![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Mp3 Player - Mp4 Player Ebay 'den aldığınız mp3 player ve mp4 player ları buraya yazın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Dec 2007
Ünü:
![]() |
Üzerinde radyo veya televizyon alıcısı bulunan tüm elektronik eşyalara vergi geldi:
Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek renkli televizyon, siyah-beyaz televizyon, radyo, video, televizyon uydu alıcıları, birleşik cihazlar ile bunların dışında kalan radyo televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazlar için bir defaya mahsus ve 2008 yılı için geçerli olmak üzere ekli listede belirtilen ücretlerin alınması; Devlet Bakanlığının 12/11/2007 tarihli ve 4063 sayılı yazısı üzerine, 4/12/1984 tarihli ve 3093 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (b) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/12/2007 tarihinde kararlaştırılmıştır. 5/12/2007 TARİHLİ VE 2007/12965 SAYILI KARARNAMENİN EKİ LİSTE CİHAZ CİNSİ: 1. Renkli Televizyonlar • 51 Ekrana kadar (51 dahil) 55 AVRO • 51 Ekran-67 Ekran arası (67 85 AVRO • 67 Ekran-85 Ekran arası (85 dahil) 100 AVRO • 85 Ekran-116 Ekran arası (116 dahil) 120 AVRO • 116 Ekrandan yukarı 150 AVRO • Oto Televizyonu 85 AVRO 2. Siyah/Beyaz Televizyonlar • 51 Ekrana kadar (51 dahil) 25 AVRO • 51 Ekrandan yukarı 30 AVRO • Oto Televizyonu 30 AVRO 3. Radyolar • Cep tipi radyo alıcıları 10 AVRO • Saatli radyo ve radyolu saatler, radyolu cep telefonları, bir müzik aleti (elektronik org gibi) üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler 10 AVRO • Oto radyo alıcıları 15 AVRO • Taşınabilir radyo alıcıları 25 AVRO • Rack tipi birleşik cihazlardan (TÜNER) radyo alıcı kartları 180 AVRO 4. Videolar, video kameralar (Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olanlar) • 180 AVRO 5. Televizyon Uydu Alıcı Cihazları • Tek Kanallı 30 AVRO • Çok Kanallı 70 AVRO 6. Birleşik Cihazlar (Kombine) a) Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar • Televizyon-Radyo 95 AVRO • Televizyon-Radyo-Teyp 130 AVRO • Televizyon-Video 195 AVRO • Televizyon-Radyo-Video 215 AVRO b) Radyo ağırlıklı birleşik cihazlar • Cep tipi radyo kasetçalar (radyo - walkman) 10 AVRO • Taşınabilir (pilli) radyo - pikap 35 AVRO • Taşınabilir (pilli) radyo -kasetçalar 35 AVRO • Oto Radyo - Kasetçalar 35 AVRO • Oto Radyo-Kompakdiskçalar 45 AVRO • Taşınabilir (pilli) Radyo-Kompakdiskçalar 45 AVRO • Radyo-Kasetçalar 50 AVRO • Radyo-Kompakdiskçalar 70 AVRO • Radyo-Pikap 70 AVRO • Radyo-Kasetçalar-Pikap 140 AVRO • Radyo-Kasetçalar-Pikap-Kompakdiskçalar 180 AVRO • Radyo-Kasetçalar-Kompakdiskçalar 180 AVRO 7. Tüner Kartları • FM Tuner kartı 10 AVRO • TV Tuner kartı 15 AVRO 8. Yukarıda sayılan cihazların dışında kalan ve Radyo ve Televizyon yayınını almaya yarayan her türlü cihazlar 180 AVRO |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
off ya dealextreme den mp4 player sipariş etmiştim(radyosu var) büyük ihtimalle ocak ayına kaldı.desenize avroları kaptıracağız gümrüğe.ulen zaten 30 dolarlık ürün şimdi gider bunlar 20 avro ister.
paketin içinde başka ürünlerde var acaba sorun çıkarsa gümrükte diğer ürünleri alıp bunu yollayabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
teşekkürler...
başlığın sabitlenmesini taleb ediyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
ya bende az önce ebaydan bir bebek telsizine teklif verdim. kameralı, ekranlı, ses alıcısı vericisi falan var doğal olarak üstünde. acaba vergiye tabi tutulur mu?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
12 aralıkta verdiğim rsdyolu mp4 siparişi az önce elime ulaştı. üzerinde açıklamasını kendi dilinde yaptığından birşey belli olmuyor. herhalde açıklama veya faturasında radyo veya televizyon yazarsa bu uygulamayı yapıyorlar ya da bu tebliğden haberleri yok. Sizin ürününüze gelince üzerinde radyo veya televizyon yayını alıcısı olmadığı için kesinlikle bu uygulamaya tabi değil, tabi değeri 100EURO'nun üzerindeyse gümrüğe tabidir. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
İlgili kanun hızlı kargo taşımacılığıyla gelen hediyelik eşya statüsünde ki televizyonlar içinde geçerli mi, yoksa sadece zati eşya kapsamında mı değerlendirilecek ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
zaten mp3 player ların radyolusu için çoktan beridir bandrol muhabbeti var fakat çoğu mp3 playerın kutusunda koskocaman radyosu vardır diye yazmıyor o yüzden yırtıyoruz
|
|
|
#8 |
|
Taze Üye
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
mp3-mp4 siparişlerim yattımı şimdi..ACİ YARDIM...
Arkadaşım, bu gümrük olayının aslı nedir, ben ortalama 30 Dolardan 3-4 adet mp3-mp4 açık arttırmasını kazandım ve ayrı ayrı satıcılardan.Alım yapıcam fakat gümrükle ilgili yazıyı okuyunca çekindim biraz.. Şimdi bu ürünlerim kargoya tabimidir.Her biri için ayrıca para ödemem gerekiyormu. Bu ürünlerin hepside FREE..Acele yardım bekliorum arkadaşlar.Tşk.ederim..
![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Üye
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Açık arttırmayla bir adet ürün alınabiliyor genellikle.Hepsi ayrı ayrı paketler halinde gelecek.Hepsi bir gelirse ya da gümrükten hepsi aynı anda geçerse çok zor bir ihtimal o zaman dikkat çeker.Öyle bir durumla karşılaşırsan ürünleri bırak git.Yoksa senden bir sürü evrak isteyebilirler. Ebaydan bir ürün alırken 10 gün aryla sipariş verin.Dikkat çekmesin.Birde ürünü alırken bu çok önemli opsiyonel denilen bir ücret var.Onu da mümkün olduğunca ödeyin.Onu ödediğiniz zaman paypala ödeme yaptığınız andan itibaren 6- 9 günde kapınızda.Eğer o ücreti ödemezseniz o ürün size 20 günden önce ulaşmıyor.Hatta 30 - 40 günü buluyor.Bilgilerinize. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
opsiyonel dediğin ücret sigorta ama değişen birşey olmuyor. Sigortasını ödediğin track aldığın bir ürün 30 günde gelirken, 4.5 HongKongDolarına (takriben 60-70 kuruş) adi posta olarak gönderilen bir ürün 9 günde gelebiliyor üstelik imzasız olarak posta kutusuna atılarak. tamamen şans işi bu. Ebaydan aynı gün içerisinde alsanızda, 10 gün arayla alsanızda posta aynı gün gelebiliyor. ama bunun çok önemi olduğunu sanmıyorum ben. Bir haftada beş gün boyunca hergün ortalama 3 ürün gelen kargom oldu. Ben kayıtlarda postanın kime geldiğinin takibinin yapıldığını sanmıyorum. Sadece bölgelere göre kayıt yapılıyor diye düşünüyorum bir de teslim alan kişi olarak. Bu mesaj en son " 01-11-2008 " tarihinde saat 01:45 AM itibariyle yesilg tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|