Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Nakliye-Shipping
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Nakliye-Shipping Satın aldığınız veya alacağınız ürünlerin nakliyesi ve elinize ulaşması ile ilgili soru ve düşüncelerinizi burada aktarabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 11-11-2008, 10:51 PM   #1
carismatic
Taze Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: carismatic is on a distinguished road

Amerika'dan Tüm Ürünler Sorunsuz Geliyor.Nasıl mı?

Amerika'da bir arkadaşınız olsa, istediğiniz ürünü alıp size istediğiniz şekilde gönderse nasıl olurdu????İşte bunu yapan firmalar var.Ama bunun pek yaygınlaşmasını istemiyor.Çünkü bazılarının ekmeğine taş konulmuş olacak.... "zittigidiyor" sitesi gibi.....

Arkadaşlar, uzunca bir süredir bu "...tigigidiyor" isimli sitede nasıl oluyor da oluyor ebay'de ne satılırsa aynı ürün orada var ve insanlara sorunsuzca satıp yurt dışından getirtiyorlar diye?
Biz tek bir ürünü zar-zor getirtirken adamlar çatır çutur bu işi yapıyorlar?
Fakat tüm bunları artık öğrenmiş bulunmaktayım olay şöyle işliyor:

Ebay'de en ucuz ürünü buluyorsunuz.Ki bu en ucuz ürünler 99% Amerika'da oluyor ve kesinlikle Türkiye'ye ürünü yollamıyorlar.Fakat o ürünün amerika içi shippingi çoğunlukla ücretsiz oluyor.
Siz beğendiğiniz ürünü alıyorsunuz ve teslim adresi olarak bir firmanın adresini veriyorsunuz.Sonra bu aracı firma sizin adınıza istediğiniz ülkeye istediğiniz ayarlamaları (gift, 99 usd, fedex,ups...) yapıp yolluyor.
Bu aracı firmaya ayrıyeten shipping masrafını ve komisyonunu veriyorsunuz.Bu web sitesinin adresini şimdilik veremiyorum.Herkes alıcı olmayabilir önleyici olanlar da çıkabilir aramızda.İlerleyen günlerde bu adresi vereceğim.
carismatic is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2008, 11:06 PM   #2
y3el
Kallavi Üye

y3el kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2008
Ünü: y3el is on a distinguished road

www.amerikadaniste.com
www.myus.com

gibimi?
y3el is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2008, 11:39 PM   #3
ciggsboy
Üye ül-Zebellah

ciggsboy kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2008
Ünü: ciggsboy is on a distinguished road

buda bişeymi canadada ki adam ebayden ürün satıyor ama gönderilcek yer hongkong diyor nasılmı şimdi açıklayacağım
dropshipping
Eski 11-12-2008, 12:51 AM   #4
grdiyan
Aşmış Üye

grdiyan kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
Ünü: grdiyan is on a distinguished road

Alıntı:
carismatic tafarından gönderildi
Amerika'da bir arkadaşınız olsa, istediğiniz ürünü alıp size istediğiniz şekilde gönderse nasıl olurdu????İşte bunu yapan firmalar var.Ama bunun pek yaygınlaşmasını istemiyor.Çünkü bazılarının ekmeğine taş konulmuş olacak.... "zittigidiyor" sitesi gibi.....

Arkadaşlar, uzunca bir süredir bu "...tigigidiyor" isimli sitede nasıl oluyor da oluyor ebay'de ne satılırsa aynı ürün orada var ve insanlara sorunsuzca satıp yurt dışından getirtiyorlar diye?
Biz tek bir ürünü zar-zor getirtirken adamlar çatır çutur bu işi yapıyorlar?
Fakat tüm bunları artık öğrenmiş bulunmaktayım olay şöyle işliyor:

Ebay'de en ucuz ürünü buluyorsunuz.Ki bu en ucuz ürünler 99% Amerika'da oluyor ve kesinlikle Türkiye'ye ürünü yollamıyorlar.Fakat o ürünün amerika içi shippingi çoğunlukla ücretsiz oluyor.
Siz beğendiğiniz ürünü alıyorsunuz ve teslim adresi olarak bir firmanın adresini veriyorsunuz.Sonra bu aracı firma sizin adınıza istediğiniz ülkeye istediğiniz ayarlamaları (gift, 99 usd, fedex,ups...) yapıp yolluyor.
Bu aracı firmaya ayrıyeten shipping masrafını ve komisyonunu veriyorsunuz.Bu web sitesinin adresini şimdilik veremiyorum.Herkes alıcı olmayabilir önleyici olanlar da çıkabilir aramızda.İlerleyen günlerde bu adresi vereceğim.

Bu konunun tartışması çok yaşandı forumda önce bir forumu gez sonra gel istersen Bu söylediğin Amerikada gerçektende bir arkadaşın olsa gönderici gerçekten Türk olsa dahada ucuza mal edersin.Ciggsboy arkadaşımın dediği gibi orjinal Amerikalı satıcı diye orjinal ürün aldığını zannedersin bir bakmışsınki orjinal zannetiğin ürün aslında sana honkkongtan gönderilmiş fake bir üründür
Eski 11-14-2008, 12:13 PM   #5
carismatic
Taze Üye

Sen de yazdıklarımı iyice oku da öyle yaz.Benim anlatmak istediğim www.amerikadaniste.com gibi siteler idi.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun?
carismatic is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-14-2008, 02:52 PM   #6
ciggsboy
Üye ül-Zebellah

dostum biraz araştırma yapıp başlık açsaydın keşke.
biz yeterince tartışmıştık iyimidir kötümüdür diye.
bu tür sitelere üye olmak bence mantıklı diil.
her ürün için worldwide gönderim yapan bi satıcı bulunur.
ayrıca ben daha hiç fedex kullanmadım.(20 dolarlık kargoya 50 dolar wermem.5 gün daha fazla beklerim)
ayrıca siteye verdiğimiz komisyonda var.
2 kere kargo bide komisyon ödemek bana hiç mantıklı gelmiyor.
kimsenin ekmeğine yağda sürmem yoluna taşta koymam isteyen özgürdür üye olmakta ancak benm için mantıklı diil
Eski 11-14-2008, 03:09 PM   #7
carismatic
Taze Üye

Alıntı:
ciggsboy tafarından gönderildi
dostum biraz araştırma yapıp başlık açsaydın keşke.
biz yeterince tartışmıştık iyimidir kötümüdür diye.
bu tür sitelere üye olmak bence mantıklı diil.
her ürün için worldwide gönderim yapan bi satıcı bulunur.
ayrıca ben daha hiç fedex kullanmadım.(20 dolarlık kargoya 50 dolar wermem.5 gün daha fazla beklerim)
ayrıca siteye verdiğimiz komisyonda var.
2 kere kargo bide komisyon ödemek bana hiç mantıklı gelmiyor.
kimsenin ekmeğine yağda sürmem yoluna taşta koymam isteyen özgürdür üye olmakta ancak benm için mantıklı diil

Sana katılıyorum haklısın.O zaman bana yol göster:
Amerika'dan PS3 almak istiyorum.Öyle bir yol göster ki gümrüğe takılmadan elime ulaşsın ürün.
Dediğin yöntem 20-30 USD'lik alış-verişler için doğru yöntemdir.PS3 veya profosyonel fotograf makinaları gibi hacimsel ve fiyatsal açıdan büyük ürünleri nasıl sorunsuzca alıyorsunuz?
Daha önce büyük mebla olarak USA'den 3 defa 3000 USD'lik alış-veriş yaptım ve memurlarımız da para kazandı.
Keşeke sizleri daha önce tanımış olsa idim de gümrükçülerin agiz kokularini cekmese sürünmese idim.
Tavsiyeniz nedir?Sanırım bu zamana kadar hep yanlış şeyler uyguladım )

Şimdiden teşekkürler.
Eski 11-14-2008, 03:29 PM   #8
ciggsboy
Üye ül-Zebellah

o denli büyük bir paketi o sitelerde gönderse bence yine takılır.
yerinde olsam uzakdoğulu satıcılar içerisinde arama yapardım.
benm hongkongdan aldığım büyük paketlerin hiçbiri gümrükte kontrol edilmeden geçti
Eski 11-14-2008, 03:44 PM   #9
carismatic
Taze Üye

2 hafta kadar önce arkadaşım gittigidiyor dan kamera satın aldı.Ürün 1500 USD lik üründü.1 haftada adresine geldi.Gönderen firma ise "mail it for me" adlı bir firma idi.
Ben de çoğunlukla Honk Kong'tan alıyorum ama bazı ürünle USA'de çok daha ucuz.Örneğin PS3 veya Iphone uzak doğuda satıcısı az ve fiyatlar buy it now olduğundan amerikaya göre daha pahalı.

2 yıldır ebay'den alışveriş yapıyorum.Bu aralar dolar yükseldiği için beklemedeyim.Bu konuyu açarken insanların birşeyleri bilip ne demek istediğimi anlar düşüncesi ile yazmıştım.Fakat konuyu öyle bir dağıtmışlar ki.Nerden nereye geldi.Demek ki ben hariç herkes çatır çutur Amerika'dan pahalı ürünleri getirtebiliyormuş, ki konu hiç oldu.
Selamlar.
Eski 11-14-2008, 03:49 PM   #10
ciggsboy
Üye ül-Zebellah

evet bazı şeylerde amerika daha ucuz(iphone vs.)
bunda yapman gereken ise bi satıcı bulup istediğin gibi göndermesini sağlamak ve birazda risk almak

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık