![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Mp3 Player - Mp4 Player Ebay 'den aldığınız mp3 player ve mp4 player ları buraya yazın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Taze Üye
Giriş: Oct 2007
Ünü:
![]() |
Lütfen tavsiyelerinizi yazın forumda yeniyim
Merhaba Arkadaşlar,
Forumdan geçen hafta haberim oldu ve hepinize teşekkür ederim böyle güzel site hazırladığınız ve tavsiyelerinizle katkıda bulunduğunuz için. Sizden yardım istiyorum İpod almaya karar verdim ama bazı çekincelerim var. Seçenekler şunlar;1) Öncelikle limitim 500ytl 2) Birinci seçenek hiç gümrükle riskle uğraşmadan gidip türkiyeden bir marketten ipod nano almak tabi limit 500 ytl (8GB olan) 3) ikinci seçenek ise biraz riske girip e-bay dan 80 GB 5. nesil ipod almak tabi yine limit aynı. Bu seçeneğe ek olarak Washington DC de arkadaşım var o ürünü alıp bana hediye olarak gönderse normal olarak ebaydan satın almamdan ne gibi artıssı olur bana . Gümrüğe takılma riski azalırmı. Çok acil cevaplarınızı bekliyorum Çok teşekkürler şimdiden... ![]() |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
Arkadaş bende yeni sayılırım ama, sanırım Arkadasının alıp sana hediye olarak gondermesi birseyi degistirmez. Urunun gumrukten gecebilmesi icin illaki üzerinde faturası olması gerekiyor.Fatura da, kargo ucreti dahil 100 doları gectigi anda gumrukten gecmez, gumruk ucreti odersin.
Galiba yapabilecegin en iyi şey, satıcı ile konusup kargo dahil fiyatı 100 dolardan aşağıya göstertmen olacaktır.Birde, kargo paketinin küçük olmasına özen gösterilsin ki,gümrükte şüphe uyandırmasın, içini açıp bakma gereksinimi duymasınlar.Ürünü satıcı Gift olarak göndersin. Ürün alırken kesinlikle paypall tercih et, ve ilk defa alışveriş yapıyorsan, Posta servisi değil, kargo ile yollat ürünü.Malum bu aralar ptt'de grev var.Belki ptt'de de sorun cıkmaz ama, daha garantiye gelmiş olur. Söylediğim gibi, bende yeniyim, bazı bilgilerim yanlış olabilir.Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
1. Gelen paketin içerisine fatura konma mecburiyeti yoktur. zaten asıl hediye gelen şeyin içinden fatura çıkması abes birşeydir. Uluslararası gönderilerde posta yada paketin üstüne bir kağıt yapıştırılıyor. "Custom Declaration" yani gümrük beyanı denen bu kağıdın üstüne yazılan bedel normalde yeterlidir. tabi 500$'lık bir ürünün beyanında 50$ yazarsanız bu pakette gümrüğe takılır. memurlar da saf değil anlayacağınız.
2. eğer 100$'dan daha pahalı birşeyi düşük bedel olarak göstererek getirtecekseniz özel kargo yerine kesinlikle normal postayı tercih etmenizi öneririm. çünkü paketiniz eğer gümrüğe takılırsa (ki her iki yolda da takılma ihtimali vardır) özel kargolarda çok daha fazla masraf ile karşılaşırsınız. ptt masrafınız ise sadece vergi ile sınırlı kalır. Ayrıca bildiğim kadarıyla şu anda grevde olanlar ptt değiş, telekom çalışanları. telekom da bildiğiniz gibi özelleştirilde ve artık ptt yada devlet ile hiç bir ilişkisi kalmadı. 3. eğer alım için kasım sonu yada aralık başını beklerseniz (yani kurban bayramından 1 ay öncesini) bu durumda amerikadaki arkadaşınıza 300$'a kadar olmak şartıyla hediye olarak göndertebilirsiniz. yani abd'deki arkadaşınızın alıp kendi adıyla size hediye olarak göndermesi gümrüğe takılmaması açısından daha sağlıklı olabilir. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|