![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#71 |
|
Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
Arkadaşlar amerikadan "first class mail" tercih ederek dvd sipariş verdim. 2 haftayı geçmesine rağmen halen gelmedi. Satıcıya mesaj attım, biz kargoladık, ülkenizdeki posta şirketine sorun dedi. Takip no: LC592935765US .Bunu kullanarak da pek bişi öğrenemedim. Sadece usps'nin sitesinde:
Label/Receipt Number: LC59 2935 765U S Status: Acceptance Your item was accepted at 11:02 AM on September 22, 2007 in CICERO, IL 60804. Information, if available, is updated every evening. Please check again later. yazıyor. Ne yapmam lazım. Bu kadar gecikmesi normal midir? Siparişimin durumunu öğrenebiliceğim bir yer var mı? |
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#72 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Apr 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
first class mailin takibi mumkun deildir,sadece amerikada postaya verilip verilmedigini anlayabilirsiniz.Sizinkide 22 eylulde verilmis.Bu posta degiskendir,bazen 10 bazen 25.gunde gelir.Lutfen 30 gun bekleyin eger o zamana kadar gelmezse gerekli islemleri baslatirsiniz... |
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
Teşekkürler bilgi için kesikbaş.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Üye
Giriş: Sep 2007
Ünü:
![]() |
Merhaba arkadaşlar ben ""SONY CYBER-SHOT DSC-W70 7.2 MP DIGITAL CAMERA" kazandım yaklaşık kargo dahil 230 dolar ödedim ve express usps ile gelecek. Göndericiye fiyatı 200 doalrdan düşük bildirmesini ve hediye olarak işaretletmesini hatta üzerine hediye olduğu belli olsun diye türkçe yazamsı gereken ufak notu da gönderdim
Sizce gümrüğe takılır mı ve vergi ne kadar alınır? |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Üye
Giriş: Oct 2007
Ünü:
![]() |
ebaydan değil ama bir siteden alışveriş yaptım elimde tracking numberım yok ismimden pttyemi sormam gerekiyor gümrüğe mi ne yapmam lazım bana bir yol gösterin
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
usa dan postalar
Express Mail® International : E ile başlar express mail, genelde gümrüğe takılmazsa 7 günde gelir sigorta yapılabilir takip edilebilirdir Priority Mail® International : C ile başlar takip edilebilir sigorta yapılabilir.2 haftada gelir Priority Mail® Flat Rate Box ,envelope : L ile başlar takip edilmez takip edilemeyen priority maildir. sigortasızdır. 2 hafada gelir. 2 çeşit flat rate envelope ve flat rate box.. envelope baya bir ucuz (aynı ürün envelope ile 13$ iken box 35$ di) First class mail: L ile başlar(takip edilemeyen priority gibi) sigortasız ve gelmesi 15-30 gün arası sürer ücret karşılaştırması http://ircalc.usps.gov/IntlMailServi...&l=12&w=10&h=7 Bu mesaj en son " 11-07-2007 " tarihinde saat 09:07 PM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
soyler misiniz hangi ozelligi ile pttden iyi, tracking servisini bir deneyin. teslim ettikleri gonderileri bile teslimini gostermiyorlar. APS mizi bile EMS ile ayni gormeyip 10 gunde teslim ediyorlar. bir suru kayıp gonderi var sadece tazminat oneriyor ilgilenmiyorlar bile. kalitesini karsilastirmak icin 3-5 gonderim yapmaniz, 3-5 de gonderi almaniz lazim ki farki gorun. tek bir yonden aldıgınız hizmet ozellikle gelis yonunde ise iyi olmasi ptt nin iyi olmasindandir. yuzeysel bir bakisla gelismis ulke postasi da gelismis dememeli. 200.000.000.000 gonderi hareketi olan bir kurumdur USPS sizin gonderinizin degeri de 1/200.000.000.000 dir. her yolla ispat ederim bunu ozellikle de paketler acisindan. |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Üye
Giriş: Oct 2007
Ünü:
![]() |
re
arkadaşlar kutumun gümrüğe takılıp takılmadıüını nasıl anlarım eve kağıtmı geliyor posta kutusuna falanmı bırakılıyor prosedür nasıl işliyor
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
satıcının kesin onayını alın
kargo için air mail çok uzun süreli ve sakıncalıdır imza gerektirmediği için işin postacının insafına kaldı kimi bulursa ona teslim eder yada bırakır gider sonra da ara bul
ups fedex nex gibi özel kargoları ebay da çok rastlamıyoruz usps genelde daha çok eğer kargo ve ürün maliyeti yani total invoice yasal sınırı zorluyorsa satıcıya mail yollayın ürün miktarını düşük tutmasını tembih edin sonra da ondan ok mesajını bekleyin amerikalı satıcılara bunu defalarca söyleyin ilk seferde anlamıyolar ama uzakdoğulu satıcılar sen söylemeden bu işi hallediyolar böylece gümrük sorunu falan da kalmaz global express mail bir haftayı geçmemeli geçerse sorun vardır demektir... ![]() |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bu mesaj en son " 11-13-2007 " tarihinde saat 03:09 PM itibariyle cyclone tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|