet ozellikle gelis yonunde ise iyi olmasi ptt nin iyi olmasindandir.
yuzeysel bir bakisla gelismis ulke postasi da gelismis dememeli.
200.000.000.000 gonderi hareketi olan bir kurumdur USPS
sizin gonderinizin degeri de 1/200.000.000.000 dir.
her yolla ispat ederim bunu ozellikle de paketler acisindan.
ptt de kaybolan paketini tanzim ettir bakalım ödeyeceklermi i . usps te anında kaybolan malın parası iade eder. ptt yi geç aras, yurtiç, mng yanlış teslim yapsa bile kesinlikle para iadesi yapmıyor. hukuksal yolla kazansan bile iade için 5-6 ay uğraştııryor. 1000 ytl lik laptolu kayboldu birisinin aylar sonra ödedikleri para 200 yt.. evet biz 3. dünya ülkesiyiz ve insan değeri minimumdur .ortada yargı yok belirli bir sistem yok herkez birbirine kazık atmak ister . başına böyle bir olay gelmemiş!!

Bu mesaj en son " 11-13-2007 " tarihinde saat 04:09 PM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir....
cyclone is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık