Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Off-Topic (Kategorisiz Mesajlar) > Kendinizi Tanıtın
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Kendinizi Tanıtın Yeni üyeler kendinizi burada tanıtın. Kimsiniz, daha önce Ebay'de tecrübeniz var mıydı,Ebay'den ne almayı düşünürürsünüz

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 10-29-2007, 06:06 AM   #1
Destro
Taze Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: Destro is on a distinguished road

sonuna kadar yanınızdayım

selam ben istanbul dan özgür

star wars vb filmlerin ürünlerinin koleksiyonunu yaparım. bunların çoğu Türkiye de zor bulunduğu için (getirenler de fahiş fiyatlara satıyorlardı) ebay e mecburiyetten girip sonra bağımlısı olmuş insanlardan birisiyim.

Burada 30 ytl ye satılan figürleri 2-3 dolara aldığım zaman çok memnun kalmıştım. Ebay i ve ona bağlı olarak gümrüğü de bazen çok acılı bir biçimde iyice öğrendim. Gün geldi ebay de dolandırıldım, gün geldi gümrük te sağlam vergiler ödedim.
neyin nasıl olması gerektiğini acılı süreçlerle iyice öğrendim. 3 seneden daha fazla bir süre ebay i kullanıyorum ve bazen zor anlar geçirsem de genel olarak çok memnunum.

Zira burada bulmamın çok zor olduğu bir çok ürünü ebayden almışımdır. Tabii Türkiye ye yasal olarak ithal edilmiş ürünleri alırken tercihim Türkiye piyasasıdır her zaman. ipod lazımsa gider buradan alırım ama 30 sene evvel çıkmış bir figürü temiz ve ucuz bir şekilde ebayden başka bir yerde bulmam çok zordur.

Neyse ben siteyi görünce çok memnun oldum, bir çok insanın yalnız başına cebelleşmeden bu işi burada bilen kişilerin desteği ile çözmesi çok güzel bir olay. Hatırlarım da bir zamanlar dispute açmak lazım olmuştu da işi bilenler suskun kalmışlardı zira ebay i ve gümrüğü çözmüş herkes bu işi ticarete vuruyor ve sanki çok önemli gizli bir bilgiymişcesine susuyor.

gerçekten takdir ettim bu forumu ve ben de bilgilerimi sonuna kadar sizlerle paylaşmak istiyorum.

saygılarımla...
Destro is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-02-2007, 09:09 AM   #2
emrahseral
Aşmış Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: emrahseral is on a distinguished road

süper...hoşgeldin....
emrahseral is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-25-2008, 01:57 PM   #3
sozberk
Aşmış Üye

sozberk kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: sozberk is on a distinguished road

evet bence doğru. ebayı zırt vırt her alış verişimizde kullanmamalıyız.
sozberk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-25-2008, 05:12 PM   #4
izmir07
Aşmış Üye

izmir07 kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: izmir07 is on a distinguished road

Alıntı:
Destro tafarından gönderildi
selam ben istanbul dan özgür

star wars vb filmlerin ürünlerinin koleksiyonunu yaparım. bunların çoğu Türkiye de zor bulunduğu için (getirenler de fahiş fiyatlara satıyorlardı) ebay e mecburiyetten girip sonra bağımlısı olmuş insanlardan birisiyim.

Burada 30 ytl ye satılan figürleri 2-3 dolara aldığım zaman çok memnun kalmıştım. Ebay i ve ona bağlı olarak gümrüğü de bazen çok acılı bir biçimde iyice öğrendim. Gün geldi ebay de dolandırıldım, gün geldi gümrük te sağlam vergiler ödedim.
neyin nasıl olması gerektiğini acılı süreçlerle iyice öğrendim. 3 seneden daha fazla bir süre ebay i kullanıyorum ve bazen zor anlar geçirsem de genel olarak çok memnunum.

Zira burada bulmamın çok zor olduğu bir çok ürünü ebayden almışımdır. Tabii Türkiye ye yasal olarak ithal edilmiş ürünleri alırken tercihim Türkiye piyasasıdır her zaman. ipod lazımsa gider buradan alırım ama 30 sene evvel çıkmış bir figürü temiz ve ucuz bir şekilde ebayden başka bir yerde bulmam çok zordur.

Neyse ben siteyi görünce çok memnun oldum, bir çok insanın yalnız başına cebelleşmeden bu işi burada bilen kişilerin desteği ile çözmesi çok güzel bir olay. Hatırlarım da bir zamanlar dispute açmak lazım olmuştu da işi bilenler suskun kalmışlardı zira ebay i ve gümrüğü çözmüş herkes bu işi ticarete vuruyor ve sanki çok önemli gizli bir bilgiymişcesine susuyor.

gerçekten takdir ettim bu forumu ve ben de bilgilerimi sonuna kadar sizlerle paylaşmak istiyorum.

saygılarımla...
Hoşgeldin aramıza özgür. Burada hep beraber güzel paylaşımlar yapabileceğimize inanıyorum. Ben de kız arkadaşıma saat getirtmekle başlamıştım Söylediklerinde sana katılmamak elden değil. Tekrardan görüşmek üzere

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık