![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#11 | |
|
Taze Üye
Giriş: Mar 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#12 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Feb 2008
Ünü:
![]() |
Hocam adresin istanbulda dimi? istanbulda ise hiçbir sorun olmuyor ve 2 güne geliyor verdiğin siparişler. Bir keresinde hiç kargo için gerekli şartları bildirmemiştim ve yine 100dolar oalarak + gift olarak yolladı makineyi. Ama sen yine de uyar dostum mesuliyet kabul etmek istemiyorum.
Ve bu güne kadar da hiç combine shipping yapmadım. O konuya yabancıyım. Dzone2 ile görüş. Tek ürün varmış gibi shipping yaptırabiliyorsa yaptır. Fedex ile 2 güne geldi kargom ancak sen yine de DHL ile sipariş ettir. Çünkü çok zayıf bir ihtimal dahi olsa 2 ürün sipariş edeceinden kargoya takılma riski var elbet. Dhl ile sipariş ettiginde Dhl nin gümrük müşavirleri 140 ytl istiyor artı makinelerin yuzde 25 vergisi. Fedex 200 UPS 170 idi yanlış hatırlamıyorsam. Kolay gelsin![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Arkadaşlar tekrar söylüyorum. Yurtdışından alışveriş sandığınız kadar zor bi iş değil. Önemli olan satıcıyı en muazzam bir şekilde kafalamak.Diyelim satıcı tamam yapacagım gifti 100usd yi gibi teyitleri aldınız. Bu mesajlar sizin için bir garantidir. Dispute açtığınızda bunların hepsi göz önünde bulundurulurur. Dediğim gibi en önemlisi satıcıyı kafalamak.
Yanlız satıcı adına da düşünecek olursak, bir ürünü 100dolar +gift vs gibi yanlış beyanlar ile kargo firmasına gidiyor. Ülkemizde bir kargo firmasıyla hemen hemen hepiniz kargo yollamışınızdır. Kargocu kardeş size ne diyor? Ne var bunun içinde vs vs.. Hele ki yurtdışı gönderilerde a dan z ye inceliyor ürünü. Satıcı adına da düşündügümüzde yaptığı bu fiyat azaltımı büyük bir ustalık aslında. Tanıdıgı var ise kolay, tanıdığı yook ise baya bi dil döküyor kargocuya, çünkü elimizde tapu gibi yazışma belgeleri var, sözleşme gibi birşey çünkü dispute hakkımızı her daim kullanabiliriz Diyelim ki birden çok sipariş vermek istiyorsunuz. Aynı maldan 5-10 tane getirtmek istiyorsunuz. Bunun için ise yapmanız gereken ne bir gift olayı ne de başka bir alavere dalavere. Bir dükkanınız olsun ve evinizin altını da yetkili servis olarak göstertin. O zaman bir ithalatçı statüsüne kavuşursunuz. Dogubanktaki hayyam pasajındaki ürünler tr ye nasıl giriş yapıyor zannediyorsunuz? Bu sefer ise yanılmıyorsam (yanlışım olursa affola) sadece bi yuzde 8 lik vergi ödüyorsunuz ürün başına. Bu konu hakkında araştırmalarım devam ediyor. Ama en temel bilgi şimdilik bu. Hayırlı alış-verişler dostlarım. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Kekoyla anlaşamadıgımız tek mevzu o dostum
indirim değil de 7sterlin geçiriyo Turkiye diye kargo parasına Günde 30-40 tane shipping yapıyor dilekolay. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
neyse sağlık olsun o zaman sonuçta türkiye fiyatının yarısı, sağsalim gelsinde onada razıyım
![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Taze Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
sipariş verdiysen sonuçları bizimle paylaşırmısın merakla bekliyoruz biz de ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Üye
Giriş: Mar 2008
Ünü:
![]() |
7GBP bence birşey değil,adam kargoyucu kafalıyor sonuçta
+birde gift ve 100$ etiketi yazıyor. Benim alacağım cihaz burada 1747 ytl adam bana 825ytl diyor. 7sterlin ne yapar 17,5ytl. feda olsun 7 sterlin ![]() |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|