Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ücretsiz Ebay Eğitimi için tıkla.

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Mp3 Player - Mp4 Player
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Mp3 Player - Mp4 Player Ebay 'den aldığınız mp3 player ve mp4 player ları buraya yazın.

Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-26-2009, 02:01 AM   #1
senolcalisan
Kallavi Üye

senolcalisan kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2009
Ünü: senolcalisan is an unknown quantity at this point

senolcalisan kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Thumbs up Balon Flash Diskleri Gerçek Boyutuna Döndürme(Resimli)

Merhaba arkadaşlar çinden flash disk alanları bekleyen muhtemel sona karşı sizlere çözüm sunuyorum.

Çinden 8 - 16 - 32 Gb olarak aldığınız ucuz flash diskler %80 ihtimalle fake çıkmaktadır. Elinizde kalan bu balon flash diskler Windows altında problemsiz gözüksede birkaç dosya attıktan sonra attığınız dosyaların bozulduğunu göreceksiniz. Evet, bi flash disk siparişi verdiniz 15 gün sonra elinize ulaştı baktınız fake satıcıyla konuştunuz iyi ihtimalle güzellikle paranızı iade aldınız peki elinizdeki flash disk çöp mü? Değil.

Bu yazı aynı zamanda hafızası uçmuş yani kapasitesi 0 bayt görünen flash disklerin hayata döndürülmesinide kapsamaktadır.

1. Öncelikle Flash Diskimizi Tanıyalım
Flash diskler 2 adet chipten oluşur hafıza çipi ve kontrol çipi
bize lazım olan flash diskimizde bulunan kontrol çipinin model numarası bu model numarasını flash diski açıp bakabiliriz (küçük olan çip) veya
Chip Genius Programını kullanmak daha basit olacaktır. Programı açtıktan sonra flash diskinizi program otomatik tanıyacak ve bize gerekli olan çip bilgilerini verecektir.

2. Öğrendiğimiz çip numarasına göre uygun programı
Bu adresten temin edicez.

3.Çip numaramıza göre flash disk servis programını indiriyoruz. Programı indirmek için resimde kırmızı kare içine tıklayın 20 sn. sonra download başlayacaktır.

4.Evet şimdi çipimize özel servis programımızı çalıştırıyoruz ve tataa gerçek hafıza değerini öğreniyoruz.

Not: Her çip servis programı flash diskin gerçek hafıza değerini otomatik tanımaya bilir. En garanti yol flash diskinizin içini açıp büyük hafıza çipinin üzerine bakmaktır. Çipin üzerinde 1024 - 2048 ... (Mb cinsinden) değeri yazmaktadır.
5.Start All tuşuna bastığımızda flash diskimiz gerçek boyutuna dönmüş, sağlam bir disk oluyor.

6.Programın manuf. settings kısmından flash diskin kapasitesini yine fake bir değer olarak ayarlayabilirsiniz.

7.Tüm bunlardan sonra flash diskinizi h2test programıyla test etmenizi öneririm. Bu program önce flash diskinizi tamamen doldurup sonra yazdığı verileri doğruluyor. Buradan indirebilirsiniz.

8. Tüm çip programları aynı olmamakla beraber aşağı yukarı hepsinin menüsü bu şekildedir. Eğer flash diskinizin çipine uygun olmayan bir program indirdiyseniz şu şekilde bi yazıyla karşılaşırsınız ve herhangi bir işlem yapamazsınız.

Bu şekilde kurtardığım çok flash disk oldu. Bu yöntemi mp3/mp4 çalarlarda hiç denemedim ama başarılı olacağını sanıyorum. Aldığınız 8 Gb flash diskler çoğunlukla 1 veya 2 Gb çıkacaktır. Ama 256 mb çıkma ihtimali de yok değil.

Bu mesaj en son " 05-16-2010 " tarihinde saat 08:42 AM itibariyle senolcalisan tarafından düzenlenmiştir.... Neden: link update
senolcalisan Çevrimdışı   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-26-2009, 07:48 AM   #2
sercansengel
Moderatör

sercansengel kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2009
Ünü: sercansengel is on a distinguished road

Güzel çalışma olmuş. Eline sağlık. Bunu Ulaşan Mp3/mp4 bölümüne taşıyıp sabitliyorum.
Eski 11-26-2009, 05:24 PM   #3
Estalus
Kallavi Üye

Estalus kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2007
Ünü: Estalus is on a distinguished road

ellerine sağlık fakat tam olarak anlayamadım daha basite indirmek gerekirse diyelim 8gb lık bir mp3/mp4 player aldım bunu gerçektne 8gb mı yapıyor ? veya benmi yannış anladım
Estalus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-26-2009, 09:02 PM   #4
mustang83
Forumda 1000 Kaplan Gücünde

Giriş: Oct 2009
Ünü: mustang83 is on a distinguished road

Gerçek değerinde kullanmanı sağlıyor.
mustang83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-26-2009, 09:50 PM   #5
Estalus
Kallavi Üye

Estalus kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2007
Ünü: Estalus is on a distinguished road

yani 8 gb lık bir player 'ın gerçek boyutu 1gb ise 1 gb lık kullanım sağlıyor analdım teşekkürler.
Estalus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-02-2009, 01:27 PM   #6
tncyoo
Aşmış Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: tncyoo is on a distinguished road

Paylaşım için teşekkürler
Eski 12-06-2009, 11:19 PM   #7
manowar2401
Taze Üye

Giriş: Dec 2009
Ünü: manowar2401 is on a distinguished road

öncelikle paymasım icin tesekkurler. ben programdan soyle bi numara buldum ATJ209X/ACU75XX ama buna uygun programı önerdiğin siteden bulamadım.. nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olurmusun
manowar2401 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-07-2009, 02:22 PM   #8
senolcalisan
Kallavi Üye

Alıntı:
manowar2401 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
öncelikle paymasım icin tesekkurler. ben programdan soyle bi numara buldum ATJ209X/ACU75XX ama buna uygun programı önerdiğin siteden bulamadım.. nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olurmusun
Google a yazmayı deneyebilirsin ama mydigit.cn sitesinden çıkan sonuçlara hiç bakma bu site üyelik istiyo. Ayrıca s1fw.com adresine bakabilirsin.

Dikkat!!!!! önce şu programla mp3 çaların yazılımının yedeğini alıp bi kenera koymanı tavsiye ederim S1 Clone daha sonra yükleyeceğin yazılımlar uygun değilse cihazın açılmaya bilir. Böyle bi durumda yedeği cihazına geri yüklersin
senolcalisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-16-2010, 08:43 AM   #9
senolcalisan
Kallavi Üye

linkler güncellenmiştir
senolcalisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-31-2010, 04:46 PM   #10
dagulapeyi
Taze Üye

Giriş: Jun 2009
Ünü: dagulapeyi is on a distinguished road

Öncelikle başlık için teşekkür ederim...
benimde bir diskimde 16 gb beklerken 2 gb geldi.paranın yarısını iade etti satıcı ama bu ürünü de düzgün kullanmak için sizin yardımınıza ihtiyacım var...
benim diskin bilgileri
""""PnP Device ID: VID = 1221 PID = 3234
Serial Number: 10000000000011B2
Revision: 2.40

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: micov
Chip Part-Number: MXT8208

Product Vendor: (N/A)
Product Model: (N/A)"""""

bunlar ama doru dosyayı bır turlu bulamdım herseferınde
""error: download scan code failed! "" çıkıyor
doğru dosyayı nerden bulabilirim..
Şimdiden teşekkür ederim..
dagulapeyi Çevrimdışı   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları