Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-14-2008, 03:18 PM   #31
bills212
Süper Moderatör

bills212 kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2008
Ünü: bills212 is on a distinguished road

Alıntı:
spiderbote tafarından gönderildi
Adam Türklere ayrı muamele yapsın bende burda bakakalayım öylemi?
Ben kimseyi küçük görmüyorum sadece ülkemin insanını salak yerine koyan ve üstüne üstlük yeri gelip buralara terör bölgesi diyerek sacma fikirlerle bahane ureten ve kendini esnaf zanneden bu kişilere olan tepkimi sen adamdan aldıgın bir fotograf makinesi ile kıyaslayıp onu haklı buluyorsun.Kendi reklamımı yapa yapa buradamı yapacagım ve yapacagım bir reklam unsuru ortada yok.Agresif değilim ve sadece tepkiliyim.Sen bu konuda ülkenin insanını haksız bulup ahlaksız ticaret anlayısını benimsemiz birini sırf paketinin gelmesi heyacanı ile övüp vay lan bu adam iyi satıcıymış psikolojisi ile hareket ediyorsun ve odediğin paranın onun ülkesindeki bir insanın aylık geliri oldugunu düşünmeyerek hareket ediyorsun.Bu ülkede kriz olsa o 7 pound orada ne kadar değerli ise senin ülkende de o kadar değerli idi. Yanlış anlama 1 kuruş koklatmam. Ben diyelim yeni bir ebay alıcısıyım . Fiyata baktım 99 pound kargo Türkiye'ye 38 pound eeeee nerden cıktı bu 7 pound ? ben belki foto makinesini onun o fiyatına bakarak aldım.
Marketten deterjan al üstünde 5 milyon yazsın kasaya gel 6 milyon verirmisin? En azından demezmisin neden bu burda oylede kasada böyle. Ya ticaret kanununu bilmiyorsunuz yada ucuz olsunda 7 pound farketmez odeyelim yaa.. Adam ordan sizlere ne diyordur bir tahmin edin.
eee sonuç olarak siparişin için istenen 7 gbp yi ödemeden kargoya verdimi siparişini ???
bills212 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-14-2008, 03:24 PM   #32
haXan
Aşmış Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: haXan is on a distinguished road

Öncelikle teşekkür edyiorum Tiglon ve bills212 ve sozberk'e...

Benim anlatmaya çalıştığım olay bu ticaret mantığıdır ve bir taktiktir. Bizlerde GittiGidiyor üzerinden benzer taktikler uyguluyoruz...

Kargo ücretleri hakkında bilgi almak isterseniz Aras Kargo şubelerine giderek Honk Kong-Türkiye arası DHL paket kargo ücretlerini öğrenebilirisniz... (sözüm spiderbote'a değil !)Bu satıcıdan alışveriş yapmayı düşünenlere.
haXan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-14-2008, 03:29 PM   #33
spiderbote
Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: spiderbote is on a distinguished road

Ben inanıyorum o paket gelecek! gelmezsede param gelecek

bak ne yazmıs
Sorry, GBP 38 is not cover to turkey, we will send cancel agreement to you. when completed will full refund to you.
thanks

bu cumlede ne demiş tam cozumleyemedim.
anlasmayı iptal ettigine dair bir sey demiş de yani kendi uyguladıkları fazla 7 poundumu yoksa satısımı ve gondercez demişte neyi paramı ürünmü?

sanırım hala ödememi bekliyor beklesin

Bu mesaj en son " 06-14-2008 " tarihinde saat 03:31 PM itibariyle spiderbote tarafından düzenlenmiştir....
spiderbote is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-14-2008, 03:34 PM   #34
haXan
Aşmış Üye

Alıntı:
Özür dileriz Türkiye'ye paket gönderimi 38Pound değildir, antlaşma iptal edilip işlem tamamlandığında paranız iade edilecektir...

................................................
Eski 06-14-2008, 03:36 PM   #35
bills212
Süper Moderatör

Alıntı:
bills212 tafarından gönderildi
7$ değil 7 GBP istiyordur.
bu adamın çalışma şekli böyle türkiyeden ekstra 7 istiyor ve herkes yatırır nede olsa kaliteli satıcı hiç üsteleme yatır 7 gbp yi yoksa adamın umurunda olmaz paranı geri iade eder. buraya yazıyorum..
ben böyle yazmıştım ama..
Eski 06-14-2008, 03:44 PM   #36
haXan
Aşmış Üye

Alıntı:
bills212 tafarından gönderildi
ben böyle yazmıştım ama..

Eski 06-14-2008, 03:55 PM   #37
spiderbote
Üye

Ünü: spiderbote is on a distinguished road

Alıntı:
haXan tafarından gönderildi
parayı oder odemez - dispute ve yeniden aynı ucreti sunup alma teklifinde buluncam bakalım sonu nereye kadar
spiderbote is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-14-2008, 04:10 PM   #38
bills212
Süper Moderatör

Alıntı:
parayı oder odemez - dispute ve yeniden aynı ucreti sunup alma teklifinde buluncam bakalım sonu nereye kadar
adama yemin ettirecen bir daha tr ye yollamıyacak o olacak..
Eski 06-14-2008, 04:53 PM   #39
tiglon
Kallavi Üye

tiglon kullanıcısının avatarı

Ünü: tiglon is on a distinguished road

Alıntı:
Adam Türklere ayrı muamele yapsın bende burda bakakalayım öylemi?
Ben kimseyi küçük görmüyorum sadece ülkemin insanını salak yerine koyan ve üstüne üstlük yeri gelip buralara terör bölgesi diyerek sacma fikirlerle bahane ureten ve kendini esnaf zanneden bu kişilere olan tepkimi , sen adamdan aldıgın bir fotograf makinesi ile kıyaslayıp onu haklı buluyorsun.Kendi reklamımı yapa yapa buradamı yapacagım ve yapacagım bir reklam unsuru ortada yok.Agresif değilim ve sadece tepkiliyim.Sen bu konuda ülkenin insanını haksız bulup ahlaksız ticaret anlayısını benimsemiş birini sırf paketinin gelmesi heyacanı ile övüp , vay lan bu adam iyi satıcıymış psikolojisi ile hareket ediyorsun ve odediğin paranın onun ülkesindeki bir insanın aylık geliri oldugunu düşünmeyerek hareket ediyorsun.Bu ülkede kriz olsa o 7 pound orada ne kadar değerli ise senin ülkende de o kadar değerli idi. Halende değersiz bir para değil asgari ucreti kıyaslarsan nerdeyse 1 gün calısılıyor o paraya. Yanlış anlama 1 kuruş koklatmam. Ben diyelim yeni bir ebay alıcısıyım . Fiyata baktım ürün 99 pound kargosu Türkiye'ye 38 pound eeeee nerden cıktı bu 7 pound ? ben belki foto makinesini onun o fiyatına bakarak aldım.
Marketten deterjan al üstünde 5 milyon yazsın kasaya gel 6 milyon verirmisin?Ya cebimde 5 milyon varsa ? Hangimiz haklıyız bilader. En azından demezmisin neden bu burda oylede kasada böyle. Ya ticaret kanununu bilmiyorsunuz (tr ve dunya standartları birbirine yakın -hatta orada daha sert- alıcının menfaati konusunda) yada ucuz olsunda 7 pound farketmez odeyelim yaa.. Adam ordan sizlere ne diyordur bir tahmin edin.
diger arkadasa hakaret felan ettigim yok ama cekik gözlüye cekik gözlü diyorum cunku çekik gozlu yalanmı? Bu hakaret değildir onu yaptığı davranısından dolayı küçük gormedir. Bu arada senide sanan çin büyük elçisi sanar avukat gibisin (hemen bunuda hakaret algıla sen espriyi anlama)
Çinlilerle cok iş yaptım msn de roland fantom x 8 ne kadar dediğimde bana 8000 dolar dedi ustelik honk kong ta adam yani buna bir vurgun yapayım hayatım kurtulsun hesabında.Dediğim ürün burda 3500 dolar
Gönderir paramı olay biter yada benden bir kuruş alamaz. Boyun eğen kaybeder.
Gönderirse ve surat asarsa bir tane daha sipariş vermezsem aynı sekilde adam değilim

1-Adam Türklere ayrı muamele yapsın bende burda bakakalayım öylemi?

* Adam Türklere ayrı muamele yapmıyor:
Area 3. Agentina . Cyprus . Estonia . Iceland . Israel . Laivia . Lithuania . Mexico . Saudi Arabia . Turkey . U.A.E . Venezuela 3-5 Days Email Confirm

2-...buralara terör bölgesi diyerek sacma fikirlerle bahane ureten ve kendini esnaf zanneden bu kişilere olan tepkim...

* Türkiye'nin başına ne geldiyse dini ve siyasi ifadelerle hedef gösterilmesinden gelmiştir. Lütfen duyarlı ve dikkatli olalım..

3-Adam ordan sizlere ne diyordur bir tahmin edin.

* ''Hayırlı olsun, güle güle kullan ''

4- Bu arada senide sanan çin büyük elçisi sanar avukat gibisin

* Uyruğu hiç önemli değil önemli olan insan gibi insan olması..

5- Ya ticaret kanununu bilmiyorsunuz (tr ve dunya standartları birbirine yakın -hatta orada daha sert- alıcının menfaati konusunda) yada ucuz olsunda 7 pound farketmez odeyelim yaa..

* Dzone2 nin satış sayfasına baktığınızda 3 ayrı Area dan bahsedilmekte bu da doğal olarak her ülkeye farklı bir kargolama ücreti olduğunu göstermektedir.Yani Area 1 de olan ülkelerden biri olan USA 'ya 38GBP olan kargolama ücreti Area 2 deki Austria . Belgium . Denmark . Finland . France . Germany . Greece . Ireland . Italy . Malta . Netherlands . Norway . Portugal . Spain . Sweden . Switzerland . United Kingdom'a 40GBP olmaktadır Area 3 olan bizim de dahil olduğumuz gruba ise satıcı e-mail ile sorunuz demiş zaten (tek tek ülke kargo fiyatlarını yazmak yerine) Şimdi diyeceksiniz ki o zaman niye altta ve ürün sayfasında 38GBP yazmış, ülke arama butonunda fiyatı belli olan Area 1 ve Area 2 ülkelerinin yanında diğer ülkelerin ücretleri farklılık gösterdiğinden örnek bir fiyat yazmış açıklama detayı olarakta aşağıda Area 3 olarak tanımlamış ve mesaj la sorun demiş, ben bunda bir art niyet görmüyorum.Tabiki ürün yanında Area 3 ve diğer ülkelerde fiyat çıkmasaymış daha iyi olurmuş.
Sonuçta satıcı eğer detayları ürün sayfasında yazmışsa (karınca duası gibi olsa bile) alıcı tüm detayları okumak zorundadır.
tiglon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-25-2008, 09:58 PM   #40
emrahi
Taze Üye

Ünü: emrahi is on a distinguished road

iyi 7 $ almış, benden bu sabah 20 $ istedi.. 60 $ zaten vermiştim, 20 daha bayıldım.

Aldığım makinede bu:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=170231063012
emrahi is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık