![]() |
|
|
| Ücretsiz Ebay Eğitimi için tıkla. |
|
|||||||
| Mp3 Player - Mp4 Player Ebay 'den aldığınız mp3 player ve mp4 player ları buraya yazın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Kallavi Üye
|
Merhaba arkadaşlar çinden flash disk alanları bekleyen muhtemel sona karşı sizlere çözüm sunuyorum.
Çinden 8 - 16 - 32 Gb olarak aldığınız ucuz flash diskler %80 ihtimalle fake çıkmaktadır. Elinizde kalan bu balon flash diskler Windows altında problemsiz gözüksede birkaç dosya attıktan sonra attığınız dosyaların bozulduğunu göreceksiniz. Evet, bi flash disk siparişi verdiniz 15 gün sonra elinize ulaştı baktınız fake satıcıyla konuştunuz iyi ihtimalle güzellikle paranızı iade aldınız peki elinizdeki flash disk çöp mü? Değil. Bu yazı aynı zamanda hafızası uçmuş yani kapasitesi 0 bayt görünen flash disklerin hayata döndürülmesinide kapsamaktadır. 1. Öncelikle Flash Diskimizi Tanıyalım Flash diskler 2 adet chipten oluşur hafıza çipi ve kontrol çipi bize lazım olan flash diskimizde bulunan kontrol çipinin model numarası bu model numarasını flash diski açıp bakabiliriz (küçük olan çip) veya Chip Genius Programını kullanmak daha basit olacaktır. Programı açtıktan sonra flash diskinizi program otomatik tanıyacak ve bize gerekli olan çip bilgilerini verecektir. ![]() 2. Öğrendiğimiz çip numarasına göre uygun programı Bu adresten temin edicez. ![]() ![]() 3.Çip numaramıza göre flash disk servis programını indiriyoruz. Programı indirmek için resimde kırmızı kare içine tıklayın 20 sn. sonra download başlayacaktır. ![]() 4.Evet şimdi çipimize özel servis programımızı çalıştırıyoruz ve tataa gerçek hafıza değerini öğreniyoruz. ![]() Not: Her çip servis programı flash diskin gerçek hafıza değerini otomatik tanımaya bilir. En garanti yol flash diskinizin içini açıp büyük hafıza çipinin üzerine bakmaktır. Çipin üzerinde 1024 - 2048 ... (Mb cinsinden) değeri yazmaktadır. 5.Start All tuşuna bastığımızda flash diskimiz gerçek boyutuna dönmüş, sağlam bir disk oluyor. ![]() ![]() 6.Programın manuf. settings kısmından flash diskin kapasitesini yine fake bir değer olarak ayarlayabilirsiniz. ![]() 7.Tüm bunlardan sonra flash diskinizi h2test programıyla test etmenizi öneririm. Bu program önce flash diskinizi tamamen doldurup sonra yazdığı verileri doğruluyor. Buradan indirebilirsiniz. 8. Tüm çip programları aynı olmamakla beraber aşağı yukarı hepsinin menüsü bu şekildedir. Eğer flash diskinizin çipine uygun olmayan bir program indirdiyseniz şu şekilde bi yazıyla karşılaşırsınız ve herhangi bir işlem yapamazsınız. ![]() Bu şekilde kurtardığım çok flash disk oldu. Bu yöntemi mp3/mp4 çalarlarda hiç denemedim ama başarılı olacağını sanıyorum. Aldığınız 8 Gb flash diskler çoğunlukla 1 veya 2 Gb çıkacaktır. Ama 256 mb çıkma ihtimali de yok değil. Bu mesaj en son " 05-16-2010 " tarihinde saat 08:42 AM itibariyle senolcalisan tarafından düzenlenmiştir.... Neden: link update |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Moderatör
Giriş: Jan 2009
Ünü:
![]() |
Güzel çalışma olmuş. Eline sağlık. Bunu Ulaşan Mp3/mp4 bölümüne taşıyıp sabitliyorum.
|
|
|
#3 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
ellerine sağlık fakat tam olarak anlayamadım daha basite indirmek gerekirse diyelim 8gb lık bir mp3/mp4 player aldım bunu gerçektne 8gb mı yapıyor ? veya benmi yannış anladım
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forumda 1000 Kaplan Gücünde
Giriş: Oct 2009
Ünü:
![]() |
Gerçek değerinde kullanmanı sağlıyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
yani 8 gb lık bir player 'ın gerçek boyutu 1gb ise 1 gb lık kullanım sağlıyor analdım teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Jun 2007
Ünü:
![]() |
Paylaşım için teşekkürler
|
|
|
#7 |
|
Taze Üye
Giriş: Dec 2009
Ünü:
![]() |
öncelikle paymasım icin tesekkurler. ben programdan soyle bi numara buldum ATJ209X/ACU75XX ama buna uygun programı önerdiğin siteden bulamadım.. nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olurmusun
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kallavi Üye
|
Alıntı:
Dikkat!!!!! önce şu programla mp3 çaların yazılımının yedeğini alıp bi kenera koymanı tavsiye ederim S1 Clone daha sonra yükleyeceğin yazılımlar uygun değilse cihazın açılmaya bilir. Böyle bi durumda yedeği cihazına geri yüklersin |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kallavi Üye
|
linkler güncellenmiştir
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Taze Üye
Giriş: Jun 2009
Ünü:
![]() |
Öncelikle başlık için teşekkür ederim...
benimde bir diskimde 16 gb beklerken 2 gb geldi.paranın yarısını iade etti satıcı ama bu ürünü de düzgün kullanmak için sizin yardımınıza ihtiyacım var... benim diskin bilgileri """"PnP Device ID: VID = 1221 PID = 3234 Serial Number: 10000000000011B2 Revision: 2.40 Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed Chip Vendor: micov Chip Part-Number: MXT8208 Product Vendor: (N/A) Product Model: (N/A)""""" bunlar ama doru dosyayı bır turlu bulamdım herseferınde ""error: download scan code failed! "" çıkıyor doğru dosyayı nerden bulabilirim.. Şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|